Κυριακή, 3 Αυγούστου 2014

Σουηδοί Ναζιστές πολεμούν στο πλευρό της κυβέρνησης του Κιέβου

Ο Mikael Skillt, στέλεχος του ναζιστικού «Κόμματος των Σουηδών»

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Σουηδίας, πολλοί ναζιστές, μέλη και στελέχη ναζιστικών κομμάτων από τη Σουηδία βρίσκονται στην Ανατολική Ουκρανία και πολεμούν στο πλευρό της αντιδραστικής κυβέρνησης του Κιέβου.

Ο Mikael Skillt, ναζί, στέλεχος του ναζιστικού «Κόμματος των Σουηδών», συμμετέχει στο τάγμα «Azov» από το Μάρτη φέτος και πολεμά «για μια Ευρώπη της λευκής φυλής», όπως λέει. Ο αργηγός του τάγματος είναι ο Andrij Belitskij, που είναι ο αρχηγός των εθνικοσοσιαλιστών στην Ουκρανία.

Το τάγμα «Azov» ιδρύθηκε και επανδρώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας και αποτελείται από 300 άτομα. Πολλοί απ' αυτούς είναι ναζιστές από διάφορες χώρες. Μερικοί είναι από τη Σουηδία, σύμφωνα με το κρατικό ραδιόφωνο της Σουηδίας. Ένα άλλο στέλεχος του ίδιου κόμματος είναι ο Patrik Friden, που ανήκει στο τάγμα «Aydar».

Ο Mikael Skillt, που είναι ελεύθερος σκοπευτής και επιχειρεί έξω από το Ντονέτσκ, ομολογεί στο σουηδικό ραδιόφωνο ότι πολλοί εθνικοσοσιαλίστες, όπως τους αποκαλεί ο ίδιος, αλλά και φιλελεύθεροι, ανήκουν στο τάγμα και πολλοί έχουν πάνω τους αγκυλωτούς σταυρούς. Όπως λένε, ο στόχος τους είναι να δημιουργήσουν μια Ευρώπη για λευκούς και «δεν υπάρχει κανένα έλεος γι' αυτό». Επίσης, αναφέρει ότι «μάχεται τους κομμουνιστές κυρίως» και προτείνει στους Εβραίους «να εγκαταλείψουν την Ουκρανία μιας και δεν είναι λευκοί».

5 σχόλια:

 1. Οι Σουηδοί έχουν παράδοση στο ναζισμό, κι ας ήταν επίσημα ουδέτεροι στον Β' ΠΠ.

  http://en.wikipedia.org/wiki/11th_SS_Volunteer_Panzergrenadier_Division_Nordland
  http://en.wikipedia.org/wiki/5th_SS_Panzer_Division_Wiking
  http://www.feldgrau.com/sweden.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "Στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Σουηδία παρέμεινε ουδέτερη. Στην πραγματικότητα, είχε συμμαχήσει με τους Ναζί. Όλη η βαρειά βιομηχανία της Σουηδίας δούλευε για τη ναζιστική πολεμική μηχανή, και το σουηδικό ατσάλι κατέληγε στα κανόνια και τα τανκς του Γ’ Ραϊχ. Δυο φορές οι σύμμαχοι βομβάρδισαν συμβολικά τη Σουηδία, οι Εγγλέζοι στο Μάλμε και οι Σοβιετικοί στη Στοκχόλμη, σε επιλεγμένες περιοχές, για να μην υπάρξουν θύματα μεταξύ των αμάχων. Και αν η Σουηδία απέφυγε τη Νιρεμβέργη, ήταν γιατί την ίδια μέρα με την πτώση του Βερολίνου έκανε στροφή 180 μοιρών και εντάχθηκε αμέσως στην υπηρεσία των ΗΠΑ και έγινε η μεγαλύτερη καλυμμένη στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στο μαλακό υπογάστριο της ΕΣΣΔ. Επισήμως παρέμεινε πάντοτε ουδέτερη και αυτές οι αποκαλύψεις έγιναν μερικές δεκαετίες μετά.
   Η Σουηδία και η Νορβηγία είχαν ισχυρότατα ναζιστικά κινήματα, με χορηγούς βαθύπλουτους βαρόνους, κόμητες, βιομήχανους και τραπεζίτες που έβλεπαν το ναζιστικό μοντέλο ιδανικό για μπίζνες. Η ναζιστική Γερμανία αποτελούσε πρότυπο. Προνομιακός χώρος για τους Σουηδούς ναζί ήταν ο στρατός και η αστυνομία, όπου κατόρθωσαν και διείσδυσαν βαθιά σε αυτά τα σώματα και απέκτησαν ηγετικές θέσεις. Είναι χαρακτηριστικό πως ένα ολόκληρο εκστρατευτικό σώμα Σουηδών εθελοντών πολέμησε υπό τις διαταγές των ναζί στο Ανατολικό Μέτωπο και έπαθε πανωλεθρία. Ποιος τους οργάνωσε, ποιος τους εκπαίδευσε, ακόμα και σήμερα παραμένει μυστήριο. Και ακόμα δεν ξέρουν τι να κάνουν με αυτούς τους νεκρούς. Ήταν ήρωες που έπεσαν στα πεδία των μαχών ή απλοί Σουηδοί Γερμανοτσολιάδες; Προς το παρόν, το θέμα έχει παραδοθεί στη λήθη και κανένας δε μιλάει γι’αυτό.
   Εντούτοις, οι Σοηδοί ναζί δεν εγκατέλειψαν τον αγώνα. Τελευταία τους μεγάλη επιτυχία ήταν η δολοφονία του Πρωθυπουργού Ούλοφ Πάλμε από ναζί αξιωματικούς της αστυνομίας, όπως αποδεικνύει με αδιάσειστα στοιχεία ο δημοσιογράφος Λαρς Μποργενές στο βιβλίο του για τη δολοφονία του Πάλμε που, δυστυχώς, ακόμα δεν έχει μερταφραστεί στα ελληνικά."
   ΠΗΓΗ: Μπιορν Κουμ: Η Ιστορία της Τρομοκρατίας (2010), εισαγωγή Περικλή Κοροβέση σελ. 10-11.

   graf

   Διαγραφή
 2. Δεν ξέρω αν έχει σχολιαστεί στο ιστολόγιο, αλλά την αφήνω εδώ γιατί πιστεύω εδώ και πολύ καιρό, ότι το πράγμα θα καταλήξει εκεί που είχε καταλήξει και τις προηγούμενες φορές. Στα κανόνια. Και όταν λέω κανόνια δεν εννοώ Ισραήλ εναντίον αμάχων. Μου έκανε δε εντύπωση μια φράση του Μαργαρίτη: "Για να ετοιμαστεί ένα πόλεμος, εγώ παρατηρώ τους αριθμούς.Όλα είναι μετρήσιμα ξέρετε στην ιστορία, αυτά που συμβαίνουν..." Νομίζω ότι θα έχει ενδιαφέρων να γίνει κάποια στιγμή (πάλι το μπαλάκι εμμέσως στον "Βέγγο"....) παρουσίαση αυτών των αριθμών στους οποίους κάνει αναφορά ο Μαργαρίτης στην σύντομη αυτή συνέντευξή του.

  https://www.youtube.com/watch?v=CiI-0lM2TGw

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μου βγήκαν τα μάτια για να το φτιάξω αυτό: http://leninreloaded.blogspot.com/2014/08/1988-2013.html

   Διαγραφή
 3. https://www.nordfront.se/patrik-friden-stred-i-ukraina.smr
  http://www.nationell.nu/2014/07/31/fler-svp-politiker-strider-i-ukraina/#prettyPhoto

  Ο Patrik Friden το αλλο σουηδικο ναζιστικο γουρουνι στην Ουκρανια.

  ρεδ αλερτ

  ΑπάντησηΔιαγραφή