Σάββατο, 2 Αυγούστου 2014

Κύπρος-Ρωσία-ΕΕ-ΗΠΑ: Μαρί, ή προειδοποιητικά μαύρα σύννεφα για το Κυπρο-Ρωσικό επενδυτικό ειδύλλιο, 2011

Defence Point, 18 Αυγούστου 2011:

Έκθετη η κυβέρνηση του Δημ. Χριστόφια στην Κύπρο…

Πλήρης είναι η επιβεβαίωση των εκτιμήσεων του «defence-point.gr» για τα κίνητρα χειρισμού της υπόθεσης του φορτίου με τα εκρηκτικά στην Κύπρο, με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα.

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε… απολογητικό υπόμνημα (!) -επί της ουσίας- της κυβέρνησης Χριστόφια προς τον Σύρο δικτάτορα Μπασάρ Αλ Άσαντ, στο οποίο δεσμευόταν η Κύπρος να παραδώσει τα εκρηκτικά είτε στη Συρία είτε στο Ιράν! Άρα όλες οι δικαιολογίες που προβάλλονται από κυβερνητικής πλευράς μετά την τραγωδία, απλώς στερούνται πάσης σοβαρότητας και αποτελούν βάναυση προσβολή των νεκρών που προκάλεσε η κυβερνητική ανευθυνότητα.


Και όλα αυτά τη στιγμή που η Κύπρος θα έπρεπε να ετοιμάζεται να αποτελέσει την προμετωπίδα της δυτικής ενεργειακής ασφάλειας, εξ αιτίας των αποθεμάτων υδρογονανθράκων που έχουν βρεθεί στην ευρύτερη περιοχή! Με λίγα λόγια, σαν ένας άλλος Μακάριος, ο Χριστόφιας αντί να ασχολείται με την υψηλή στρατηγική της χώρας του που θα αναβαθμίσει τη γεωστρατηγική της αξία, επέλεξε να συναλλάσσεται με δουλικό τρόπο με τη Συρία και το Ιράν!

Μια στρατηγική η οποία είναι νομοτελειακά βέβαιο ότι θα ενέπλεκε σε νέες περιπέτειες το μαρτυρικό νησί, αφού κάποιοι ηγέτες του κρατούν όμηρο τον Ελληνισμό με τις ιδεοληπτικές τους προσεγγίσεις στα ζητήματα της διεθνούς πολιτικής. Τη στιγμή που η Κύπρος αναδεικνύεται εκ νέου στο «αβύθιστο αεροπλανοφόρο» της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, κάποιοι ονειρεύονται την εφαρμογή εξωτερικής πολιτικής βγαλμένης μέσα από το σοβιετικό – κομουνιστικό τους παρελθόν…

Πριν παραθέσουμε αυτούσιο δημοσίευμα της εφημερίδας ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ με το ρεπορτάζ για το θέμα, να σημειώσουμε ότι αν και η κατάσταση έχει επιβαρυνθεί τρομακτικά, η κυπριακή κυβέρνηση δεν δείχνει σημάδια πολιτικής ευαισθησίας που θα την οδηγούσε σε παραίτηση και προκήρυξη εκλογών και επιλέγει να πορεύεται, εντυπωσιακά αδύναμη, σε εποχές που αν μη τι άλλο οι συνθήκες απαιτούν ισχυρές κυβερνήσεις για την αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων που υπάρχουν μπροστά για το καλό του Ελληνισμού συνολικά. Ας ελπίσουμε ότι θα λογικευθούν…

Ακολουθεί το δημοσίευμα (http://www.philenews.com/el-gr/Eidiseis-Kypros/22/76987):

Διαβεβαιώσεις προς τον Άσαντ για τα εκρηκτικά στο Μαρί φέρεται να έδωσε ο Δ. Χριστόφιας

Λευκωσία: Έγγραφο σύμφωνα με το οποίο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, είχε «απολογηθεί» στο Σύρο ομόλογό του, Μπασάρ αλ Άσαντ για την κατάσχεση του φορτίου εκρηκτικών, που τότε «φυλάσσονταν» στη Ναυτική Βάση στο Μαρί, ήρθε την Τετάρτη στο φως ύστερα από δημοσίευμα στον κυπριακό Τύπο. Μάλιστα στο έγγραφο-«φωτιά» γίνεται λόγος και για διαβεβαιώσεις του προέδρου Χριστόφια προς τον Άσαντ ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα παρέδιδε το φονικό όπως αποδείχθηκε φορτίο, σε οποιανδήποτε χώρα ή Οργανισμό, εκτός από τη Συρία ή το Ιράν.

Πρόκειται για το πρακτικό συνάντησης του Δημήτρη Χριστόφια με το Σύρο ομόλογο του, που πραγματοποιήθηκε στις 31 Αυγούστου 2009 στη Δαμασκό.

Το έγγραφο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, συνολικής έκτασης οκτώ σελίδων, πρόκειται ουσιαστικά για πρακτικό που ετοιμάστηκε από το διπλωμάτη του Προεδρικού Γραφείου, Ιάκωβο Γεωργίου. Περιλαμβάνει δε τα όσα φέρονται να διαμείφθηκαν μεταξύ του προέδρου Χριστόφια και του προέδρου της Συρίας στις 31 Αυγούστου το 2009 στη Δαμασκό, όταν ο Δ.Χριστόφιας πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη, ύστερα από πρόσκληση του Μπασάρ αλ Άσαντ, συνοδευόμενος από τον τότε υπουργό Εξωτερικών, Μάρκο Κυπριανού και τον τότε υπουργό Συγκοινωνιών, Νίκο Νικολαΐδη.

Κατά τη συνάντηση των δύο ηγετών, όπως φέρεται να καταγράφεται στο πρακτικό, συζητήθηκαν τα θέματα του Κυπριακού, της εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων, η ακτοπλοϊκή σύζευξη Λατάκειας-Αμμοχώστου και το ψήφισμα για τα Υψώματα Γκολάν εντός του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το πρακτικό κατατέθηκε ήδη ενώπιον του Πόλυ Πολυβίου, που διεξάγει έρευνα για το θέμα του Μαρί και θεωρείται ότι «ανήκει στον στενό πυρήνα των εγγράφων» που καταλήγουν στον Πρόεδρο.

Αντίγραφο του πρακτικού φέρεται να έχει και ο Μάρκος Κυπριανού, αναφέρεται.

Για «διπλωματικό ελιγμό» κάνει λόγο η κυβέρνηση

Σε δηλώσεις του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη συνάντηση του με τον Σύρο πρόεδρο έκανε ένα «διπλωματικό ελιγμό σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία για την Κυπριακή Δημοκρατία».

«Αν η κυβέρνηση ήθελε να σταλούν τα πυρομαχικά στη Συρία, δεν θα σταματούσε το πλοίο», είπε ο εκπρόσωπος σχολιάζοντας την ουσία των αποκαλύψεων.

Αναφερόμενος στη συνάντηση του προέδρου Χριστόφια με τον Μπασάρ αλ Άσαντ, ο εκπρόσωπος είπε ότι πραγματοποιήθηκε σε δύσκολη χρονική συγκυρία για τις σχέσεις Κύπρου-Συρίας.

«Ήταν τότε που καταβάλλονταν προσπάθειες να σταματήσει η ακτοπλοϊκή γραμμή Συρίας – κατεχομένων, ενώ θέλαμε να κρατήσουμε καλές τις σχέσεις μας με τη Δαμασκό και το Ιράν, λόγω του ρόλου που διαδραματίζουν στην Ισλαμική Διάσκεψη», είπε ο εκπρόσωπος.

«Δυστυχώς συνεχίζεται η προσπάθεια, μέσα από αποσπασματικές διαρροές στον Τύπο, να βγουν συμπεράσματα, τα οποία κάθε άλλο παρά ασφαλή είναι», πρόσθεσε ο κ. Στεφάνου και ανέφερε περαιτέρω ότι ασφαλή συμπεράσματα θα εξαχθούν μόνο από την αξιολόγηση ολόκληρου του υλικού που αφορά στην έκρηξη στο Μαρί.


***

O Χριστόφιας, τα πυρομαχικά και οι υποκριτές

Μετά την έκρηξη των πυρομαχικών οι αντιδράσεις των πολιτών, η αδυναμία του Χριστόφια και η αμηχανία του κόσμου της Αριστεράς, η υποκρισία των ΜΜΕ και ο καιροσκοπισμός των πολιτικών δυνάμεων διαμορφώνουν ένα πρωτοφανές πολιτικό σκηνικό στην Κύπρο. [...]

Πάμε τώρα στην πολιτική απόφαση. Η σίγουρη οδός ήταν να δώσει ο Χριστόφιας το υλικό στους δυτικούς ή τον ΟΗΕ για να το διαχειριστούν. Είχαν εκφράσει την αντίθεση τους σε μια τέτοια κίνηση οι Ρώσοι, οι Σύριοι και οι Ιρανοί, οι δύο τελευταίοι με την απειλή- όπως λέγεται- αναγνώρισης των κατεχομένων. Ο Χριστόφιας, ως «συνεπής αντιδυτικός», βλέποντας στο πρόσωπο της Ρωσίας τον συνεχιστή της Σοβιετικής Ένωσης και μη αντιλαμβανόμενος ότι τα καθεστώτα της Συρίας και του Ιράν δεν είναι και τα πλέον συμπαθή στην ευρωπαϊκή οικογένεια στην οποία πρόκειται και να προεδρεύσει (ούτε και στους λαούς τους όπως αποδεικνύεται) πήρε την λάθος απόφαση να κρατήσει και να μην δώσει στους δυτικούς τα κατασχεθέντα πυρομαχικά. Αυτό όπως είπαμε δεν σήμαινε ότι ήταν μοιραίο και αναπόφευκτο να σκάσουν. Είμαι όμως σίγουρος ότι οι περισσότεροι από εκείνους που καταφέρονται σήμερα με ασίγαστο πάθος κατά του Χριστόφια θα έκαναν ακριβώς το ίδιο αν αποφάσιζε να τα παραδώσει στους δυτικούς. Θα τον κατηγορούσαν, μάλιστα, ότι απεμπολεί τα συμφέροντα του κυπριακού κράτους εξωθώντας τον Άσσαντ και τον Αχμαντινετζάντ σε αναγνώριση του ψευτοκράτους, για προδοσία και τα άλλα συναφή και τόσο «εύκολα» στην φτηνή εθνικιστική ρητορεία. Τώρα, επειδή τους βολεύουν οι εξελίξεις, υποκριτικά αποσιωπούν αυτή την παράμετρο που υπό άλλες συνθήκες θα είχαν μετατρέψει σε πατριωτικό φλάμπουρο.
***


Η Αριστερή διακυβέρνηση και το παράδειγμα Χριστόφια

[...] Η επικινδυνότητα των αριστερών ιδεοληψιών φάνηκε πεντακάθαρα και με μακάβριες συνέπειες στην περίπτωση της τραγωδίας στο Μαρί. Η κυβέρνηση Χριστόφια είχε την πληροφορία ότι ρωσικό πλοίο παρέπλεε τις κυπριακές ακτές μεταφέροντας οπλισμό και εκρηκτικά στο καθεστώς Άσσαντ της Συρίας. Ανάγκασαν το πλοίο να σταματήσει κα κατέβασαν το φορτίο στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης».

Αντί να το καταστρέψουν ισορροπούσαν επί μήνες πάνω σε τεντωμένο σχοινί. Από τη μία πλευρά ήθελαν να δείξουν στους δυτικούς ότι είναι μία σοβαρή κυβέρνηση και δεν δίνει όπλα στη Συρία. Από την άλλη πλευρά η αριστερή τους ιδεολογία τούς θύμιζε ότι παλιότερα η Συρία ήταν σύμμαχος της Σοβιετικής Ένωσης και δεν πήγαινε η καρδιά τους να καταστρέψουν τα εκρηκτικά. Τελικά τα άφησαν εκτεθειμένα στον καυτό ήλιο της Κύπρου και φθάσαμε στην τραγωδία με τόσα ανθρώπινα θύματα. Αυτή είναι μία χαρακτηριστική περίπτωση αριστερής διακυβέρνησης.

Οι παλιές αγκυλώσεις της σοβιετικής περιόδου, τα μαρξιστολενινιστικά σύνδρομα, τα αντικαπιταλιστικά απωθημένα, η δήθεν αλληλεγγύη προς τους αδύνατους της γης, οι οποίοι κατά σύμπτωση είναι πάντα αυταρχικά καθεστώτα, αυτά και άλλα πολλά οδήγησαν στην αναποφασιστικότητα και στην καταστροφή
***
Εμπροσθοφύλακας, 2 Οκτώβρη 2011:

Μπορεί βέβαια να είναι «κομμουνιστής μόνο κατ’ όνομα» ο Δημήτρης, αλλά το ίδιο βράδυ που δημοσιεύθηκε το πιο κάτω κείμενο, στις 12 Ιουλίου 2011, απέδειξε πως είναι βέρος σταλινιστής στην πράξη, αφού με ξυλοδαρμούς, συλλήψεις, λευκά τεθωρακισμένα Πισκάουερ και δακρυγόνα επιτέθηκε κατά αθώων διαδηλωτών που τον καλούσαν σε παραίτηση και ως υπεύθυνο για την δολοφονική έκρηξη στο Μαρί την προηγούμενη μέρα…
***
28 Οκτωβρίου 2011:

Αγανακτισμένοι: Απεργία πείνας έξω από το Προεδρικό στις 28 Οκτωβρίου

Επ’ ευκαιρία της επετείου του Ιστορικού ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940, του περήφανου Ελληνικού λαού προς τον φασισμό και το ναζισμό, καλούμε τον Ελληνικό Κυπριακό λαό να δώσει μαζικά το παρόν του συμμετέχοντας ή στηρίζοντας τη συμβολική απεργία πείνας έξω από το Προεδρικό των Ενόχων.

Η εκδήλωση διοργανώνεται μέσα στα πλαίσια της συνέχειας των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας εναντίον του έκπτωτου Προέδρου Χριστόφια, θέλοντας έτσι να τονίσουμε, αφενός μεν την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την τελική δικαίωση των θυμάτων του Μαρί και την απαίτησή μας για κάθαρση των θεσμών, αφετέρου δε να βροντοφωνάξουμε ένα στεντόρειο ΟΧΙ:

1 – Στην ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ των ενόχων
2 – Στην ΑΝΟΧΗ στη διαφθορά
3 – Στην ΑΣΥΔΟΣΙΑ των κυβερνώντων
4 – Στην ΑΣΕΛΓΕΙΑ επί των θυμάτων
5 – Στην ΑΛΑΖΟΝΙΑ του έκπτωτου Προέδρου

ΟΧΙ – ΟΧΙ – ΟΧΙ – ΟΧΙ – ΟΧΙ – ΟΧΙ – ΟΧΙ – ΟΧΙ – ΟΧΙ – ΟΧΙ – ΟΧΙ – ΟΧΙ

Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 8 το πρωΐ την Παρασκευή 28η Οκτωβρίου έξω από το Προεδρικό των Ενόχων και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου στις 8 το βράδυ, οπόταν και θα ξεκινήσει η εκδήλωση της Μαύρης Δευτέρας. Όσοι επιθυμείτε να λάβετε μέρος παρακαλείσθε όπως εφοδιαστείτε με υπνόσακο και ζεστά ρούχα για το βράδυ. Επίσης όσοι μπορείτε να ετοιμάσετε χαρτόνια με τη λέξη ΟΧΙ και κάποιο σύνθημα όπως π.χ. ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ. Μικρά συνθήματα με ουσία.

Ας το καταλάβουν όλοι, ότι θα είμαστε επί των επάλξεων του αγώνα όσο καιρό και αν χρειαστεί και όπου χρειαστεί ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ.

ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ – ΑΦΥΠΝΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ (Ο.Ε.Α.Α.Π.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου