Παρασκευή, 2 Μαΐου 2014

Κύπρος: Κοινή πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση Ελληνοκύπριων και Τουρκοκύπριων

Στο γήπεδο Τσετίν Καγιά στη νεκρή ζώνη της Λευκωσίας πραγματοποιήθηκε φέτος ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Κύπρο. Στην συγκέντρωση συμμετείχαν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι εργαζόμενοι, που γιόρτασαν την 1η του Μάη με μια δικοινοτική συγκέντρωση που κατέληξε και από τις δυο «μεριές» στην νεκρή ζώνη. Δυναμικό παρών έδωσαν μέλη και φίλοι του ΚΚΕ, κάνοντας ιδιαίτερα μαζικό και δυναμικό το μπλοκ της ΚΟ Κύπρου. Το σύνθημα «χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά» δονούσε την ατμόσφαιρα μιας και το βροντοφώναξαν και αρκετοί από τους συγκεντρωμένους εργαζόμενους που βρέθηκαν στην κινητοποίηση.


Στο στόχαστρο και η ΕΕ

Κατά την διαδρομή προς το οδόφραγμα του «Λήδρα Παλλάς» το μπλοκ το ΚΚΕ σταμάτησε κι έξω από το «σπίτι» της ΕΕ όπου ακούστηκε το σύνθημα «Φονιάδες, ληστές, υποκριτές είναι οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές» ενώ στην συνέχεια έτυχε θερμής υποδοχής κατά την είσοδο στο χώρο του σταδίου. Ενδιαφέρον προκάλεσε η ανακοίνωση της ΚΟ η οποία εκτός από τα ελληνικά ήταν γραμμένη και στα τουρκικά. (Διαβάστε την στα συνημμένα)

Το «ραντεβού» ανανεώθηκε για τις 10 Μάη όπου στην Λευκωσία θα μιλήσει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος στο χώρο του Πανεπιστημίου Κύπρου, αλλά και στις 18 - 24 Μάη (βδομάδα όπου θα ψηφίσουν οι Έλληνες του εξωτερικού) καλώντας τους εργαζόμενους να στηρίξουν το ΚΚΕ και την Λαϊκή Συσπείρωση, σε ευρωβουλή αλλά και σε Δήμους και Περιφέρειες αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου