Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2014

Ουκρανία: Η ευρωαμερικάνικη εθνοκάθαρση σε εξέλιξη

Ο ουκρανικός στρατός βομβαρδίζει με βαρύ πυροβολικό το Ντονιέτσκ
Σφοδρές μάχες και στο Λουγκάνσκ - Τουλάχιστον 3 νεκροί στην Μακιίβκα
Δημοσίευση: Τρί, 19/08/2014 - 19:34

Σε ακόμη ένα έγκλημα προχωρά η κυβέρνηση εθνικιστικών και φασιστικών δυνάμεων του Κιέβου, βομβαρδίζοντας σήμερα το Ντονιέτσκ με βαρύ πυροβολικό, για πρώτη φορά, σύμφωνα με κατοίκους. Στο κέντρο της πόλης σημειώθηκαν επίσης ανταλλαγές πυροβολισμών ενώ η πόλη (1 εκατομμυρίου κατοίκων) παραμένει χωρίς νερό εξαιτίας των μεγάλων καταστροφών.


Μάχες μαίνονται επίσης σήμερα στο κέντρο της πόλης Λουγκάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, κοντά στα σύνορα της χώρας με τη Ρωσία, ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και τους ρωσόφωνους οι οποίοι την ελέγχουν από τον Απρίλιο, δήλωσε ένας εκπρόσωπος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων. Οι νέες μάχες στο Λουγκάνσκ είχαν ως αποτέλεσμα να διακοπούν οι προσπάθειες ανάσυρσης των πτωμάτων των θυμάτων του βομβαρδισμού μιας αυτοκινητοπομπής με εκτοπισμένους αμάχους. Μέχρι την στιγμή που οξύνθηκαν οι μάχες στο Λουγκάνσκ, είχαν ανασυρθεί οι σοροί 15 ανθρώπων.

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι τουλάχιστον τρεις πολίτες σκοτώθηκαν σήμερα στους σφοδρούς βομβαρδισμούς στην πόλη Μακιίβκα, 16 χλμ. νότια της πόλης Ντονιέτσκ, όπως μετέδωσε ένας φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. Σφοδρά πυρά πυροβολικού πλήττουν μια περιοχή της πόλης κοντά σε έναν σταθμό λεωφορείων από το πρωί. Πολλοί κάτοικοι έσπευσαν να καταφύγουν σε υπόγεια για να προστατευτούν, αλλά ο φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε πως μια γυναίκα και δύο άνδρες σκοτώθηκαν.

Τέλος, οι δυνάμεις του Κιέβου απαγόρευσαν σήμερα την αναμετάδοση στη χώρα του σήματος 14 τηλεοπτικών σταθμών της Ρωσίας, περιλαμβανομένων των Russia Today και Life News, κατηγορώντας αυτά τα μέσα ενημέρωσης ότι διασπείρουν «πολεμική προπαγάνδα», όπως έκανε γνωστό ένα στέλεχος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών.

1 σχόλιο:

  1. Ξαφνικά, από το πουθενά, πόλεμος στην Ουκρανία επειδή έτσι αποφάσισαν κάποιοι. Και τώρα η Ουκρανία θα δει πολύ καλύτερες μέρες, σίγουρα. Αντιτρομοκρατική επιχείρηση, ναι εντάξει. Οι ΕΕ-ΗΠΑ να κάνουν ό,τι γουστάρουν και άστους όλους να σκοτώνονται για τα συμφέροντα 5 ατόμων. Πάντως η κατάσταση παγκόσμια έχει ξεφύγει, δεν ξέρω αν ποτέ ήταν τόσο χάλια τα πράγματα και εννοείται ότι δεν θα βελτιωθούν, τουλάχιστον εγώ έτσι νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή