Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014

"Αριστερή Πλατφόρμα" προς αποκατάσταση της αλήθειας

Το ιστολόγιο χαιρετίζει την χαρακτηριστική εντιμότητα του Πιλάφ και της παρέας του όταν τους συκοφαντεί ο αστικός Τύπος ως κάποιου είδους καλά καμουφλαρισμένους κουκουέδες (ο Χριστός!) που θα κάνουν τον ΣΥΡΙΖΑ επαναστατικό κόμμα, και αναδημοσιεύει πάραυτα τη φωνή της 'Ισκρα, που λέει την αλήθεια κόντρα στους παραμυθάδες και τους ονειροπαρμένους ένθεν κακείθεν.
LR
---

Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
(Δευτ. 23/6/14 - 16:18)

ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙΣ
Του ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
Ίσκρα


Η διαστρέβλωση και η παραμόρφωση της πολιτικής συνεργασιών που προτείνει η Αριστερή Πλατφόρμα δίνει και παίρνει από τα κυρίαρχα μίντια αλλά και όχι μόνο αυτά.

Η Αριστερή Πλατφόρμα περίπου παρουσιάζεται ως απίστευτη «σέχτα», η οποία θέλει, τάχα, να εμποδίσει την προσέγγιση στον ΣΥΡΙΖΑ κάθε στελέχους που προέρχεται από οποιοδήποτε άλλον πολιτικό χώρο, πέραν της Αριστεράς.

Η Αριστερή Πλατφόρμα εμφανίζεται, επίσης, να θέλει να αποκλείσει οποιαδήποτε άλλη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ, γενικώς και ανεξαρτήτως προθέσεων, με οποιοδήποτε άλλο πολιτικό σχήμα πέραν των δυνάμεων της Αριστεράς και ειδικότερα πέραν του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Τίποτα, όμως, ψευδέστερον, πιο κακόπιστο και πιο υστερόβουλο απ’ όλα αυτά.

Η Αριστερή Πλατφόρμα αποκλείει τη συνεργασία όχι γενικώς και αορίστως με κάθε δύναμη ή πρόσωπο που δεν προέρχεται από την Αριστερά αλλά μιλάει συγκεκριμένα και με μεγάλη σαφήνεια.

Η Αριστερή Πλατφόρμα αποκλείει τη συνεργασία με δυνάμεις που στήριξαν, εφάρμοσαν ή διακηρύσσουν νεοφιλελεύθερες πολιτικές εκείνης ή της άλλης μορφής, ανεξάρτητα από το προσωπείο που εμφανίζονται και τα προσωνύμια που καλύπτουν τις επιλογές τους.

Πολύ περισσότερο, η Αριστερή Πλατφόρμα αποκλείει κάθε συνεργασία με δυνάμεις και πρόσωπα που συμμετείχαν σε κυβερνήσεις που εφάρμοσαν μνημονιακές πολιτικές, με δυνάμεις και πρόσωπα ακόμα που ψήφισαν στη Βουλή τα Μνημόνια είτε τα εφάρμοσαν από θέσεις διακριτής ευθύνης.

Η Αριστερή Πλατφόρμα θεωρεί εύλογα και αυτονόητα επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να συνεργασθεί με δυνάμεις οι οποίες δεν θεωρούν ότι τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι μπορούν να τύχουν μονομερούς ακύρωσης και πολύ περισσότερο δεν μπορεί να συνεργαστεί με δυνάμεις που συνήθως δεν αυτοπροσδιορίζονται σαφώς στην πολιτική γεωγραφία και διατηρούν μια στάση εκλεκτικισμού απέναντι στις μνημονιακές δεσμεύσεις.

Εξυπακούεται κατά τα άλλα ότι η αντιμνημονιακή κατεύθυνση των όποιων συνεργασιών του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να έχει συνεπή και φερέγγυα προοδευτική κατεύθυνση στο πλαίσιο ενός προγράμματος μεγάλων ριζοσπαστικών προοδευτικών μετασχηματισμών.

Μπορούν όλα τούτα να χαρακτηριστούν ως «σεχταρισμός»;

Και μπορούν να ονομασθούν όλα αυτά «σεχταρισμός» ή προσπάθεια δήθεν απομόνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, διότι συνήθως αυτές τις ιδιότητες με τις οποίες ορισμένες δυνάμεις και πρόσωπα εξαιρούνται των συνεργασιών τις έχει η λεγόμενη «Κεντροαριστερά» και τα πρόσωπα που αναφέρονται σε αυτήν στις πάσης φύσεως εκδοχές της.

Η «Αριστερή Πλατφόρμα» καθόλου δεν αποκλείει συνεργασίες με δυνάμεις και πρόσωπα που δεν προέρχονται από την Αριστερά.

Αντίθετα, ευνοεί, υποστηρίζει και προσβλέπει σε ανακατατάξεις, διεργασίες και μετατοπίσεις στον πέραν της Αριστεράς χώρο.

Η Αριστερή Πλατφόρμα είναι εντελώς ανοικτή για κοινή δράση, συγκλίσεις και συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ με δυνάμεις και προσωπικότητες που προέρχονται από το σοσιαλδημοκρατικό χώρο και ευρύτερα, οι οποίες ριζοσπαστικοποιούνται, συμμετέχουν έμπρακτα σε κοινούς προοδευτικούς αγώνες και πρωτοβουλίες και μετατοπίζονται αξιόπιστα προς τα αριστερά.

Και φυσικά, η Αριστερή Πλατφόρμα είναι υπέρ του πιο μεγάλου, ουσιαστικού και απροκατάληπτου ανοίγματος του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία, σε εργαζόμενους και πολίτες πέρα από διαχωρισμούς, εντάξεις και τοποθετήσεις, με στόχο την ανάπτυξη μεγάλων ενωτικών προσπαθειών, ζυμώσεων, δραστηριοτήτων και αγώνων στη βάση κοινών προβλημάτων, πράγμα που συνιστά και το έδαφος για πολιτικές ανακατατάξεις και ευρείες κοινωνικές συμμαχίες.

Με δυο λόγια, η Αριστερή Πλατφόρμα όχι μόνο δεν προτείνει στον ΣΥΡΙΖΑ μια πολιτική «περιχαράκωσης» ή κομψότερα, μιας περιχαράκωσης στον «παραδοσιακό» αριστερό χώρο, αλλά το αντίθετο, εισηγείται την πιο πλατιά, ουσιαστική και αποτελεσματική πολιτική συμμαχιών, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να φέρει σε πέρας με τόλμη, ακολουθώντας μια συνεπή ριζοσπαστική πολιτική και προωθώντας ένα συνεπές ριζοσπαστικό προοδευτικό πρόγραμμα.

Η Αριστερά και ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν «ταβάνι» στις δυνατότητες λαϊκής επιρροής ούτε περιορισμούς στην έκταση των δυνάμεων που μπορούν να ριζοσπαστικοποιηθούν και να συμπήξουν μαζί τους ένα πλατύ αριστερό προοδευτικό μέτωπο.

«Ταβάνι» η Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να αποκτήσουν αν δεν γειώνονται αποφασιστικά στα πραγματικά κοινωνικοικονομικά προβλήματα και αν κάνουν το λάθος να αναζητήσουν «κεντροαριστερά» πολιτικά δεκανίκια, που κατά τεκμήριο είναι διάτρητα και εύθραυστα, αφού είναι κατασκευασμένα από νεοφιλελεύθερα και μνημονιακά υλικά, λουστραρισμένα ή όχι.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

3 σχόλια:

 1. Την ίδια στιγμή που εκφράζει την εκτίμησή του στην σπάνια ειλικρίνεια του Πιλάφ κάθε φορά που κινδυνεύει να χαρακτηριστεί κάτι άλλο από αριστερός διακοσμητής της σοσιαλδημοκρατίας, το ιστολόγιο εκφράζει την συνέχιση της στήριξής του στη δημοκρατική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, στην πορεία της προς την ολοκληρωτική απαξίωση του κόμματος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. αραγε η ατακα του πιλαφ οτι μπορει να συνεργαστει και με μη αριστερους που δεν εφαρμωσαν μνημονιακες πολτικες ή ειναι αντιθετοι, εκφραζει και την γυναικα του χ.αυγητη παπα οπου με αρθρο της καλει ακομα και αριστερους για μια δυνατη περηφανη και ανεξαρτητη ελλαδα;
   γιατι αν απο το κειμενο του πιλαφ βγαλεις τα περι σεχταρισμων και αλλες "αριστερες" εκφρασεις θα μπορουσε να ειναι και δικο της το κειμενο

   Διαγραφή
  2. Καλύβης: Θέλουμε να φέρουμε στην Αριστερά τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής
   Λαφαζάνης: Κανένας ψηφοφόρος δεν είναι «απόβλητος»
   http://www.protothema.gr/politics/article/380847/upopsifios-eurovouleutis-tou-suriza-kalei-stin-aristera-tous-psifoforous-tis-ha/

   Δήλωση με νόημα Λαφαζάνη για τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής – “Κανείς δεν είναι απόβλητος”
   "Δεν βάζουμε κανένα ψηφοφόρο στο εδώλιο του κατηγορουμένου", είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος Αλ.Καλύβης τόνιζε ότι σκοπός είναι "να τραβήξουμε πίσω στο δημοκρατικό πλαίσιο και στην Αριστερά" τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής.
   http://7imeres.gr/άνοιγμα-λαφαζάνη-στους-ψηφοφόρους-τη/

   Διαγραφή