Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2014

Το ΚΚΕ για την εισβολή στη Γάζα

Σε δήλωση του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας τονίζει:

«Με την πάλη μας, τον αγώνα μας και την αλληλεγγύη μας μπορούμε να εμποδίσουμε τη νέα γενοκτονία του Ισραήλ ενάντια στον παλαιστινιακό λαό. Δεν επιτρέπεται σήμερα κανένας να εξομοιώνει τα θύματα με τους θύτες.

Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει άμεσα να ακυρώσει όλες τις στρατιωτικές και άλλες συμφωνίες με το Ισραήλ. Θα πρέπει να σταματήσει η κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών από το κράτος του Ισραήλ. Να σταματήσει ο εποικισμός. Να υπάρξει ένα κυρίαρχο, βιώσιμο κράτος του παλαιστινιακού λαού στα όρια του 1967 με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ, ισότιμο μέλος, αναγνωρισμένο κράτος – μέλος του ΟΗΕ.

Η αλληλεγγύη και ο αγώνας του ελληνικού λαού θα πρέπει να συνεχιστεί. Είμαστε στο πλάι του αδελφού παλαιστιανιακού λαού.»
902


Μαζικό συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό από ΚΚΕ και ΚΝΕ στην Αθήνα

Μαζικό συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, και καταδίκης της νέας εγκληματικής επίθεσης του Ισραήλ εναντίον του λαού της Παλαιστίνης, διοργάνωσαν στην Αθήνα η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ και η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας.

Με πορεία οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς την Ισραηλινή Πρεσβεία μετά τη συγκέντρωση που έγινε στην οδό Πανόρμου, όπου μίλησε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Όταν οι διαδηλωτές έφτασαν μπροστά στην πρεσβεία του Ισραήλ, μίλησε ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Στο συλλαλητήριο του ΚΚΕ και της ΚΝΕ συμμετείχε και ο Marwan Emil Toubassi, πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα. (δείτε εδώ τη δήλωση του)
902


Ξάνθη: Πορεία από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ ενάντια στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού 
Δημοσίευση: Παρ, 18/07/2014 - 09:54

Συλλαλητήριο ενάντια στη σφαγή του λαού της Παλαιστίνης από τις ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη από την ΚΟ Ξάνθης του ΚΚΕ και του ΤΣ της ΚΝΕ.

Απαίτησαν η ελληνική κυβέρνηση να ακυρώσει όλες τις στρατιωτικές, πολιτικές και οικονομικές συμφωνίες με το Ισραήλ. Απαίτησαν να σταματήσει η κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών από το κράτος του Ισραήλ. Να σταματήσει ο εποικισμός. Να υπάρξει ένα κυρίαρχο, βιώσιμο κράτος του παλαιστινιακού λαού στα όρια του 1967 με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ, ισότιμο μέλος, αναγνωρισμένο κράτος – μέλος του ΟΗΕ. Η αλληλεγγύη και ο αγώνας του ελληνικού λαού θα πρέπει να συνεχιστεί.

Στην εκδήλωση, την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο γραμματέας της ΤΕ Ξάνθης του ΚΚΕ Κώστας Βογιατζής (Διαβάστε όλη την ομιλία στο συνημμένο)

Απαγγέλθηκαν ποιήματα από τον Θανάση Μουσόπουλο,παρουσιάστηκε βιντεοπροβολή για τη σφαγή του λαού της Παλαιστίνης ενώ ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης, η οποία κατέληξε στην Υπηρεσία πολιτικών υποθέσεων Ξάνθης του υπουργείου Εξωτερικών.

Σουηδία: Κάλεσμα της ΚΟ Στοκχόλμης του ΚΚΕ στην κινητοποίηση ενάντια στο ισραηλινό έγκλημα στη Γάζα

Η Κομματική Οργάνωση Στοκχόλμης του ΚΚΕ καλεί τους Έλληνες μετανάστες να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και καταδίκης του ισραηλινού εγκλήματος στη Γάζα, την Κυριακή 20 Ιούλη, στις 13.30 στο Medborgarplatsen της Στοκχόλμης.

Κάτω από τις σημαίες του ΚΚΕ, να απαιτήσουν:

Να καταδικαστεί το έγκλημα σε βάρος του παλαιστινιακού λαού.

Να σταματήσουν άμεσα οι συνεχιζόμενες αεροπορικές επιδρομές ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης και να αποτραπούν χερσαίες επιχειρήσεις.

Να αποχωρήσει ο ισραηλινός στρατός κατοχής.

Να απελευθερωθούν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις ισραηλινές φυλακές.

Το γκρέμισμα του απαράδεκτου τείχους διαχωρισμού και η άρση κάθε μορφής αποκλεισμού των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας.

Το σταμάτημα των εποικισμών και την αποχώρηση όλων των εποίκων που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του '67.

Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.

Να ακυρωθούν τα στρατιωτικά γυμνάσια και όλες οι συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ.

Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου