Τετάρτη, 21 Μαΐου 2014

Πω πω πω πω μια στήριξη!

ΑΠΡΟΚΛΗΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΙΤΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΕΛΕΤΙΔΗ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ!

Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει σύσσωμος με σαφήνεια και αποφασιστικότητα και στηρίζει στο β' γύρο τον Κ. ΠΕΛΕΤΙΔΗ υποψήφιο δήμαρχο στην Πάτρα που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ, την ίδια στιγμή ο Κ. Πελετίδης παίρνοντας αφορμή από «κάποιους» (!!!) που υποτίθεται ότι σπεύδουν σε ανεύθυνες φημολογίες, επιδίδεται σε κακοήθεις και σε κάθε περίπτωση εκτός τόπου και χρόνου, επιθέσεις σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και του Α. Τσίπρα και μάλιστα με ανοίκειους χαρακτηρισμούς και εύκολες βαρύτατες κατηγορίες.


Δεν γνωρίζουμε τον Κ. Πελετίδη, λυπούμεθα, όμως, για μια στάση που δεν είναι καθόλου εξηγήσιμη, μιας και έχουμε ακούσει καλά λόγια για το πρόσωπό του.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι μια τέτοια αχαρακτήριστη και προκλητική συμπεριφορά από τον Κ. Πελετίδη, η οποία μάλλον είναι ευρέως υπαγορευμένη από κάποιους «ζηλωτές» της ηγεσίας του ΚΚΕ δεν βοηθάει την υποψηφιότητά του στο β' γύρο και μάλλον είναι αυτή η συμπεριφορά που δίνει αντι-ΣΥΡΙΖΑ εξετάσεις σε κύκλους του Πασοκικού και κεντροαριστερού χώρου.

Σε κάθε περίπτωση όσο και αν κάποιοι στην ηγεσία του ΚΚΕ θέλουν να δυναμιτιστεί το κλίμα και να σηκώσουν τείχη στον αριστερό κόσμο, όσο και αν διακατέχονται από ένα πάθος κατά του ΣΥΡΙΖΑ που φτάνει σε νοσηρά όρια, ο κόσμος της αριστεράς πρέπει να κλείσει τα αυτιά του στις προκλήσεις και ενωμένος να κινηθεί με πείσμα στο β' γύρο στη γραμμή της αριστερής αλληλεγγύης.

Αυτό επιτάσσει το συμφέρον της Αριστεράς, του τόπου και του ελληνικού λαού.

Αριστεροί υποψήφιοι νικητές στο β' γύρο ανεξάρτητα από χρώμα και διαφορές!

Ο καραγκιόζ μπερντές του Παναγιώτη

Εντυπωσιακή λεπτομέρεια: Ούτε η Λαϊκή Συσπείρωση ούτε το ΚΚΕ ζήτησαν, ασφαλώς, ποτέ οποιαδήποτε "στήριξη" απ' τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό θα ήταν παραβίαση αποφάσεων των μελών τουΣτήριξη ζητάνε από τον ελληνικό λαό, ανεξάρτητα απ' το τι ψήφισε τώρα ή παλιότερα και με βάση την ταξική του θέση και το ταξικό του συμφέρον, σύμφωνα με το Πρόγραμμα του κόμματος. Αλλά οι αυτόκλητοι αντζέντηδες και έμμισθοι εκπρόσωποι δημοσίων σχέσεων του ελληνικού λαού δεν καταλαβαίνουν από τέτοια. "Μας στηρίζουν" με το ζόρι, και άμα τους πούμε ότι δεν τη θέλουμε την "στήριξή" τους γιατί στην πραγματικότητα αποτελεί συκοφαντία και παραποίηση του ταξικο-ιδεολογικού προσανατολισμού ημών και των ιδίων, μας σιχτιρίζουν "στηρικτικά" επειδή είμαστε "αχάριστοι" απέναντι σε κάτι που με το ζόρι θέλουν να μας φορέσουν στο κεφάλι: το ροζ καπέλο τους. Δεν ξέρω αν έχετε συναντήσει στην καθημερινή ζωή τέτοιους με το ζόρι "φίλους", που είναι στην πραγματικότητα λυσσασμένοι εχθροί και αδίστακτοι χειραγωγοί, και αν θα σας άρεσε να τους έχετε στο σβέρκο σας. Σκεφτείτε το στην επόμενη κάλπη. Εμένα μου φέρνουν αναγούλα.

Σημείωση: Για κάποιον παράδοξο λόγο, θα βρεθούν άνθρωποι που θα ισχυριστούν ανερυθρίαστα και φουσκώνοντας κι από περηφάνεια ότι σκοπός της δημοσίευσης, τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές, του παραπάνω κειμένου ήταν η "στήριξη" Πελετίδη και Λαϊκής Συσπείρωσης/ΚΚΕ. 

13 σχόλια:

 1. για την φωτο αφορμη πηρες απο το σχολιο του modesto για την Δουρου ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ !!!
  Η πλακα ειναι οτι αν δεν εκλεγει ο Πελετιδης θα το ριξουν οτι: "με την ΑντιΣΥΡΙΖΑ σταση σας προγκιξατε τον κοσμο και δεν μπορουσαμε να τον κρατησουμε ...και ψηφισε τον Δεξιο " ....θυμηθειτε το ...φκιαχνουν τη μαγια τωρα μ αυτα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έτοιμα τα έχουν τα "επιχειρήματα" σε κάθε περίπτωση...

   Διαγραφή
 2. αν δεν εκλεγει ο Πελετιδης θα το ριξουν οτι: "με την ΑντιΣΥΡΙΖΑ σταση σας προγκιξατε τον κοσμο και δεν μπορουσαμε να τον κρατησουμε ...και ψηφισε τον Δεξιο "

  Και συ στο μυαλό μου είσαι. Έτσι ακριβώς. Εμείς να αλλά είπατε και μετά αυτοί είπαν και πρόεδρος Εδεσσαϊκού, κλπ.

  Δεν υπάρχει περίπτωση να στηριχτεί ο Πελετίδης, όπως δεν στηρίχτηκε κανένας.

  Σκοπός του ΣΥΡΙΖΑ είναι η εξαφάνιση του ΚΚΕ. Χωρίς αυτήν την προϋπόθεση είναι εντελώς περιττός. Έτσι κι αλλιώς έδειξε απτά ότι τίποτε άλλο δεν έχει να προσφέρει για τη διάσωση του καπιταλισμού. Αυτό είναι το μοναδικό του γερό "χαρτί" για το κεφάλαιο: να εξαφανίσει το ΚΚΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Στο youtube.com παίζει διαφημιστικό σποτ ενθαρρύνοντας τους ψηφοφόρους να μην απέχουν και να πάνε να ψηφίσουν. Να μην αφήσουν άλλους να αποφασίσουν για αυτούς. Ναι σύμφωνοι ... μέχρι που στο τέλος εμφανίζεται ο χορηγός ''Υπουργείο Εσωτερικών'' και δίπλα το σήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το πιάσατε το υπονοούμενο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. "είναι αυτή η συμπεριφορά που δίνει αντι-ΣΥΡΙΖΑ εξετάσεις σε κύκλους του Πασοκικού και κεντροαριστερού χώρου."

  Νάτο το λαγούδι από το πασοκικό καπέλο: "Ανίερη συμμαχία" είχαν για μπαντιέρα και απειλούσαν οι αυλικοί του παπατζή του Β' κάθε τρις και λίγο.

  Μα να μην έχουν βγάλει τίποτα δικό τους μέχρι τώρα? Τι ανικανότητα είναι δαύτη! Με σκονάκια θέλουν να πάρουν την κουτάλα τα ζωντόβολα?

  οχ/μαλ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Κάππα Κάππα. Ε;21 Μαΐου 2014 - 9:45 π.μ.

  Το έγραψα και στην Ίσκρα όπου φαντάζομαι δε θα δημοσιευτεί.
  Σε όποιον πιέζεται με το συγκεκριμένο, ας τους αντιστρέψει το εξής επιχείρημα:

  Λένε:

  "Καλά, στο Βόλο δηλαδή δε θα μπείτε σε κοινό μέτωπο ώστε να αποκρουστεί τουλάχιστον η ποδοσφαιροποίηση της Πολιτικής και ο Μπερλουσκονισμός; Το ίδιο είναι για σας ο Μπέος;"

  Ας μας πούνε λοιπόν:

  Αυτό σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στο Πειραιά θα στηρίξει Μιχαλολιάκο, ώστε "να αποκρουστεί τουλάχιστον η ποδοσφαιροποίηση της Πολιτικής και ο Μπερλουσκονισμός"; Κι αν όχι, τί, δεν τον ενδιαφέρει;

  Θα μπορούσε να είναι και χωριστή ανάρτηση το συγκεκριμένο ερώτημα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Σύντροφοι οι ΠασοκοΣυριζαιοι που μπαίνουν εδώ και μας λένε ότι δεν πρέπει να κρατάμε ίσες αποστάσεις από το ΣΥΡΙΖΑ και του άλλους, έχουν δίκιο.
  Δεν πρέπει να κρατάμε ίδιες αποστάσεις από οπορτουνιστές και φασίστες.
  Μάλιστα εγώ θα έλεγα ότι δεν πρέπει να κρατάμε καμία απόσταση. Αντίθετα πρέπει να έρθουμε πολύ κοντά τους. Σε απόσταση βολής!
  Να τσακίσουμε οπορτουνιστές και φασίστες με ιδεολογικές "μπουνιές" και πολιτικές "κλωτσιές", μέχρι να φτύσουν το καπιταλιστικό γάλα που βύζαξαν από το σύστημα.
  Κι όχι ίσες αποστάσεις.
  Δεν είναι το ίδιο: Οι οπορτουνιστές είναι χειρότεροι.
  Οι φασίστες προσπάθησαν πολλές φορές να διαλύσουν το Κόμμα, αλλά δεν τα κατάφεραν και πολύ καλά.
  Οι οπορτουνιστές το προσπάθησαν δύο φορές (68 και 91 και σαφώς έκαναν μεγαλύτερη ζημιά.

  Θυμηθείτε: Ο πιο επικίνδυνος εχθρός είναι αυτός που βρίσκεται εντός των τειχών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν βγήκε τυχαία η παροιμία: "φίδι στον κόρφο"

   Διαγραφή
 7. εντομεταξυ τα παπάρια οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ και να ήθελαν δεν μπορούν να κατευθύνουν την ψήφο ούτε καν των μελών τους, πόσο μάλλων και των ψηφοφόρων τους, αφού είναι οργανωτικά ένα σκορπίδι.
  Θέλουν στην ουσία να ανταλάξουν τις 5000 ψήφους που μπορούν να δώσουν στην Πάτρα στον Πελετίδη, με 180.000 ψήφους του ΚΚΕ στην Αττική

  ΝΙΚΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Νέο 'ποταμίσιο' αντιΚΚΕ χτύπημα...

  ''Η Πάτρα έχει την οδυνηρή εμπειρία ενός πάλαι ποτέ δημάρχου της, προερχόμενου από το ΚΚΕ, αλλά που όλα τα κόμματα τον «στήριξαν» και τον κανάκεψαν, μηδέ της Νέας Δημοκρατίας εξαιρουμένης. Έκανε τρεις θητείες από το 1974 ως το 1986, αλλά δεν προώθησε καμία λύση σε κανένα πρόβλημα. Εξάντλησε 12 χρόνια από τη ζωή της πόλης κι από τη δική μας, αρνούμενος να συνομιλήσει με την κεντρική εξουσία.''

  '' Έκανε την πιο στείρα «πολιτική αντίσταση», αναρτώντας τεράστια πανό με τα συνθήματα «Τον Γλαύκο που άρπαξε η ΔΕΗ, να τον επιστρέψει στον Δήμο» και «Ο Γλαύκος ανήκει στην Πάτρα και τους Πατρινούς» -φρούδα απαίτηση που αποδείχτηκε καταστροφική, αφού οδήγησε την πόλη στον απομονωτισμό. Γιατί δεν δεχόταν να συνομιλήσει με κανέναν, αν δεν ικανοποιείτο πρώτα το δημαρχιακό του αίτημα, δηλαδή ποτέ. (Αυτό είναι δογματισμός και φανατισμός: να διπλασιάζεις την προσπάθεια, όταν έχεις χάσει πια τον στόχο). Κι ωστόσο, τα προβλήματα της πόλης συσσωρεύονταν και διογκώνονταν, η δε πόλη βούλιαζε στα αδιέξοδά της. ΤΡΕΜΩ ΣΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ. Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΓΙΣΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟΦΥΓΗΣ,ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΕΚΛΕΓΕΙ.''

  Μέσα σε 10 γραμμές έχει καταφέρει να χωρίσει όλα τα διαχρονικά αντιΚΚΕ επιχειρήματα.
  -συνεργασία με όλους τους πολιτικούς χώρους (με ειδική αναφορά στην ΝΔ)
  -στείρα πολιτική αντπαράθεση
  -απομονωτισμό (old time classic)
  -δογματισμό-φανατισμό
  και φυσικά για το τέλος αυθεντικός μικροαστικός φόβος μην έρθουν οι ΚΚΕδες και απομωνοθούμε και παλι. Το νέο checkpoint charlie θα είναι στο ρίο-αντίρριο.

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.ellada&id=34089

  Τάκης Ο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Κάππα Κάππα. Ε;21 Μαΐου 2014 - 12:36 μ.μ.

  Σχόλιό μου από το "iskra":

  Ρε ΣΥΡΙΖΑίοι, πόσο εμετικοί μπορεί να γίνετε;

  Τι ακριβώς ζητάτε;
  Το ΚΚΕ να λέει για τη Κυριακή που έρχεται "στη μία κάλπη, των Ευρωεκλογών, καταδικάστε τα κόμματα του Ευρωμονόδρομου", αλλά "στην άλλη που θα ψηφίσετε 1 λεπτό πριν/μετά, μη καταδικάζετε όλα τα κόμματα του Ευρωμονόδρομου. Εκεί επιλέξτε με άλλα κριτήρια, αυτά που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ".

  Όσο για το επιχείρημα για το Βόλο και τα "να μη περάσει η ποδοσφαιροποίηση κι ο Μπερλουσκονισμός", να φανταστώ πως στο Πειραιά αυτό σημαίνει πως θα στηρίξετε Μιχαλολιάκο;
  Πιστεύω πως όχι.

  Θέλετε να στηρίξετε Πελετίδη γιατί υπηρετεί τους σχεδιασμούς σας ή για όποιο λόγο; Δικαίωμά σας και θα φανεί αν θα γίνει.
  Αλλά τί περιμένετε, να αφήσουμε να αιωρείται πως αυτό γίνεται κατόπιν συμφωνίας και με ανταλλάγματα;
  Τί το περνάτε το ΚΚΕ; ΣΥΡΙΖΑ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. λοβοτομή λίγο δύσκολο να κάνει ο συνειδητοποιημένος ψηφοφόρος τού κκε.

  πίκατσου

  ΑπάντησηΔιαγραφή