Τετάρτη, 6 Αυγούστου 2014

Οι κομμουνιστές επιδιώκουν επίσημη ταμπέλα "τρομοκράτη" για την Ουκρανική ακροδεξιά

Οι κομμουνιστές επιδιώκουν επίσημη ταμπέλα "τρομοκράτη" για την Ουκρανική ακροδεξιά

Οι βουλευτές του ΚΚ[Ρ] ζητούν από τους Ρώσους εισαγγελείς να αναγνωρίσουν τη διαβόητη εθνικιστική Ουκρανική ομάδα "Δεξιός Τομέας" ως τρομοκρατική οργάνωση, μαζί με τα φιλικά προς το Κίεβο επαγγελματικά στρατιωτικά τάγματα τα οποία μετέχουν αυτή τη στιγμή στις συγκρούσεις στην Ανατολική Ουκρανία.

Οι νομοθέτες γράφουν στην επίσημη επιστολή τους προς τον Γενικό Εισαγγελέα ότι τον Μάρτιο της φετινής χρονιάς, η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ήδη ξεκίνησε ποινική αγωγή κατά του ηγέτη του "Δεξιού Τομέα" Ντμίτρι Γιάρος, σχετικά με υποψίες για δημόσια έκκληση σε εξτρεμιστικές δραστηριότητες.


"Υποστηρίζω τα αυστηρότερα και ταχύτερα μέτρα κατά προσώπων, οργανώσεων και ακόμα και κρατών τα οποία απειλούν την ασφάλεια της Ρωσίας και των πολιτών της. Δεν θα πρέπει να μας προβληματίσουν, ούτε να μας δημιουργήσουν σύγχυση οποιεσδήποτε κυρώσεις, επιστολές διαμαρτυρίας ή κατακραυγής για την υποτιθέμενη επιθετικότητα της χώρας μας", δήλωσε ο βουλευτής Valery Rashkin σε συνέντευξή του στην Ιζβέστια.

Ο βουλευτής Sergey Obukhov σημείωσε πως η αναγνώριση στη Ρωσία του "Δεξιού Τομέα" και των στρατιωτικών μονάδων στο Dnepr, Donbass και Azov ως τρομοκρατικών ομάδων, θα επέτρεπε στο Υπουργείο Εξωτερικών να πιέσει για την απαγόρευσή τους διεθνώς, ιδίως μέσω των ΗΕ.

Πρόσθεσε ότι αν οι αρχές των ΗΠΑ αποφασίσουν να στείλουν βοήθεια στο "Δεξιό Τομέα" κάτω απ' το πρόσχημα της "προώθησης της δημοκρατίας", πρέπει να αναγνωριστούν οι ΗΠΑ ως χρηματοδότες της τρομοκρατίας.

[...]


Στα μέσα Ιουνίου, οι Ρώσοι νομικοί διερεύνησαν τις ποινικές κατηγορίες εναντίον του [σπόνσορα των στρατιωτικών μονάδων και ολιγάρχη] Kolomoisky για χρήση απαγορευμένων μεθόδων πολέμου, οργανωμένες δολοφονίες και απαγωγές και παρεμπόδιση των νόμιμων δραστηριοτήτων των δημοσιογράφων.

Φέτος τον Μάιο, ομάδα ακτιβιστών ξεκίνησε διαδικτυακή αίτηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ, για να αναγνωριστεί ο "Δεξιός Τομέας" ως τρομοκρατική οργάνωση, "παρόμοια με την Αλ Κάιντα". Η αίτηση έχει συγκεντρώσει γύρω στις 50.000 υπογραφές, αλλά δεν έχει σημειωθεί επίσημη κίνηση ως τώρα στα ΗΕ.
RT, Μτφρ.: Lenin Reloaded

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου