Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2014

Stop Press. Δε φταίει μόνο η "ηγεσία"

...Αυτό είναι το πόρισμα του Δημ. Γρηγορόπουλου του "Πριν" που "ασκεί κριτική" στον Εργατικό Αγώνα για το ότι περιορίζει τη διάγνωση του "προβλήματος ΚΚΕ" στην "ηγεσία.""Είναι απλουστευτική κυρίως η αντίληψη ότι το πρόβλημα περιορίζεται στην ηγεσία του ΚΚΕ. Δογματισμός, σεχταρισμός και γραφειοκρατισμός διαβρώνουν το κόμμα ως όλο", γράφει ο Γρηγορόπουλος σχετικά.


Ως δογματικός, σεχταριστής και γραφειοκράτης της εκλογικής βάσης, δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω ότι για τα χάλια μας ευθύνομαι και εγώ προσωπικώς. Ωστόσο, δεν χάνω κάθε ελπίδα, καθώς ο Γρηγορόπουλος προτίθεται, με ή χωρίς τη βοήθεια του "Εργατικού Αγώνα", να "λύσει το ζήτημα του κόμματος", δηλαδή να το διαλύσει και να ησυχάσει, ή μάλλον να το διαλύσει για να φέρει την επανάσταση, καθότι: "η αναγνώριση της ιδιαιτερότητας της εποχής [απαιτεί] νέου τύπου κομμουνιστικό φορέα".  Και αυτός, κατά πώς φαίνεται, δεν μπορεί δυστυχώς να είναι η Κουκουεά του Πετρόπουλου, γιατί το βλέπει πολύ στενά το πράμα και φιλοδοξεί απλώς να ξεπαστρέψει την ΚΕ και να την αντικαταστήσει δια της απλής δύναμης της χαρισματικότητας, αντί να την φάει πακέτο μαζί με όλους εμάς τους ανεπίδεκτους μαθήσεως δογματικοσεχταριστικογραφειοκράτες. Οπότε ο νέου τύπου κομμουνιστικός φορέας μάλλον δεν θα είναι ο Πετρόπουλος με τον Πέρπερα αλλά ο Γρηγορόπουλος με τον Δελαστίκ, όταν τουλάχιστον καταφέρουν να υπερνικήσουν το ανυπέρβλητο ακόμα εμπόδιο που ονομάζεται "Κόμμα των Κυνηγών".

Πάντα εκτιμούσα τους ανθρώπους με υψηλές φιλοδοξίες, οπότε δίπλα στην καΐλα που έχω ήδη για το πώς θα τον διενεργήσει τον σωστό, μαζικό αντι-ιμπεριαλιστικό αγώνα η Κουκουεά, απέκτησα και δεύτερη αγωνία, για το πώς ακριβώς θα εξαφανίσει από την Ελλάδα το ΚΚΕ ο Γρηγορόπουλος του "Πριν", πώς δηλαδή σχεδιάζει να μετατρέψει σε απλά γατάκια τους φασίστες και την ΕΕ στην Ουκρανία, που σιγά το κόμμα που έφαγαν.

Θα μου πείτε "με τι ασχολείσαι ρε άνθρωπε, εδώ ρέει το αίμα ποτάμι!"

Α, εδώ κύριοι υπάρχουν επαναστατικά σχέδια! Το "Πριν" αγρυπνά!

5 σχόλια:

 1. Δέκα μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο:

  "ΕΝΩ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ, Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΟ ΣΕΧΤΑΡΙΣΤΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΚΚΕ;
  (Τετ. 30/7/14 - 12:35)
  Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΣΣΑΛΟΥ*"
  http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=17152:antarsya-syriza-kke&catid=83:aristera&Itemid=200

  ΑΓΩΝΙΑ. ΠΑΘΗ. ΜΙΣΗ. ΕΡΩΤΕΣ. ΙΔΡΩΤΑΣ. ΜΟΝΑΧΙΚΕΣ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτός δεν είναι ο "αντικαπιταλιστής" που είχε εξευτελιστεί και σε άλλο blog όταν όταν το έπαιζε παρθένα; τότε που ισχυριζόταν πως και καλά πήγαινε στις Βρυξέλλες να μπει σε μια εκδήλωση του κόμματος γιατί αισθάνεται κομμουνιστής παρότι βρίζει το ΚΚΕ όλη μέρα αλλά δύο τερατώδεις Κνίτες του έκοψαν τον δρόμο και του άσκησαν λεκτική βία; Μάλιστα θυμάμαι πώς σημείωνε με έμφαση ότι οι σύντροφοι ήταν πιο γεροδεμένοι από αυτόν!! Κάντε μόνοι σας τους συνειρμούς!! Μπορεί να μην απειλήθηκε βέβαια αλλά και μόνο αυτό το γεγονός της διαφοράς της σωματικής διάπλασης όπως ισχυρίζεται είναι υποδόρια βία διότι τι ήθελε ο άδολος αγωνιστής και υποψήφιος με την Ανταρσύα;; να παρακολουθήσει κι από κοντά το κόμμα που συκοφαντεί όλη μέρα.
   Αντώνη έτυχε να το διαβάσω χτες κατά τύχη. Υποκλίνομαι, είχες δώσει ρεσιτάλ!!
   Βέβαια πιο πολύ γέλαγα με τις κωλοτούμπες που έκαναν τα τρολ και τα ρουφιανάκια που μπερδεύονταν συνεχώς και μάσαγαν τη λάσπη τους.
   Καλά για την ουσία του κειμένου, ειλικρινά δε μπαίνω στον κόπο να την αναλύσω, τη θεωρώ τουλάχιστον αστεία. Υγ: Αυτοί κατηγορούν το ΚΚΕ για ξύλινη γλώσσα;

   Διαγραφή
 2. Τι εστί μαλακία ;

  Παλινδρομική κίνηση ισχύος επί καθέτου άξονος βαίνουσα συνεχώς αυξανομένης εντάσεως και εκπέμπουσα υδάτινα βλήματα επί φανταστικού στόχου ...

  Το έχουν κάνει επάγγελμα το θέμα

  Giannis

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. "η νέα εποχή θέλει νέου τύπου κομμουνιστικό φορέα".
  Εφ'όσον ο χαρακτήρας της εποχής δεν είναι ιμπεριαλιστικός τότε η πάλη των τάξεων δεν οδηγεί στη δικτατορία του προλεταριάτου κι επομένως η επανάσταση δεν θα είναι σοσιαλιστική.
  Εμ..αλλά θα είναι αντικαπιταλιστική μας λέει το ΝΑΡ , και το κράτος που θα στήσει θα είναι κατ'ουσία μή κράτος, μια και θα έχει το δικαίωμα , ανάμεσα σε άλλα , η αντιπολίτευση - η κοινωνική αντιπολίτευση, οι αστοί (πρώην, νυν παίζει αυτό..) - ακόμα και να κάνει πολεμική στο κράτος αυτό, αρκεί να μην είναι ένοπλη. Θα κάνουν δηλαδή μια δήλωση εφ'απλού χάρτου ότι θέλουμε να σας ανατρέψουμε αλλά όχι με γκάνια. Με την πειθώ και την κατανόηση.( και το ΝΑΤΟ π.χ. την ίδια δήλωση θα κάνει..).

  Η "νέα εποχή" δηλαδή σημαίνει ότι η αστική τάξη έχει κατανοήσει την αναγκαιότητα να παραιτηθεί του δικαιώματός της για υπεράσπιση των προνομίων της ("χάσαμε τί να γίνει" θα λέει ο Δασκαλόπουλος στους νικηφόρους επαναστάτες του Χάγιου) , όπως και η εργατική τάξη θα έχει δεχτεί (..τόσα χρόνια εκεί τα χαλάμε με τους καπιταλιστές) την κατάργηση από την ίδια του δικαιώματός της να είναι η ίδια η ηγετική τάξη σε ένα "μετακαπιταλιστικό" κοινωνικόοικονομικό σχηματισμό, και να υπερασπίζεται τις κατακτήσεις του (αν και δεν ξέρω τί σόϊ κατακτήσεις θα έχει να παρουσιάσει η "μετακαπιταλιστική" κοινωνία του ΝΑΡ).
  Κάτω ο Μαρξ και κάτω ο Λένιν συνεπώς - και όλα αυτά , μαζί με πολλά άλλα θα τα βρούμε στις επεξεργασίες του ΝΑΡ.

  Μου φαίνεται ότι ο Βάσσαλος , ο Ρούσης κλπ. έχουν απόλυτο δίκιο: γιατί να κάνουμε νάζια σύντροφοι και να μην γίνουμε από παρακολούθημα σε συστατικό του ΣΥΡΙΖΑ;
  Αλλά κι ο Γρηγορόπουλος έχει απόλυτο δίκιο: εντάξει ρε Πετροπουλαίοι νιαουρίζετε, αλλά αφού δια του "μεταβατικού" όλοι το ΣΥΡΙΖΑ χτενίζουμε γιατί να το παίζετε πιο δύσκολοι από εμάς; Σε δουλιά να βρισκόμαστε;

  Πάντως πράγματι η επιθεώρηση δεν ανθεί τυχαία στην Ελλάδα το καλοκαίρι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή