Σάββατο, 28 Ιουνίου 2014

Σύντομη ιστορία μιας ακόμα επιτυχημένης καμπάνιας κοροϊδίας

Επεισόδιο πρώτο: Οκτώβρης του 2013, και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ αναλαμβάνουν εκστρατεία αντι-ΚΚΕ παραπληροφόρησης σχετικά με την υποψηφιότητα Τσίπρα για την Προεδρία της Κομισιόν, ισχυριζόμενα ότι επειδή, τότε ακόμα, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ συστεγαζόντουσαν στην συνομοσπονδία GUE/NGL, το ΚΚΕ θα στήριζε, είτε το ήθελε είτε όχι, την υποψηφιότητα Τσίπρα. Δεν λένε λέξη ούτε για το γεγονός ότι το ΚΚΕ διαφώνησε έμπρακτα με άλλα κόμματα της GUE/NGL σε δεκάδες ψηφοφορίες στο ευρωκοινοβούλιο, ούτε, βέβαια, για το πολύ πρακτικά σημαντικότερο γεγονός ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν δεν εκλέγεται άμεσα από τα κόμματα του ευρωκοινοβουλίου αλλά ορίζεται πρώτα ως μοναδικός υποψήφιος σε Σύνοδο Κορυφής όπου μετέχουν μόνο οι ηγέτες των κρατών-μελών της ΕΕ (στην δική μας περίπτωση, ο Αντώνης Σαμαράς).


Επεισόδιο δεύτερο: Τον ίδιο μήνα, και αφού έχουν κατασκευάσει ένα αφήγημα-φούσκα, τα ΜΜΕ το πασπαλίζουν με δευτερογενείς παπαρδέλες. Έτσι, διαβάζουμε ότι το ΚΚΕ "θα καταψηφίσει" --τελικά!-- την υποψηφιότητα Τσίπρα, ωσάν το ΚΚΕ να επρόκειτο ποτέ να ερωτηθεί από τη Σύνοδο Κορυφής για το ποιος θα είναι ο υποψήφιος που θα κατέλθει για έγκριση από το σώμα.

Επεισόδιο τρίτο: Κατά τους πρώτους μήνες του 2014 και ως το τέλος περίπου της άνοιξης, έρχεται πακτωλός άρθρων για την κρισιμότητα, δήθεν, της υποψηφιότητας Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν: Γράφει άρθρο ο Αντόνιο Νέγκρι, στήνεται ιστότοπος για την υποψηφιότηταιδρύονται "πρωτοβουλίες στήριξης ανένταχτων πολιτών και εκπροσώπων κομμάτων", ο Τσίπρας επισκέπτεται την Ιταλία στα πλαίσια της καμπάνιας της υποψηφιότητάς του, λαμβάνει μέρος στο ευρω-ντιμπέιτ με τους άλλους υποψήφιους, και η υποψηφιότητά του (και οι μαγικές  "πιθανότητές" της -- "πού ξέρεις;") γίνονται κεντρικό μέρος της προεκλογικής του εκστρατείας για τις ευρωεκλογές. Μάλιστα, στο twitter στήνεται και φιέστα "Europe decides" (εμένα μου λες;) αλά Γιουροβίζιον, και οι γιουροβίζουλες ψηφίζουν ως πρώτο τραγουδιάρη τον Τσίπρα. Πατροπαράδοτη η σχέση της ριζοσπαστικής αριστεράς με τα like και τα follow της "κοινωνικής δικτύωσης", άλλωστε. Αλλά...

...Επεισόδιο τέταρτο: Λίγες μέρες μετά τις ευρωεκλογές, στο τέλος του Μάη, ο Τσίπρας εμφανίζεται ως υπερασπιστής της "αξιοπιστίας" των "ευρωπαϊκών θεσμών" και δηλώνει την στήριξή του στην υποψηφιότητα για έγκριση από τη Σύνοδο Κορυφής του Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ, του υποψηφίου δηλαδή των Χριστιανοδημοκρατών της Άγκελα Μέρκελ, καθώς εκπροσωπεί, σύμφωνα με το υποτιθέμενο (και μόνο υποτιθέμενο) εθιμοτυπικό, την υποψηφιότητα του ισχυρότερου κόμματος στο ευρωκοινοβούλιο:
Τον Γιούνγκερ στηρίζει για Πρόεδρο της Κομισιόν ο Αλέξης Τσίπρας 
Αρνητικός στο ενδεχόμενο να προταθεί υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρόσωπο που δεν συμμετείχε στην εκλογική αναμέτρηση, είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με σημερινή δήλωσή του. 
«Η θέση μου είναι ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν πρέπει να εγκρίνει υποψήφιο που δεν συμμετείχε σ’ αυτήν την εκλογική αναμέτρηση», αναφέρει ο κ. Τσίπρας και προσθέτει ότι η εμφάνιση οποιουδήποτε άλλου υποψηφίου θα έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της πρόσφατης εκλογικής αναμέτρησης συνολικά, μετατρέποντάς την σε κοροϊδία. 
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι αυτό είναι βασική δημοκρατική αρχή, και θεωρεί ότι είναι ηθική υποχρέωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να προτείνει τον υποψήφιο που κατέκτησε την πρώτη θέση στις ευρωεκλογές, δηλαδή τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, παρά την πλήρη διαφωνία του με τις πολιτικές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.
Επεισόδιο τελευταίο: Τον Ιούνη, ο Γιούνγκερ εκλέγεται από τη Σύνοδο Κορυφής και η Ίσκρα της "Αριστερής [εδώ γελάμε] Πτέρυγας" του ΣΥΡΙΖΑ κλαίει γοερά για το κακό που μας βρήκε, παρουσιάζοντας και τον Κάμερον, με την ευκαιρία, ως αντι-Τσίπρα και φωνή της "αντιπολίτευσης", και αποσιωπώντας την προ λίγων ημερών συμφωνία Τσίπρα με την υποψηφιότητα Γιούνγκερ, και άρα και με την ψήφο εμπιστοσύνης στη Σύνοδο του Αντώνη Σαμαρά και της κυβέρνησής του:
Ο Ζ.Κ. ΓΙΟΥΝΚΕΡ, ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ, ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΣΦΟΔΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΝΤ. ΚΑΜΕΡΟΝ 
Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είναι ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν. Οι ευρωπαίοι ηγέτες ψήφισαν στη Σύνοδο Κορυφής τον Ζ.Κ. Γιούνκερ, παρά τις έντονες αντιδράσεις της Βρετανίας. 
Οι ηγέτες της ΕΕ, με προεξάρχουσα τη Γερμανία της Α. Μέρκελ, επέλεξαν με μεγάλη πλειοψηφία στο πρόσωπο του Ζ. Κ. Γιούνκερ το νέο Πρόεδρο της Κομισιόν, ένα έμπειρο, παλαίμαχο διαδρομιστή των Βρυξελλών και δοκιμασμένο ακραιφνή νεοφιλελεύθερο, ικανότατο, όμως, στις ισορροπίες και τις δημόσιες σχέσεις. 
Ο Ζ.Κ. Γιούνκερ συνιστά τη μεγάλη εγγύηση ότι η Γερμανία θα συνεχίσει να ηγεμονεύει αδιατάρακτα στην ΕΕ με άλλοθι ένα ψευδεπίγραφο ευρωπαϊσμό, ενώ το ευρωπαϊκό σκάφος θα εξακολουθεί να πλέει όλο και πιο γραφειοκρατικά και σε όλο και πιο αντιδραστικές και ολοκληρωτικές θάλασσες. 
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ έδωσε το χρίσμα της υποψηφιότητας στον Γιούνκερ.

Η Βρετανία ζητούσε να μην είναι ο Γιούνκερ υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν. Ωστόσο, ο Ντέιβιντ Κάμερον βρέθηκε απομονωμένος και χωρίς τη στήριξη της πλειοψηφίας των ευρωπαίων ηγετών. 
Ο βρετανός πρωθυπουργός ζήτησε ψηφοφορία -την πρώτη που διεξήχθη για πρόεδρο της Κομισιόν- και με 26 ψήφους υπέρ και 2 κατά οι ευρωπαίοι ηγέτες έδωσαν -όπως αναμενόταν- το χρίσμα στον Γιούνκερ. 
Μόνο ο Κάμερον και ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας ψήφισαν κατά της υποψηφιότητας του πρώην πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου, σε μία απόφαση που θεωρείται πλήγμα για τον Κάμερον, ο οποίος επέμενε στην απόφασή του να επιδιώξει να μη δοθεί το χρίσμα στον πρώην πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου. 
Σε δηλώσεις του μετά τη Σύνοδο Κορυφής, ο Ντέιβιντ Κάμερον χαρακτήρισε «σοβαρό λάθος» το γεγονός ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν εργάστηκαν μαζί για να βρουν μία εναλλακτική λύση στον Γιούνκερ. 
Νωρίτερα, ο βρετανός πρωθυπουργός εμφανίστηκε ιδιαίτερα επιθετικός, εξαπολύοντας και προσωπική επίθεση κατά του Γιούνκερ, χαρακτηρίζοντάς τον ως «ακατάλληλο» για την προεδρία της Επιτροπής. 
Ο Κάμερον δήλωσε ότι ο Γιούνκερ έχει αφιερώσει τη ζωή του προσπαθώντας να αυξήσει την εξουσία των Βρυξελλών και επέμεινε ότι ο Γιούνκερ δεν πρόκειται να ηγηθεί των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων. 
Ο Γιούνκερ θα εμφανιστεί ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 16 Ιουλίου, όπου οι ευρωβουλευτές αναμένεται να επικυρώσουν την υποψηφιότητά του.
Αντλεί κανένα συμπέρασμα ο μονίμως νυχτωμένος για το πώς στήνεται το ματς --πόσο προσεκτικά κατασκευάζονται οι προσδοκίες του και πόσο μαθηματικά έρχεται η διάψευσή τους-- λαός;

28 σχόλια:

 1. Προβοκάτσια! Ο Τσίπριζα θέλει ύπουλα να μπει και να τους το αλλάξει το παιχνίδι από μέσα, σαν μυστικός πράκτορας, σαν άλλος Γκόρμπι και πάει λέγοντας! Τόσα χρόνια αυτός ήταν ο σκοπός του και του κόμματος του.
  Πέρα από την πλάκα έτσι όπως πάει το πράγμα, σε λίγο θα λέμε που ΔΕΝ διαφοροποιείται από την ΝΔ και όχι το αντίθετο για οικονομία χρόνου...

  Κώστας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Βασικά σορι, το είπα λάθος. Που διαφοροποιείται ήθελα να πω τελικά, και όχι το αντίθετο. Ναι, έτσι βγάζει πιο πολύ νόημα...

   Κώστας

   Διαγραφή
 2. Καύσωνας, πολύς καύσωνας...

  Μη μας ξεγελάει η παρουσία και ο χαιρετισμός του ΚΚΕ (Xριστίνα Παναγιωτακοπούλου -Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΚΚΕ) στο ίδιο αυτό συνέδριο του "το ποτάμι".

  ΝΑΙ. Χαιρέτησε και το κκε στο συνέδριο του μονοπωλίου των καναλαρχών (ως πρώην καναλάρχης με offshore συναλλαγή για την πώληση του 902, το δικαιούται).

  Δείτε την τοποθέτηση του κκε από το site του "το ποτάμι":

  Οι χαιρετισμοί των εκπροσώπων των κομμάτων στο ιδρυτικό συνέδριο του Ποταμιού

  Το ΚΚΕ ωστόσο είναι μέρος του καθεστώτος. Και έχει κάθε λόγο να χαιρετήσει την ίδρυση του νέου κόμματος "το ποτάμι" μαζί με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ, ξαναρωτάμε, τί δουλειά είχε εκεί;
  http://giatinkinonikiaristera.blogspot.com/2014/06/blog-post_28.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. δλδ δεν τον πείραξε τον παλλούκαρο που το θείο βρέφος πήγε κι έδωσε διαπιστευτήρια στον ΣΕΒ (για να πώ μόνο ένα),αλλά που πήγαν σε έναν εν δυνάμει σύμμαχό τους στας κυβερνήσεις....και το άλλο το καλό πως το είπε???ότι το ΚΚΕ είναι μέρος του καθεστώτος???και μετά κάποιοι θέλουν και νομιμοποίηση των "ελαφρών" ναρκωτικών...μετά να δεις τι θα ακούσουμε-διαβάσουμε....

   Διαγραφή
  2. Α, το ΚΚΕ είναι με το "Ποτάμι." Ο Παφίλης με πόστερ του Σταύρου Θεοδωράκη μεγάλωσε. Το λατρεύουμε το Ποτάμι. Είμαστε ποταμίσιοι μέχρι τα μπούνια.

   45 χτύπησε ο υδράργυρος σήμερα;

   Διαγραφή
  3. Να δω πότε θα πάρουν χαμπάρι τη κάνει το ΚΚΕ στα συνέδρια των άλλων κομμάτων... Θα περάσει καιρός λογικά...

   Κώστας

   Διαγραφή
 3. Αντώνη, θερμή παράκληση: Όταν μεταφέρεις μια ξένη δημοσίευση, βρες έναν τρόπο (υπάρχουν χίλιοι) να φαίνεται με ΠΡΩΤΗ ματιά ΤΙΝΟΣ είναι!!! Δεν είναι λίγες οι φορές που μέχρι να ανακαλύψω ότι ΔΕΝ το έγραψες εσύ, μου πέφτουν και τα υπόλοιπα μαλλιά απ' την αγωνία!!! Μη σου φαίνεται ασήμαντο. Μερικές φορές χρειάστηκε να αναλύσω ολόκληρο το άρθρο για να καταλάβω αν το ανέβασες για να το κριτικάρεις ή αν απηχούσε τις απόψεις σου. Με συντροφικούς χαιρετισμούς, Μήτσος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τι θα "έγραφα εγώ" δηλαδή και μπερδεύτηκες όταν ανακάλυψες ότι το έγραψε άλλος; Ότι το ΚΚΕ είχε κάθε λόγο να χαιρετήσει την ίδρυση του Ποταμιού γιατί το υποστηρίζει, ας πούμε;

   Διαγραφή
  2. Αναφέρομαι κυρίως σε παλιότερα άρθρα (θεωρητικού ως επί το πλείστον χαρακτήρα). Το παρόν μόνο σαν αφορμή το πήρα. Είναι καθαρά πρακτικό - τεχνικό ζήτημα, που κατά τη γνώμη μου, αν το προσέξεις θα διευκολύνει την αναγνωσιμότητα - επισκεψιμότητα της σελίδας σου. Από ενδιαφέρον σου το λέω, και με ΚΑΜΙΑ διάθεση κριτικής! Μήτσος.

   Διαγραφή
  3. Εντάξει, εγώ δεν καταλαβάνω σε τι αναφέρεσαι, αν κατάλαβε κάποιος άλλος ας το εξηγήσει και σε μένα.

   Η επισκεψιμότητα της σελίδας μου δεν με απασχολεί γιατί στην ουσία δεν εξαρτάται από μένα.

   Διαγραφή
  4. Δελαστίκ σπίκινγκ:

   "Για να πάει με τη ΝΔ και τους «κλέφτες του ΠΑΣΟΚ» και να συμμετάσχει στη γλυκιά νομή της εξουσίας, η ηγεσία του ΚΚΕ δεν δίστασε να διαγράψει χιλιάδες κομμουνιστές! Από τότε πέρασε στην πλήρη ανυποληψία και ουδέποτε τα εκλογικά ποσοστά του ΚΚΕ προσέγγισαν εκείνα που έπαιρνε προτού συμμετάσχει στις κυβερνήσεις Τζαννετάκη και Ζολώτα."
   http://aristeriantepithesi.blogspot.com/2014/06/1989.html

   Ενώ το ΝΑΡ, προεξάρχοντος του Γιώργαρου της αντισυστημικής Χρυσής Αυγής που την κυνηγάνε τα λαμόγια και της επαναστατικής προσχώρησης στην σοσιαλφασιστική προοπτική, πέρασε την επαναστατική υπόληψη.

   Χέσε μας Γιώργο, δεν αγοράζουμε απ' αυτό που πουλάς.

   Διαγραφή
 4. "Ανώνυμος28 Ιουνίου 2014 - 6:54 μ.μ.
  Να δω πότε θα πάρουν χαμπάρι τη κάνει το ΚΚΕ στα συνέδρια των άλλων κομμάτων... Θα περάσει καιρός λογικά."

  το έχω και εγώ απορία, ποιος ο λόγος να μιλάς σε συνέδριο αστικού κόμματος;

  viul

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ίσως το ερώτημα θα μπορούσε να τεθεί αντίστροφα: Ποιος ο λόγος να ΜΗ μιλάς; Τι ακριβώς κερδίζεις; Επαναστατικά πυραυλάκια;

   Έχω πει παλιότερα (πέρσι τέτοιο καιρό περίπου) ότι εγώ δεν βλέπω το λόγο να μην χαιρετίζουμε ΚΑΙ στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Μαλωμένοι είμαστε; Πολιτικά απέναντι είναι οι άνθρωποι, όπως και όλοι οι άλλοι. Ή σε όλους θα πρεπε να πηγαίνουμε (πλην Χ.Α) ή σε κανέναν (κι αυτό μου κάνει). Γιατί να αναγάγουμε εμείς οι ίδιοι τον ΣΥΡΙΖΑ σε κάποιου είδους εξαίρεση με αυτόν τον τρόπο;

   Διαγραφή
  2. Οι ομιλίες σε συνέδρια άλλων κομμάτων με τα οποία διαφωνείς είναι κάτι πολύ συνηθισμένο στα πλαίσια της πολιτικής αντιπαράθεσης, όμως κατά μία έννοια "είμαστε μαλωμένοι" με τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτός δεν είναι η μόνη εξαίρεση (δυνάμεις ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μλ μπροστά, πίσω ή 4Χ4). Το ίδιο γίνεται με κάθε κόμμα ή συλλογικότητα που προέρχεται από διασπαστική κίνηση εντός του κόμματος. Γενικά νομίζω ισχύει ότι κανένα κόμμα στον κόσμο δεν πηγαίνει σε συνέδρια κομμάτων που να προέρχονται από διασπάσεις του (αν κάνω λάθος διορθώστε με), ίσως επειδή μπορεί να προκαλέσει αυταπάτες περί νέας σύγκλισης απόψεων.

   Ο.Χ.Ε.Π.

   Διαγραφή
  3. "δεν βλέπω το λόγο να μην χαιρετίζουμε ΚΑΙ στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Μαλωμένοι είμαστε; Πολιτικά απέναντι είναι οι άνθρωποι, όπως και όλοι οι άλλοι. Ή σε όλους θα πρεπε να πηγαίνουμε (πλην Χ.Α) ή σε κανέναν (κι αυτό μου κάνει). Γιατί να αναγάγουμε εμείς οι ίδιοι τον ΣΥΡΙΖΑ σε κάποιου είδους εξαίρεση με αυτόν τον τρόπο;"
   αυτή είναι μια απορία που την έχω χρόνια....

   Διαγραφή
  4. "Γενικά νομίζω ισχύει ότι κανένα κόμμα στον κόσμο δεν πηγαίνει σε συνέδρια κομμάτων που να προέρχονται από διασπάσεις του (αν κάνω λάθος διορθώστε με), ίσως επειδή μπορεί να προκαλέσει αυταπάτες περί νέας σύγκλισης απόψεων."

   Δεν ξέρω αν ισχύει, είναι όμως μια βάσιμη σκέψη αυτή που εκφράζεις. Αλλά αυτό ακριβώς με ενοχλεί. Η διάσπαση δεν είναι ούτε φρέσκια, ούτε κάτι που θα έπρεπε να βιώνεται τραυματικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφράζει κάποια "παρέκκλιση" απ' τον σωστό δρόμο, ο δρόμος του είναι απλά ο αστικός δρόμος. Να αισθάνεσαι κάτι από την ένταση της ιδεολογικοπολιτικής συγγένειας με το ΚΚΕ-μλ ή ακόμα και το ΜΛ-ΚΚΕ να το καταλάβω. Με το ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν υπάρχει κανένας τέτοιος δεσμός σε κανένα επίπεδο. Και αυτό που με ενοχλεί είναι ότι ορισμένα πράγματα που κάνουμε κάνουν να φαίνεται πως θεωρούμε ότι υπάρχει δεσμός (το "μαλωμένοι" που λέω).

   Διαγραφή
  5. Δεν είναι θέμα ιδεολογικοπολιτικού δεσμού (στην τελική ούτε με τους ναρίτες υπάρχει σχέση τέτοια αν αφήσεις στην άκρη τα συνθήματα και το παπατζιλίκι τους). Το θέμα είναι ο παλιός οργανωτικός δεσμός (προκαλεί σημαντικότατη σύγχυση και ας υποτιμάται καμία φορά) που εκμεταλλεύτηκαν, ώστε να προσπαθήσουν να διαλύσουν το κόμμα. Παρά το γεγονός ότι δεν έχουν καμία σχέση μαζί μας και με την ιδεολογία μας σήμερα, παραμένουν προδότες. Θεωρώ επίσης ότι η διάσπαση είναι ακόμα φρέσκια. Ζουν, δρουν και υπάρχουν ακόμα μέχρι και τα πρόσωπα, πόσο μάλλον τα ιδεολογήματα τους και οι συνθήκες που οδήγησαν στην διάσπαση π.χ. η ζημιά που προκάλεσε η αντεπανάσταση στην συνείδηση της εργατικής τάξης και δεν έχει αντιστραφεί πλήρως.

   Ο.Χ.Ε.Π.

   Διαγραφή
  6. προφανως φανταζεστε ποια ειναι η θεση μου! ακομα και σημερα πουλανε ΚΚΕδιλικη για ψηφους κτλ κτλ, φαντασου να πηγαιναμε και να χαιρετιζαμε κιολας.
   αλλωστε το θεμα ειναι αλλο και το εχω ξαναπει, οτι τα αυγα θελουν να μας εξαφανισουν με ολους τους τροπους αλλα τους ξερεις, εχουν την κουρουπα, ειναι νεαντερταλ και τα υπολοιπα γνωστα σε ολους μας.
   η συγκεκριμενη φαρα ομως θελει να μας εξαφανισει (επισης με ολους τους τροπους) και κυριως κανοντας τον φιλο για αυτο ειναι και ποιο επικινδυνος. ειναι ανθρωποι που προσπαθησαν να εξαφανισουν το κομμα πουστικα, υπουλα και με μανια!
   ε ναι, ειμαστε τσακωμενοι και ο λογος του τσακωμου ειναι απλος, η υπαρξη μας. αν αρχισουμε να παμε στα συνεδρια τους θα αρχισω να ανησυχω

   Διαγραφή
  7. Γιατί θα ανησυχήσεις; Ανησυχείς όταν πάμε στο Ποτάμι, τη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ; Έχει κάτι ακαταμάχητο ως πειρασμός ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν το πήρα χαμπάρι;

   Παρεμπιπτόντως, και μιας και αναφέρθηκε πιο πάνω ως θέμα: ΠΟΣΑ μέλη από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ έχουν περάσει ποτέ από το ΚΚΕ;

   Διαγραφή
  8. η αληθεια ειναι οτι δεν εχω καθησει να τους μετρησω, σκεψου μονο οτι ο τσιπρας ηταν 15 χρονων στην ΚΝΕ στην διασπαση και πλασαρεται ως πρωην ΚΚΕς,

   ισως για καποιον που ειναι 25 χρονων να μην λεει τπτ το 89 και η διασπαση και ο τροπος που εγινε, αλλα για μενα εχει και παραεχει.
   στην γειτονια μου εχω υγειονομικη ζωνη με απαγορευση κυκλοφοριας συριζαιων εξω απο το σπιτι μου, μαζι τους δεν θελω να εχω ουτε πυρετο. ουτε γη ουτε νερο!
   να υπενυθμισω την σταση τους εκεινο τον οκτωμβρη που τους θεωρω ηθικους αυτουργους και για τους ναριτες υπαρχουν ραμματα και αιμα που μας χωριζει

   Διαγραφή
  9. Έτσι για αρχή:
   Βάζω δύο εκ των οποίων ο ένας είναι σίγουρος πως έφυγε από το ΚΚΕ γιατί διαφώνησε με το "σταλινικό ΑΑΔΜ".
   Η κοπελιά δεν προκύπτει ούτε Κνίτισσα εκτός και αν στο μαθητικό κάποτε ...
   Τα μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Τούντα, Σταμάτης Καραγιαννόπουλος εκπρόσωποι της "Κομμουνιστικής Τάσης" του ΣΥΡΙΖΑ.

   Κλαινμαιν

   Διαγραφή
 5. Και για μένα το ΚΚΕ θα πρέπει να στείλει αντιπρόσωπο στο επόμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και στον χαιρετισμό του να πει ακριβώς αυτά που θα έλεγε στο συνέδριο του ...ΠΑΣΟΚ.
  Να κάνει τους Αυριανιστάκηδες, Καρτερούς και Σταυρόπουλους να βγουν να γαβγίζουν για το "μπέρδεμα" να γελά ο κόσμος...
  ozu

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Δεν είμαι καθόλου σίγουρη γι' αυτο. δηλ. για το αν θα έπρεπε να χαιρετίζουμε στα συνέδριά τους.
  Σκεφτείτε από τη μια την αναγούλα που θα προκαλεί σε λιγο μεγαλύτερους συντρόφους, π.χ. 50άρηδες - εξηντάρηδες, που έζησαν τη διάσπαση και παίζαν ξύλο για να κρατήσουν τα γραφεία του Κ. σε διάφορες πόλεις... Ή σε αυτούς που διαγράφηκαν από εκείνη την ΚΕ (δεν είναι λίγοι) ως... "σταλινικοί" και είτε έχουν πια ξαναενταχθεί ή είναι οπαδοί μας. ΜΙλάμε για ξέρασμα...
  Από την άλλη, οι συριζαίοι βαράγαν γκέλες επειδή συμμετείχαμε από κοινού στη GUE, φανταστείτε τώρα τί εκμετάλλευση θα σήκωναν για το θέμα. Και κακά τα ψέματα, φάνηκε κι από τις τελευταίες εκλογές, υπάρχει ένας περίγυρος που συνεχώς ταλαντεύεται ανάμεσα στα δύο.Κι επειδή "όποιος δε θέλει να ζυμώσει, σαράντα μέρες κοσκινίζει", που έλεγε κι η γιαγιά μου, εγω προσωπικά δεν έχω καμιά όρεξη να ξεστρατίζω την κουβέντα μετά από ερωτήσεις του τύπου "αφού πήγατε στο συνέδριό τους, γιατί δεν τα βρίσκετε;". Δε σημαίνει ότι δεν θα μας θέτουν την αυταπάτη τους έτσι κι αλλιώς, αλλά είναι καλύτερα να επικεντρώνουμε ΕΜΕΙΣ σ' αυτό που θέλουμε να συζητήσουμε κι όχι να μας διαμορφώνει πλαίσια κι επικαιρότητες ο ΣΥΡΙΖΑ. Από μακριά κι "αγαπημένοι" (έβαλα εισαγωγικά, μη βαράτε!), λοιπόν, για να μην παρεξηγεί όποιος θέλει να παρεξηγήσει.
  Καταλαβαίνω πάντως το σκεπτικό του Αντώνη, ότι πράγματι τους υποβαθμίζεις και τους εντάσσεις ξεκάθαρα στο πλαίσιο των υπολοίπων αστικών κομμάτων, αν τους αντιμετωπίζεις όπως όλα τα αστικά κόμματα.
  Ίσως όμως να μην είναι ακόμα η ώρα.

  a/s

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Διευρινιστικά, για να μην υπάρχει καμία αχρείαστη σύγχυση: ΕΝΑΣ εκπρόσωπος του κόμματος, χαιρετισμό στην έναρξη του συνεδρίου τους και γεια σας. Αυτό προτείνω, και αν στη βάση αυτή αρχίσουν το "γιατί δεν τα βρίσκετε", η απάντηση είναι "για τον ίδιο λόγο που δεν τα βρίσκουμε με το Ποτάμι, τη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ."

   Προς modesto, για αίματα και ράματα: Έχω πει παλιότερα ότι απευθύνουμε χαιρετισμό σε συνέδρια κομμάτων που ήταν κυβέρνηση όταν δολοφονούνταν Βασιλακοπούλου, Κουμή, Κανελοπούλου, Καλτεζάς, κ.α. Δεν υποτιμώ καθόλου τις συνέπειες της διάσπασης, έχω σύντροφο και φίλο εδώ που καταστράφηκε ΚΑΙ οικονομικά εξαιτίας των τότε γεγονότων. Αλλά δεν μπορούμε να ξεχνάμε με αυτόν τον τρόπο το τι συνέβη με ευθύνη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε κομμουνιστές από το 1974 και μετά.

   Διαγραφή
  2. υπαρχει μια διαφορα. στην μια περιπτωση εχουμε δολοφονιες απο το αστικο κρατος και τους μηχανισμους με εκπροσωπους, ναι, μελη των κομματων αυτων και εσυ πας στα συνεδρια τους λες την αποψη τους και γεια! στην αλλη περιπτωση εχουμε κομματα που με την επισημη φωνη τους προκαλεσαν δολοφονικες πραξεις εναντιων εργατων/κομμουνιστων, 2 κομματων που προεκυψαν απο ανθρωπους που ηταν στο ΚΚΕ μονο για να το διαλυσουν και οποτε μπορουν βγαζουν χολη που ουτε ταγματασφαλιτης δεν βγαζει.
   δεν ειναι το ιδιο. και δεν ειναι το ιδιο γιατι αν πας τωρα θα βγουν και θα πουν οτι γινεται σιγα σιγα βημα προσεγγισης και διαφορα αλλα.
   και κατι ακομα, μεχρι τωρα απο οσο ξερω, ουτε αυγα, ουτε δαπιτες ουτε πασπιτες την εχουν πεσει σε γυναικες, σε αντιθεση με τσυριζαιους και ναριτες

   Διαγραφή
 7. Όχι σύντροφοι να μην πάμε να "χαιρετήσουμε" σε συνέδριο του σύριζα. Ο σκοπός τους είναι ξεκάθαρα η διάλυση του ΚΚΕ. Επειδή έζησα το 89 - 93 και επειδή ήμουν έξω από τον
  Περισσό όταν μας λέγανε "αυριανιστές", επειδή δεν τους αφήσαμε να σηκώσουν ότι μπορούσαν ο θυμός είναι ακόμα έντονος. Είναι ακόμα πολύ νωρίς. Δυστυχώς υπάρχει κόσμος που ακόμα ελπίζει σε μια συνεργασία, έχει αυτή την αυταπάτη. Έναν "χαιρετισμό" θα τον κάνουνε "αποδοχή" και θα δώσει τροφή σε καινούριες επιθέσεις "φιλίας".
  Όσο ακόμα ο σύριζα έχει το περιθώριο να θωλώνει τα νερά με αριστερή φρασεολογία καλό είναι να κρατηθούμε μακριά. Όταν ξεβρακωθεί τελείως και δεν θα αφήσει κανένα περιθώριο για το ποιος είναι και τι ρόλο παίζει τότε το συζητάμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Στην γειτονια που μενεις ,μια παλια γειτονια με μονοκατοικιες ,με ολους τους γειτονους με τα χρονια αποκτας επαφες και σχεσεις .Απο απλες καλημερες μεχρι κι εθυμοτυπικες και φιλικες επισκεψεις και επαφες .Με ολους ...εκτος απο τον υιοθετημενο αδερφο σου που μενει στο απεναντι σπιτι !Αυτος πριν απο χρονια προσπαθησε να σκοτωσει τους γονεις σου τα αλλα αδερφια σου ,να αφανησει την οικογενεια και να πουλησει μετα το σπιτι .Με τα χιλια ζορια τους γλυτωσες απο τα χερια του και καταφερες να τον πεταξεις εξω .Πηγε να μεινει απεναντι με σκοπο να σας παρακολουθει και ακομα και τωρα να βρει ευκαιρια να παρει τη ρεβανζ .Και οχι μονο αυτο αλλα διαδιδει σε καθε ευκαιρια στην γειτονια ,ρουφιανιες και ψεμματα για κεινη τη μερα ,αλλα και για την οικογενεια σου γενικοτερα .Υπαρχει περιπτωση ποτε -οχι μονο να του μιλησεις -αλλα και να μην ειναι σταθερα και αδιαλυπτα η προσοχη σου στραμμενη μονιμως πανω του ? Υπαρχει περιπτωση να πιστεψεις οτι μετανοιωσε ή αλλαξε οταν τον βλεπεις να κοιτα πισω απ τις γρυλιες με κυαλια το σπιτι σου καθε μερα ψαχνοντας ευκαιρια να μπουκαρει παλι ? Οταν σου δειχνει με καθε τροπο οτι ουδολως παραιτηθηκε του αρχικου του σκοπου ? ..........Λετε ορισμενοι -και σωστα- για κεινο το βραδυ στον Περισσο ! Στις συνοικιες και τις ΚΟΒ να ξερατε τι περασαν οι συντροφοι απο αυτα τα λυκοταγαρα που σε μια νυχτα λες και βγαλαν την προβια του "συντροφου" ...και δεν ηταν μονοι τους πια τοτε ...ειχαν και τους κυρκορηγαδες παρεα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αναφέρθηκα στον Περισσό γιατί εκεί έγινε η πιο μαζική αντιπαράθεση. Στις συνοικιακές γίνανε πάρα πολλά και ακόμα πιο σιχαμερά. Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε τίποτα.

   Διαγραφή