Κυριακή, 20 Ιουλίου 2014

Η ανακοίνωση της Δ.Ο του Indymedia για την εισβολή στη Γάζα και η ομορφιά των "ίσων αποστάσεων"

Ανακοίνωση- παράκληση προς τις συλλογικότητες αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους.
από IMC Ιούλ. 20, 2014, 7:37 πμ.

Η διαχειριστική ομάδα του Athens Indymedia παρακαλεί τις συλλογικότητες που προσφέρουν στην ενημέρωση για την θηριωδία που πραγματοποιείτε [sic] αυτή την στιγμή ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό, να δημοσιοποιούν ειδήσεις, γεγονότα, αναλύσεις και πράξεις αλληλεγγύης, που έχουν να κάνουν με την απελευθερωτική αντίσταση των Παλαιστινίων και όχι εκείνη που αναπαράγει μία στρατιωτικού τύπου σύγκρουση μεταξύ δύο κρατών.


Παρόλο που αυτό αποτελεί μία σκληρή πραγματικότητα, οι χωρίς στόχο ρουκέτες των Τζιχαντιστών που κατευθίνωνται [sic] ενάντια στον άμαχο Ισραηλινό πληθυσμό, ή ακόμα και ο θάνατος απλών κληρωτών Ισραηλινών στρατιωτών, έχουν για εμάς ανάλογο βάρος με το έγκλημα που συντελείτε [sic] από τι [sic] Ισραηλινό κράτος, εις βάρος του Παλαιστινιακού λαού.

Η υπεράσπιση του δικαιώματος στην ζωή και την ευημερία αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα όλων των ανθρώπων ανεξάρτητα με την εθνικότητα που έτυχε αυτοί να έχουν.

Έτσι λοιπόν δημοσιεύσεις που αναπαράγουν δημοσιογραφικού τύπου πολεμικές ανταποκρίσεις μεταξύ στρατών από εδώ και στο εξής θα πηγαίνουν στα κρυμμένα.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση του προβληματισμού και της απόφασής που έχουμε λάβει, και παρακαλούμε για την καλύτερη δυνατή συνέχιση της συνεργασίας πάνω σε αυτή την βάση.

Πηγή γραφημάτων: News 247

17 σχόλια:

 1. "να δημοσιοποιούν ειδήσεις, γεγονότα, αναλύσεις και πράξεις αλληλεγγύης, που έχουν να κάνουν με την απελευθερωτική αντίσταση των Παλαιστινίων και όχι εκείνη που αναπαράγει μία στρατιωτικού τύπου σύγκρουση μεταξύ δύο κρατών"

  Αν έχετε για Παλαιστινιακά δρώμενα, δηλαδή, χορούς, τραγούδια, παντομίμα, κλπ. καθώς καίγονται ζωντανοί και διαμελίζονται, στείλτε, αλλιώς να πάτε να γαμηθείτε γιατί εμείς είμαστε αντιεξουσιαστές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κυρίως, μην στέλνετε υλικό για τανκ, αεροπλάνα και ελικόπτερα εναντίον σφεντόνας και κοτρώνας γιατί αυτά αναπαράγουν μια στρατιωτικού τύπου σύγκρουση που θίγει τις αντιεξουσιαστικές μας ευαισθησίες.

   Διαγραφή
 2. Ο λόγος-γλώσσα συνολικά αλλά και ειδικά η προτροπή-κατακλείδα "Ευχαριστούμε κτλ", κάτι σαν απόφαση-ανακοίνωση ΔΣ εταιρείας μάνατζμεντ προς στελέχη ?
  Θυμάμαι παλαιότερα τους έλεγαν Σ.Ο. (συντακτική ομάδα), τώρα πια Δ.Ο. ? Κάτι σαν ομάδα διαχείρησης κρίσης δηλαδή ?
  Ή μήπως κάποιοι έχουν ήδη πάρει δρόμο από κει μέσα και μιλάμε για νέα "αναβαθμισμένη" γενιά ?
  Τα (sic) είναι για ξεκάρφωμα ?

  με βεβαιότητα, συνοδοιπόρος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πράγματι μοιάζει με ανακοίνωση εταιρείας προς πελάτες.

  Για διαχείριση κρίσης δεν νομίζω, σιγά την κρίση. Για να έχεις κρίση πρέπει να έχεις και αντιστάσεις.

  Για τα ανορθόγραφα, δεν έχω ιδέα αν είναι σκόπιμα ή όχι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ρητορικά τα ερωτήματα, μα η κατάφασή μου δεδομένη. Το δίχως άλλο, ναι στην κατάδειξη των (sic), άσχετα από την ερμηνεία μου.
   Σημειώνω, ομάδα διαχείρησης κρίσης με την έννοια "κάνω παιχνίδι", "μοιράζω τα φύλλα", "make the rules". Κρίση περισσότερο με την έννοια θεματικής που εμπίπτει "αρμοδιότητος".
   με βεβαιότητα, συνοδοιπόρος

   Διαγραφή
 4. ΣΟ μη με κοψεις..

  τετοιες ανακοινωσεις ουτε η εκκλησια της ελλαδος δεν βγαζει
  το ολο κονσεπτ της ανακοινωσης μου θυμιζει τις "ακτιβιστικες" δραστηριοτητες του MAD με την amita energy +

  ρεδ αλερτ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Άμα θέλει η CIA, γίνονται πιο αχτιβίστες. Μην τους υποτιμάς!

   "Ένα με­γά­λο μπλοκ εχθρι­κών δυ­νά­με­ων, από όλο τον πλα­νή­τη, συ­νω­μο­τεί ενά­ντια στην επα­νά­στα­ση του συ­ρια­κού λαού, η οποία ξέ­σπα­σε ως συ­νέ­χεια των εξε­γέρ­σε­ων που έχουν εξα­πλω­θεί σε ένα με­γά­λο μέρος της αρα­βι­κής πε­ριο­χής και του Μά­γκρεμπ τα τε­λευ­ταία τρία χρό­νια. Οι λαϊ­κές εξε­γέρ­σεις είχαν στόχο να βά­λουν τέλος σε μια ιστο­ρία βαρ­βα­ρό­τη­τας, αδι­κί­ας και εκ­με­τάλ­λευ­σης, και να κα­τα­κτή­σουν το δι­καί­ω­μα στην ελευ­θε­ρία, την αξιο­πρέ­πεια και την κοι­νω­νι­κή δι­καιο­σύ­νη. Όμως, αυτό το κί­νη­μα δεν έχει να αντι­με­τω­πί­σει μόνο τις το­πι­κές βάρ­βα­ρες δι­κτα­το­ρί­ες, αλλά και τις πε­ρισ­σό­τε­ρες ιμπε­ρια­λι­στές δυ­νά­μεις που επι­διώ­κουν να συ­νε­χι­στεί η λε­η­λα­σία των λαών μας, όπως και διά­φο­ρες αντι­δρα­στι­κές κοι­νω­νι­κές τά­ξεις και δυ­νά­μεις στις πε­ριο­χές όπου ξέ­σπα­σαν εξε­γέρ­σεις, αλλά και στις γει­το­νι­κές τους χώρες. Όσον αφορά ει­δι­κά τη Συρία, η συμ­μα­χία που μά­χε­ται ενά­ντια στην λαϊκή επα­νά­στα­ση απαρ­τί­ζε­ται από μια σειρά αντι­δρα­στι­κών σε­χτα­ρι­στι­κών δυ­νά­με­ων, που έχει επι­κε­φα­λής το Ιράν, και συμ­με­τέ­χουν οι «δογ­μα­τι­κές» (στμ: confessional, συ­γκρο­τη­μέ­νες πάνω σε ένα συ­γκε­κρι­μέ­νο δόγμα του Ισλάμ, με αντί­πα­λό τους όσους ανή­κουν σε άλλα δόγ­μα­τα) πο­λι­το­φυ­λα­κές του Ιράκ, αλλά και -δυ­στυ­χώς, προς με­γά­λη μας θλί­ψη- το ένο­πλο σκέ­λος της Χεζ­μπο­λά, η οποία βυ­θί­ζε­ται στο αδιέ­ξο­δο του να υπε­ρα­σπί­ζε­ται ένα εμ­φα­νώς διεθ­φαρ­μέ­νο και εγκλη­μα­τι­κό δι­κτα­το­ρι­κό κα­θε­στώς. Αυτή η επι­λο­γή έχει γίνει δυ­στυ­χώς και από μια με­γά­λη με­ρί­δα της πα­ρα­δο­σια­κής Αρα­βι­κής Αρι­στε­ράς, η οποία έχει στα­λι­νι­κές κα­τα­βο­λές, είτε στην ίδια τη Συρία, είτε στο Λί­βα­νο, την Αί­γυ­πτο και τον υπό­λοι­πο αρα­βι­κό κόσμο -αλλά και διε­θνώς- η οποία είναι θε­τι­κά προ­κα­τει­λημ­μέ­νη υπέρ της άθλιας συμ­μα­χί­ας που υπο­στη­ρί­ζει το κα­θε­στώς Άσαντ."
   https://athens.indymedia.org/post/1488342/

   Διαγραφή
 5. Θα έλεγα ότι το Ινδυμεδια έχει αλωθεί (αν δεν δημιουργήθηκε) από ασφαλίτες και μυστικές υπηρεσίες, αλλά προφανώς αυτή θα ήταν μία θεωρία συνωμοσίας των ΚΚΕδων, από τις πολλές που συνηθίζουν να βγάζουν.
  Όπως πριν λίγα χρόνια που έλεγαν ότι το facebook και γενικότερα το ίντερνετ παρακολουθείται από αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.
  Το πιθανότερο είναι το ινδυμεδια να ανακάλυψε (δια της επιφοίτησης του αγίου Πνεύματος) το δίκιο του ισραηλινού λαού που απειλείται από "τζιχαντιστές", οι οποίοι ως γνωστόν θέλουν (και κυρίως είναι σε θέση να πετύχουν) την εξαφάνιση του Ισραήλ.
  Και ως γνωστόν το ινδυμεδια έχει μέτωπο με τον θρησκευτικό εξτρεμισμό. Δεν θα μπορούσε για παράδειγμα ποτέ να υποστηρίζει ένα κράτος, η επίσημη θρησκεία του οποίου βασίζεται στη λογική του "περιούσιου λαού", μία λογική με βάση άκρως ρατσιστική και εθνικιστική...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Το CIA-media έχει εχθρότητα με τους Τζιχαντιστές και με τον θρησκευτικό εξτρεμισμό;

  Διάολε, πάλι έξω έπεσα ο Σταλίνας!!!!

  Υπερασπιζόμαστε τη συριακή λαϊκή επανάσταση - Όχι στην ξένη επέμβαση
  https://athens.indymedia.org/post/1488342/


  Συναυλία αλληλεγγύης στη Συριακή επανάσταση
  https://athens.indymedia.org/post/1423415/

  Αναφορά στη συριακή εξέγερση
  https://athens.indymedia.org/post/1407196/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "Οι ισλαμιστές που ελέγχουμε είναι βαθιά θρησκευόμενοι μαχητές της ελευθερίας και έχουν κάθε δικαίωμα να αγωνιστούν με κάθε τρόπο, ενάντια σε κάθε καθεστώς που δεν σέβεται τις ελευθερίες και τα δικαιώματα.
   Οι ισλαμιστές που δεν ελέγχουμε, είναι τρομοκράτες, που απειλούν την έννομη τάξη και την εθνική και παγκόσμια ασφάλεια."

   Εγχειρίδιο CΙΑ, σελ 234

   Ή κάπως έτσι...

   Διαγραφή
  2. Να 'τανε "Ισλαμιστές" τα γυναικόπαιδα και οι άμαχοι της Γάζας, πάει στο διάολο. Αλλά ούτε αυτό ισχύει. Ισχύει ότι σκοτώνεσαι επειδή έτσι ορίζουν τα γεωπολιτικά συμφέροντα και χρήζεσαι "εξεγερμένος" και "δημοκράτης" για τον ίδιο λόγο.

   Τέλος πάντων, "μαύρισε" αρκετά ο ιμπεριαλισμός για τους "μεταμαρξιστές" ή όχι ακόμα;

   Εννοώ, σε ποιο στάδιο να αρχίσουμε να ανησυχούμε για φωτιά στον κώλο μας ρε παιδί μου;

   Διαγραφή
 7. Τα άτακτα αυτά παιδιά απλώνουν τα ποδαράκια τους ως εκεί που τους αφήνει ο πατερούλης Σόρος – μέχρι να σοβαρευτούν και να τακτοποιηθούν σε μια απ’ τις ΜΚΟ του..
  Τέτοιο εφεύρημα (περί κράτους Παλαιστίνης, λες κι έχει τακτικό στρατό) ή επί το αντωνικότερον τέτοιο κοάν έχουμε να δούμε απ’ τον καιρό του αει..παπατζή Παπαντρέου Β΄....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Για όσους κρατούν ίσες αποστάσεις, να θυμίσω ένα παλιό κουβανέζικο ανέκδοτο:
   Είχαν χώσει όρθιο έναν μαύρο στη μέση ενός γηπέδου στις ΗΠΑ, με το κεφάλι του να εξέχει μόνο, να τα βγάλει πέρα μ ένα λιοντάρι.
   Όταν το λιοντάρι τον πλησίασε ανοίγοντας το στόμα του, αυτός με μια υπερπροσπάθεια τεντώνει το λαιμό του και του δαγκώνει το πόδι!
   Αμέσως εξεγείρεται η εξέδρα κι άρχισε να φωνάζει: Παίξε τίμιο παιχνίδι ρε!

   Διαγραφή
 8. υποθετω οτι για τον ιδιο λογο καταδικαζουν το μαζιωτη που πυροβολει στο πληθος και βαζει βομβες σε ανοικτους χωρους

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Τελικά μερικοί άνθρωποι είναι σταθερές αξίες και έχουν τη χρησιμότητα ελβετικού σουγιά.

  Μια χαρά ειναι η ανακοίνωση του indymedia
  https://twitter.com/risinggalaxy/status/490795316955082752

  Ξανά και ξανά:Η Χαμάς είναι φασίστες.Δεν αντιπροσωπεύουν το συνολο του Παλαιστινιακού λαού.Πρώτα από όλα σταματάνε οι βομβαρδισμοί.Τέλος.- (Όπως όλοι καταλαβαίνουμε, οι βομβαρδισμοί θα σταματήσουν λέγοντας πόσο κακή είναι η Χαμάς.)
  https://twitter.com/risinggalaxy/status/490811609926082560

  Το indymedia ευτυχως οτι και να εχει παθει, δεν επαθε Χαμας
  https://twitter.com/risinggalaxy/status/490831777322504192

  Δε τη παλευω αλλο να βλέπω από Γάζα ούτε για rt . Αυτό είναι ένα χασάπικο για ανθρώπους. Αρρωστησα
  https://twitter.com/risinggalaxy/status/490843032175259648

  Αυτά σήμερα. Πριν λίγες μέρες ένας Former US Treasury terrorism finance analyst έγραψε το ακόλουθο tweet.
  This Gaza war has brought out the worst in a lot of tweeters. Or perhaps their most honest thoughts.
  https://twitter.com/JSchanzer/status/488032576960217088
  Βρείτε τον retweeter.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αν μη τι άλλο, τους λογαριασμούς μου με τους ανθρώπους του είδους του τους ξεκαθάρισα από νωρίς και δεν έχω να οργίζομαι κάθε φορά απ' την αρχή. Αλλίμονο σε όσους δεν ξέρουν ακόμα που ζουν και ποιοι είναι οι διπλανοί τους.

   Διαγραφή
 10. Μέσα στα data center της CIA είναι, τι λέμε τώρα.

  Εξέταση http headers για το athens indymedia:

  http://www.rexswain.com/cgi-bin/httpview.cgi?url=http://athens.indymedia.org

  Αποτέλεσμα:

  Sending request:
  Host: athens.indymedia.org

  Receiving Header:
  Via:·http/1.1·chhost2.deflect.ca·(ApacheTrafficServer/4.1.2·[u·c·s·f·p·eS:tNc··i·p·s·]),·http/1.1·chhost2.deflect.ca·(ApacheTrafficServer/4.1.2·[u·c·s·f·p·eS:tNc··i·p·s·])(CR)(LF)

  Τι σημαίνει το header Via στην απάντηση που δίνει ένας http server;
  Via Informs the client of proxies through which the response was sent.

  Τι είναι το deflect.ca και από που και ως πού δίνει υπηρεσίες στο athens indymedia;
  Deflect is a free service for independent media, human rights organisations and activists. There are no contracts and we will never ask you to leave or make you pay for being DDoSed. [...] a project by equalit.ie (πάνω δεξιά)

  Ποιοι χρηματοδοτούν το equalit.ie που, όπως το ίδιο λέει, προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες στο athens indymedia (που ανάμεσα σε άλλα αναρτά και κείμενα συμπαράστασης σε τρομοκράτες);
  Human Rights Watch, Human Rights House Foundation, IREX, Civil Rights Defenders, κλπ (τέρμα κάτω)

  Ποιοι χρηματοδοτούν όλες αυτές τις ΜΚΟ; Π.χ. για την IREX βλέπουμε ανάμεσα σε άλλα, Starr Foundation. κ.ο.κ.

  Με ποιόν άλλο συνεργαζόταν το equalit.ie, τουλάχιστον πριν 2 χρόνια, ή συνεχίζει ακόμα να συνεργάζεται αλλά για κάποιο λόγο κρύφτηκε στην τωρινή σελίδα του equalit.ie;
  Με το GIPI - Global Internet Policy Initiative (τέρμα κάτω, αργεί να φορτώσει)

  Τι δηλώνει ο, λιγότερο «εναλλακτικός» σε σχέση με τον Dmitri του equalit.ie, Jim Dempsey στο βιογραφικό του σχετικά με τις δραστηριότητες του ιδίου, όντας πρόεδρος στο παρελθόν του GIPI;

  As the former head of CDT’s Global Internet Policy Initiative (GIPI), he consulted with government officials and human rights organizations on Internet policy and civil liberties issues.[...] His work concentrates on Internet privacy, government surveillance, and national security issues.

  ΑπάντησηΔιαγραφή