Τρίτη, 20 Μαΐου 2014

Σκουριές Χαλκιδικής: Άρχισε η προσφορά των ταχύρυθμων δωρεάν μαθημάτων


Γ. Μίχος (νέος δήμαρχος Αριστοτέλη): "Οι εκλογές ήταν ένα δημοψήφισμα για την ενότητα των κατοίκων"

Ο νέος δήμαρχος Αριστοτέλη, Γιάννης Μίχος μιλά στο Κόκκινο για τη σημασία της νίκης της υποψηφιότητας του κινήματος ενάντια στην εξόρυξη και τις πρώτες προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής. "Εμείς έχουμε καταθέσει την θέση μας ενάντια στην επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας, όμως υπάρχει ένας πόλος ατόμων που βλέπει διαφορετικά το ζήτημα και εμείς σεβόμαστε την άποψή τους. Εμείς τονίσαμε οτι οι εκλογές δεν είναι δημοψήφισμα υπέρ ή κατά της μεταλλευτικής δραστηριότητας. Ήταν ένα δημοψήφισμα για την ενότητα των κατοίκων" τόνισε στο Κόκκινο ο νέος δήμαρχος Αριστοτέλη Γιάννης Μίχος.

Πρόσθεσε πως το μέλλον της μεταλλευτικής δραστηριότητας στις Σκουριές δεν αποτελεί αρμοδιότητα του δήμου καθώς δεν έχει τη δυνατότητα να ανακαλεί άδειες ή να βάζει λουκέτο στα μεταλλεία ωστόσο ο ρόλος της δημοτικής αρχής θα είναι "να ξεκινήσει το διάλογο, να ανοίξει άλλες δουλειές και να πιέσει για αυστηρούς και περιβαλλοντικούς όρους και κανόνες".

"Μια δημοτική αρχή πρέπει να είναι ανεξάρτητη και οφείλει να βρεί μια λύση που θα εμπνέει την πλειοψηφία των κατοίκων" τόνισε ο Γ. Μίχος.
Στο Κόκκινο

14 σχόλια:

 1. Προς απομνημόνευσιν:

  Μίχος 51.13%
  Πάχτας 46.95%
  Τρικαλιώτης (Λαϊκή Συσπείρωση) 1.92%

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτό το κόμμα, ΟΣΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΙ ΑΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ, είναι πιο ΣΙΧΑΜΕΡΟ απο το ΠΑΣΟΚ.
  ozu

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε λίγο θα σε κάνουν να το νοσταλγείς το ΠΑΣΟΚ μπορώ να σου πω...

   Διαγραφή
 3. Α, μισό λεπτό. Το 98% αυτά θέλει. Μεταλλεία χρυσού και Μεταλλεία χρυσού αλλά με την κινηματική έννοια. Θα πάμε εμείς κόντρα στη δημοκρατία, τη ριζοσπαστικότητα, τα τι-σερτ και τα κινήματα; 2% πήραμε. Μας τιμώρησε ο λαός της Χαλκιδικής.

  Αχ, τώρα που θα καλοπερνάει, θα τον κοιτάμε και θα ζηλεύουμε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ή μήπως δεν τιμώρησε τελικά ΕΜΑΣ ο λαός της Χαλκιδικής;

   Διαγραφή
  2. Ή μήπως δεν τιμώρησε τελικά ΕΜΑΣ ο λαός της Χαλκιδικής;
   Η μεγαλυτερη κουβεντα για αυτους

   Διαγραφή
 4. Δυστυχώς οικολογικό κίνημα τοπικού ή παγκόσμιου επιπέδου χωρίς σύγκρουση με τον καπιταλισμό και τα μονοπώλια δεν θα υπάρξει ποτέ παρά για να δίνει τροφή για σκέψη στα think tanks της ΕΕ και τα ρέστα.

  Τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν και για την "αριστερή", "προοδευτική" "κλπ" σκέψη και πολιτική

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Δύο νίκες με μεγάλη συμβολική σημασία
  Η νίκη του ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ στον Δήμο Αριστοτέλη και η επιτυχία του δημοψηφίσματος για το νερό στη Θεσσαλονίκη, είναι δύο στοιχεία της πρώτης Κυριακής που δείχνουν ότι στην κοινωνία δεν κερδίζουν πάντα τα κανάλια.

  Του Γιώργου Κυρίτση

  Δίνουν όμως τη μάχη τους μέχρι τέλους... Τη νύχτα των αποτελεσμάτων, όσην ώρα έπαιζαν εκπομπές, στον Δήμο Αριστοτέλη έβγαινε ο Πάχτας πανηγυρικα απο την πρωτη Κυριακή. Όταν σχόλασε η τιβι, ακούστηκαν οι πανηγυρισμοί από την Ιερισσό. ΕΧΑΣΑΝ ΟΙ ΧΡΥΣΟΘΗΡΕΣ και ο πολιτικός τους εκπροσωπος και το μεγκαμου και οι εισαγγελεις και ΝΙΚΗΣΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ.

  Ούτε κερδίζει πάντα η καταστολή. Η Ιερισσός μια πόλη που οι δεκάδες κάτοικοι της κατηγορούνται για τρομοκρατία, απέδειξε ότι η αλληλεγγύη όχι μόνο είναι το όπλο μας, αλλά ότι είναι και όπλο που κερδίζει μάχες έχοντας μάλιστα απέναντι κράτος και ΜΜΕ στις καταναγκαστικότερες εκδοχές τους.

  Το δημοψήφισμα για το νερό, πάλι, απέδειξε δύο άλλα ενθαρρυντικα στοιχεία. Πρώτον, τοπικα δημοψηφίσματα μπορουν να οργανωθούν απο τα κινήματα και μάλιστα με απολύτως έγκυρο τρόπο, έχοντας και πάλι απέναντί τους την κυβέρνηση και τα κυρίαρχα ΜΜΕ να τα αποσιωπούν πλήρως. Δεύτερον, η ιδιωτικοποιηση δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών δεν είναι τόσο αυτονόητη «μεταρρύθμιση» όσο πιστεύουν οι νεοφιλελεδες.

  Η αλληλεγγύη και η υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών ακόμα και σε περιοχές που ιστορικα η Αριστερα δεν είναι ισχυρή σε επίπεδο πολιτικης εκπροσώπησης προσδίδει στη διπλή αυτη νίκη ακόμα μεγαλύτερη σπουδαιότητα.
  http://www.rednotebook.gr/details.php?id=12616

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. << ωστόσο ο ρόλος της δημοτικής αρχής θα είναι "να ξεκινήσει το διάλογο, να ανοίξει άλλες δουλειές και να πιέσει για αυστηρούς και περιβαλλοντικούς όρους και κανόνες" >>

  Αιματηροί και ασυμβίβαστοι αγώνες προβλέπονται κι εκεί, όπως παντού σε όλη την ελλάδα. Στις 26 θα αλλάξουν όλα. Θα ξεκινήσει ο διάλογος.

  οχ/μαλ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτόν το διάλογο δεν τον χάνω με τίποτα.

   Θα καταγράφω και το κόμμα, που λέει ο λόγος.

   Διαγραφή
 7. Αυτοί που ψήφισαν τον Μίχο δεν μπορούν να πουν ότι δεν ήξεραν. Στην ιστοσελίδα της παράταξής του (πριν ακόμη εκλεγεί) αναφέρει επί λέξη : ''Ανοίγουμε το διάλογο για το πώς ονειρευόμαστε την περιοχή μας και γυρίζουμε σελίδα ξεπερνώντας τις τεχνητές αντιθέσεις μεταξύ μας''. http://www.kinima-anaptiksis.gr/

  Οι αντιθέσεις λοιπόν σύμφωνα με τον Μίχο είναι τεχνητές. Ούτε κίνδυνος υπάρχει για την υγεία των κατοίκων, ούτε καταστροφή του περιβάλλοντος, ούτε λεηλασία του ορυκτού πλούτου της χώρας . Όλα είναι μία απλή παρεξήγηση. Η νέα δημοτική αρχή θα φροντίσει για την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων, η εταιρεία θα δώσει λίγες θέσεις εργασίας παραπάνω, θα φυτέψει κανένα δέντρο γιατί ως γνωστόν έχει οικολογικές ευαισθησίες και όλα μέλι -γάλα.

  Υ.Γ. Το όνομα της παράταξής του είναι '' Κίνημα ανάπτυξης''. Αυτό και μόνο δεν προβλημάτισε τους ψηφοφόρους; Αλλά ξέρω, το '' Λαϊκή Συσπείρωση'' τους φάνηκε πολύ ξύλινο.

  Τζιοβάνι Ντρόγκο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μωρέ ξέρανε.

   Τι ξέρανε όμως είναι το ερώτημα. Γιατί όλοι ξέρουνε μέχρι που αποδείχνεται ότι στην πραγματικότητα ξεράδια ξέρανε.

   Θα το πουν οι ίδιοι σιγά-σιγά τι ξέρανε και τι νομίζανε ότι ξέρανε.

   Διαγραφή
  2. Βλέπω σε λίγο να τον παίρνουν και αυτόν με τις πέτρες. Όμως πως μπορεί κανείς να πετάξει πέτρα άμα είναι κοψοχέρης.

   Τζιβάνι Ντρόγκο

   Διαγραφή
  3. http://tvxs.gr/news/ellada/skoyries-stoxos-telos-toy-dixasmoy

   Διαγραφή