Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς στη Συρία

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Με πρόσχημα το «Ισλαμικό κράτος» αιματοκυλούν τους λαούς

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει για τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ στη Συρία:

«Οι ΗΠΑ και οι "σύμμαχοί" τους προχώρησαν, όπως είχαν ανακοινώσει, σε αεροπορικές επιδρομές σε επαρχίες της Συρίας με το πρόσχημα του χτυπήματος στόχων του λεγόμενου "Ισλαμικού Κράτους", το οποίο οι ίδιες δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους το προηγούμενο διάστημα στήριξαν και εξόπλισαν.


Οι επιδρομές αυτές, όπως και οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλέτ Τσαβούσογλου, που έκανε λόγο για ανάγκη δημιουργίας "ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Συρία", δείχνουν τις πραγματικές στοχεύσεις των ιμπεριαλιστών.

Το ΚΚΕ καταδικάζει τη νέα αυτή μεθόδευση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους που χρησιμοποιούν το λεγόμενο ΙΚ ως πρόσχημα, για να εντείνουν την επιθετικότητά τους στην περιοχή, να ενισχύσουν τον πολιτικό - στρατιωτικό ρόλο τους, να ανασυνθέσουν προς όφελός τους τις πολιτικές ισορροπίες στην περιοχή, να κερδίσουν έδαφος σε βάρος των ανταγωνιστών τους. Είναι η ίδια πολιτική, που για την ενίσχυση των συμφερόντων των μονοπωλίων αιματοκυλά τους λαούς της περιοχής και δυναμώνει τα μεταναστευτικά ρεύματα εκατοντάδων χιλιάδων ταλαιπωρημένων ανθρώπων, που προσπαθούν να σωθούν από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επεμβάσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου