Τρίτη, 15 Ιουλίου 2014

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για την εκλογή Γιούνκερ στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Σε δήλωση της για την εκλογή του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία της Κομισιόν η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ τονίζει:

«Η επιλογή του Ζ. Κ. Γιούνκερ, πρώην προέδρου της Ευρωζώνης και υποψήφιου του Λαϊκού Κόμματος, για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αποτελεί μέρος των συμβιβασμών και συμφωνιών των πολιτικών εκπροσώπων του κεφαλαίου, αστικών κι οπορτουνιστικών δυνάμεων, για τη στελέχωση των οργάνων της ΕΕ, προκειμένου να ενισχυθεί η επίθεση της ΕΕ και των κυβερνήσεων ενάντια στους λαούς στις χώρες της ΕΕ. Ανεξάρτητα από τα πρόσωπα, που στελεχώνουν τα όργανα της ΕΕ, ο χαρακτήρας κι η αποστολή τους είναι βαθιά αντιλαϊκή.


Οι αντιθέσεις, που εκδηλώθηκαν στο εσωτερικό της ΕΕ, με αφορμή την επιλογή του Z. K. Γιούνκερ, τα συνεχιζόμενα "παζάρια" για τις θέσεις του Ύπατου εκπροσώπου για την εξωτερική πολιτική της ΕΕ και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, δεν έχουν καμιά σχέση με τα λαϊκά συμφέροντα. Αντίθετα, σηματοδοτούν τη διαμάχη ανάμεσα στις αστικές τάξεις των κρατών μελών της ΕΕ για τη διασφάλιση των καπιταλιστικών κερδών στο μαινόμενο παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό.

Η Ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ, καταψηφίζει την υποψηφιότητα του Ζ. Κ. Γιούνκερ, αντιπαλεύει το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ, της στρατηγικής των μονοπωλίων και αναδεικνύει στο λαό την ανάγκη συγκρότησης μιας μεγάλης κοινωνικής συμμαχίας της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και την αποδέσμευση από την ΕΕ, έτσι ώστε ο λαός να γίνει ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του και τη λαϊκή ευημερία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου