Τρίτη, 13 Μαΐου 2014

Σχετικά με υποψήφια δημοτικό σύμβουλο του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

Το κείμενο στάληκε στο ιστολόγιο από σύντροφο στη Θεσσαλονίκη.
LR
---

Τι συνέβη το 2012.

Τον Σεπτέμβρη του 2012, ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης (στηριζόμενος από ΝΔ, στελέχη του ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ) προκάλεσε τα αντιφασιστικά αισθήματα του λαού του μαρτυρικού Χορτιάτη με μια πρωτοφανή ύβρη απέναντι στα 149 θύματα των Ναζί: Προσκαλώντας στους εορτασμούς μνήμης του Ολοκαυτώματος τους εκπροσώπους της φασιστικής Χρυσής Αυγής. Για να δικαιολογήσει την κατάπτυστη αυτή πρόκληση, ο δήμαρχος είχε επικαλεστεί το... πρωτόκολλο, το γεγονός δηλαδή ότι η φασιστική οργάνωση είχε εκλεγεί στο κοινοβούλιο. Την απόφαση του δε είχαν υποστηρίξει και δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης (“Νέο Πρόσωπο”-Ν.Νυφούδης) που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ.


Η αντίδραση του λαού του δήμου και της ευρύτερης περιοχής ανάγκασε τελικώς το δήμαρχο να αποσύρει την πρόσκληση του στους χρυσαυγίτες. Οι εκλεγμένοι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Πυλαίας-Χορτιάτη είχαν από την πρώτη στιγμή καταγγείλει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο την πρόσκληση της δημοτικής αρχής στους ιδεολογικούς απογόνους των ταγματασφαλιτών και των Ναζί.

Στην τότε πρόσκληση του δημάρχου στους φασίστες είχε αντιδράσει και η δημοτική παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, το “Δίκτυο Ενεργών Πολιτών”. Αυτά συνέβησαν πριν ενάμιση χρόνο....

Τι συμβαίνει σήμερα.

Σήμερα, στο ψηφοδέλτιο της δημοτικής παράταξης “Δίκτυο Ενεργών Πολιτών” (που, εκτός απ' τον ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζεται απ' τους Οικολόγους και την... Πυρρίκαυστο Ελλάδα του Ζουράρι) περιλαμβάνεται άτομο που δημόσια, μέσα στο δημοτικό συμβούλιο έχει επαναλλημένως δικαιολογήσει την τότε απόφαση του δημάρχου να καλέσει τους Νεοναζί στο Χορτιάτη! Πρόκειται για την ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλο Ελευθερία Ταραλάικου, η οποία την τετραετία 1990-1994 ήταν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον τότε δήμο Πανοράματος με την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Σήμερα, λοιπόν, η κυρία αυτή, που δεν έχανε ευκαιρία να δικαιολογήσει πως “για λόγους δημοκρατίας” έπρεπε να προσκαλεστούν οι ιδεολογικοί απόγονοι των ταγματασφαλιτών στις εκδηλώσεις μνήμης του Ολοκαυτώματος, φιγουράρει στη λίστα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του “Δικτύου Ενεργών Πολιτών”.

Σχόλιο:

Έτσι, ως φαίνεται, αντιλαμβάνονται την “πολυσυλλεκτικότητα” και τη “λειτουργία της δημοκρατίας” στο “Δίκτυο Ενεργών Πολιτών” και στο κόμμα που το στηρίζει, τον ΣΥΡΙΖΑ. Συνθέτοντας ψηφοδέλτια με την συμμετοχή άστεγων πολιτευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και φιλοξενώντας στις λίστες των υποψηφίων τους άτομα που, με τις δημόσια εκπεφρασμένες απόψεις τους, προσβάλουν τα αντιφασιστικά αισθήματα του λαού του Χορτιάτη.

Αρχικά είχαμε τον κ. Αλέξη Μητρόπουλο με τις αλλήστου μνήμης δηλώσεις του πως “η Χρυσή Αυγή δεν είναι κλασσικό ναζιστικό κόμμα” (γράμμα στον Αλ.Τσίπρα).

Αργότερα περάσαμε στην υποψηφιότητα του Θόδωρου Καρυπίδη (με τις γνωστές ακροδεξιές απόψεις) με τον ΣΥΡΙΖΑ για τη Δυτική Μακεδονία, που τελικώς αποσύρθηκε.

Πιο πρόσφατα, το επίσημο σάιτ της φασιστικής Χρυσής Αυγής ούτε λίγο, ούτε πολύ “ευχαριστούσε” το γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Βούτση για τις δηλώσεις του τελευταίου στη Βουλή ότι “δεν υπάρχουν στοιχεία κατά της ΧΑ”...Αλήθεια, αυτός είναι ο δήθεν “αντιφασισμός” που πουλάτε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου