Τρίτη, 3 Ιουνίου 2014

Ανακοίνωση της Κ.Ο. Κύπρου του ΚΚΕ για την ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Ουκρανία

Εργαζόμενη, εργαζόμενε

Η Κ.Ο. Κύπρου του Κ.Κ.Ε. καταδικάζει την ιμπεριαλιστική επέμβαση ΕΕ- ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και κάθε προσπάθεια περιορισμού των δικαιωμάτων του ουκρανικού λαού. Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για τα εγκλήματα και τις βαρβαρότητες των νεοφασιστών στην Ουκρανία.

Ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης για αυτά τα εγκλήματα και την κλιμάκωση της βίας και της καταστολής, φέρουν η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ που στηρίζουν και βοηθούν την πραξικοπηματική κυβέρνηση του Κιέβου και άλλες φασιστικές δυνάμεις, σε βάρος του λαού στην Ανατολική Ουκρανία και σε άλλες περιοχές. Ανοιχτά πριμοδοτούνται και στηρίζονται ενέργειες σαν αυτή στην Οδησσό. Η επιλογή της όξυνσης, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού των ΕΕ-ΗΠΑ και της Ρωσίας, αυξάνει τους κινδύνους ενός πιο γενικευμένου πολέμου, με ανυπολόγιστα θύματα και καταστροφές.


Η Ουκρανία αποτελεί άλλωστε το πιο πρόσφατο παράδειγμα χώρας όπου ΕΕ και ΗΠΑ ανταγωνίζονται την καπιταλιστική Ρωσία για το ποιος θα καρπωθεί τα οφέλη που προσφέρουν τα αποθέματα της χώρας σε φυσικό αέριο, οι τεράστιας σημασίας δρόμοι μεταφοράς μαζί με το σημαντικό δίκτυο αγωγών της, ο αγροτικός και βιομηχανικός της τομέας. Αποδεικνύεται ότι όσο κυριαρχούν τα μονοπώλια σε μια χώρα δεν έχουν κανένα αντίκρισμα για το λαό οι… κοσμογονίες που εξαγγέλλουν τα μονοπώλια και οι κυβερνήσεις τους ανάγοντας σε στόχο το να γίνει η Ελλάδα ή η Κύπρος ενεργειακός κόμβος. Αντίθετα, με τους επιχειρηματικούς ομίλους να κάνουν κουμάντο στις πλουτοπαραγωγικές πηγές της κάθε χώρας, οι λαοί μπαίνουν σε περιπέτειες νέων πολεμικών αναμετρήσεων ενώ οι ίδιοι καταδικάζονται να ζουν ενεργειακά πάμφτωχοι.

Ιδιαίτερα επικίνδυνη είναι και η στάση της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, που για τα δικά της συμφέροντα συμπλέει με τη λυκοσυμμαχία, "παίζει με τη φωτιά", βαθαίνοντας την εμπλοκή της χώρας μας στις εξελίξεις στην Ουκρανία τόσο στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ όσο και σε αυτό των συμβατικών υποχρεώσεων του ΝΑΤΟ, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων. Την ίδια στιγμή αναδεικνύονται ξεκάθαρα οι ευθύνες των ΕΕ-ΗΠΑ και ΝΑΤΟ που όχι μόνο καλλιεργούν συστηματικά τον εθνικισμό, αβαντάροντας την λεγόμενη κυβέρνηση του Κιέβου και τις φασιστικές - ναζιστικές ομάδες στο αιματοκύλισμα του ουκρανικού λαού αλλά επιστρατεύουν τον πιο χυδαίο αντικομμουνισμό, λαμβάνοντας νέα μέτρα και κυρώσεις ενάντια στους κομμουνιστές της Ουκρανίας.

Το Κ.Κ.Ε. εκφράζει την αμέριστη διεθνιστική του αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό και καλεί τον ελληνικό λαό, αλλά και όλους τους λαούς της περιοχής, σε επαγρύπνηση για τις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή. Οι επικίνδυνες διεργασίες με διχοτομική λύση που προωθείται στο Κυπριακό, η ανησυχητική κατάσταση στη Συρία, χρειάζεται να σηματοδοτήσουν την αποφασιστική ενίσχυση της εργατικής λαϊκής πάλης ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό. Αυτή είναι η προοπτική ενάντια σε κάθε καπιταλιστική διακρατική ένωση, με μια ισχυρή λαϊκή συμμαχία για να ανοίξει ο δρόμος για μια εξουσία και οικονομία που ο λαός θα είναι ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει.

Η Κ.Ο. Κύπρου του Κ.Κ.Ε. θα συμμετέχει αύριο Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014, στην αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση του ΠΣΕ, με αφορμή τις εξελίξεις στην Ουκρανία και τις διώξεις των Κομμουνιστών. που θα πραγματοποιηθεί στην Λευκωσία, έξω από την ΠΑΣΥΔΥ στις 5μμ.

Καλούμε τους Έλληνες μετανάστες εργαζόμενους, να δώσουν δυναμικό παρών με το μπλοκ της ΚΟ Κύπρου του ΚΚΕ.
***
Κινητοποίηση ΠΣΕ για την Ουκρανία: Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν - ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ - ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ".

Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ), παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία τα όσα τεκταίνονται στην Ουκρανία και υποσκάπτουν την ειρήνη σε ολόκληρη την Ευρώπη, ως αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών παρεμβάσεων στα εσωτερικά της χώρας. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ουκρανία εντάσσεται στα πλαίσια της κυρίαρχης πολιτικής του ιμπεριαλισμού για ξαναμοίρασμα της γης. Αυτή η πολιτική είναι που εκκολάπτει γιγαντώνει και συντηρεί και την φασιστική αναβίωση στην Ουκρανία.

Το ΠΣΕ καλεί τον κάθε Κύπριο και ξένο φιλειρηνιστή που βρίσκεται στην Κύπρο να δώσει το παρών του που στόχο έχει να πει :

ΟΧΙ στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ!

ΟΧΙ στο φασισμό!

ΝΑΙ στην ειρήνη!

ΟΧΙ στην προσπάθεια φίμωσης της δημοκρατίας μέσα από την κήρυξη εκτός νόμου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας!

Αλληλεγγύη στο δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας που αγωνίζεται για δημοκρατία, ειρήνη, κοινωνική δικαιοσύνη!

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία την Τετάρτη, 4 Ιουνίου 2014. Προσυγκέντρωση η ώρα 5 το απόγευμα στο μνημείο πεσόντων αντιφασίστων πολεμιστών Β Παγκοσμίου Πολέμου έξω από την ΠΑΣΥΔΥ. Ομιλία από την Πρόεδρο του ΠΣΕ και κατάθεση στεφάνων. Πορεία προς την Πρεσβεία της ΕΕ στη Λευκωσία και επίδοση ψηφίσματος καταδίκης των ιμπεριαλιστικών παρεμβάσεων.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΤΗ ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

Λευκωσία, 2 Ιουνίου 2014
Η Κεντρική Γραμματεία του ΠΣΕ

3 σχόλια:

 1. http://www.youtube.com/watch?v=05m9gLftj5M

  http://www.youtube.com/watch?v=qUIiRPO0W28#t=123

  http://www.les-crises.fr/chronique-d-un-crime-ordinaire/

  http://www.tanea.gr/news/world/article/5125768/prosklhsh-olant-ston-porosenko-na-parastei-stis-ekdhlwseis-gia-thn-epeteio-ths-apobashs-sth-normandia/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Επειδή εξαφανίζονται τα βίντεο, τα βρίσκετε με το εξής (κόπι-πέιστ):

  https://www.google.co.uk/search?q=18%2B+%D0%9B%D1%83%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA+02.06.2014.+%D0%9F%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B5+%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%B0+%D1%83%D0%B4%D0%B0%D1%80%D0%B0.+%283+%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%8C+%D0%B8%D0%B7+6%29&num=20&client=firefox-a&hs=aSf&rls=org.mozilla:en-US:official&channel=sb&source=lnms&tbm=vid&sa=X&ei=AF6OU8bjL4b8ObHWgMgI&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1473&bih=784

  Εναλλακτικά:
  « 18+ Луганск 02.06.2014. После авиа удара. (3 часть из 6)»

  http://vk.com/video20574306_169018493

  (κλικ στον υπογραμμισμένο σύνδεσμο για επιβεβαίωση ότι είστε άνω των 18)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @waltendegewalt
   Μέχρι να το ξανασβήσουν
   https://www.youtube.com/watch?v=dHp8DEThWto
   Πλήρες βίντεο φρίκης και αποδείξεων εγκλημάτων.

   Μία συλλογή από βίντεο όπως δημοσιεύτηκε στην Πράβδα και είναι μάλλον δύσκολο να την σβήσει το youtube
   http://www.pravda.ru/news/world/formerussr/ukraine/03-06-2014/1210605-Lugansk-0/
   (αν και για λίγο ευτυχώς έσβησαν όλο το ANNA...)

   Ιδομενεύς

   Διαγραφή