Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014

Για τη ΔΕΗ γίνεται η συγκέντρωση του "παλλαϊκού μετώπου"; Σίγουρα;

Τo Left.gr ενημερώνει τους αναγνώστες του ότι απόψε, στο ξενοδοχείο Τιτάνια, αρχίζει η "εκστρατεία ανατροπής" των κυβερνητικών πολιτικών για να μην ψηφιστεί το σχέδιο νόμου για τη ΔΕΗ.

Η ενημέρωση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το εξής:
Ενημέρωση: Η Δημοκρατική Αριστερά αποφάσισε ότι δεν θα παρευρεθεί στην εκδήλωση αλλά θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο και ότι παραμένει ανοιχτή στον διάλογο. Μιλώντας «στο Κόκκινο» ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας του παλλαϊκού μετώπου. Το ΚΚΕ δεν αναμένεται να ανταποκριθεί στο κάλεσμα καθώς γενικώς κρατά αρνητική στάση απέναντι στις πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν αποκλείεται να στείλει εκπρόσωπο στην εκδήλωση, που θα ταχθεί υπέρ ενός «μετώπου αγώνα» αλλά σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών θα θέτει τις ενστάσεις του σχήματος για τις πολιτικές και κομματικές κατευθύνσεις μιας τέτοιας πρωτοβουλίας. Ήδη έχουν ταχθεί θετικά οι ανεξάρτητοι βουλευτές Μάρκος Μπόλαρης, Θόδωρος Παραστατίδης, Οδυσσέας Βουδούρης, Πάρις Μουτσινάς και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. 
Σε άρθρο που ανέβηκε και εδώ όμως από τον ιστότοπο "Εκλογικά" μόλις χθες, ενημερωνόμασταν ότι:
Να εφαρμόσει άμεσα την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος για άνοιγμα προς την κεντροαριστερά θα επιχειρήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας φέρεται να έχει ετοιμάσει ήδη τα επόμενα βήματά του, προκειμένου να διαμορφωθούν κοινωνικά και κοινοβουλευτικά μέτωπα, παρά το ότι είναι γνωστές οι αντιρρήσεις της Αριστερής Πλατφόρμας, αλλά και άλλων εσωκομματικών δυνάμεων. 
Μεταξύ άλλων, ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να κάνει άνοιγμα και σε βουλευτές άλλων κομμάτων, οι οποίοι διαφωνούν με την πολιτική της κυβέρνησης. Έτσι, με αφορμή τα επίμαχα νομοσχέδια που έρχονται στο πρώτο θερινό τμήμα, η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ήδη επιχειρήσει να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με τμήμα των ανεξάρτητων βουλευτών, στο οποίο περιλαμβάνονται η Θεοδώρα Τζάκρη, και οι Π. Μουτσινάς, Θ. Παραστατίδης και Μ. Μπόλαρης.

Η απορία λοιπόν είναι: Τη ΔΕΗ αφορά η φιέστα στο "Τιτάνια" ή την μετά "αγωνιστικών" βαΐων και κλάδων ένταξη στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ των πρώην βουλευτών του ΠΑΣΟΚ; Ή μήπως αφορά τη ΔΕΗ, αλλά με την έννοια που την αφορά, ας πούμε, ο εργατοπατήρ Φωτόπουλος, ως πρωτεργάτης της μετακόμισης ΠΑΣΟΚ στο ΣΥΡΙΖΑ;
Φωτογράφε, εγώ είμαι η αριστερά κι ο Φωτόπουλος το παλλαϊκό μέτωπο! Αχαχουχα!
Υ.Γ. Απίθανη η έμπνευση πρόσκλησης του ΚΚΕ στη φιέστα ΠΑΣΟΚΟ-ΑΝΕΛΟ-ΑΝΤΑΡΣΥΑκων στελεχικών συμμάχων του "παλλαϊκού μετώπου". Γελάσαμε.

1 σχόλιο:

 1. Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Νομών Αττικής Βοιωτίας Εύβοιας Κορινθίας

  ΓΙΑ ΤΗΝ «ΜΙΚΡΗ ΔΕΗ» ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΝΟΠ
  http://syndicalaizer.wordpress.com/2014/06/26/25062014-σε-στην-ενέργεια-νομών-αττικής-βοιω-2/
  Η υποκρισία δεν έχει όρια. Μπροστά στις απεργιακές κινητοποιήσεις, η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ ζητάει συμμάχους (Περιφερειάρχες, Δημάρχους, παράγοντες). Τους εργαζόμενους με άλλες σχέσεις εργασίας (εργολαβικούς, συμβασιούχους) δεν τους θέλουν, καθώς στο πρόσφατο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ τα σωματεία που εκπροσωπούν αυτούς τα απέκλεισαν. Στο ενεργειακό κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας η σχέση εργαζομένων με σταθερή και μόνιμη εργασία και εργαζομένων σε εργολάβους είναι μισή – μισή, στον ίδιο εργασιακό χώρο. Ερώτημα: η ΓΕΝΟΠ τους θέλει και συμπαραστάτες;

  25/06/2014

  ΑπάντησηΔιαγραφή