Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014

Πολιτικές αποφάσεις και ψηφίσματα συνεδρίων του ΚΚΚ και του ΑΚΕΛ, έκδοση Κ.Ε ΑΚΕΛ/ΙΝΕΠ

Σημαντική έκδοση η οποία καλύπτει ένα σημαντικό ιστοριογραφικό κενό σε ό,τι αφορά την ιδεολογικοπολιτική εξέλιξη του ΚΚΚ και του ΑΚΕΛ, με την επιμέλεια του Ινστιτούτου Ερευνών Προμηθέας.
LR
---
Το Ινστιτούτο Ερευνών «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» ανακοινώνει την νέα του έκδοση με τίτλο:

Πολιτικές Αποφάσεις και Ψηφίσματα Συνεδρίων

του Κομμουνιστικού Κόμματος Κύπρου (ΚΚΚ)

και

του Ανορθωτικού Κόμματος Εργαζόμενου Λαού (ΑΚΕΛ)


Η έκδοση αποτελεί πηγή γνώσης και μελέτης όχι μόνο της ιστορίας του Αριστερού Λαϊκού Κινήματος της Κύπρου, αλλά και της ίδιας της Κύπρου στον τελευταίο αιώνα.

Τα κείμενα και τα έγγραφα που συνθέτουν τον τόμο αυτό συνιστούν πολύτιμο ιστορικό/αρχειακό υλικό, των οποίων η δημόσια έκθεση θα αποτελέσει χρήσιμο και ωφέλιμο εργαλείο μάθησης και μελέτης. Είναι μια έκδοση που απευθύνεται τόσο στην κυπριακή κοινωνία γενικά όσο και πιο εξειδικευμένα στην ερευνητική κοινότητα.

Ο τόμος αυτός αποτελεί, ουσιαστικά, μια απεικόνιση της σύγχρονης ιστορίας της Κύπρου, αλλά και του ίδιου του κόμματος. Παρακολουθεί τη δημιουργία ενός κόμματος μέσα σε αντίξοες συνθήκες, τον τρόπο δράσης του, τις μορφές οργάνωσης που χρησιμοποιεί και, κυρίως, την ανάλυση του για τα προβλήματα της χώρας και του λαού και τις προτάσεις του. Ο τόμος συμπυκνώνει την ιστορική δράση και πορεία του μακροβιότερου κυπριακού κόμματος και αποτελεί απαραίτητο εφόδιο για την προσωπική βιβλιοθήκη του κάθε μέλους του ΑΚΕΛ, του ερευνητή, του ακαδημαϊκού, του κάθε πολίτη.

Η πολυτελής έκδοση 560 σελίδων θα διατίθεται προς πώληση στην τιμή των €40.

Πληροφορίες: τηλ. (00357) 22432111, info@inep.org.cy

Σημείο πώλησης θα υπάρχει επίσης στο περίπτερο του ΠΡΟΜΗΘΕΑ στο 27ο Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ (2, 3 και 4 Ιουλίου 2014 στην Πύλη Αμμοχώστου)

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου