Παρασκευή, 6 Ιουνίου 2014

Στο πλευρό των καθαριστριών το ΠΑΜΕ και η ΟΓΕ

Κινητοποίηση του ΠΑΜΕ ενάντια στις διαθεσιμότητες - απολύσεις
Δημοσίευση: Τρί, 03/06/2014 - 10:36

Σε συγκέντρωση ενάντια στις διαθεσιμότητες - απολύσεις καλούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο, την Πέμπτη 5 Ιούνη, στις 6.30 μ.μ., στην Ομόνοια.

Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να εκφραστεί η αλληλεγγύη στον αγώνα των καθαριστριών.

Οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών είναι από τα θύματα της διαθεσιμότητας, καθώς απολύθηκαν μετά τη λήξη της. Προσέφυγαν στη δικαιοσύνη και το δικαστήριο αποφάσισε την προσωρινή επαναπρόσληψή τους, αλλά η κυβέρνηση αρνείται να εφαρμόσει την απόφαση και προσέφυγε στον Άρειο Πάγο, ζητώντας την αναίρεσή της.
902Στο πλευρό των καθαριστριών η ΟΓΕ
Δημοσίευση: Πέμ, 05/06/2014 - 20:33

Στο πλευρό των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, που παραμένουν συγκεντρωμένες έξω από το υπουργείο, διεκδικώντας την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης και την τοποθέτησή τους στις θέσεις εργασίας τους, βρέθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του προεδρείου της ΟΓΕ.

Στο ψήφισμα συμπαράστασης που επέδωσε η ΟΓΕ, ανάμεσα σε άλλα, σημειώνει: «Η περίπτωση των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών είναι κομμάτι της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής που στόχο έχει να τσακίσει κάθε εργασιακό δικαίωμα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Αυτή η πολιτική που αποφασίζεται στην ΕΕ και υλοποιείται και από την ελληνική κυβέρνηση, μεταξύ των άλλων θέλει να φτιάξει ένα δημόσιο τομέα στα μέτρα και τις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου. Πολιτική που πλήττει ιδιαίτερα τις γυναίκες, όχι μόνο στον εργασιακό τομέα, αλλά και σε ό,τι έχει να κάνει με κατακτήσεις και δικαιώματα χρόνων, όπως αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, κόψιμο του επιδόματος τοκετού - μητρότητας, εμπορευματοποίηση της κοινωνικής πολιτικής κ.ά.».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου