Σάββατο, 26 Ιουλίου 2014

Φαντασιοπληξίες σταλινικού για τον τροτσκιστικό "διεθνισμό" και τον αναρχικό "αντικρατισμό"...

1938:  Εισβολή των Ναζί στην Τσεχοσλοβακία

Στις 24 Σεπτέμβρη του 1938, και καθώς οι Ναζί κινούνταν προς την Τσεχοσλοβακία, το βασικό άρθρο της τροτσκιστικής εφημερίδας της Νέας Υόρκης Socialist Appeal, δήλωνε:

Η Τσεχοσλοβακία είναι ένα απ' τα πιο τερατώδη εθνικά εκτρώματα που δημιούργησε ο τοκετός του διαβόητου συνεδρίου των Βερσαλιών...Η δημοκρατία της Τσεχοσλοβακίας δεν ήταν ποτέ τίποτε άλλο από ένας σαρακοφαγωμένος μανδύας της αναπτυγμένης καπιταλιστικής εκμετάλλευσης...Η οπτική αυτή έχει ως αναγκαία συνεπαγωγή την πιο αμετακίνητη επαναστατική αντίθεση στο τσεχοσλοβακικό αστικό κράτος, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.
[...]. Καθώς γινόταν γερμανική εισβολή στην Αβυσσινία, στην Ισπανία, στη Βόρεια και Κεντρική Κίνα, την Αυστρία και την Τσεχοσλοβακία, τη μια μετά την άλλη, τα μέλη της Τέταρτης Διεθνούς του Τρότσκι εξάπλωναν στον κόσμο την προπαγάνδα ότι η συλλογική ασφάλεια ήταν "κάλεσμα σε πόλεμο." Ο Τρότσκι επιβεβαίωσε ότι "η υπεράσπιση του εθνικού κράτους" ήταν στην πραγματικότητα "αντιδραστικό καθήκον." Στη μπροσούρα του Η Τέταρτη Διεθνής και ο Πόλεμος, που χρησιμοποιήθηκε ως βασικό προπαγανδιστικό υλικό από τους Τροτσκιστές στην πάλη τους ενάντια στη συλλογική ασφάλεια, ο Τρότσκι έγραφε:
Η υπεράσπιση του εθνικού κράτους, πρώτα απ' όλα στη Βαλκανοποιημένη Ευρώπη είναι με την πλήρη έννοια ένα αντιδραστικό καθήκον. Το εθνικό κράτος, με τα σύνορά του, τα διαβατήρια, το νομισματικό του σύστημα και το στρατό για την προστασία των τελωνείων, έχει καταστεί τρομακτικό εμπόδιο για την οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη της ανθρωπότητας. Δεν είναι καθήκον του προλεταριάτου η υπεράσπιση του εθνικού κράτους αλλά η πλήρης και τελική του καταστροφή.
Sayers και Kahn, Η μεγάλη συνωμοσία ενάντια στη Ρωσία 
***
2014: Φασιστικό πραξικόπημα στην Ουκρανία

Φαίνεται, επιπλέον, πως η Ουκρανία, που σημαίνει άκρη, έχει μια δυσκολία συλλογικού αυτοπροσδιορισμού, στο μέτρο που η άκρη για διαφορετικές μερίδες του πληθυσμού είναι άκρη διαφορετικού πράγματος. Η άκρη της Ρωσίας ή η άκρη της Αυστροουγγαρίας (Δύσης), έστω κι αν στη μεγαλύτερη διάρκεια της Ιστορίας μετά από την κατάλυση του πρώτου, μεσαιωνικού, κράτους των Ρως, με κέντρο το Κίεβο, δεν υπάρχει αμφιβολία πως επρόκειτο για το όριο της Ρωσίας.

Με αποτέλεσμα, το επινοημένο, όπως και όλα τα υπόλοιπα στον κόσμο, άλλωστε, ουκρανικό έθνος, να εμφανίζει κατασκευαστικά προβλήματα, που, ίσως, μαζί με πολλά άλλα, είναι μέρος της εξήγησης όσων συμβαίνουν εδώ και μερικά χρόνια και όχι μόνο τις τελευταίες μέρες.

Και, για να εξηγηθώ, παραπέμπω αναλυτικά στη Ρόζα Λούξεμπουργκ, ανοίγοντας και πάλι την συζήτηση σχετικά με τα «εθνικά ζητήματα», στο πλαίσιο της Αριστεράς, που, για κάποιο πραγματικά περίεργο λόγο, θεωρείται τελειωμένη με θέσφατο αναφοράς την θέση, που πήρε στην αρχή του προηγούμενου αιώνα ο Λένιν.

Η Λούξεμπουργκ, λοιπόν, στις σχετικές σελίδες της κριτικής που κάνει, εν βρασμώ, στη Ρωσική Επανάσταση[1], ισχυριζόμενη πως «τα εθνικά κινήματα αποτελούν σήμερα το μεγαλύτερο κίνδυνο για το διεθνή σοσιαλισμό», χρησιμοποιεί κατεξοχήν το παράδειγμα της Ουκρανίας. Και, όπως όλοι οι σοσιαλιστές της εποχής της, δεν φείδεται χαρακτηρισμών και επιθετικών εκφράσεων.

Να, τι λέει: «Η ρωσική Ουκρανία, στην αρχή του αιώνα, όταν οι ανοησίες του «ουκρανικού εθνικισμού» […] καθώς και τα παιδιαρίσματα του Λένιν για μια «Ανεξάρτητη Ουκρανία» δεν είχαν ακόμη εφευρεθεί, ήταν η ακρόπολη του ρωσικού επαναστατικού κινήματος […] Πώς έγινε […] να θριαμβεύσει η αντεπανάσταση; Το εθνικό κίνημα, ακριβώς, είναι αυτό που παρέλυσε το προλεταριάτο, με το γεγονός ότι το απέσπασε από τη Ρωσία και το παρέδωσε, στις χώρες της περιφέρειας, στην εθνική αστική τάξη […] Οι Μπολσεβίκοι, με την ηχηρή εθνικιστική τους φρασεολογία για το «δικαίωμα της αυτοδιάθεσης μέχρι και του αποχωρισμού σε κράτος», έδωσαν […] το πιο πολύτιμο και το πιο ευπρόσδεκτο πρόσχημα στην αστική τάξη όλων των παραμεθόριων χωρών για να υψώσει τη σημαία που ταίριαζε στις αντεπαναστατικές της επιδιώξεις […] Η καλύτερη απόδειξη γι’ αυτό είναι η Ουκρανία, που έπαιξε ένα τόσο μοιραίο ρόλο στις τύχες της Ρωσικής Επανάστασης. Ο ουκρανικός εθνικισμός [αντίθετα με τον τσέχικο, τον πολωνικό ή τον φινλανδικό] δεν ήταν παρά μια απλή ιδιοτροπία, μια μανία μερικών δωδεκάδων μικροαστών διανοουμένων, χωρίς τις παραμικρότερες ρίζες στις οικονομικές, πολιτικές και πνευματικές συνθήκες της χώρας, χωρίς καμιά ιστορική παράδοση. Η Ουκρανία δεν αποτέλεσε ποτέ ένα έθνος ή ένα κράτος με οποιονδήποτε εθνικό πολιτισμό, εκτός από την αντιδραστική ρομαντική ποίηση του Τσεβτσένκο […] Ένα εθνικό κίνημα χωρίς καθόλου ρίζες, που το πήραν στα σοβαρά, γίνεται έμβλημα και σημείο συγκέντρωσης για την αντεπανάσταση. Με αυτό το δίχως σπέρμα αυγό φτάσανε οι γερμανικές λόγχες ως το Μπρεστ Λιτόφσκ».
Χρήστος Λάσκος, Red Notebook
***
2014: Ανηλεής βομβαρδισμός της Γάζα από το Ισραήλ, καθώς εξαφανίζονται, μέρα με τη μέρα, οι Παλαιστίνιοι και γιγαντώνεται η κατοχή του Ισραήλ σε όλη τη γη τους

Η διαχειριστική ομάδα του Athens Indymedia παρακαλεί τις συλλογικότητες που προσφέρουν στην ενημέρωση για την θηριωδία που πραγματοποιείτε [sic] αυτή την στιγμή ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό, να δημοσιοποιούν ειδήσεις, γεγονότα, αναλύσεις και πράξεις αλληλεγγύης, που έχουν να κάνουν με την απελευθερωτική αντίσταση των Παλαιστινίων και όχι εκείνη που αναπαράγει μία στρατιωτικού τύπου σύγκρουση μεταξύ δύο κρατών.

15 σχόλια:

 1. Δε φταις εσύ, η φαντασίααααα μου τα φταίειειειει...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΡΙΒΕΙΣ

  […] η Ουκρανία, που σημαίνει άκρη […]

  Εντάξει, δεν είναι η πρώτη φορά που το Indymedia δεν ξέρει τι του γίνεται, αλλά άμα επιδίδεται στα γλωσσικά, θυμίζει γνωστό και εξαιρετέο —ας είναι καλά ο Αντώνης!— μεταφραστή εκ Λουξεμβούργου όταν ασχολείται με γλώσσες που δεν κατέχει (ίσως γιατί νομίζει πως όλα είναι παρτίδα μπριτζ, τελοσπάντων).

  Λοιπόν, η ονομασία της Ουκρανίας Україна (ουκρανικά)/Украина (ρωσικά) πρόερχεται κατά κοινή αποδοχή της πλειοψηφίας των περισσότερων (και των ουκρανών) έγκριτων σλαβολόγων από την παλαιορωσική λέξη оукраина που σημαίνει παραμεθόριος περιοχή.

  Μη Απολιθωμένος (ακόμα!) από τις ακτές της Ανατολικής Βαλτικής

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. βλ. και granica (srspki)

   rednready2

   Διαγραφή
  2. УКРАЇНА/УКРАИНА: ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

   Μολονότι έχει γίνει κοινώς αποδεκτό ότι η λέξη «Ουκρανία» πρέπει να ετυμολογηθεί από την πρώτη (1187) γραπτή αναφορά της στην ιστορία ως оукраина στην διάλεκτο ή τοπολαλιά του Περεγιάσλαφ όπου βρισκόταν μεταξύ 988 και 1239 η ομώνυμη ηγεμονία ή, όπως συνηθίζεται επίσης να αποκαλείται, πριγκιπάτο, δεν επικρατεί συμφωνία ως προς πώς ακριβώς ετυμολογείται η συγκεκριμένη λέξη, η οποία απαντάται στις παλαιορωσικές πηγές αρχικά με τους τύπους украина, украйна και αργότερα με τους τύπους окраина, окрайна.

   Παίρνοντας ως βάση έρευνας τους αρχαιότερους τύπους украина, украйна, βλέπουμε καθαρά ότι, αν αφήσουμε κατά μέρος το επίθημα -(и)на που δεν αλλάζει την σημασία του краи/край (το εν λόγω επίθημα στην πρωτοσλαβική δηλώνει απλά την έννοια του χώρου και της έκτασης), δεν μπορεί να υπάρξει αμφιβολία σχετικά με το έτυμο του краи/край: προέρχεται από την ινδοευρωπαϊκή ρίζα *(s)krei- που σημαίνει διαχωρίζω, κόβω, επομένως краи/край σημαίνει χώρα, περιοχή. Ως εδώ υπάρχει συμφωνία.

   Τα πνεύματα διίστανται σ’ ό,τι αφορά το πρόθημα у-: οι μεν το ερμηνεύουν ως επίθημα και πρώτο συνθετικό της ονομασίας της Ουκρανίας με την σλαβική σημασία δίπλα, κοντά, σε· οι δε δεν το θεωρούν καν πρόθημα, αλλά τμήμα της λέξης украи/украй που όντας απλά παράλληλος τύπος του краи/край σημαίνει ό,τι και αυτό, δηλαδή χώρα, περιοχή· εδώ αντιδιαστέλλουν τους αρχαιότερους τύπους украина, украйна από τους νεότερους окраина, окрайна. Σύμφωνα με την πρώτη ετυμολογία «Ουκρανία» σημαίνει παραμεθόριος περιοχή, στρατιωτικά σύνορα, σύμφωνα με την δεύτερη πατρική γη, πατρίδα (με τους νεότερους τύπους окраина, окрайна να σημαίνουν μόνο αυτοί παραμεθόριος περιοχή, στρατιωτικά σύνορα).

   Γίνεται φανερό ότι η διαφορά στην ετυμολογία έχει τεράστια πολιτική σημασία, με τους εθνικιστές να υιοθετούν και να υποστηρίζουν από τις αρχές περίπου της προηγούμενης δεκαετίας για ευνόητους πολιτικούς λόγους την ερμηνεία πατρική γη σε αντίθεση με την προηγούμενη ερμηνεία παραμεθόριος περιοχή, στρατιωτικά σύνορα.

   Αν και η ουκρανική εθνογένεση δεν εξαρτάται βέβαια από την σημασία που είχε η λέξη «Ουκρανία» τον 12ο αιώνα, αξίζει να επισημανθεί ότι η μεγάλη πλειοψηφία των έγκριτων σλαβολόγων τάσσεται υπέρ της ετυμολογίας «παραμεθόριος περιοχή, στρατιωτικά σύνορα», ετυμολογία που ενισχύεται από πλήθος πρωτογενών ιστορικών πηγών.

   Αυτά τα λίγα, χωρίς παραπομπές στην σχετική βιβλιογραφία, για να μην κουράσω υπέρ του δέοντος αναγνώστες κι αναγνώστριες.

   Μη Απολιθωμένος (ακόμα!) από τις ακτές της Ανατολικής Βαλτικής

   Διαγραφή
  3. ΚΙ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΦΟΥΡΙΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΠΕΙ…

   Αντί:

   δεν επικρατεί συμφωνία ως προς πώς ακριβώς ετυμολογείται

   να διαβαστεί παρακαλώ:

   δεν επικρατεί συμφωνία ως προς το πώς ακριβώς ετυμολογείται.

   Συγνώμη!

   Μη Απολιθωμένος (ακόμα!) από τις ακτές της Ανατολικής Βαλτικής

   Διαγραφή
  4. Μάλιστα, πολύ ενδιαφέρον.

   υπέρ το δέον, αν μου επιτρέπετε τη διόρθωση.

   ΑΤ

   Διαγραφή
  5. ΣΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΩ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

   @ ΑΤ

   Φίλε ή φίλη ΑΤ έχετε απόλυτο δίκιο, το σωστό είναι «υπέρ το δέον».

   Αχ, το γήρας ουκ έρχεται μόνον (αυτό να μην εκληφθεί ως δικαιολογία)…

   Σας ευχαριστώ που με διαβάζετε και που με διορθώσατε.

   Να ’στε πάντα καλά, σας χαιρετώ,

   Μη Απολιθωμένος (ακόμα!) από τις ακτές της Ανατολικής Βαλτικής

   Διαγραφή
 3. Ο πολεμος και η Τεταρτη Διεθνης
  http://avantgarde2009.wordpress.com/2011/11/30/%CE%BF-%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-4%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%AE%CF%82-1061934/
  Απο το πιο πανω κειμενο παραθετω δυο Αποσπασματα
  . Στην υπάρχουσα κατάσταση, μια συμμαχία της ΕΣΣΔ με ένα ιμπεριαλιστικό κράτοςή με ένα ιμπεριαλιστικό συνασπισμό ενάντια σ’ έναν άλλο, σε περίπτωση πολέμου, δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να αποκλειστεί. Κάτω από την πίεση των περιστάσεων, μια προσωρινή συμμαχία αυτού του είδους μπορεί να γίνει σιδερένια αναγκαιότητα, χωρίς, όμως, γι’ αυτό το λόγο να πάψει να είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος και για την ΕΣΣΔ και για την παγκόσμια επανάσταση.
  Το διεθνές προλεταριάτο δε θα αρνηθεί να υπερασπίσει την ΕΣΣΔ, ακόμα κι αν αυτή βρεθεί υποχρεωμένη να μπει σε μια στρατιωτική συμμαχία με κάποιους ιμπεριαλιστές ενάντια σε άλλους. Αλλά σ’ αυτή την περίπτωση, ακόμα περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη, το διεθνές προλεταριάτο πρέπει να διαφυλάξει την πλήρη πολιτική ανεξαρτησία του από τη σοβιετική διπλωματία, και, γι’ αυτό, επίσης, από τη γραφειοκρατία της Τρίτης Διεθνούς.
  44. Παραμένοντας ο αποφασισμένος και αφοσιωμένος υπερασπιστής του εργατικού κράτους στην πάλη με τον ιμπεριαλισμό, το διεθνές προλεταριάτο δε θα γίνει, ωστόσο, ένας σύμμαχος των ιμπεριαλιστών συμμάχων της ΕΣΣΔ. Το προλεταριάτο μιας καπιταλιστικής χώρας που θα βρίσκεται σε συμμαχία με την ΕΣΣΔ πρέπει να διατηρήσει πλήρως και ολοκληρωτικά την ασυμβίβαστη εχθρότητά του στην ιμπεριαλιστική κυβέρνηση της δικής του χώρας. Μ’ αυτή την έννοια, η πολιτική του δε θα διαφέρει από την πολιτική του προλεταριάτου μιας χώρας που πολεμάει ενάντια στην ΕΣΣΔ. Αλλά στη σφαίρα των πραχτικών δραστηριοτήτων, μπορεί να προκύψουν αξιόλογες διαφορές που θα εξαρτηθούν από τη συγκεκριμένη μορφή του πολέμου. Για παράδειγμα. θα ήταν παράλογο και εγκληματικό σε περίπτωση πολέμου ανάμεσα στην ΕΣΣΔ και την Ιαπωνία το αμερικάνικο προλεταριάτο να σαμποτάρει την αποστολή αμερικάνικων πολεμοφοδίων στην ΕΣΣΔ. Αλλά το προλεταριάτο μιας χώρας που θα πολεμούσε ενάντια στην ΕΣΣΔ θα ήταν απόλυτα υποχρεωμένο να καταφύγει σε τέτοιου είδους πράξεις -απεργίες, σαμποτάζ, κλπ
  και δευτερο
  . Αλλά η Επανάσταση του Φλεβάρη, που μεταμόρφωσε τη Ρωσία σε μια «δημοκρατία», γέννησε ένα νέο ισχυρό κύμα «επαναστατικού» πατριωτισμού. Η συντριπτική πλειοψηφία των ηγετών του Μπολσεβίκικου Κόμματος δεν αντιστάθηκε ούτε και τότε. Το Μάρτη του 1917, ο Στάλιν και ο Κάμενεφ έδωσαν στο κεντρικό όργανο του Κόμματος μια σοσιαλπατριωτική κατεύθυνση. Πάνω σ’ αυτή τη βάση έγινε ένα πλησίασμα, και στην πλειοψηφία των πόλεων, και μια άμεση συγχώνευση των μπολσεβίκικων και των μενσεβίκικων οργανώσεων. Χρειάστηκε να διαμαρτυρηθούν πολλοί από τους πιο σταθερούς επαναστάτες, κυρίως στις προχωρημένες συνοικίες της Πετρούπολης, χρειάστηκε η άφιξη του Λένιν στη Ρωσία και η ασυμβίβαστη πάλη του ενάντια στο σοσιαλπατριωτισμό για να αποκατασταθεί το διεθνιστικό μέτωπο του Κόμματος. Αυτή ήταν η κατάσταση με το καλύτερο, το πιο επαναστατικό και πιο ατσαλωμένο κόμμα.
  Καλω ολους οσους ενδοιαφερονται να μαθουν τι πραγματικε υποστηριζε ο Τροτσκι πριν τον Β παγκοσμιο πολεμο να διαβασουν ολοκληρο την πιο πανω Μπροσουρα.
  Τελος και ενα σημειο οσο Αφορα την Πατριωτικη προσεγγιση σε σχεση μα τα Βαλκανια.
  Μηπως ειναι Αυτη η Στρατιγικη που οδηγησε στην Βαρκιζα ΚΛΠ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @promitheas:

   Ο Στάλιν ήταν από το 1918 επικεφαλής του Λαϊκού Επιτροπατου Εθνοτήτων. Ο Λένιν εγκωμίαζε τον Στάλιν για αυτήν του την ικανότητα λέγοντας ότι:

   "... είναι ο μοναδικός άνθρωπος με κύρος, στον οποιο θα μπορούσε να παρουσιαστεί οποιοσδήποτε από τους αντιπροσώπους των εθνοτήτων και να του εκθέσει λεπτομερειακά το ζήτημά του. [...] ... αυτός ο οποίος ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ την προσπάθεια για εθνική αυτονομία μέσα στο Κόμμα, ΑΛΛΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ υπερασπίζεται με σθένος και πασχίζει για την ενότητα (συλλογικότητα) των διαφόρων εθνοτήτων μέσα στο Κόμμα."

   Αυτό δεν είναι Διεθνισμός;

   ο σοσιαλπατριωτισμός τι ειναι; Σταλιν=Χιτλερ;

   ΑΛΗΣ

   Διαγραφή
 4. ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΛΑΘΟΥΣ

  Στο προηγούμενο σχόλιό μου αντί Indymedia να διαβαστεί παρακαλώ Red Notebook.

  Παρντόν!

  Μη Απολιθωμένος (ακόμα!) από τις ακτές της Ανατολικής Βαλτικής

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αντώνη είχα στείλει ένα off topic εδώ για ένα άρθρο του Κανελλόπουλου περί ναρκωτικών.
  http://www.e-tetradio.gr/article/11083/Dimosiografia-gia-polla-narkotika
  Αν δεν το δημοσίευσες επειδή όντως ήταν άσχετο κανένα πρόβλημα. Απλά πες μου αν το έλαβες γιατί τον τελευταίο καιρό αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα με τα μηνύματα μου και το mail και ελάχιστα είναι αυτά που μου δημοσιεύονται τελικά..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Προβοκάτσια!!
  Μάλλον κρασάρει το εργαλείο..
  Τέλος πάντων αυτό που έστειλα παραπάνω είναι το περιβόητο άρθρο.
  Μιλάμε έχουν ξεφύγει τελείως οι Συριζαίοι, οι i m feeling left and anti-capitalist και λοιποί..
  Αναφερόμενος και καλά στο όνομα της υπεράσπισης της προσωπικότητας μιας νέας κοπέλας που βρέθηκε με ποσότητα χασίς (αυτό το νεαρό της ηλικίας αποτελεί πανάκεια μάλλον όταν δεν έχουμε ουσιαστικά επιχειρήματα), με ατράνταχτα επιχειρήματα φτάνει να λέει:

  Τα ναρκωτικά θα έπρεπε να κυκλοφορούν απολύτως ελεύθερα (και η ηρωίνη να προσφέρεται στα νοσοκομεία δωρεάν σε όλους όσοι την έχουν ανάγκη μέσα από ιατρικές λίστες)

  Ειλικρινά, ας μου πει κάποιος σε τι διαφωνούν επί της ουσίας με αυτό το σύστημα που ονομάζεται καπιταλισμός. Στο μοίρασμα και στην πρόσβαση στα ναρκωτικά;; Ξέρετε σε αυτό μπορεί να υπάρξει και πιο δίκαιος καπιταλισμός, υπό την έννοια ότι για να σκέφτονται, να δρούνε και να υποστηρίζουνε τέτοιες ανώδυνες για το σύστημα απόψεις οι περισσότεροι άνθρωποι, θα τα κάνει και τα ναρκωτικά πολύ ευκολότερα προσβάσιμα σε όλους.. μην ανησυχείς γι αυτό ρε Μήτσο που παρακάτω ξεσπαθώνεις κιόλας: Τι ντροπή και υποκρισία... Τι αποκρουστική και συντηρητική κοινωνία είναι αυτή που ζούμε...
  Αν είναι αυτή υποκριτική συμπεριφορά μάλλον το πρόβλημα το έχουμε εμείς..
  Αυτή όμως είναι η πολύ διαφορετική Αριστερά που ευαγγελίζονται έτσι;; Αν όμως ο GAP σας έκανε το χατήρι θα είχε διατηρήσει τη λάμψη του έτσι;;
  Αντώνη έχεις γράψει ή ποστάρει κάτι σχετικό περί ναρκωτικών;;
  Αν ναι στείλε κανα link να διαβάσουμε γιατί με τέτοιες ανοησίες που δημοσιεύονται καθημερινά από τα "εναλλακτικά" sites θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. προφανως το αρθρο ειναι για την κορη καψη. και ναι τα παπαγαλακια πρεπει να βγαλουν το παντεσπανι τους!
   ενα περιεργο πραγμα ομως, ειναι ελαχιστοι αυτοι που πανε λεσβο και δεν ξερουν οτι ΠΑΝΤΑ υπαρχουν λιμενικοι με σκυλο και ψαχνουν. (ισως η μονη σωστη δουλια που κανουν).
   ειχε αγνοια λογο ονοματος; ηταν προειδοποιηση για τον μπαμπα; παντως η ποσοτητα πανω της και οτι βρηκαν στο σπιτι της δεν τα λες και λιγα.
   ασε που στην λεσβο ειναι ποιο ευκολο να βρεις απο οτι στην ομονοια, με χωρια χαρακτηρισμενα ως κολομβια.

   Διαγραφή
  2. Εμένα μου προκαλεί σε ένα μικρό -πλέον- βαθμό εντύπωση το γεγονός ότι τα ροζ εναλλακτικά παπαγαλάκια υπερασπίζονται τόσο απροκάλυπτα και άνευ όρων ένα τέτοιο κομβικό ζήτημα όπως αυτό των ναρ-κωτικών..
   Βέβαια ξέρω τι υποστηρίζουν και επίσημα περί αυτοδιάθεσης κτλ, θα μας πουν ότι είναι και κοινωνικό αγαθό σε λίγο η ηρωίνη!! Τους έπιασε ο πόνος και για τις ιατρικές παθήσεις και γι αυτό τα θέλουνε μωρέ τα ναρκωτικούλια!
   Κι όπως είπε κι ένας φίλος χτες που κουβεντιάζαμε για πολιτική και έθιξα και το συγκεκριμένο ζήτημα: "Ξέρεις, το πιο μεγάλο ναρκωτικό είναι οι ιδεολογίες. Και η θρησκεία" Συμπλήρωσε κάπως βιαστικά.
   Ε δεν είχε και πολλά επιχειρήματα βλέπεις για να υπερασπιστεί τη θέση του σε αυτά που έλεγε..
   Η συγκεκριμένη περίπτωση της κόρης Καψή δεν με απασχολεί ιδιαίτερα καθώς με τέτοιους γονείς δεν υπήρχε άλλη λύση!! Το πρόβλημα είναι ότι κάτι πίνει και ο μπαμπάς..
   Το παραπάνω είναι χιούμορ. Αισθάνομαι την ανάγκη να το διευκρινίσω για τα ροζ τρολ που καραδοκούν.
   Ειδικά πάντως αυτό το άρθρο του Κανελλόπουλου ήταν εμετικό, υποκριτικό και γεμάτο στερεότυπα. Βγαίνουν πάντως συμπεράσματα όλο και πιο ξεκάθαρα για το ποιόν τους..

   Διαγραφή