Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2014

Το Κοάν της ημέρας (βλακ χιούμορ βέρζιον)

[...] η σκληρή αλήθεια είναι ότι το Ισραήλ, παρά την γενοκτονικού τύπου επίθεση στη Γάζα, όχι απλά δεν νίκησε αλλά βρίσκεται μπροστά στη προοπτική μιας πολύ σημαντικής ήττας.

Μια ήττα σε πολλαπλά επίπεδα:

Στρατιωτικά : οι απώλειες του Ισραήλ ανέρχονται σε 43 νεκρούς στρατιώτες (και 2 πολίτες) και πάνω από 100 τραυματίες. Το 2009, στη διάρκεια του τότε πολέμου στη Γάζα, ύστερα από 23 ημέρες συγκρούσεων, ο ισραηλινός στρατός είχε απώλειες μόνο 10 στρατιώτες, (τεσσάρων από αυτούς από φιλικά πυρά), ενώ είχε προκαλέσει 1417 νεκρούς, τη καταστροφή 4000 κατοικιών και ζημιές ύψους 2 δις δολ.

10 σχόλια:

 1. Μη διανοηθεί κανείς να το δείξει αυτό σε Παλαιστίνιους και πάρω την ταλεντάρα αυτή στο λαιμό μου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Άσε τα (γελοία) αριθμητικά δεδομένα με τα οποία υποστηρίζει ο Ζαφείρης την άποψή του. Θα όφειλε να υποστηρίξει το επιχείρημά του με άλλα στοιχεία και δεδομένα αλλά φαίνεται ότι δεν φτάνουν οι γνώσεις του μέχρι εκεί κι έτσι, αφού πρέπει κάτι να γράψει, φτιάχνει τη συνήθη πληροφοριακή σαλάτα (βάλε απ' όλα). Ούτε εγώ είμαι ειδικός αναλυτής της κατάστασης, αλλά για όποιον έχει περιέργεια ας δει εδώ:

  Πρόεδρος Σ. Πέρες
  "I hope at the end of the day, the other side will also reach the conclusion that the biggest victory is to end the war with diplomatic negotiations and peace on the horizon.

  http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4552247,00.html


  Analysis: Israel's decision makers never imagined that after 10 days of a ground operation in Gaza, the military death toll would cross the 50 mark.

  http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4551558,00.html

  Τονίζω οτι δεν γνωρίζω άλλες λεπτομέρειες για το ρόλο και τις επιδιώξεις του συγκεκριμένου μέσου καθώς και των συγκεκριμένων δημοσιευμάτων.

  Επιπλέον, είτε διότι υπάρχει οφείλεται σε κάποια πραγματική δυνατότητα στρατιωτικής αντίστασης της Χαμάς, είτε για καθαρώς προπαγανδιστικούς λόγους ανύψωσης του ηθικού είτε, προφανώς και για τα δυο, έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο διάφορες βιντεοσκοπημένες επιτυχίες των μαχητών της απέναντι σε πλήρως ανέτοιμους ισραηλινούς έφεδρους. Αυτά τα βλέπει και η ισραηλινή κοινωνία και όταν έζησε ανάλογες απώλεις στο Λίβανο (αν και σε άλλη έκταση, βέβαια), τότε η Ισραηλινή ηγεσία δεν άργησε να βάλει την ουρά κάτω από τα σκέλια.

  οχ/μαλ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τα αριθμητικά δεδομένα δεν είναι γελοία, είναι φρικτά. Η ανισότητα είναι συντριπτική και τα θύματά της σε ασύμμετρο βαθμό άμαχοι και άοπλοι-- παιδιά, γυναίκες και γέροι.

   Η αντιστροφή της τρομακτικής πραγματικότητας δεν είναι "άποψη" και δεν "στηρίζεται". Είναι απλώς γελοιοποίηση του πόνου άλλων.

   Δεν γνωρίζω ποιο είναι το πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα, αλλά ειλικρινά απορώ που κάποιοι άνθρωποι κυκλοφορούν ελεύθεροι και χωρίς ψυχιατρική αγωγή. Αρθρογραφούν την απώλεια εκ μέρους τους της αίσθησης της στοιχειώδους πραγματικότητας ως "επιχείρημα." Και υπάρχουν και άλλοι που έχουν τη διάθεση να το "συζητήσουν" κιόλας. Είναι τρομακτικό αυτό.

   Διαγραφή
 3. Σφάλλεις αν ισχυρίζεσαι ότι ο αριθμός των απωλειών σε αμάχους και υποδομές αποτελεί ασφαλές κριτήριο νίκης σε μία στρατιωτική επιχείρηση όσο οι αμυνόμενοι έχουν τα μέσα να ελέγχουν το "εσωτερικό μέτωπο" και αναπροσαρμόζουν γρήγορα τις γραμμές άμυνας τους. Η ιστορική εμπειρία του 20ου αιώνα είναι ήδη πολύ διδακτική.

  Ο Ζαφείρης αρλουμπολογεί διότι δεν έχει επιχειρήσει καν να αναλύσει αν υπάρχουν οι στοιχειώδεις πρακτικές προυποθέσεις ώστε να πιθανολογήσει ως προς το ενδεχόμενο άμεσου εξαναγκασμού των Ισραηλινών σε στρατιωτική υποχώρηση (δεν γίνεται λόγος για πολεμική ήττα) και αραδιάζει ευσεβείς πόθους.

  Αυτό ήταν το νόημα που έδωσα στο σχολιασμό μου και παρέθεσα δύο ισραηλινές πηγές που αφήνουν να εννοηθεί ότι οι επιχειρήσεις δεν πάνε τόσο καλά. Θεωρώ, πάντως, ότι όπως δεν έχω προβεί σε προσωπικές προσβολές (και δεν έχω καμιά διάθεση να το κάνω), θα περίμενα το ίδιο κι από σένα. (Άλλωστε, οι προσωπικές προσβολές γίνονται μεταξύ γνωστών και εμείς δεν είμαστε, άρα ποιος ο λόγος?)

  οχ/μαλ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν ξέρω τι συμφέρον έχεις ή τι συμφέρον έχει ο από πάνω καραγκιόζης να αναπαράγετε (αλα Indy) τα περί "πολέμου" και τα περί "ποιος στρατός κερδίζει."

   Είναι όμως υποχρέωσή μου να σας θυμήσω ότι ο "πόλεμος" προϋποθέτει αντιμαχόμενα μέρη, και ότι δεν υπάρχουν "δύο στρατοί". Υπάρχει από τη μία ο 11ος ισχυρότερος στρατός του κόσμου, και από την άλλη άμαχοι πολίτες, παιδάκια χωρίς πίσω μέρος του κεφαλιού τους, γυναίκες, γέροι. Σχολεία και νοσοκομεία.

   Αν θέλετε εσείς να παρουσιάζετε την ωμή σφαγή αμάχων ως "στρατιωτική αναμέτρηση" υπάρχει και το Athemita να σχολιάζετε. Στο LR αυτά δεν έχουν θέση.

   Διαγραφή
  2. Δεν καταλαβαίνω γιατί φαίενται να στερείς από τους Παλαιστίνιους το δικαίωμα να οργανώσουν ένοπλη αντίσταση σε εκ του συστάδην μάχες, πράγμα που ήδη κάνουν, (και όχι βέβαια με τα πυροτεχνήματα "κασσάμ" που μας πουλάει η ισραηλινή προπαγάνδα). Αν δεν υπήρχε αυτή η αντίσταση και ο φόβος για απώλειες από τη μεριά των Ισραηλινών, τι θα τους εμπόδιζε να καταλάβουν τη Γάζα σε 1 ώρα?

   Εγώ δεν έκανα λόγο για πόλεμο μεταξύ κρατών και στρατών. Η παρουσία ένοπλης αντίστασης και μακάρι να ήταν ισχυρότερη από τη μεριά των Παλαιστινίων δεν αναιρεί ότι οι Ισραηλινοί διαπράτουν εγκλήματα πολέμου σωρηδόν και σχεδιασμένα στα πλαίσια της εθνοκάθαρσης. Ήμουν ξεκάθαρος, θαρρώ και σε καλώ να μην διαστρέφεις αυτά που γράφω.

   οχ/μαλ   Διαγραφή
  3. "Δεν καταλαβαίνω γιατί φαίενται να στερείς από τους Παλαιστίνιους το δικαίωμα να οργανώσουν ένοπλη αντίσταση"

   Όσο και να θέλεις να πουλήσεις, εγώ δεν αγοράζω. Ούτε χτεσινός είμαι, ούτε ηλίθιος.

   Διαγραφή
  4. αυτο που δεν καταλαβαινεις;;; ειναι οτι δεν θελουν να την καταλαβουν, δεν θελουν να δημιουργησουν δεδομενο κυπρου. θελουν να τους εξωθησουν σε φυγη, να "καταλαβουν" μια αδεια περιοχη. να δημιουργησουν δεδομενα ετσιωστε να μην μπορεσει να ξαναγυρισει κανεις πισω στο σπιτι του.
   και φυσικα δεν μπορεις να συγκρινεις μια πολεμικη μηχανη με το στρατιωτικο τμημα της χαμας.

   Διαγραφή
 4. καλημερα αντωνη, συγγνωμη για το ασχετο σχολιο, αλλα ψαχνω ενα κειμενο που ειχες γραψει πριν καιρο με αφορμη μια μεταπτυχιακη (;) εργασια που ειχες κληθει να διορθωσεις και αναφεροσουν αναμεσα στα αλλα και στη σύρια και πως απο χωρα που δεχοταν μεταναστες κατεληξε τωρα να εχει ορδες απο προσφυγες. Αν καταλαβεις για ποιο μιλαω και μου βαλεις το λινκ θα το εκτιμουσα.

  Ευχαριστω!
  no pasaran

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτό το αρχείο έχει αρχίσει να ξεφεύγει τελείως. Αν πάθω Αλτζχάιμερ, αλλίμονό σας, δεν θα βρίσκετε τίποτα:-)

   http://leninreloaded.blogspot.com/2014/01/blog-post_25.html

   Διαγραφή