Τρίτη, 6 Μαΐου 2014

Δελτίο διώξεων και απολύσεων μελών του ταξικού κινήματος 5-6 Μαΐου 2014

6 Μαΐου 2014:

Απoλύθηκε καθαρίστρια επειδή διεκδίκησε τα δικαιώματά της

Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ζωγράφου (μέλος της ΟΓΕ) καταγγέλλει την απόφαση της εργολάβου «Αλεξίου και ΣΙΑ ΟΕ» που έχει αναλάβει την καθαριότητα στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ, στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών του δημόσιου πανεπιστημίου, να απολύσει την καθαρίστρια Βάσω Κακαράντζα, μέλος της Σωματειακής Επιτροπής του Συνδικάτου Καθαριστών και Καθαριστριών Νομού Αττικής και Περιχώρων για το χώρο του Πανεπιστημίου.

O σύλλογος καταγγέλλει την απόλυση αυτή ως απαράδεκτη, εκδικητική και τρομοκρατική και καλεί όλους τους μαζικούς φορείς της περιοχής να απαιτήσουν την ανάκλησή της. Υπογραμμίζει ότι «η εργοδοσία δεν δίστασε να αναφέρει ότι η απόλυση γίνεται για συνδικαλιστικούς λόγους κι επειδή η καθαρίστρια διεκδικεί τα δικαιώματά της με το ΠΑΜΕ».


Ο αγώνας των καθαριστριών έχει ξεκινήσει εδώ και 5 χρόνια, όταν οι εργαζόμενες αποφάσισαν να παραμερίσουν τους φόβους τους και να προβάλουν τα δίκαια αιτήματά τους μέσα από τη συλλογική και οργανωμένη πάλη, υιοθετώντας το πλαίσιο του ταξικού κινήματος. Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ζωγράφου στηρίζει την απολυμένη και υπογραμμίζει ότι μαζί με τους εργαζόμενους θα συνεχίσει με περισσότερη αποφασιστικότητα τον αγώνα για τα δίκαια αιτήματά τους.

6 Μαΐου 2014:

Νέα αγροτοδικεία στην Πρέβεζα στις 7 Μάη

Στα δικαστήρια της Πρέβεζας οδηγούνται στις 7 Μάη αγρότες της περιοχής για τη συμμετοχή τους στα μπλόκα του Λούρου το 2010.

Σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμων Πρέβεζας, Πάργας και Ζηρού σημειώνει:

«Το αίσχος των αγροτοδικείων πρέπει να σταματήσει. Χιλιάδες αγρότες καταδικάστηκαν την τελευταία ιδιαίτερα 15ετία και σύρθηκαν στα δικαστήρια γιατί το "έγκλημά" τους ήταν να αγωνιστούν ενάντια στις αντιαγροτικές πολιτικές που τους ξεκληρίζει, γιατί αγωνίστηκαν για το δικαίωμά τους να δουλεύουν, να παράγουν και να ζουν τις οικογένειές τους.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" στους Δήμους στο Νομό Πρέβεζας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους διωκόμενους αγρότες αγωνιστές και στηρίζει το δίκαιο αγώνα τους. Εκπρόσωποι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" θα βρίσκονται στα δικαστήρια Πρέβεζας από το πρωί».
902

6 Μαΐου 2014:

Μηνύματα αλληλεγγύης από την Ισπανία για τους Έλληνες χαλυβουργούς

Μηνύματα αλληλεγγύης έστειλαν από την Ισπανία για την καταδίκη των χαλυβουργών:

Το συνδικάτο Central Obreira Galega (COG) / Galician Workers' Central.

Επιτροπές εργαζομένων από τις παρακάτω επιχειρήσεις της Ισπανίας:

Hotel Riazor Coruña - Toysal - Hotel Sada Marina - Isidro de la Cal Fresco - IPASA - ARRIVA NOROESTE - SNIACE.


6 Μαΐου 2014:

Μήνυμα στήριξης του Δανού αντιστασιακού Άντον Νίλσεν στους χαλυβουργούς
Συνεχίζονται τα μηνύματα αλληλεγγύης

Μήνυμα στήριξης στον αγώνα των εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας που πρόσφατα καταδικάστηκαν, απέστειλε ο Άντον Νίλσεν, βετεράνος αντιστασιακός πρόεδρος του συλλόγου Αντιστασιακών Δανίας, που και ο ίδιος έχει καταδικαστεί σε 6μηνη φυλάκιση πριν από 3 χρόνια, επειδή η οργάνωση της οποίας είναι πρόεδρος, έκανε έρανο για το PFLP Παλαιστίνης και το Φαρκ, οργανώσεις που από την ΕΕ θεωρούνται ως τρομοκρατικές.

Στο μήνυμά του σημειώνει:

«Στους συντρόφους από την Ελληνική Χαλυβουργία που καταδικάστηκαν

Αγαπητοί σύντροφοι,

Με οργή πήραμε το μήνυμα ότι τα ελληνικά ταξικά δικαστήρια σας καταδίκασαν σε 23 μήνες φυλάκισης. Το ότι η καταδίκη είναι με αναστολή, σκοπό έχει να σας τρομοκρατήσει και να σας κρατήσει έξω από τους πολιτικούς και εργατικούς αγώνες τα επόμενα δυο χρόνια. Η καπιταλιστική εξουσία έχει παράδοση να φυλακίζει όποιον αντιστέκεται.

Είναι εντελώς απαράδεκτη απόφαση και πρέπει να καταδικαστεί με κύμα διαμαρτυριών από ολόκληρη την ευρωπαϊκή εργατική τάξη, η οποία πιέζεται τα τελευταία χρόνια σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης και παλεύει να κρατήσει τα κατακτημένα της δικαιώματα, ενάντια στο φασισμό και τη δικτατορία του μεγάλου κεφαλαίου και της ΕΕ.

Ενωμένοι θα νικήσουμε. Ο αγώνας συνεχίζεται, κανείς δεν μπορεί να μας νικήσει. Δεν σκύβουμε το κεφάλι.

Με αλληλέγγυους χαιρετισμούς

Άντον Νίλσεν, πρόεδρος του δανέζικου παραρτήματος της Federation Internationale des Resistans/Association Antifasiste (FIR)».

Την ίδια ώρα συνεχίζουν να καταφθάνουν μηνύματα αλληλεγγύης, στήριξης και καταδίκης της ποινικοποίησης του δίκαιου πολύμηνου απεργιακού αγώνα των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας.

Μηνύματα αλληλεγγύης έφθασαν από:

Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας

6 Συνδικάτα (Οικοδόμων, Μεταφορών, Ναυτεργατών, Πυροσβεστών, Χρηματοπιστωτικού, Σιδηροδρόμων) από τη Νέα Νότια Ουαλία Αυστραλίας.

5 Μαΐου 2014:


Αθώοι κρίθηκαν οι 11 από τους 12 εργαζόμενους συνδικαλιστές των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά 
1 εξ αυτών καταδικάστηκε σε 6μηνη φυλάκιση με αναστολή, άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος

Αθώοι κρίθηκαν οι 11 από τους 12 εργαζόμενους συνδικαλιστές των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Ο ένας εξ αυτών καταδικάστηκε σε 6μηνη φυλάκιση με αναστολή, ωστόσο άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Η δίωξή τους αφορούσε την κινητοποίηση που είχε γίνει τον Οκτώβρη του 2012 στο υπουργείο Άμυνας. Ενάντια στους εργαζόμενους, που τη μέρα της κινητοποίησης έκλειναν 7 μήνες απλήρωτοι και σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας, είχε εξαπολυθεί άγρια επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής και είχαν γίνει συλλήψεις.
902

Στο πλευρό αυτών που δικάζονται βρέθηκαν εργαζόμενοι από τα Ναυπηγεία, από το Συνδικάτο Μετάλλου και Ναυπηγικής Βιομηχανίας και από άλλους κλάδους, όπως την ΕΑΒ και τη ΛΑΡΚΟ.


5 Μαΐου 2014:

Αναβλήθηκε η δίκη εργαζόμενης της «Wind» για τη συμμετοχή της σε κινητοποίηση (VIDEO)
Συγκέντρωση το πρωί του ΣΕΤΗΠ στα Δικαστήρια Ευελπίδων

Αναβλήθηκε η δίκη που ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 5 Μάη της Όλγας Κολιούση, εργαζόμενης στη «Wind», ενώ το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών – Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) διοργάνωσε συγκέντρωση στις 11.30 π.μ. στα Δικαστήρια της Ευελπίδων.

Η Όλγα Κολιούση είναι εκλεγμένη στο επιχειρησιακό σωματείο και μέλος του ΣΕΤΗΠ και σέρνεται στα δικαστήρια ύστερα από μήνυση που είχε υποβάλει η διοίκηση της «Wind» το καλοκαίρι του 2009 για την κινητοποίηση που είχε γίνει ενάντια στην απόλυση, με πρόσχημα τη λήξη της σύμβασης, της Κατερίνας Τζίμα, η οποία ήταν τότε στο ΔΣ και σήμερα είναι αντιπρόεδρος στο ΣΕΤΗΠ.

Ταυτόχρονα η εργοδοσία προχώρησε και στην απόλυση της Όλγας Κολιούση.

Ωστόσο έπειτα από τις κινητοποιήσεις του επιχειρησιακού και του κλαδικού σωματείου, την αλληλεγγύη των ταξικών συνδικάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα και το πρωτοφανές για τον κλάδο παγκόσμιο κύμα συμπαράστασης, η «Wind» υποχρεώθηκε να την επαναπροσλάβει.

Όπως σημειώνει το ΣΕΤΗΠ: «Πέντε χρόνια μετά και τέσσερις μόνο μέρες μετά την Εργατική Πρωτομαγιά, η "δικαιοσύνη" δεν δικάζει μόνο την Όλγα Κολιούση. Με την υπόδειξη της εργοδοσίας θέλει να δικάσει την οργάνωση, τη συντονισμένη δράση, την αντίσταση μέσα στους χώρους δουλειάς, στην εφαρμογή όλων των αντεργατικών μέτρων και τη διεκδίκηση με κριτήριο τις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού».

Υπογραμμίζει ακόμα ότι «τα μονοπώλια και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι έχουν ξεκάθαρο τι πρέπει να κάνουν και πού χτυπούν. Καλούμε τους συναδέλφους στον κλάδο να μαζικοποιήσουν το ΣΕΤΗΠ και τα επιχειρησιακά σωματεία και να παλέψουμε ενωμένοι απέναντι στα μονοπώλια που θέλουν να στηρίξουν την ανάπτυξή τους στα αποκαΐδια των δικαιωμάτων μας. Η παραίτηση δεν είναι λύση. Να δώσουμε δύναμη στη δύναμή μας για την ανασύνταξη του κινήματος. Να πάρει κάθε εργαζόμενος θέση. Ή με την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των μονοπωλίων ή με το δίκιο των εργατών! Τώρα συσπείρωση στο ΠΑΜΕ!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου