Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2014

New York Times, 10/12/1981-Έκκληση για να σταματήσει η στήριξη των ΗΠΑ στον Πολ Ποτ

Έκκληση στον Ρήγκαν για να σταματήσει η στήριξη των Ηνωμένων Εθνών στον Πολ Ποτ
10 Δεκεμβρίου 1981
Μτφρ.: Lenin Reloaded

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ, ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ— Ανοιχτή επιστολή έκκλησης στις Ηνωμένες Πολιτείες να σταματήσουν να στηρίζουν το ανατραπέν καθεστώς του Πολ Ποτ στα Ηνωμένα Έθνη στάληκε σήμερα στον Πρόεδρο Ρήγκαν. Η επιστολή φέρει τις υπογραφές περισσότερων από 130 προσωπικοτήτων, περιλμβανομένων πολιτικών, ηθοποιών, συγραφέων, ακαδημαϊκών, θρησκευτικών ηγετών και ηγετών ανθρωπιστικών οργανώσεων.

Η επιστολή, η οποία αναφέρεται στην Καμπότζη ως Δημοκρατική Καμπότζη, το όνομα που χρησιμοποιούν οι δυνάμεις του Πολ Ποτ, γράφει: "Η διπλωματική στήριξη της Δημοκρατικής Καμπότζης από τις ΗΠΑ μέσα στα Ηνωμένα Έθνη, καθώς άλλοι παρέχουν όπλα στις τρομοκρατικές αντάρτικες δυνάμεις του Πολ Ποτ, προεκτείνει το μαρτύριο της Καμπότζης, διακινδυνεύει την εύθραστή της ανάκαμψη και διακινδυνεύει ευρύτερο πόλεμο. 

Μας προκαλεί βαθύ συναίσθημα ανησυχίας ότι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά οι ΗΠΑ ψήφισαν την παραμονή της Δημοκρατικής Καμπότζης στα Ηνωμένα Έθνη."

Οι ακόλουθοι εκπρόσωποι των Δημοκρατικών υπέγραψαν την επιστολή: o Ronald V. Dellums της Καλιφόρνια, ο Robert W. Edgar της Πενσυλβάνια, η Patricia Schroeder του Κολοράντο, Paul Simon του Ιλινόις, και ο Tom Harkin της Άιοβα.

Οι υπογράφοντες περιλαμβάνουν επίσης τον Emory C. Swank, Αμερικανό Πρόξενο στην Καμπότζη από το 1970 ως το 1973· την Τζέιν Φόντα, ηθοποιό· τον ηθοποιό Έντουαρντ Άσνερ· την τραγουδίστρια Τζόαν Μπαέζ· τον Richard Celeste, πρώην διευθυντή του Ειρηνευτικού Σώματος· τον συγγραφέα και σχολιαστή Studs Terkel· τον συγγραφέα Philip Stern· την μητέρα του εκδότη των New York Times Iphigene Ochs Sulzberger· και τον αρθρογράφο των New York Times Sydney H. Schanberg.

2 σχόλια:

  1. Δεν είναι εντελώς συναρπαστικό ότι οι "ελεύθερα σκεπτόμενοι" του δυτικού κόσμου έχουν μνήμη χρυσόψαρου και μυαλό μαρουλιού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή