Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014

Το ανησυχητικό φαινόμενο της εξαφάνισης άρθρων

Το άρθρο "Το ανησυχητικό ρήγμα του ΣΥΡΙΖΑ" των συνεργατών του περιοδικού Unfollow, Αυγουστίνου Ζενάκου και Μαρινίκης Αλεβιζοπούλου (τευχ. 30), φαίνεται να διαβάστηκε ευρέως, αν κρίνουμε απ' τις πολλαπλές  αναδημοσιεύσεις του στην ιστόσφαιρα. Φιγουράρει μάλιστα δεύτερο στη λίστα άρθρων του τεύχους στην ιστοσελίδα του περιοδικού. Το εν λόγω άρθρο, θυμίζουμε, θέτει κάποια ερωτήματα για πρόσωπα και μηχανισμούς αποφάσεων στο κόμμα, και αναφέρεται, ανάμεσα σε άλλα, σε αποφάσεις όπως αυτή της επίσκεψης Τσίπρα στα "καθεστωτικά" ΜΜΕ, ή ο διορισμός του Δ. Τζιώτη της Cleverbank στη θέση του υπεύθυνου για την επικοινωνιακή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές. Όλως περιέργως όμως, το άρθρο έχει εξαφανιστεί από τον ιστότοπο του αυτοπεριγραφόμενου ως "ανεξάρτητου δημοσιογραφικού και πολιτικού περιοδικού".

Θα ήταν αγένεια να ρωτήσουμε ποιος και ποιανού "μηχανισμός αποφάσεων" έβαλε το χεράκι του στην διαγραφή του από τη σελίδα του ανεξάρτητου, όπως είπαμε, περιοδικού;

19 σχόλια:

 1. Τώρα γίνεσαι κακός...άσε που τίποτα δε λες για τα 1500 ευρώ μίζα στο ΚΚΕ από το Μελισσανίδη :-Ρ

  Κατά τ'άλλα, "δημοκρατία". Με κάθε κόστος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αντώνη, ξέρω ότι η "εξαφάνιση" άρθρων είναι πολύ συνηθισμένη στα μέσα του ΣΥΡΙΖΑ (left.gr, iskra κτλ.) όπως επίσης ότι το "ανεξάρτητο" unfollow είναι φόλα αντι-ΚΚΕ (βλ. άρθρο για Μελισσανίδη και Ριζοσπάστη) και προμοτάρει ΣΥΡΙΖΑ φουλ, αλλά στην προκειμένη περίπτωση το άρθρο έχει απλώς μετακινηθεί (φαντάζομαι από κάποια αναδιάρθρωση όλου του site) στο http://unfollow.com.gr/blog/print/from-issue/13087-syrizu30/.

  Ακόμα και το link που δίνει δεξιά όταν μπεις στο site δεν δουλεύει. Πρέπει να επιλέξει κάποιος ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ->ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ και να πάει αρκετά κάτω για να το βρει. Με καμία διάθεση υπεράσπισης του unfollow, μόνο επειδή έχω κακό συνήθειο να ψάχνω τα πάντα (και μερικές φορές να τα βρίσκω)

  prolet

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Prolet, συγκρίνοντας την αναδημοσίευση* του άρθρου και το κείμενο που εμφανίζεται στο URL που δίνεις νομίζω ότι δεν πρόκειται για το πλήρες άρθρο, αλλά για μια παρουσίαση του στυλ «διαβάστε στο νέο μας τεύχος». Π.χ. δεν βλέπω την αναφορά στο Σακελλαρίδη: «Για ποιο λόγο ήταν τόσο περιορισμένη η κεντρική υποστήριξη προς την καμπάνια του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, με εξαίρεση τις πολύ τελευταίες ημέρες, σε σχέση με την καμπάνια της Ρένας Δούρου; Σχετίζεται αυτό με το γεγονός ότι η Ρένα Δούρου δέχτηκε να σχεδιάσει η Cleverbank την καμπάνια της, ενώ ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης όχι;».

   Έχω καταλάβει λάθος;

   *π.χ.
   http://vathikokkino.gr/archives/82342
   http://roides.wordpress.com/2014/06/05/5june14/

   Διαγραφή
 3. Έλα, εδώ θα το βρεις: http://unfollow.com.gr/blog/print/from-issue/13087-syrizu30/

  Παρόμοιας φύσης προβλήματα θα βρεις και στο αγαπημένο μου «άρθρο» που έγραψε με τα χεράκια του ο κος Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος http://unfollow.com.gr/blog/web-only/10201-mnimi/ (το οποίο παρά τα «τεχνικά» προβλήματα του σάιτ, εξακολουθεί να υπάρχει όπως κι αν το ψάξεις) για «…το ΚΚΕ των προθύμων. Με ξεφτιλισμένα ανθρωπάκια που προσπαθούν να συνδυάσουν μια ιδεολογία που δεν πιστεύουν με την συνύπαρξη με το κεφάλαιο, τα συμφέροντα και τα αφεντικά.» ενώ ανοίγουν τα λινκ προς Ριζοσπάστη ξαφνικά δεν ανοίγουν όλα τα υπόλοιπα λινκ του Unfollow, που αφορούν τον Μελισσανίδη, ενώ πριν λίγες βδομάδες άνοιγαν, το ξέρω γιατί τα είχα ανοίξει ένα ένα πριν λίγες βδομάδες.
  Τότε δεν άνοιγε μόνο αυτό: http://unfollow.com.gr/web-only/9114-melag1xx/ , που απευθυνόταν στους φίλους του Ρ να το ανοίξουν για να ξεστραβωθούν, τώρα δεν ανοίγουν όλα…

  Τόσα λεφτά βγάζετε ρε παιδιά, πλερώστε έναν τεχνικό επιτέλους να σας φτιάξει τα «τεχνικά» σας προβλήματα, κοτζαμ «ανεξάρτητο», δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό δε λέει να εκτίθεστε έτσι και να μας στερείτε την ενημέρωση για τον κο Μελισσανίδη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είναι χίπστερ φάση το unfollow, σκισμένα παντελόνια, χαλασμένα λίνκ, πολύ μπροστά λέμε. Πού να καταλάβετε εσείς οι κομμουνιστές από τέτοια.

   Διαγραφή
 4. Κάππα Κάππα.Ε;16 Ιουνίου 2014 - 4:02 μ.μ.

  Εχω πλήρη επίγνωση του ρόλου του unfollow στο πλασάρισμα του ΣΥΡΙΖΑ στο "πιο αριστερό" κοινό, στις "γεφυρες" που χτίζει προς όφελος αυτού με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.ά., όμως νομίζω πως στη συγκεκριμένη περίπτωση κάνεις λάθος.

  Καταρχήν, η αναγγελία του άρθρου (όχι όλο, αλλά υποτίθεται σε αναγγελία/περιγραφή) θα οδηγούσε και η σελίδα που αναφέρεις) υπάρχει ακόμα:
  http://unfollow.com.gr/blog/print/from-issue/13087-syrizu30/

  Μπορεί να τη βρει κανείς, μαζί με κάμποσα άλλα άρθρα του τεύχους, επιλέγοντας "Εντυπη Έκδοση" και "Διαβάστε στο τεύχος που κυκλοφορεί".
  http://unfollow.com.gr/blog/category/print/from-issue/

  Αντίθετα από τη πλαϊνή στήλη και αυτό το link
  http://unfollow.com.gr/blog/print/magazine/13064-unfollow-30/
  πράγματι όταν επιλέξεις να διαβάσεις το συγκεκριμένο άρθρο δε βρίσκει τπτ. Αλλά αυτό δε συμβαίνει μόνο γι αυτό, αλλά για όλα τα άρθρα...

  Πιο πιθανό σενάριο;

  Βλέποντας τις διευθύνσεις αυτού που δουλεύει
  http://unfollow.com.gr/blog/print/from-issue/13087-syrizu30/
  κι εκείνου που δε δουλευει
  http://unfollow.com.gr/print/from-issue/13087-syrizu30/
  βλέπουμε πως η διαφορά είναι το "blog/".

  Kατά πάσα πιθανότητα όποιος δημιούργησε τη πλαϊνή στήλη και τη σελίδα αυτής (που δημιουργήθηκε πριν/μετά από εκείνη τα link της οποίας δουλεύουν, έγραψε λάθος τις διευθύνσεις των άρθρων όταν έφτιξε τα λινκ, ή έκανε copy-paste παλιότερη και πλέον άκυρη τοποθεσία τους.

  Σίγουρα και με αποδείξεις μπορείς να τους προσάψεις κακή δομή του site, αφού οι πολλαπλότητα ίδιων στην ουσία σελίδων σχεδόν πάντα προκαλεί τέτοιου τύπου προβλήματα.

  Αν επιπλέον αυτού δεχθούμε πως υπήρξε δόλος και πράγματι αυτός είχε να κάνει με το συγκεκριμένο άρθρο (αν και επαναλαμβάνω πως όλα τα λινκ της πλαϊνής στήλης δε δουλεύουν) τότε πέραν του δόλου θα υπήρχε και ένα στοιχείο ηλιθιότητας, αφού σε άλλο σημείο του site το άρθρο που θέλανε να αφαιρέσουν θα είχε παραμείνει.

  Το θεωρώ αρκετά απίθανο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΟΚ.

   Στην αναζήτηση του google, αν βάλεις τον τίτλο, το πρώτο λινκ που βγαίνει είναι αυτό:


   http://unfollow.com.gr/print/from-issue/13087-syrizu30/

   το οποίο δεν οδηγεί πουθενά. Δεν εμφανίζεται άλλο λινκ στο unfollow στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων για το άρθρο: http://www.google.gr/#q=%22το+ανησυχητικό+ρήγμα%22

   Διαγραφή
  2. Πως γίνεται συμβαίνει συστηματικά αυτό το φαίνομενο μόνο στα "αριστερά" σάιτ εντός και εκτός ελλάδος. Τη μια φορά εξαφανίζουν μια ανακοίνωση για την Οδυσσό (ΚΕΑ), την άλλη ανακατεύουν τα άρθρα. Δηλαδή εντάξει, ένα σκασμό λεφτά πέρνουν και δίνουν σε τρολ και απ' όλα, είναι αυτονόητο ότι δεν πρόκειται για έλλειψη επαγγελματισμού σε αυτόν τον τομέα.

   μπλα

   Διαγραφή
  3. Το site του unfollow είναι της wordpress πλατιφόρμας και κάποιος ξύπνιος έφτιαξε sub domain "blog" που εντόπισε και ο κάππα κάππα. Τώρα λειτουργούν και οι δύο διευθύνσεις με σωστή επαναδιεύθυνση. Συμβαίνουν αυτά!

   Για το unfollow λοιπόν συμβαίνουν και άλλα που νομίζω πως είναι πιο περίεργα από το προηγούμενο. Για παράδειγμα: "Η χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής από ακροδεξιούς στη Ρωσία, έλληνες και ρώσους επιχειρηματίες"
   Εκτελούνται διεθνείς παραγγελίες.

   Lean Blessed

   Διαγραφή
 5. Συγγνώμη Αντώνη για το άσχετο αλλά μια παρατήρηση για άρθρα που δεν εξαφανίζονται:
  Είναι γνωστό σε όλους ότι ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του Σύριζα Σ. Κούλογλου στηρίζει εδώ και χρόνια την ναρκοκουλτούρα, όμως έχω την εντύπωση ότι τους τελευταίους μήνες ειδικά έχει ξεσαλώσει... φτιάχνει δρόμο για την ωαρκοκουλτούρα της αριστερής κυβέρνησης να φανταστώ....

  http://tvxs.gr/news/kosmos/otan-oi-kapnobiomixanies-ithelan-na-elegksoyn-tin-kannabi
  http://tvxs.gr/news/kosmos/tzamaika-mia-%C2%ABfotismeni-proseggisi%C2%BB-gia-ti-nomothesia-peri-narkotikon
  http://tvxs.gr/news/biblio/iama-kannabi
  http://tvxs.gr/news/ellada/giati-i-oyroygoyai-nomimopoiei-tin-kannabi
  http://tvxs.gr/news/ygeia/marixoyana-don%E2%80%99t-stop-o-protos-aytomatos-politis-stis-ipa
  http://tvxs.gr/news/ellada/apeleytherosi-kannabis-irthe-i-ora
  http://tvxs.gr/news/kosmos/kanadas-stoys-dromoys-gia-tin-apopoinikopoiisi-tis-kannabis
  http://tvxs.gr/news/ellada/moysiki-diadilosi-gia-apopoinikopoiisi-tis-kannabis
  http://tvxs.gr/news/eyropi-eop/gallia-diadilosi-gia-tin-apopoinikopoiisi-tis-kannabis

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μετα τις εκλογες εχουμε ξεσαλλωμα των "ασφαλιτοπουλων" ....ουτε τα προσχηματα πλεον δεν κρατανε στη χαρα τους τα αστικα εντυπα ...δειτε εδω προμοταρισμα ανοικτο :
  http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=302648&catid=9
  http://www.tovima.gr/media/article/?aid=602402
  μαζευω στοιχεια ...κατι παιζει μ αυτο το ξεσαλλωμα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν ξερω αν το ενα εχει αμεση σχεση με το αλλο αν και οι εποχες της αθωοτητας εχουν περασει. Παντως αν το δεις συνδυαστικα με την ανακοινωση της Πανελλαδικης Γραμματειας των χαφιεδων και με τα 2 κειμενα ενα για τις εκλογες και το ΚΚΕ του Λιοση που φυσικα ειναι και πρωτη μουρη στην ισκρα αλλα και το κειμενο του χαφιε Στωικου που ειναι ενα καθαρα Συριζαικο κειμενο συκοφαντησης του ΚΚΕ και της Αλεκας καταλαβαινεις και τι διεργασιες παιζουν και που το πανε.
   Παντως το τελευταιο κειμενο τους ηταν οτι εχουμε ακουσει απο το ΣΥΡΙΖΑ και ιδιως απο πρωην του κομματος που πηγαν εκει το 91 και πιο μετα βλεπε Κοψιδη. Ομολογω οτι οταν ειδα τον πομποδη τιτλο περιμενα λιγοτερο μασημενη τροφη. Λεω για να δουμε τι μανιαδακικες αηδιες θα διαβασουμε. Αλλα ωστοσο ολο και ολο ηταν τα κλασσικα του Παπαχελα για την Αλεκα και οτι μας παιζουν τα καναλια (που αποδεδειγμενα μας εχουν αποκλεισμενους πχ τις 2 τελευταιες βδομαδες ειδα μονο 2-3 φορες εκπροσωπο του ΚΚΕ σε πανελ. Ενα πρωι την Κανελλη και χθες τον Καραθανασοπουλο στον Χατζηνικολαου θυμαμαι). Δηλαδη ολη η κατηγορια οτι η αστικη ταξη εχει βαλει στο χερι το ΚΚΕ τεκμηριωνεται απο 2 προβοκατορικα αρθρα και την παραποιηση της πραγματικοτητας οτι τα καναλια χαιδευουν το κομμα! Δεν μου κανει πια εντυπωση που αναγκαζονται να ζητησουν τη διαφημηση του newsit μπας και ασχοληθει κανεις μαζι τους.

   ratm

   Διαγραφή
  2. Υπάρχουν κι άλλα. Το διαβόητο φιάσκο Κυρτσόγλου στην Κόνιτσα ήταν μια απόπειρα των Εργατοαγωνιστών να διασπάσουν την ψήφο του ΚΚΕ προς όφελος του ΣΥΡΙΖΑ, για αυτό και έβγαλαν αφρούς απ' το στόμα όταν τους έκανα ρεζίλι. Δεν επρόκειτο για υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, τελικά, αλλά για "δικό τους" υποψήφιο (του ΕΑ), που ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι θα στηρίξει αλλά τελικά πούλησε. Τα λένε μόνοι τους εδώ, γράφοντας για άλλη μια φορά ψέματα εις βάρος του ΚΚΕ, που ποτέ δεν έκανε καμία αναφορά στον Κυρτσόγλου, ενώ αντιθέτως τα μέσα του ΣΥΡΙΖΑ τον παρουσίασαν ως υποψήφιο που στηριζόταν απ' την Κουμουνδούρου (αλλά όπως έδειξα, δεν ασχολήθηκε μαζί του ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ): h**p://ergatikosagwnas.gr/EA/index.php/2012-02-04-20-01-31/1906-l-r

   Η Κόνιτσα ήταν ένα αποτυχημένο πείραμα στην άμεση εκλογική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-Εργατικού Αγώνα ενάντια στο ΚΚΕ, και αυτή ήταν η πραγματική της σημασία.

   Διαγραφή
 7. Το άρθρο υπάρχει στο site,όποιος θέλει το διαβάζει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ναι! μονο που για να το βρει καποιος πρεπει να βαλει τις αναζητησεις του ερυθρου σταυρου, αμπερ αλερτ και την νικολουλη.
   εχεις να πεις κατι για την αποψη οτι πλεον δεν υπαρχει και ολοκληρο;;;;
   αντε παρατα μας ρε τσυριζακι, τραβα κανε κανα φωτοσοπ σε κανα σφυροδρεπανο που ηρθες να υπερασπιστεις το ανφολοου!!!

   Διαγραφή
  2. Στα απανωτά φλέγοντα ερωτήματα να βάλω κι εγώ ένα? (παραφράζοντας το πρώτο του άρθρου):
   «Πώς ελήφθη η απόφαση να επισκεφθεί δις ο Αλέξης Τσίπρας το 2013 τα μεγαλύτερα ινστιτούτα και τα θινκ τανκς των ΗΠΑ; Και γιατί όταν θα το έκανε αυτό ο χαζός ο ΓΑΠ θα τον λέγαμε αμερικανόδουλο ξεπουλημένο, ενώ για τον Αλέξις δεν λέμε τίποτα?»

   (παρεμπιπτόντως αν είσαι ο τεχνικός διόρθωσε και αυτό γιατί εξακολουθεί να μην δουλεύει και έχει αρχίσει να μας εξάπτει την περιέργεια για το περιεχόμενο του http://unfollow.com.gr/web-only/9114-melag1xx/ )

   Διαγραφή
  3. @EG
   μήπως δεν αντέχει την δημοσιότητα το επίμαχο επειδή έχει και τα λόγια της κοπέλας;
   «Η υπεράσπιση της ανεξάρτητης και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας» δηλώνει η δικηγόρος του UNFOLLOW Ζωή Κωνσταντοπούλου «απέναντι σε εκείνους που προσπαθούν να τη φιμώσουν αποτελεί δημοκρατικό καθήκον που ενεργοποιείται με επιτακτικό και δεσμευτικό τρόπο επί εποχής μνημονίου, τώρα που τα πάσης φύσεως συμφέροντα εναγκαλίζονται ξεδιάντροπα με την εξουσία και επιδιώκουν να στραγγαλίσουν την ελευθεροτυπία και τη δημοκρατία, να αποδυναμώσουν την κοινωνία εγκαταλείποντάς στην παραπληροφόρηση και την άγνοια, ώστε να προελαύνουν και να επελαύνουν ανεξέλεγκτα σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης».

   Το "web-only" μάλλον το έβαλαν γιατί είχε χαρακτήρα χρονογραφήματος η είδηση:
   " Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014 UNFOLLOW
   Την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου έχει οριστεί η εκδίκαση της αγωγής που έχει καταθέσει ο Δημήτρης Μελισσανίδης κατά του συντάκτη και υπεύθυνου έκδοσης του UNFOLLOW Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου, με την οποία ζητεί μισό εκατομμύριο ευρώ."

   Τσάμπα μάγκες τα παιδιά που βλέπουν μόνον τα μνημόσυνα του Μελισσανίδη στον πατέρα του.

   Lean Blessed

   Διαγραφή
  4. @lean blessed
   Νομίζω ήρθες σε ακατάλληλο blog.

   Διαγραφή