Δευτέρα, 19 Μαΐου 2014

Αποτελέσματα Δήμων όπου κατέβηκε η Λαϊκή Συσπείρωση αλλά δεν είχε υποψήφιο ο ΣΥΡΙΖΑ. Νομοί Β-Γ

ΚΡΗΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΒΙΑΝΝΟΥ
Λαϊκή Συσπείρωση 3.12%
Λαϊκή Συσπείρωση 2010 3.78%

Πτώση 0.66%, καμία στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ, που δεν κατέβασε δικό του υποψήφιο.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΕΡΡΩΝ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ
Λαϊκή Συσπείρωση 4.19%
Λαϊκή Συσπείρωση 2010 4.78%

Πτώση 0.59%, καμία στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ, που δεν κατέβασε δικό του υποψήφιο.ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ ΒΟΙΟΥ
Λαϊκή Συσπείρωση 5.20%
Λαϊκή Συσπείρωση 2010 8.17%

Πτώση 2.97%, καμία στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ, που δεν κατέβασε δικό του υποψήφιο.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΕΣΣ/ΚΗΣ ΒΟΛΒΗΣ

Λαϊκή Συσπείρωση 7.87%
Λαϊκή Συσπείρωση 2010 5.10%

Αύξηση 2.77%. Εδώ πιθανώς το ψηφοδέλτιο της Λα.Συ να στηρίχτηκε και από ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν κατέβασε δικό του υποψήφιο.

ΗΠΕΙΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΒΟΡ.ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ

Λαϊκή Συσπείρωση 12.30%
Λαϊκή Συσπείρωση 2010 10.08%

Αύξηση 2.22%, που όμως δεν προσφέρεται για εξαγωγή συμπερασμάτων καθώς η υποψήφιος της Λα.Συ είχε μόνο έναν αντίπαλο, σε αντίθεση με το 2010, όπου είχε δύο (οι οποίοι και είχαν αθροίσει το 90% της ψήφου).

ΚΡΗΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΟΡΤΥΝΑΣ

Ο υποψήφιος της Λα. Συ έλαβε μόλις 3.44% αν και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέβασε υποψήφιο, δεν υπάρχει όμως συγκριτικό μέτρο για το 2010, καθώς δεν υπήρχε υποψήφιος της Λα.Συ. Φαντάζει απίθανο αυτό το ποσοστό να περιλαμβάνει στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ

Λαϊκή Συσπείρωση 3.26%
Λαϊκή Συσπείρωση 2010 5.30%

Πτώση 2.04%, καμία στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ, που δεν κατέβασε δικό του υποψήφιο.

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Λαϊκή Συσπείρωση 6.95%
Λαϊκή Συσπείρωση 2010 6.68%

Αύξηση 0.27%, ασήμαντου ύψους για να έχει επηρεαστεί από συντεταγμένη στήριξη ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

12 σχόλια:

 1. ΣΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΤΟΥ 2012, ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΕΦΥΓΕ ΑΠ' ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ.

  ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΗΚΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΙ ΨΗΦΙΣΕ; ΓΙΑ ΠΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΨΗΦΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ;

  ΟΕΟ;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εννοώ βέβαια όσους δεν επέστρεψαν στο ΚΚΕ. Εσείς τι βλέπετε από τους εν λόγω Δήμους; Για ποιες ομορφιές ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ η γέφυρα;

   Διαγραφή
 2. Αντώνη πολύ καλή η δουλειά που κάνεις.
  Έχω χρησιμοποιήσει ήδη τις δημοσιεύσεις αυτές σε συριζεικα sites όπως το ΚΤΠ για τη μπαρούφα του Παπαδημούλη. http://www.koutipandoras.gr/article/114091/o-papadimoylis-strimohnei-kke
  Φυσικά με αναφορά στην πηγή και ελπίζω με την άδεια σου. Αν και δεν έχει νόημα να κάνεις αντιπαράθεση με τέτοια απολειφάδια. Τους μιλάς με στοιχεία και σου λένε ότι πολλοί Συριζαίοι σε περιοχές που δεν κατέβηκε ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν ΚΚΕ!! Τρικυμία εν κρανίω...
  Ελπίζω ο κόσμος που έφυγε τον Ιούνη του 2012 να δείξει ότι διατηρεί ψήγματα λογικής σκέψης και επαφής με την πραγματικότητα.
  Ας περιμένουμε τις ευρωεκλογές για να δούμε πιο ξεκάθαρα τα πράγματα όμως.
  Προσωπικά δεν είμαι αισιόδοξος. Από την επίσκεψη στο χωριό για τις εκλογές (πάντα έβγαινε ΚΚΕ εκτός από τον Ιούνη του 12) διέκρινα ότι υπάρχει συμπαγής και σταθερή μετατόπιση των ψηφοφόρων μας και μάλλον ανεπιστρεπτή εκεί πέρα. Δυστυχώς δεν υπάρχει έντονη παρέμβαση από το κόμμα και ως εκ τούτου έχει γίνει βορά στους Συριζαίους. Βέβαια εκεί ένας να μπει όπως και έγινε σε ψηφοδέλτιο τον στηρίζουν αγεληδόν όλα τα σόγια. Δυστυχώς έχει σπάσει ο συνδετικός κρίκος των αντιστασιακών ηλικιωμένων που δε ζουν πια και τα παιδιά τους αποδεικνύονται φτερά στον άνεμο.
  Συνεχίζουμε όμως..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο ρεαλισμός λέει ότι για ένα πολύ μεγάλο διάστημα, ένα ποσοστό --δεν ξέρω πόσο μεγάλο-- όσων έφυγαν θα πάνε στου διαόλου τη μάνα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διακομιστικός σταθμός για πολλούς άγνωστους ακόμα στους ίδιους προορισμούς.

   Εκεί που το κόμμα αδυνατίζει, η δουλειά που πρέπει να γίνει είναι εξαιρετικά κοπιαστική και δύσκολη. Είναι καλό να το γνωρίζουμε αυτό.

   Διαγραφή
 3. Για τη Γορτυνία έχεις λάθος, ο ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας αφού απέτυχε να συγκροτήσει δικό του ψηφοδέλτιο με επικεφαλής ένα "αλεξιπτωτιστή" πρώην αρχιΠΑΣΠιτη έβαλε τους δικούς του στο υπερκομματικό ψηφοδέλτιο του Κολοβού (ο οποίος ήταν ένα φεγγάρι στο ΚΚΕ και παίζει να πήρε κάποιους ψήφους της ΛαΣυ λόγω διαπροσωπικών σχέσεων). Εδώ είναι η ανακοίνωση της επίσημης στήριξης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Νομίζω πως παρεξήγησες τι μετράει η ανάρτηση (οι αναρτήσεις). Δεν υποθέτουν ότι οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ εξαφανίστηκαν από προσώπου γης, το αντίθετο. Λένε μόνο ότι δεν κατέβασαν ρητά δικό τους ψηφοδέλτιο.

   Και προφανώς, υπάρχουν πολλοί Δήμοι --και πιθανώς η συντριπτική πλειοψηφία είναι τέτοια-- όπου μπήκαν στο κρεβάτι με τα πώς τα λέμε, τα "μνημονιακά" κόμματα και την "αντιμνημονιακή" ακροδεξιά.

   Εξού και τα πιο πάνω σχόλιά μου, που αυτό ακριβώς υπογραμμίζουν.

   Διαγραφή
  2. Οκ. Ισχύει ότι σε όσους δήμους ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατόρθωσε να έχει αυτοτελή παρουσία, προτίμησε να οδηγήσει στελέχη και ψηφοφόρους στην μεγάλη αγκαλιά διάφορων "ανεξάρτητων" ψηφοδελτίων (όπου βρίσκεις από "μετανοημένους" ή μη ΠΑΣΟΚους μέχρι νεοδημοκράτες και Καμμένους Έλληνες) από το να στηρίξει τα ψηφοδέλτια της ΛαΣυ - και αυτό συνέβη και στην περίπτωση του Δ. Γορτυνίας.

   Διαγραφή
  3. Ασφαλώς.

   Βέβαια, το τι ακριβώς συνεπάγεται το "δεν κατόρθωσε να έχει αυτοτελή παρουσία" (δηλ. στο πόσο % αποφάσισε να τα φτιάξει με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, κλπ, θέλει εξιδεικευμένη μελέτη. Γνωρίζουμε τις πιο κραυγαλέες περιπτώσεις (Βουδούρης, Μάκαρης, Τιμπλαλέξης, κλπ), αυτές που καταγράφονται εδώ είναι λιγότερο γνωστές, αλλά εκεί σταματά η δική μου συνεισφορά και είναι σημαντική η δική σας, όπως και την προσέφερες.

   Διαγραφή
 4. Στο δήμο Γρεβενών τρείς συνδυασμοί, ένας ΛΑΣΥ δύο από το χώρο της ΝΔ, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ που πήγαν οέο;
  Ludecki Blagoe

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ξέρει κανείς τι σόι είναι οι άλλοι υποψήφιοι στο δήμο Χαϊδαρίου;

  Στις προηγούμενες εκλογές δεν είχε κατέβει κανένας τους...  Μάνος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Νομιζω θα ηταν χρησιμο να να γραψεις παραλληλα και το ποσοστο του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιουνη του 12 ως δεικτη της δυναμικης που ειχε ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτες τις περιοχες.

  Μιχαλης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Εξαιρετική σκέψη αυτές οι αναρτήσεις.

  Άλλο ένα παράδειγμα (συγγνώμη για την καθυστέρηση)

  Δήμος Φιλιατών (Θεσπρωτία)

  Τρία ψηφοδέλτια. ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΣΥ.

  Ανακοίνωση στις 9/4/2014 της τοπικής του ΣΥΡΙΖΑ για ψήφο κατά συνείδηση-καμιά αναφορά για στήριξη στη ΛΑΣΥ. http://syrizafiliates.blogspot.gr/

  Αποτέλεσμα ΛΑΣΥ=2,74% (μείωση σε σχέση με το 2010 κατά 0.6%)

  Το αποτέλεσμα της ψήφου κατά συνείδηση ήταν να μη ψηφίσει κανένας συριζαίος ΛΑΣΥ αλλά να ψηφίσουν είτε τον Πασόκο είτε το Νεοδημοκράτη υποψήφιο δήμαρχο.

  ρα

  ΑπάντησηΔιαγραφή