Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014

Σφαγείον "Η ωραία Δύσις"

Δημοσίευση: Τετ, 30/07/2014 - 11:25

Αποτροπιασμό προκαλεί ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και δείχνει ισραηλινούς ακροδεξιούς να πανηγυρίζουν για τη δολοφονία παιδιών στη Λωρίδα της Γάζας από τον ισραηλινό στρατό.

Εμφανίζονται να φωνάζουν εμετικά συνθήματα όπως «δεν έχει σχολείο σήμερα, δεν έχουν μείνει άλλα παιδιά στη Γάζα».

Δημοσίευση: Τετ, 30/07/2014 - 15:19

Το Κίεβο συνεχίζει τις αιματηρές στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του λαού της Ανατολικής Ουκρανίας, ενώ ταυτόχρονα οξύνονται οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που έχουν εμπλακεί στην περιοχή.

Τα oυκρανικά στρατεύματα ανακοίνωσαν ότι κατέλαβαν την πόλη Αβντιίβκα, ενώ τις τελευταίες ώρες επιχειρούν να καταλάβουν και το Ιλόβαϊσκ.

Η αντιδραστική κυβέρνηση της Ουκρανίας έχει πνίξει στο αίμα τους ρωσόφωνους, χτυπάει σπίτια και νοσοκομεία, σκοτώνει αμάχους και παιδιά. Στην πόλη Γκορλίφκα οι νεκροί άμαχοι έφτασαν τους 19, ανάμεσα τους και παιδιά, από τις επιθέσεις των τελευταίων ημερών. Μάλιστα ο oυκρανικός στρατός δεν δίστασε να πλήξει τη Μαιευτική Κλινική της συγκεκριμένης πόλης.

Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Στο «διπλωματικό πόλεμο» που μαίνεται παράλληλα, οι ΗΠΑ και η ΕΕ επέβαλαν νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Ο Aμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα, δήλωσε ότι «η σημερινή ημέρα είναι μια υπενθύμιση πως όταν οι ΗΠΑ λένε κάτι το εννοούν». Ο Μπάρακ Ομπάμα ισχυρίστηκε ότι με τις νέες κυρώσεις, η ήδη αδύναμη οικονομία της Ρωσίας εξασθενεί ακόμη περισσότερο.

Οι νέες κυρώσεις έχουν οικονομικό χαρακτήρα και αφορούν σε τρεις τράπεζες και ένα ναυπηγείο. Στο εξής απαγορεύεται στους Αμερικανούς πολίτες να έχουν συναλλαγές με την VTB, τη δεύτερη σε μέγεθος ρωσική τράπεζα, τη θυγατρική της, τη Bank of Moscow, και τη Russian Agriculture Bank, την τράπεζα που χορηγεί δάνεια σε αγρότες. Επίσης θα «παγώσουν» τυχόν περιουσιακά που έχει στις ΗΠΑ το ναυπηγείο United Shipbuilding Corp.

Ανάλογα μέτρα αποφάσισε να λάβει η ΕΕ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπέι, και τον προέδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, οι νέες κυρώσεις «θα περιορίσουν την πρόσβαση ρωσικών κρατικών τραπεζών στις κεφαλαιαγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα επιβάλουν εμπάργκο στο εμπόριο όπλων, θα επιβάλουν απαγόρευση στην εξαγωγή αγαθών διπλής (πολιτικής και στρατιωτικής) χρήσης, και θα περιορίσουν την πρόσβαση της Ρωσίας σε ευαίσθητες τεχνολογίες, ιδιαίτερα στον τομέα του πετρελαίου».

Αντίδραση της Ρωσίας για τις κυρώσεις

Ο Βλαντίμιρ Σιζόφ, εκπρόσωπος της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ότι η ενίσχυση των οικονομικών κυρώσεων «δεν οδηγεί πουθενά». Όπως είπε, «η απόφαση επιβεβαιώνει το συμπέρασμα ότι η ΕΕ δεν μπορεί ή δεν θέλει ακόμη να εγκαταλείψει την οδό της ενίσχυσης της πίεσης μέσω των κυρώσεων, η οποία από μόνη της δεν οδηγεί πουθενά και, σε κάθε περίπτωση, δεν συμβάλλει στην αποκλιμάκωση της κατάστασης στην Ουκρανία».

Δημοσίευση: Τετ, 30/07/2014 - 18:51

Αθωωτική ήταν η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πάτρας, για τους δύο από τους τέσσερις κατηγορούμενους στη δίκη για τη Μανωλάδα.

Συγκεκριμένα, αθώοι κρίθηκαν ο επιχειρηματίας και ο ένας επιστάτης, ενώ οι άλλοι δύο επιστάτες κρίθηκαν ένοχοι, ο ένας για επικίνδυνες σωματικές βλάβες, και ο άλλος για απλή συνέργεια σε επικίνδυνες σωματικές βλάβες δια παραλείψεως. Και οι δυο αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς η έφεση έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Η ανάγνωση της απόφασης προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των εργατών γης που είχαν πυροβοληθεί και εκ των οποίων οι περισσότεροι δεν έχουν ξαναβρεί δουλειά στα φραουλοχώραφα καθώς οι ιδιοκτήτες της γης συνασπίστηκαν ενάντια στον κοινό εχθρό, τους εργάτες που ζητούσαν να πληρώνονται για τη δουλειά τους.

Να θυμίσουμε ότι η εισαγγελέας είχε ζητήσει χτες για τον πρώτο από τους κατηγορούμενους, να καταδικαστεί για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων, οι άλλοι δύο για τις βαριές σωματικές βλάβες, ενώ για τον τέταρτο από τους κατηγορούμενους, διαπίστωσε συνέργεια. Είπε, επίσης, ότι και οι κρατικές υπηρεσίες με τη στάση τους είναι συνένοχες.


Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη δικαστική απόφαση που αφορά τους κατηγορούμενους στην υπόθεση της Μανωλάδας, αναφέρεται:

«Η δικαστική απόφαση, που ουσιαστικά αθωώνει τους κατηγορούμενους μεγαλοϊδιοκτήτες γης και επιστάτες στη Μανωλάδα Ηλείας, που επιτέθηκαν στους μετανάστες εργάτες γης επειδή διεκδικούσαν την καταβολή των δεδουλευμένων τους, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν είκοσι από αυτούς, εκ των οποίων τέσσερις σοβαρά, είναι από κάθε άποψη προκλητική για το σύνολο της εργατικής τάξης, του λαού.

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να έχει βαρύτατες ευθύνες για το σύγχρονο δουλεμπόριο και τις άθλιες συνθήκες ζωής και εργασίας των μεταναστών εργατών, που οδηγεί σε φαινόμενα εγκληματικών επιθέσεων σε βάρος τους. Έλληνες και ξένοι εργάτες, πρέπει να αντισταθούν στην πολιτική που αυξάνει την εκμετάλλευση όλων ανεξαιρέτως των εργαζομένων, αποθρασύνει τα μεγαλοαφεντικά που επιτίθενται με δολοφονικό τρόπο σε εργάτες που διεκδικούν τα δικαιώματά τους, να αντιπαλέψουν συνολικά αυτή τη βαρβαρότητα και το σύστημα που τη γεννά».


Δημοσίευση: Τετ, 30/07/2014 - 19:24

Ανακοίνωση για την απόφαση που αθωώνει τον επιχειρηματία και τους επιστάτες που πυροβόλησαν τους μετανάστες εργάτες γης στη Μανωλάδα, εξέδωσε το ΠΑΜΕ. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου στην Πάτρα, που αθωώνει τον επιχειρηματία και τους επιστάτες που πυροβόλησαν τους μετανάστες εργάτες γης στη Μανωλάδα τον Απρίλη του 2013, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά 20 εργάτες, είναι πρόκληση και επικίνδυνη για την εργατική τάξη. Η δικαιοσύνη, όπως τις περισσότερες φορές έτσι και τώρα, στάθηκε απέναντι στην εργατική τάξη και τα δικαιώματά της, απέναντι στους μετανάστες, δίνοντας αέρα στα πανιά των μεγαλοτσιφλικάδων. Οι μετανάστες εργάτες γης στη Μανωλάδα, από το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν, ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους και δέχτηκαν σφαίρες. Διαμαρτυρήθηκαν για την επίθεση, και τους απομόνωσαν στα θερμοκήπια καταλύματα, χωρίς ρεύμα και τροφή, με απειλές και τρομοκρατία.

Η έμπρακτη στήριξη του ΠΑΜΕ στους μετανάστες της Μανωλάδας το 2013, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, έδωσε δύναμη και κουράγιο στους κατατρεγμένους εργάτες, για να συνεχίσουν να διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους. Το ΠΑΜΕ και η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία επανειλημμένα μετέφεραν τρόφιμα στους αποκλεισμένους μετανάστες, για να τους εκφράσουν όχι μόνο την ηθική αλλά και την έμπρακτη στήριξη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Οι παρεμβάσεις του ΠΑΜΕ και του εργατικού κέντρου Αμαλιάδας στην κυβέρνηση, που έχει εγκληματικές ευθύνες για τις άθλιες συνθήκες που έμεναν και εργάζονταν οι μετανάστες, έδειξαν ότι η εργατική τάξη μπορεί να στηρίζεται μόνο στον οργανωμένο και συλλογικό αγώνα, στην κοινή δράση και στάση απέναντι στον κοινό αντίπαλο, και όχι στις κυβερνήσεις που δέχονται τους φραουλάδες μεγαλοτσιφλικάδες και τους στρώνουν κόκκινο χαλί, δίνοντάς τους απλόχερα τα πάντα, και στους εργάτες όχι μόνο κατεβάζουν τα ρολά αλλά εξαπολύουν άγρια πογκρόμ και μηχανισμούς εκμετάλλευσης.

Η σημερινή αθωωτική απόφαση επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά πως για μας, για την εργατική τάξη, ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ και όχι τα κέρδη των μεγαλοτσιφλικάδων, των μπράβων τους, και των μηχανισμών που στήνει η κυβέρνηση για να διευκολύνει την εκμετάλλευση των κατατρεγμένων μεταναστών αλλά και των Ελλήνων εργατών.

Το ΠΑΜΕ θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο πλευρό όλων των εργατών, ανεξάρτητα από τη χώρα προέλευσης. Οι όποιες δικαστικές αποφάσεις, δεν μπορούν να εμποδίσουν την ανάγκη του οργανωμένου ταξικού αγώνα, αλλά αντίθετα αποδεικνύουν περίτρανα την ανάγκη συσπείρωσης του συλλογικού αγώνα, την ανάγκη κοινού αγώνα Ελλήνων και Μεταναστών εργατών, κόντρα στις αιτίες και το σύστημα που γεννά την εκμετάλλευση.

Δημοσίευση: Τετ, 30/07/2014 - 21:23

Εντείνεται καθημερινά η αιματηρή επιχείρηση των δυνάμεων του Κιέβου κατά των εξεγερμένων κατοίκων στην ανατολική Ουκρανία.

Παράλληλα σε εξέλιξη είναι ο σκληρός πόλεμος των κυρώσεων, μία ημέρα αφότου Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, με την τελευταία να απαντά με απειλές για αύξηση των τιμών στην Ενέργεια.

Δεκάδες νεκροί και τραυματίες

Από το μεσημέρι της Τρίτης μέχρι και το απόγευμα της Τετάρτης, τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 31 τραυματίστηκαν στην περιοχή του Ντονέτσκ. Μεταξύ των τραυματιών είναι και πολλά παιδιά, ανέφεραν αξιωματούχοι από την περιοχή, που κατήγγειλαν ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις βομβάρδισαν πολυκατοικίες.

Οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας υποστηρίζουν ότι εκδίωξαν τους ένοπλους εξεγερμένους από τη στρατηγικής σημασίας πόλη Αβντιίβκα, περίπου 10 χιλιόμετρα βόρεια του Ντονέτσκ, ενώ μαίνονται οι μάχες για τον έλεγχο της πόλης Σαχτάρσκ, στα νότια του Ντονέτσκ.

Στο Λουχάνσκ, τουλάχιστον ένας κάτοικος σκοτώθηκε και άλλοι επτά τραυματίστηκαν από οβίδες.

Χωρίς πρόσβαση για 4η μέρα

Λόγω της στρατιωτικής επιχείρησης του Κιέβου, οι παρατηρητές και οι διεθνείς ομάδες έρευνας εγκατέλειψαν για άλλη μια φορά την προσπάθειά τους να φτάσουν στην τοποθεσία όπου συνετρίβη η πτήση MH17 της Malaysia Airlines, πριν από δύο εβδομάδες. Οι ειδικοί θέλουν να ερευνήσουν την περιοχή για να εντοπίσουν τα υπόλοιπα πτώματα των επιβατών του Μπόινγκ 777, το οποίο καταρρίφθηκε στις 17 Ιούλη πάνω από την ανατολική Ουκρανία, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία.

Πόλεμος κυρώσεων

Την ίδια ώρα είναι σε εξέλιξη ένας οικονομικός πόλεμος ανάμεσα στις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, ΗΠΑ - ΕΕ από τη μία και Ρωσία από την άλλη.

Χθες, η ΕΕ ανακοίνωσε νέες κυρώσεις σε βάρος προσώπων και εταιρειών από τη Ρωσία, ενώ σε επιπλέον κυρώσεις είχε προχωρήσει προηγουμένως και ο Λευκός Οίκος. Ωστόσο μία μέρα μετά τις ανακοινώσεις της ΕΕ, η Ένωση Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων (AEB), που εκπροσωπεί περισσότερες από 600 ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία, εξέφρασε τη βαθιά της λύπη για τις νέες κυρώσεις, τονίζοντας τις επιπτώσεις που αυτές θα έχουν στις ευρωπαϊκές εταιρείες.

Από την πλευρά της η Ρωσία αποφάσισε σήμερα να απαγορεύσει τις εισαγωγές φρούτων και λαχανικών από την Πολωνία, από την 1η Αυγούστου, με τη δικαιολογία των «επανειλημμένων παραβιάσεων» των πιστοποιητικών και των διαδικασιών καραντίνας.

Επίσης, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κατηγόρησε σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι ασκεί «μια πολιτική υπαγορευόμενη από την Ουάσινγκτον», και διεμήνυσε ότι οι κυρώσεις, οι οποίες πλήττουν τον κλάδο της ενέργειας στη Ρωσία, θα προκαλέσουν την άνοδο των τιμών της ενέργειας στην Ευρώπη.

1 σχόλιο:

 1. "Abattoir Blues" NICK CAVE & THE BAD SEEDS

  The sun is high up in the sky and I'm in my car
  Drifting down into the abattoir
  Do you see what I see, dear?

  The air grows heavy. I listen to your breath
  Entwined together in this culture of death
  Do you see what I see, dear?

  Slide on over here, let me give you a squeeze
  To avert this unholy evolutionary trajectory
  Can you hear what I hear, babe?
  Does it make you feel afraid?

  Everything's dissolving, babe, according to plan
  The sky is on fire, the dead are heaped across the land
  I went to bed last night and my
  moral code got jammed
  I woke up this morning with a Frappucino in my hand

  I kissed you once. I kissed you again
  My heart it tumbled like the stock exchange
  Do you feel what I feel, dear?

  Mass extinction, darling, hypocrisy
  These things are not good for me
  Do you see what I see, dear?

  The line the God throws down to you and me
  Makes a pleasing geometry
  Shall we leave this place now, dear?
  Is there someway out of here?

  I wake with the sparrows and I hurry off to work
  The need for validation, babe, gone completely
  berserk
  I wanted to be your Superman but I turned out such a
  jerk
  I got the abattoir blues
  I got the abattoir blues
  I got the abattoir blues
  Right down to my shoes

  http://www.youtube.com/watch?v=eYPdxKEcvMw


  λαθραναγνώστης

  ΑπάντησηΔιαγραφή