Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2014

Σε εφαρμογή θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ την πολιτική περί συμμαχιών που εγκρίθηκε από την Κ.Ε.

Να εφαρμόσει άμεσα την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος για άνοιγμα προς την κεντροαριστερά θα επιχειρήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας φέρεται να έχει ετοιμάσει ήδη τα επόμενα βήματά του, προκειμένου να διαμορφωθούν κοινωνικά και κοινοβουλευτικά μέτωπα, παρά το ότι είναι γνωστές οι αντιρρήσεις της Αριστερής Πλατφόρμας, αλλά και άλλων εσωκομματικών δυνάμεων.

Μεταξύ άλλων, ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να κάνει άνοιγμα και σε βουλευτές άλλων κομμάτων, οι οποίοι διαφωνούν με την πολιτική της κυβέρνησης. Έτσι, με αφορμή τα επίμαχα νομοσχέδια που έρχονται στο πρώτο θερινό τμήμα, η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ήδη επιχειρήσει να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με τμήμα των ανεξάρτητων βουλευτών, στο οποίο περιλαμβάνονται η Θεοδώρα Τζάκρη, και οι Π. Μουτσινάς, Θ. Παραστατίδης και Μ. Μπόλαρης.


Σημειώνεται ότι μεταξύ άλλων, στο πρώτο θερινό τμήμα της Βουλής, θα έρθουν τα νομοσχέδια για τη ΔΕΗ, τον αιγιαλό και εν συνεχεία το ασφαλιστικό.

Επίσης, ο κ. Τσίπρας, σε ειδική εκδήλωση, αναμένεται τις επόμενες μέρες να απευθύνει προσκλητήριο προς κοινωνικούς, θεσμικούς και πολιτικούς φορείς (μεταξύ των οποίων δημοτικές αρχές, επαγγελματικές ενώσεις και σωματεία και κόμματα της Αριστεράς), με στόχο να καταδειχθεί ότι η κεντρική του πολιτική επιδίωξη για την προσεχή περίοδο έχει βάσιμες πιθανότητες να μετατραπεί σε πολιτική πράξη.

1 σχόλιο:

  1. Δεν είναι σχετικό αλλά είναι ενδιαφέρον νομίζω σχετικά με το μοντέλο Ομπάμα που πλασάρει ο Σύριζα

    ΗΠΑ: Συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 2,9% το α΄ τρίμηνο

    http://www.capital.gr/News.asp?id=2049407

    ρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή