Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014

Το Κοάν της ημέρας (το διπλό χτύπημα της σαφήνειας βέρζιον)Όσο για το ποιος επιφορτίζεται με το καθήκον της διαμόρφωσης του σύγχρονου κομμουνιστικού κόμματος ο Εργατικός Αγώνας απάντησε με σαφήνεια. Αυτοί είναι οι κομμουνιστές, οι αριστεροί άνθρωποι και γενικότερα ο κόσμος της αριστεράς με την συμβολή και τη στήριξη των πρωτοπόρων εργατών και γενικότερα της εργατικής τάξης.
Ο-ΕΑ«Γενικά, λιγότερη σημασία έχει το επίσημο πρόγραμμα ενός κόμματος από το τι κάνει στην πράξη».
Φ. Ένγκελς, Γράμμα στον Μπέμπελ, Λονδίνο 18/28 Μαρτίου 1875

Καθημερινά γίνεται και πιο ξεκάθαρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα σαφές πρόγραμμα που στηρίζεται στη μαρξιστική ανάλυση του κοινωνικού σχηματισμού, ένα πρόγραμμα που διαπνέεται από ένα σύστημα αξιών και συγκεκριμένων αρχών, με όραμα τη σοσιαλιστική κοινωνία στην οποία ο καθένας θα προσφέρει με βάση τις δυνατότητές του και στον καθένα θα παρέχονται τα απαραίτητα για την κάλυψη των αναγκών του.
Α. Μπένος, Αυγή/Red Notebook

5 σχόλια:

 1. Τι λένε ρε Θεέ οι Συριζαίοι?Θα βάλω τα κλάματα

  The Talented C@nt

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ρε μπενο πραγματικα τωρα...ελα πες μου....ποσο μ%%#@κες μας θεωρεις;
  εκτος αν τα πιστυεις πραγματικα οποτε αλλαζει το πραγμα. Λ. Καβαλας εκει στην ανηφορα απεναντι απο το παρκο, εχει κατι μεγαλα ωραια κτιρια με ησυχια,κηπο και κατι μεγαλα πουκαμισα λευκα με μεγαλα μανικια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. "με όραμα τη σοσιαλιστική κοινωνία στην οποία ο καθένας θα προσφέρει με βάση τις δυνατότητές του..."

  O ΣΥΡΙΖΑ πάει απευθείας στον κομμουνισμό (και στο έντεκα)

  "και στον καθένα θα παρέχονται τα απαραίτητα για την κάλυψη των αναγκών του"

  ...και οραματίζεται τον κομμουνισμό με όρους κοινωνικού παντοπωλείου για paupers (πάρε ρε ένα πακέτο μακαρόνια, κομμουνισμό έχουμε, χαλάλι!)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Άντε βρε κολλημένοι κκεδες αμέσως να ρίξετε την χολή σας. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει τον σοσιαλισμό κομμουνισμό. Τι δηλαδή; Ο τζίζους που έκανε το νερό κρασί καλύτερος ήταν;

  Ο.Χ.Ε.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Εμένα πιο πολύ ο εργατικός αγώνας μ'άρεσε: το κομμουνιστικό κόμμα θα το φτιάξουν "οι αριστεροί άνθρωποι" - και όχι επομένως τα αριστερά ζώα - και "γενικότερα" - και όχι ειδικότερα - "ο κόσμος της αριστεράς".
  Βέβαια σαν τους νεοσπορίτες που θεωρούν ότι το να καταγγέλεις τη Ρωσία βάζει εμπόδια στην ανασύσταση της ΕΣΣΔ δεν έχει...

  ΑπάντησηΔιαγραφή