Παρασκευή, 2 Μαΐου 2014

Ουκρανία: Ρέει το αίμα και στην Οδησσό - Δεκάδες νεκροί!

Η κατάσταση οξύνεται όχι μόνο στη βορειοανατολική Ουκρανία αλλά και στην Οδησσό. Από την Παρασκευή το απόγευμα μέχρι αυτήν την ώρα (σύμφωνα με πηγές της ουκρανικής αστυνομίας) υπάρχουν τουλάχιστον 38 νεκροί σε εκτεταμένες συγκρούσεις ανάμεσα σε φασίστες του Δεξιού Τομέα και άλλους υποστηρικτές της εθνικιστικής - φασιστικής ηγεσίας του Κιέβου απ' τη μία πλευρά και σε διαδηλωτές που αντιτίθενται στην ηγεσία του Κιέβου απ' την άλλη. Υπάρχουν επίσης τουλάχιστον 50 τραυματίες, ανάμεσά τους 10 αστυνομικοί.


Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες και ενώ διεξάγεται πόλεμος προπαγάνδας απ' όλες τις πλευρές. Ωστόσο, το σίγουρο είναι ότι από το απόγευμα, συγκρούονται ακατάπαυστα τμήματα απ' τις δύο πορείες που βρίσκονταν σε εξέλιξη στην πόλη της Οδησσού. Η μία διοργανωνόταν από φασίστες, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν για κάλυψη «το μανδύα» του χούλιγκαν, ενώ η άλλη από περισσότερους από 1.000 διαδηλωτές που αντιτίθενται στην πραξικοπηματική κυβέρνηση του Κιέβου. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη κάτω από ποιες συνθήκες προκλήθηκε και ξεκίνησε η σύγκρουση.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι περισσότεροι νεκροί είναι ύστερα από επίθεση που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο των Συνδικάτων στο κέντρο της πόλης, όπου τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ υπήρχε τουλάχιστον ένας νεκρός νωρίτερα κατά την επίθεση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της τοπικής κυβέρνησης.

2 σχόλια:

  1. Προσοχή, οι εικόνες είναι αποτροπιαστικές: http://rt.com/news/156480-odessa-fire-protesters-dead/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.theguardian.com/world/2014/may/02/ukraine-dead-odessa-building-fire
    gorf

    ΑπάντησηΔιαγραφή