Σάββατο, 7 Ιουνίου 2014

Σκουριασμένες αυταπάτες

Η καταστροφή του περιβάλλοντος στις Σκουριές και η τρομοκρατία των πολυεθνικών σε βάρος των κατοίκων συνεχίζεται βέβαια ακάθεκτη, παρά το ευχάριστο διάλειμμα των εκλογών που ανέδειξαν τον δήθεν "αντιμεταλλευτικό" Μίχο σε νέο δήμαρχο απ' τον Σεπτέμβρη.

Τι αρθρώνεται απέναντι σ' αυτή την πραγματικότητα ως μέσο καθοδήγησης του κινήματος των κατοίκων; Η επίκληση της "νομιμότητας." Η "Ελληνικός Χρυσός" παρανομεί, δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Χαλκιδική Κ. Ιγγλέζη· "δεν σέβεται κανέναν νόμο και καμία υπηρεσία." Όλες οι αυταπάτες περί "ουδετερότητας" του δικαίου, και κατ' επέκταση περί ουδετερότητας του κράτους, περί ανύψωσής τους "πάνω" απ' τα κεφαλαιοκρατικά συμφέροντα, σερβίρονται ξαναζεσταμένες σε μια χώρα όπου η "συνταγματική καταγγελία" των Μνημονίων και του κλεισίματος της ΕΡΤ γελοιοποιήθηκε έμπρακτα από τις νομικές αρχές του αστικού κράτους, κι όπου οι εργάτες και οι αγρότες σέρνονται στα δικαστήρια και καταδικάζονται επειδή έβηξαν και ενόχλησαν τους εργοδότες. 


Μ' αυτά και μ' αυτά, οι Χαλκιδικιώτες που αντιτίθενται στην καταστροφή του τόπου τους ενθαρρύνονται να συνεχίσουν να κοιμούνται όρθιοι, αναμένοντας την κάθοδο επί της γης της επουράνιας νομιμότητας άμα τη αναλήψει καθηκόντων του εξωφύλλου του περιοδικού Χρήματος και βραβευθέντος από τον υπουργό κ. Χατζηδάκη ως διακριθέντος επιχειρηματία κ. Μίχου. 

Κι απ' την άλλη, σερβίρεται και στο τραπέζι του πινγκ-πονγκ το μπαλάκι της "νομιμοφροσύνης", ώστε να συνεχίσουν άνετα να κατηγορούν τα μεταλλεία και οι κυβερνήσεις τους κατοίκους και οι κάτοικοι τα μεταλλεία και τις κυβερνήσεις για "έλλειψη σεβασμού στον νόμο" και να περνάει ευχάριστα η ώρα μέχρι να μην μείνει ψήγμα μεταλλεύματος στο βουνό και να γεμίσει ο υδροφόρος ορίζοντας αρσενικό.

Αν ήταν κάποιος καχύποπτος θα όφειλε να παρατηρήσει ότι ο καλύτερος τρόπος για να πνίξεις ένα κίνημα είναι να το οδηγήσεις από την αρχή σε ιδεολογικό και πρακτικό αδιέξοδο, και μάλιστα ως βαθιά ενδιαφερόμενος για την προοπτική του.

10 σχόλια:

 1. "Μονο η Δικαιοσύνη και η θηλυκή σας πλευρά θα σας σώσει απο τα μαρτύρια αυτού του κόσμου"
  Αν σχολιαζε ο Πιτσιρικος εδώ, κοβω το δεξί μου χέρι οτι κάτι τέτοιο θα έγραφε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. "Ύψιστη προτεραιότητα λοιπόν της αστικής τάξης, της τάξης που εκμεταλλεύεται την εργατική και που ζει, αναπνέει, δημιουργεί και σκέφτεται μόνο και μόνο επειδή απολαμβάνει τα αγαθά αυτής της εκμετάλλευσης, είναι να κρατήσει για πάντα την εργατική τάξη στην πρωτόγονη κατάσταση της συνομάδωσης φτωχών, ή αλλιώς να της παρεμποδίζει εσαεί την πρόσβαση στην επαναστατική θεωρία." (απο την προηγούμενη ανάρτηση σου)

  Και πως το καταφέρνει αυτό η αστική τάξη?
  Όπως μας λέει ο R. Dutt, που ποσταρες πριν λιγες μέρες και επαληθευεται σε όλες τις περιπτώσεις, είτε μέσω σοσιαλδημοκρατιας, ειτε μέσω φασισμού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ: Μαθετε, μονο στο L.R. ποιοί είναι οι φοβοι της αστικής τάξης:
   "... (το) κατεστημένο τρέμει την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ… "
   Γιατί: "Όποιος δεν το καταλαβαίνει δεν έχει καμία σχέση με τη Θεωρία και την Πράξη του Αριστερού και Επαναστατικού κινήματος… " (έτσι εξηγείται που αναδημοσιευθηκε το άρθρο παραυτα απο Χαρυ Κλυν και Olympia.gr, τουλάχιστον).

   Ο φιλοσοφικος τίτλος που θα έβαζα εγώ, στο αρθρο είναι "ΣΧΕΤΙΚΗ αλληλοσυγκρουομενη αυτοαναιρεση μεταξύ δωσιλογων - Συριζα και το ΚΚΕ $%@#^&*"

   http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=33356#33356

   ΚKE: Υποστύλωμα της κυβερνητικής «συμμορίας»


   Αν και έχουμε γράψει και αναλύσει, σε σωρεία άρθρων, το ρόλο της ηγεσίας του ΚΚΕ, ρόλο υποστυλώματος του καθεστώτος και πιο συγκεκριμένα των κυβερνητικών ανδρεικέλων του 4ου Ράιχ, θα επανέλθουμε…

   Καταρχήν η ηγεσία του ΚΚΕ έχει νομιμοποιήσει αυτό το κατοχικό καθεστώς, με τη συμμετοχή της στη Βουλή, το ίδιο όπως ΟΛΑ τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

   Παρακάμπτουμε αυτό το βασικό (αναλυμένο κατά κόρον), μια και αποτελεί ΓΕΝΙΚΟ αμάρτημα όλων των «αριστερών» και μη κομμάτων της κοινοβουλευτικής ΑΠΑΤΗΣ…

   Προχωράμε παρακάτω.

   Το ΚΚΕ συμμετέχει στο κοινοβουλευτικό παιχνίδι, απλώς ως κόμμα διαμαρτυρίας, ΔΙΧΩΣ πρόταση ΕΞΟΥΣΙΑΣ: Δηλαδή κυβερνητική πρόταση.

   Αυτό είναι αδιανόητο και αγγίζει τα όρια του παραλογισμού. Δεν μπορεί να συμμετέχεις σε ένα πολιτικό παιχνίδι, το οποίο θέτει ΕΥΘΕΩΣ το ζήτημα της κυβερνητικής εξουσίας, και να μην έχεις πρόταση κυβερνητικής εξουσίας.

   Εδώ το ΚΚΕ είναι πολύ πιο πίσω από το ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αντιπολιτευτικά κόμματα: Αυτά τουλάχιστον ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ την κυβερνητική εξουσία, προτείνουν ένα κάποιο κυβερνητικό πρόγραμμα…

   Το ΚΚΕ κατεβαίνει στην ΑΠΑΤΗ των κατοχικών εκλογών ΔΙΧΩΣ να προτείνει ΤΙΠΟΤΑ, με μόνο ΓΕΝΙΚΟ και δημαγωγικό πρόσταγμα: «ισχυρό ΚΚΕ…» και λοιπές μπούρδες…

   Αυτό και μόνο δείχνει ότι το ΚΚΕ κατεβαίνει στις εκλογές για να διατηρήσει το εκλογικό του μαγαζί, σε βάρος, ΕΞΩ και ΕΝΑΝΤΙΑ, μιας εκλογικής ΕΝΟΤΗΤΑΣ, έστω αυτών των «αριστερών» δυνάμεων: Μιας ΕΝΟΤΗΤΑΣ που θα βοηθούσε στο γκρέμισμα της κυβερνητικής «συμμορίας» και θα άλλαζε τους πολιτικούς συσχετισμούς ΥΠΕΡ των λαϊκών συμφερόντων και κινημάτων…

   Αυτή και μόνο η στάση της ηγεσίας του ΚΚΕ (θα την αναλύσουμε πιο συγκεκριμένα παρακάτω) δείχνει περίτρανα ότι αυτή η ηγεσία ΣΤΗΡΙΖΕΙ τα ανδρείκελα, δεν θέλει να τα ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ…

   Συνοψίζουμε:

   α). Το ΚΚΕ συμμετέχει στη Βουλή του προτεκτοράτου-ΕΛΛΑΣ νομιμοποιώντας έτσι το κατοχικό καθεστώς…

   β). Συμμετέχει, έστω σ’ αυτές τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, δίχως να θέτει και να διεκδικεί το διαλεκτικό στόχο αυτών των διαδικασιών: Το ζήτημα της κυβερνητικής πρότασης και εξουσίας.

   ΚΑΝΕΝΑ επαναστατικό και κομμουνιστικό κόμμα στην ιστορία δεν συμμετείχε στο εκλογικό παιχνίδι, σαν παιχνίδι καταμέτρησης ψηφοδελτίων, αλλά έθετε ένα μεταβατικό πρόγραμμα εξουσίας και διεκδικούσε την κυβέρνηση.

   Φυσικά τα επαναστατικά κόμματα καθόριζαν την εκλογική του συμμετοχή από τη ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ του εργατικού και λαϊκού κινήματος και όχι από τη διαλεκτική των …ψήφων.

   Τα επαναστατικά κόμματα στηρίζονταν στο μαζικό και οργανωμένο λαϊκό κίνημα και οι εκλογές αποτελούσαν επικουρικό στοιχείο ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.

   Ωστόσο η εκλογική τους πρακτική, άρρηκτα συνδεδεμένη και ταυτισμένη με το λαϊκό κίνημα, έθετε το ζήτημα της πολιτικής ΕΞΟΥΣΙΑΣ, πρότεινε κυβερνητικό πρόγραμμα…

   Η ηγεσία του ΚΚΕ συμμετέχει στις εκλογές, έχοντας ως μόνο «κίνημα» τον οργανωμένο κομματικό της στρατό, χωρίς πρόγραμμα κυβερνητικό, χωρίς να θέτει το ζήτημα της πολιτικής εξουσίας.

   Η ηγεσία του ΚΚΕ συμμετέχει στις εκλογές για να υπονομεύσει και να τορπιλίσει κάθε κινηματική διαδικασία, για να γίνει εκλογικά «πιο ΙΣΧΥΡΟ», δηλαδή πιο ΙΣΧΥΡΟ στη χειραγώγηση του λαού και στην υπονόμευση του εργατικού και λαϊκού κινήματος (τα έχουμε αναλύσει).

   Διαγραφή
  2. (συνέχεια)
   γ). Το ΚΚΕ συμμετέχει στις εκλογές για να διαιρέσει και υπονομεύσει και το εκλογικό ΑΝΤΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, αυτής, έστω, της «αριστεράς».

   Το ΚΚΕ Ό,τι κάνει σε κοινωνικό επίπεδο (στους κοινωνικούς αγώνες) το κάνει και στο εκλογικό: Διάσπαση και διαίρεση…

   Η προσφιλή του τακτική είναι η γνωστή, η παλιά και πάγια σταλινική συνταγή, αυτή των «ίσων αποστάσεων»: Αυτή που στη συγκεκριμένη πραγματικότητα που ζούμε ΤΑΥΤΙΖΕΙ την κυβέρνηση των ανδρεικέλων με το ΣΥΡΙΖΑ.

   Η σταλινική τυπική και χυδαία φιλοσοφία συμπυκνώνεται σε τούτο το απλό: Από την ΑΡΝΗΣΗ (σωστή) της ΑΠΟΛΥΤΗΣ αντίθεσης, καταλήγει στην ΑΡΝΗΣΗ κάθε αντίθεσης, ακόμα και σχετικής: Δηλαδή στην πολιτική ισοπέδωση.

   Με βάση αυτή τη χυδαία, τυπική ΛΟΓΙΚΗ, ο σταλινισμός ΤΑΥΤΙΣΕ, παλιά τη σοσιαλδημοκρατία με το φασισμό («σοσιαλφασισμός»), διότι μεταξύ «δημοκρατίας» και «φασισμού» δεν υπάρχει καμία ΑΠΟΛΥΤΗ αντίθεση: Έτσι εξαφάνισε και τις σχετικές αντιθέσεις…

   Η ίδια λογική υπάρχει και στο σύνθημα του ΚΚΕ, παλιότερα: «Τι Πλαστήρας, τι Παπάγος»…

   Σήμερα αυτή η σταλινική φόρμουλα βρικολακιάζει σε νέα μορφή: Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ είναι το ίδιο πράγμα!!!

   Φυσικά ανάμεσα στην κατοχική κυβέρνηση και στο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει ΑΠΟΛΥΤΗ αντίθεση (το έχουμε δείξει κουραστικά). Δηλαδή δεν υπάρχει ΑΣΥΜΦΙΛΙΩΤΗ καθεστωτική αντίθεση: Στο ίδιο καθεστωτικό τερέν παίζουν…

   Ωστόσο υπάρχουν ανάμεσα στην κυβερνητική «συμμορία» και το ΣΥΡΙΖΑ έντονες σχετικές ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ, που σημαίνει: Διαφορετικά συστήματα και μορφές κυριαρχίας και το σπουδαιότερο, μορφές κυριαρχίας που στηρίζονται σε ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ συσχετισμούς των λαϊκών δυνάμεων, συσχετισμοί που συγκρούονται αναπόφευκτα και με τρόπο οξύ με το σημερινό κατεστημένο.

   Μπορεί, συνεπώς, η δωσίλογη κυβέρνηση των ανδρεικέλων και ο ΣΥΡΙΖΑ να μην αυτό-αναιρούνται ΑΠΟΛΥΤΑ, αλλά αυτό-αναιρούνται ΣΧΕΤΙΚΑ: Ανταποκρίνονται σε αλληλοσυγκρουόμενους κοινωνικούς και πολιτικούς συσχετισμούς…

   Γι αυτό το κατεστημένο τρέμει την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ…

   Απαστράπτει, λοιπόν, ΠΡΑΚΤΙΚΑ: Η ηγεσία του ΚΚΕ ΟΧΙ μόνο δεν κάνει ΤΙΠΟΤΕ για να ρήξη αυτήν την κυβέρνηση, αλλά αγωνίζεται και να την στηρίξει με τη διάσπαση και την υπονόμευση του «αριστερού» εκλογικού Μετώπου.

   Αυτό σημαίνει «κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ» είναι το ίδιο…

   Όποιος δεν το καταλαβαίνει δεν έχει καμία σχέση με τη Θεωρία και την Πράξη του Αριστερού και Επαναστατικού κινήματος…

   http://harryklynn.blogspot.de/2014/06/kke.html
   http://olympia.gr/2014/06/08/kke-%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%83%cf%84%cf%8d%ce%bb%cf%89%ce%bc%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%ba%cf%85%ce%b2%ce%b5%cf%81%ce%bd%ce%b7%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%82-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%bc%ce%bf%cf%81/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

   Το άρθρο είναι εμπλουτισμενο και με ωραίες εικόνες για όσους Επαναστάτες βαριουνται να διαβασουν η εχουν πιο σημαντικά πράγματα να κανουν με σκοπό πάντα ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ.

   Διαγραφή
  3. Λίγο ΕΠΑΜ,λίγο ΧΑ 2011-12,λίγο "αριστερισμός" (όχι το βιβιλίο, για μια φορά!), λίγο αυριανισμός, μια πρέζα ΕΑ ίσως, "μέτωπα" της κακιάς ώρας,μπόλικος "σταλινισμός", ατελείωτη χυδαιότητα.

   Το σίγουρο είναι πως έχουμε να κάνουμε με μεγάλη κατάντια, έχει πιάσει πάτο και σκάβει για να πάει παρακάτω, όπως και πολλοί όμοιοι του.

   Διαγραφή
  4. Η κυβερνητική συμμορία, οι δωσιλογοι, τα ανδρεικελα απο τη μια και ο σχετικά καλός Συριζα απο την άλλη (μην τα θέλουμε όλα δικά μας).
   Ο Συριζα που προωθείται φουλ απο όλη τη γκάμα του μη κυβερνητικου, αντιμνημονιακου-μη σου πω και μνημονιακου- συνταγματικου τοξου, απο ακροδεξιους μεχρι πατριωτες Αριστερούς, εξωκοινοβουλευτικους και αντιεξουσιαστες, όλοι αυτοί αντιπροσωπεύονται αψογα απο την "θεωρια και την πραξη της Αριστεράς και του Επαναστατικου κινήματος" (με Α και Ε κεφαλαία παρακαλώ), όπου το ΚΚΕ θεωρείται ο μεγάλος προδότης του λαϊκου κινήματος.
   Μας εμελλε να ζησουμε σε εποχές, όπου ακροδεξιοι υποστηρίζουν ανοιχτά την "Αριστερά" και ολοι μαζι εναντιον του Κ.Κ.

   Διαγραφή
  5. Για το άρθρο Ρεσάλτο: Η μαλακία πάει σύννεφο και συγνώμη για τα γαλλικά...

   Διαγραφή
  6. Δεν μπορείς να τους πιάσεις πουθενά τους Αριστερούς ομως, τώρα που μιλαμε εχουμε στροφή στον "ταξικο" λόγο και χυλοπιτα στους πατριωτες της παλαι ποτέ Πλατείας Συντάγματος:
   "Είμαστε στο 2014 και έχουμε να αντιμετωπίσουμε όχι εθελόδουλους και κουίσλιγκς, αλλά καπιταλιστικά καθάρματα, που προκειμένου να σώσουν το τομάρι τους, δηλαδή τα κέρδη και τις ιδιοκτησίες τους, είναι αποφασισμένοι να εξοντώσουν και δυό και τρεις γενιές εργαζομένων. Το θέμα, λοιπόν, είναι η δημιουργία της μεγάλης «παράταξης» των ανέργων, των νέων χωρίς μέλλον, των γυναικών που δουλεύουν 12 ώρες και πληρώνονται, όταν πληρώνονται, για 4. Αυτό είναι το επίκαιρο αίτημα, που στρεβλώνεται και αποπροσανατολίζεται από τις πατριωτικές εγκλήσεις."

   Απο το άρθρο του Χρήστου Λάσκου
   Για μια μεγάλη δημοκρατική, πατριωτική παράταξη; Όχι, ευχαριστώ!
   http://rednotebook.gr/2014/06/megali-patriotiki-oxi-efxaristo/

   Διαγραφή
  7. ο "γνωστος" -αγνωστος παπανικολαου ειναι στο ρεσαλτο?

   Διαγραφή
 3. Τρελό γέλιο με τα μεταλλεία, αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση. Θα εφαρμόσουν τον νόμο! Ακριβώς αυτό θα γίνει, παίδες κινηματικοί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή