Σάββατο, 3 Μαΐου 2014

"Η κριτική του ΚΚΕ στον ΣΥΡΙΖΑ 'σπρώχνει' τη συγκυβέρνηση"

Ωραίο το κλασικό ΠΑΣΟΚικό ρητορικό κολπάκι, δε λέω. Αλλά υπάρχει και η ρημάδα η πραγματικότητα, που όλα τα χαλάει:

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
«Κολιγιές» ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Σε πολιτικές «κολιγιές» με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ επιδίδεται ο ΣΥΡΙΖΑ, στη Θεσσαλία, ενόψει των τοπικών εκλογών. Σε δήμους της περιοχής, η παράταξή του συνεργάζεται, επισήμως, με τις παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των ΑΝΕΛ, ενώ σε άλλους που δεν κατάφερε να «κατεβάσει» δικό του ψηφοδέλτιο, στελέχη του συμμετέχουν - επισήμως και ανεπισήμως - στα ψηφοδέλτια συνδυασμών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ενώ σε δικό του συνδυασμό μετέχουν ακόμα και προσκείμενοι στη Χρυσή Αυγή!


Την ίδια ώρα, βέβαια, ανεβάζει τους τόνους της εκλογικής αντιπαράθεσης, καταγγέλλοντας τους «μνημονιακούς» αιρετούς ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και τον νόμο «Καλλικράτη», που οι προερχόμενοι από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ σημερινοί δήμαρχοι και υποψήφιοι εφαρμόζουν με συνέπεια και ζήλο.

Μερικά παραδείγματα - μεταξύ άλλων - που αποκαλύπτουν το πραγματικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ:

-- Στο Δήμο Λάρισας η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ συνεργάστηκε, επισήμως, με την παράταξη του ΠΑΣΟΚ και παίρνουν μέρος στις εκλογές με κοινό συνδυασμό και ψηφοδέλτιο και με υποψήφιο δήμαρχο τον προερχόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ Απ. Καλογιάννη.

-- Στο Δήμο Σοφάδων Καρδίτσας, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με κοινή διακήρυξή τους, εντάχθηκαν στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού με επικεφαλής τον δήμαρχο Μπ. Παπαδόπουλο που προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ. Στην ιδρυτική διακήρυξη της νέας αυτοδιοικητικής κίνησης που δημιουργήθηκε από τις παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρεται ότι «διαπιστώθηκε σύμπλευση απόψεων».

-- Στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα Καρδίτσας, ο Ηλ. Αντωνίου, από τα πρώτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είχε αναγγελθεί ως υποψήφιος δήμαρχος, ανακοίνωσε ότι συμφώνησε για κοινή κάθοδο με τον Δ. Τουλιά, που προέρχεται από τη ΝΔ, και τον Θ. Μαλέτσικα, που προέρχεται από τους ΑΝΕΛ, με επικεφαλής του κοινού συνδυασμού τον Δ. Τουλιά. Μάλιστα, στην κοινή ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για «Ενιαίο, Ενωτικό, Δυναμικό και Πολυσυλλεκτικό Ψηφοδέλτιο απαλλαγμένο από τις διάφορες καταστρεπτικές αγκυλώσεις του παρελθόντος» και διακηρύσσουν «...την πλήρη ταύτιση των απόψεών μας και των κοινών μας θέσεων απέναντι στα σοβαρά ζητήματα του δήμου».

-- Στο Δήμο Μουζακίου Καρδίτσας, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δικό του συνδυασμό και «δικοί» του μπήκαν στο συνδυασμό του ΠΑΣΟΚ.

-- Το ίδιο έγινε και στο Δήμο Παλαμά, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι την τελευταία στιγμή πάσχιζε να «κατεβάσει» δικό του ψηφοδέλτιο, αλλά, τελικά, δεν τα κατάφερε...

-- Στο Δήμο Νότιου Πηλίου, στο ψηφοδέλτιο που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ μετέχουν τρία άτομα που θεωρούνται ότι πρόσκεινται στη Χρυσή Αυγή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Νομό Καρδίτσας με δικό του ψηφοδέλτιο ο ΣΥΡΙΖΑ «κατεβαίνει» μόνο στο Δήμο Καρδίτσας, ενώ και στο Νομό Τρικάλων δεν κατάφερε να συμπληρώσει ψηφοδέλτια στους Δήμους Πύλης και Φαρκαδόνας.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΚΟ Καρδίτσας του ΚΚΕ, μεταξύ άλλων, επισημαίνει: «Μετά από αυτά τα αποκαλυπτικά γεγονότα για τις προθέσεις και την κοροϊδία του ΣΥΡΙΖΑ καλούμε τους κατοίκους του νομού να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να συνειδητοποιήσουν ποιος τους κοροϊδεύει, ποιος συγκαλύπτει τη στρατηγική σύμπλευσης όλων αυτών των δυνάμεων που στηρίζουν τις πολιτικές της ΕΕ». Καλεί δε τους Καρδιτσιώτες «να υπερψηφίσουν τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" που στηρίζονται από το ΚΚΕ, σε όλους τους δήμους του νομού και στην περιφέρεια (...) Να είναι βέβαιοι πως η ψήφος τους θα πιάσει τόπο και δεν θα χρησιμοποιηθεί ούτε για συναλλαγές ούτε για ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών. Αντίθετα, η ενισχυμένη παρουσία του Κόμματος σε όλα τα επίπεδα της διοίκησης (ευρωβουλή, περιφέρεια, δήμος) θα παρεμποδίσει, θα καθυστερήσει ή και θα ανατρέψει την επερχόμενη αντιλαϊκή λαίλαπα. Θα ανοίξει δρόμο για βαθύτερες αλλαγές».
Ριζοσπάστης

14 σχόλια:

 1. Συμφωνώ ότι η λογίκή "κράζω σύριζα σημαίνει οτι ενισχύω συγκυβέρνηση" ειναι πασοκικό τρίκ και τρομερά χυδαία.
  Από την άλλη η συγκυρία περιεχομενικής ταύτισης της κριτικής προς το σύριζα με αισθητική που να μπορεί να αναπαράγεται το ίδιο εύκολα απο αστικά και φοβερά αντιδραστικά κανάλια μέχρι και εκπροσώπους του αυταρχισμού και του σκληρού αντικομμουνισμού είναι ενα πρόβλημα.
  Αρανατς

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πάλι πετάτε το μπαλάκι στο ΚΚΕ; Ότι δήθεν το ΚΚΕ στηρίζει τη ΝΔ:
   Κάτω από άρθρο όπου σου λέει ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συνεγάζονται;

   Στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα Καρδίτσας, ο Ηλ. Αντωνίου, από τα πρώτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είχε αναγγελθεί ως υποψήφιος δήμαρχος, ανακοίνωσε ότι συμφώνησε για κοινή κάθοδο με τον Δ. Τουλιά, που προέρχεται από τη ΝΔ, και τον Θ. Μαλέτσικα, που προέρχεται από τους ΑΝΕΛ, με επικεφαλής του κοινού συνδυασμού τον Δ. Τουλιά.


   ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;


   Υ.Γ. : Επειδή στο βιντεάκι που σας έτσουξε αναφέρεσαι (για αισθητική μιλάς), ξαναδές το. Κάπου έχει το Σαμαρά να κάνει ό,τι ακριβώς και ο Τσίπρας, να ορκίζεται στο ΣΕΒ. Στο κεφάλαιο ντε!

   Διαγραφή
 2. Το παρόν ιστολόγιο περιέχει πολύ μεγάλη σειρά παραδειγμάτων απόλυτης ταύτισης του Συριζαϊκού αντικομμουνισμού με αυτού της Χ.Α και του ΛΑΟΣ, αλλά δεν είδα κανένα "αριστερό" να κλαίει και να οδύρεται όταν συμβαίνει αυτό (και συμβαίνει πολύ συχνά).

  Αντιθέτως, η κριτική του ΚΚΕ στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ποτέ κριτική αξιοποιήσιμη από τη δεξιά. Για εύλογους λόγους, διότι δεν είναι εφικτό για αυτή να οικειοποιηθεί μια κριτική της οποίας κεντρική γραμμή είναι ο συμβιβασμός του ΣΥΡΙΖΑ με το κεφάλαιο και τους καπιταλιστές.

  Αυτά, και δεν νομίζω να χρειάζονται περισσότερα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν αμφισβήτησε κανείς την προσφορά αυτού του ιστολογίου στην κατάδειξη της περιεχομενικής μπουρδουλογίας του σύριζα απόλυτα αξιοποιήσιμης από το αστικό μπλόκ.
   Αλλά στο βίντεο αναφέρομαι της Κ.Ν.Ε που δν αναφέρει πουθενα κεφάλαιο ούτε συμβιβασμό του σύριζα αλλα στην αδυναμία του σύριζα να σκίσει τα μνημόνια κριτική που παίζει καταρρέον μπλόκ εξουσίας. ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, ουτε θεωρώ οτι υπάρχουν οι αντικειμενικές προυποθέσεις "αντιμνημονιακού κενσυανισμου", απλώς καταδεικνύω οτι σε θεαματικό επίπεδο το καταρρέον αστικό μπλοκ μ.μ.ε θα αξιοποιεί τα βιντεάκια της Κ.Ν.Ε αποσυνδέοντας τη μορφή απο το περιεχόμενο τους βλ βίντεο με ΣΕΒ είτε θα αξιοποιεί βιντεάκια που ήδη η μορφή (γέλια μωρού-χιούμορ) είναι απο τν αρχή αποσυνδεμένη με αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο.
   Ελπίζω να μην ανατιλαμβάνεστε την κριτική μου σαν προβοκατόρικη, γιατί βλέπω λίγο αυστηρότητα στην απάντηση του Αντώνη.
   Αρανατς

   Διαγραφή
  2. Το βιντεάκι για σεβ-τσίπρα παίχτηκε παντού, και εκεί η σύνδεση συριζα-κεφαλαίου γίνεται ταληράκια να την καταλάβουν και μικρά παιδιά. Εκεί λες ότι το έκανε γιατί το αστικό σύστημα αποσύνδεσε την μορφή από το περιεχόμενο. Και μετά γκρινιάζεις για το περιεχόμενο του επόμενου βίντεο. Δεν μου βγάζει και πολύ νόημα αυτό που λες.

   Αυτό το κομμάτι του αστικού μπλοκ θα κάνει τα πάντα επικοινωνιακά για να χτυπήσει τον συριζα. Αυτό δεν λέει κάτι για την κριτική του κκε. Όπως και από την άλλη δεν λέει κάτι και για την κριτική του κκε στην κυβέρνηση το ότι πολλές φορές αυτή προβάλλεται από το αστικό μπλοκ που βρίσκεται πίσω από τον συριζα (με την ίδια συχνότητα την χρησιμοποιούν εκατέρωθεν, που λέει πολλά για το πόσα είναι κοινά μεταξύ τους).

   Ijon Tichy

   Διαγραφή
  3. συγνωμη ρε αρανατς, δλδ θελεις σε ενα βιντεακι -χιουμοριστικο,δεικτικο- να σου κανει πολιτικη αναλυση;;;;
   ελεος ρε $@#$@#%$ μου

   Διαγραφή
  4. Να και η πολιτική ανάλυση σε 2 προτάσεις μονο:
   "Στα think tank που μιλουσε ο Γιωργακης, τώρα μιλάει ο Τσιπρας.
   Φιλε please mind the GAP!"
   Απ'τα stickers της απολιθωμενης ΚΝΕ.

   Διαγραφή
  5. Το ειδα στο Red Attack και νομιζω τα λεει όλα.

   Διαγραφή
  6. http://eu.kne.gr/

   ολα τα στικερς εδω

   Oxy

   Διαγραφή
  7. Για πες ρε Αρανατς...."καταρρέον αστικό μπλοκ μ.μ.ε" εεε!!!

   Vikar

   Διαγραφή
  8. http://eu.kne.gr//images/stickers/syriza-7.jpg


   Ανατρίχιασα. Τα είπαν όλα, τι άλλο να πεις;

   Διαγραφή
  9. Ειναι τοσο οφθαλμοφανη αυτα που λενε και τα δυο βιντεο των Κνιτων που πραγματικα τα κανουν ταληρακια ακομα και σε μικρα παιδια ,οπως λεει και ο Τικυ .Λενε αυτα που συζητα καθε μερα και ο τελευταιος ελληνας ακομα και οπαδοι του Συριζα μεταξυ τους .Γι αυτο και ενοχλησαν .Ειναι σαν τις κρυφοπουτανες ,που ο κοσμος το εχει τουμπανο κι αυτες το παιζουν ακομα παρθενες .

   Διαγραφή
 3. Και μετά τους συγκάτοικους του μαραντζίδη στην εφ.συν. και τα γελοιωδέστατα ψέματά τους, να και ο τραμπουκοπασόκος ανάνας (ακολουθεί σίγουρα και άρθρο καρτερού, μαζί πάνε, άλλωστε και στο παρακάτω επαναλαμβάνει την ηλίθια ατάκα που έβγαλε ο καρτερός από το κεφάλι του για το "σκυλάκι του καναπέ"):

  http://left.gr/news/o-mpaltakos-o-georgiadis-o-voridis-kai-o-pleyris-ston-902

  Νομίζω πως κάποια στιγμή πρέπει να αρχίσει να κοπανάει κανονικότατα το κόμμα τους συγκεκριμένους και σε αυτό το ζήτημα. Έτσι ένα αρθράκι για τα τεκταινόμενα στην αυγή, για την πολιτική πορεία του ανανά και των υπολοίπων (χρήστου κτλ) πχ, γιατί αυτοί τον πάγκαλο τον έχουν αφήσει μίλια πίσω. Και πώς να μην γίνει αυτό φυσικά αφού για υποψήφιους κατεβάζουν όλα τα φυντάνια της ακροδεξιάς (εκεί βρίσκεται άλλωστε και η πραγματική διαμάχη με την νδ, ποιός θα πάρει τους απογοητευμένους από την χα ψηφοφόρους).

  Ijon Tichy

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αντιγράφω από REDFLY:

  "zoot horn rollo3 Μαΐου 2014 - 1:15 μ.μ.

  Μια σκέψη που έχω είναι να γίνει ένα βίντεο με μια ανθολογία τρολλοαναρτήσεων ενάντια στο ΚΚΕ από το 2010-11 μέχρι και σήμερα γιατί πολλοί θα το παίξουν θιγμένοι. Ας θυμηθούμε τις αμέτρητες φορές που έχει διαψεύσει το Κόμμα την ύπαρξει προφίλ της Αλέκας στο FB, τώρα συνεχίζει και για το Δ. Κουτσούμπα το ίδιο βιολί. Ακόμη τις βρωμιές στο twitter με τη "διχασμένη" ΚΕ στο θέμα συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ το 2012, τα όργια που έγραφαν για τον 902 τον Άυγουστο του '13, τη "σύσσωμη διαγραμμένη" ΚΟΒ Κόνιτσας στα φετινά,που αναπαρήγαγε δυστυχώς από τους πρώτους και το EPTopen, βάζουμε μέσα και τους εργατοαγωνιστονεοσπορίτες, τους τσακγιώργηδες, τα Ιντυμύδια κ.ά. κι ο κατάλογος μπορεί να γίνει πολύ μακρύς και το βίντεο ταινία σε διάρκεια πλάκα πλάκα..."

  ΑπάντησηΔιαγραφή