Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2014

ΗΠΑ+Ισραήλ: Ο ιμπεριαλοφασισμός είναι μόνο ροκ εν ρολ, και μ' αρέσει!Τελευταίο χάδι
The Misfits

Έχω κάτι να πω:
σκότωσα το βρέφος σου σήμερα
Και δεν με νοιάζει ιδιαίτερα
εφόσον είναι νεκρό.

Λοιπόν, έχω κάτι να πω
βίασα τη μάνα σου σήμερα
Και δεν με νοιάζει ιδιαίτερα
εφόσον άνοιξε τα πόδια της.

Γλυκέ, αγαπημένε θάνατε
Περιμένω την ανάσα σου
Έλα γλυκέ θάνατε, ένα τελευταίο χάδι.

***
Επανεφοδιάζουν με όπλα το Ισραήλ οι ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν σήμερα ότι επανεφοδίασαν το Ισραήλ με πολεμοφόδια, μερικές ώρες μετά την έντονη καταδίκη της Ουάσινγκτον για την επίθεση εναντίον σχολείου του ΟΗΕ στη Γάζα.

Ο ισραηλινός στρατός είχε ζητήσει επανεφοδιασμό στις 20 Ιουλίου προκειμένου να αντιμετωπίσει τη μείωση των αποθεμάτων του, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο. Το αμερικανικό Υπουργείο Αμυνας ενέκρινε την πώληση τρεις ημέρες αργότερα.

"Οι ΗΠΑ έχουν δεσμευτεί να εγγυώνται την ασφάλεια του Ισραήλ και είναι καθοριστικό για τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ να παρέχεται βοήθεια στο Ισραήλ για να αναπτύσσει και να διατηρεί ισχυρή ικανότητα αυτοάμυνας", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κέρμπι. "Η συγκεκριμένη πώληση αμυντικού εξοπλισμού συνάδει με τους στόχους αυτούς", σημείωσε.

Μέρος των πολεμοφοδίων προέρχεται από αποθέματα που είχε αποθηκεύσει ο αμερικανικός στρατός στο ισραηλινό έδαφος για να τα χρησιμοποιήσει ο ισραηλινός στρατός σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και η αξία τους ανέρχεται σε περίπου ένα δισεκατομμύριο δολάρια (746 εκατομμύρια ευρώ).

Ο Κέρμπι υπογράμμισε ότι τα πολεμοφόδια αυτά ήταν αποθηκευμένα εκεί "εδώ και χρόνια, αρκετά πριν από τη σημερινή κρίση".

"Η απόφαση να παραδοθούν πολεμοφόδια από το απόθεμα αυτό ήταν αμιγώς υπουργική και δεν χρειαζόταν την έγκριση του Λευκού Οίκου", πρόσθεσε. Ωστόσο ο εκπρόσωπος δεν διευκρίνισε εάν ο Λευκός Οίκος ενεπλάκη στην απόφαση για την πώληση του άλλου μέρους των πολεμοφοδίων που παραδόθηκε στο Ισραήλ.

Πηγή ΚΥΠΕ/Σίγμα


12 σχόλια:

 1. Να τους χαίρονται οι υπέρμαχοι της ελευθερίας και σύμμαχοί μας ΗΠΑ-ΕΕ. Απύθμενη υποκρισία που πλέον είναι τελείως απροκάλυπτη και υπάρχει ακόμα κόσμος (η πλειοψηφία, να μη πω η συντριπτική) που έχει μαύρα μεσάνυχτα, εντός και εκτός συνόρων. Αλλά πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις στη Ρωσία που μας απειλεί και να δούμε τι θα γίνει με τη Βόρεια Κορέα, κατά τ'άλλα όλα είναι καλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Νομίζω οι Cure δεν έχουν καμία σχέση με τους Misfits. Οι στίχοι τους είναι αναφορά στον Ξένο του Καμύ και προφανώς δεν πρέπει να προσλαμβάνονται κυριολεκτικά.

  Βιοπάλι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν νομίζω ότι αφορά σε κάτι την ανάρτηση το σχόλιο.

   Μοιάζεις να θεωρείς τον Ξένο του Καμύ, και τον ίδιο τον Καμύ, ως κάτι άσχετο με την δυτική αποικιοκρατία στον Αραβικό κόσμο. Δεν ήταν όμως.

   Διαγραφή
  2. Ο Καμύ δεν ήταν αυτός που είπε πως ανάμεσα στην μαμά του (Γαλλία) και την αλήθεια προτίμησε την αλήθεια; (νομιζω αναφερόμενος στην αλγερινή επανάσταση, εφόσον αν δεν κάνω λάθος ήταν Γαλλοαλγερινός). Ισχύει; νομίζω ισχύει.. Καλό θα ήταν επίσης να μιλάγαμε λίγο και για το εξαιρετικό αντιδραστικότατο μαύρο "ο εξεγερμένος άνθρωπος" (στα ελληνικά μεταφρασμένο ως ''επαναστατημένος 'ανθρωπος") (που παρεπιπτόντως σε ηλικία 17 ετών μου στέρησε ως ανασχετικό μέσο σχεδόν μια πενταετία,,για να προσέχουν οι νεώτεροι τι τρώνε αμάσητο)

   Διαγραφή
 3. Λάθος! προτίμησε την μαμά του εννούσα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ο Καμύ είναι ο χαμένος δίδυμος αδελφός του Όργουελ. Ασφαλώς και δεν υποστήριξε ποτέ την αλγερινή επανάσταση -- πλασάρισε τον εαυτό του ως εναλλακτική στον Σαρτρ για Γάλλους μπουρζουάδες. Ευσυνείδητος ήταν μονάχα ως αντικομμουνιστής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Έχει ενδιαφέρον να δεί κανείς πως με μπερκιανό τρόπο (στον εξεγ. άνθρωπο) συνδέει τον Νετσάγεφ (και έναν απροσδιόριστο μηδενισμό που πιάνει τους πάντες που ετόλμησαν να τα βάλουν με τους τσαρικούς) με την επανάσταση. Τελικά ο Μπέρκ είναι το πρότυπο-μήτρα για πολλούς μαύρους, και μάλλον το μοτίβο "κακή επανάσταση που με την "μηδενιστική" βία σου καταστρέφεις τον "Άνθρωπο"" είναι πίσω από πολλά (και) αντικομμουνιστικά έργα. Πάντως λείπουν πάλι (εδώ) τα στοιχεία που θα αποκαθήλωναν πολλούς στο απυρόβλητο (εδώ ακόμα) διανοούμενους..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Προσωπικά, θεωρώ τον Edmund Burke τεράστιας σημασίας για την εξέλιξη των αντιδραστικών πολιτικών ιδεών, και το έχω πει πολλές φορές. Ο σημαντικότερος ίσως αντιδραστικός στοχαστής πριν τον Σμιτ.

   Στην Ελλάδα υπάρχει μια προτίμηση για αντιδραστικούς με φερετζέ, στυλ Καστοριάδη και Ζίζεκ, που, πέραν του ότι δεν έχουν καν τα κότσια να πουν τι είναι, είναι και δευτεράντζες ως τιποτάντζες σε σχέση με τους προαναφερθέντες.

   Διαγραφή
  2. λείπουν πάλι (εδώ) τα στοιχεία που θα αποκαθήλωναν πολλούς στο απυρόβλητο (εδώ ακόμα) διανοούμενους..

   Αυτό συμβαίνει επειδή οι "διανοούμενοι" στην Ελλάδα έχουν άλλες δουλειές...

   Μότο ιστολογίου "Ριζοσπαστικός αντιδραστισμός":

   "Every revolutionary ends up either by becoming an oppressor or a heretic"

   Albert Camus


   The Burden of Responsibility: Blum, Camus, Aron, and the French Twentieth Century,

   The Burden of Responsibility: Blum, Camus, Aron, and the French Twentieth Century, by Tony Judt; viii & 196 pp. Chicago: University of Chicago Press, 1998, $17.50.
   In Past Imperfect (1992), Tony Judt studied the infatuation of twentieth-century French intellectuals with Communism and denounced their consequent failure to be politically, morally, or intellectually responsible. Blinded by their determination to be on the "good side" at any cost, figures like Sartre, de Beauvoir, Merleau-Ponty, and Domenach repeatedly ignored evidence of cruelty or contradiction and repeatedly justified the unjustifiable. In The Burden of Responsibility, Judt discusses three men -- Léon Blum, Albert Camus, Raymond Aron -- who often were at odds with their contemporaries, showed political courage, moral integrity, intellectual lucidity, and represent much of what was best in the France of their time.

   Διαγραφή
  3. Παρενθετικά, για Αθέμιτα:

   "Τύποι σαν του λόγου σου έκαναν καριέρα ανά τους αιώνες να βάζουν να κυνηγάνε εβραίους και “εβραίους”."

   Θέλει πράγματι προσοχή, τώρα που επιτέλους πήραν κάποιοι εκτός των κομμουνιστών χαμπάρι τον ρόλο του ιστολογίου (τον αναδημοσίευσαν στο Indy, περικαλώ), το κατά πόσο ο τύπος αυτός δεν είναι κανονικό Χρυσάβγουλο που θέλει να προβοκάρει την ελληνική εβραϊκή κοινότητα και όχι Εβραίος ακροδεξιός. Φασίστας είναι εξ ορισμού. Αλλά θέλει προσοχή η προκλητικότητά του.

   Διαγραφή
 6. δε ξερω αν εχει ξαναμπει, παρτε εδω κατι @@

  "Στην Ελλάδα οι σταλινικοί προσπάθησαν το 1946-1949 να γίνουν Χαμάς, αλλά η διεθνής κοινότητα —με τη Σοβιετική Ένωση συμπεριλαμβανομένη— τους έβαλε το αυστηρότερο κωλοδάχτυλο που έβαλε ποτέ. Η στρατιωτική τους ήττα αποτελεί τραύμα, δηλαδή σωματικές-ψυχικές νευρωτικές εκδηλώσεις και βιώματα που εισβάλλουν στην ενδοψυχική υποκειμενική πραγματικότητα μέσω της ιστορικής συνθήκης. Η τυφλή βία της Χαμάς, ιδίως οι ρουκέτες Qassam χωρίς σκοπευτικά όργανα, θυμίζει στους “μαρξιστές-λενινιστές” αντισημίτες τον “τυφλό” κανονιοβολισμό κατά της πόλης της Θεσσαλονίκης τη νύχτα της 9ης προς 10η Φεβρουαρίου του 1948 με περισσότερα από 50 βλήματα…"

  https://athens.indymedia.org/post/1529407/

  ΚΑΘΙΚΙΑ

  no pasaran

  ΑπάντησηΔιαγραφή