Τετάρτη, 21 Μαΐου 2014

Αλ.Καλύβης: Δεν ταυτίζουμε τους ψηφοφόρους της ΧΑ με την ηγεσία της

Αλ.Καλύβης: Δεν ταυτίζουμε τους ψηφοφόρους της ΧΑ με την ηγεσία της
Θέλουμε να τους τραβήξουμε στην Αριστερά, δήλωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν ταυτίζουμε τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής με την ηγεσία της. Θέλουμε να τους 'τραβήξουμε' πίσω στο δημοκρατικό πλαίσιο και στην Αριστερά» δήλωσε την Τετάρτη στον Βήμα 99,5 ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Καλύβης.

«Κάθε ψήφος που δίνεται, δεν είναι εξασφαλισμένη ες αεί. Άρα λοιπόν, δεν απευθύνεται σε ανθρώπους που είναι φασίστες και είναι εγκληματική η πρακτική τους και το έχουμε πει αυτό, αλλά απευθυνόμαστε συνολικά στον κόσμο» είπε, σημειώνοντας:


«Δεν ταυτίζουμε τον απλό κόσμο με την ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης και προσπαθούμε να τραβήξουμε αυτόν τον κόσμο πίσω, προς την Αριστερά».

«Το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής δείχνει ότι όλοι οι τρόποι που ασκήθηκαν μέχρι τώρα για να αντιμετωπιστεί απέτυχαν» συνέχισε ο κ. Καλύβης, επισημαίνοντας: «Σαράντα χρόνια τα κόμματα του δικομματισμού μας έριξαν στο γκρεμό και ακόμη τους ψηφίζουμε».

Με αφορμή τις δηλώσεις του υποψήφιου περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού ότι «δεν θέλει ψήφο από τη Χρυσή Αυγή», ο κ. Καλύβης απάντησε:

«Αυτά τα πράγματα είναι αστεία. Δεν θέλουμε ψήφο από τον κόσμο; Από το λαό προφανώς την ψήφο θέλουμε. Θέλουμε η ψήφος του κόσμου να πάει στην Αριστερά, ώστε να δοθεί επιτέλους λύση στο πολιτικό και οικονομικό πρόβλημα της χώρας».

Συγκεκριμένα την Τετάρτη 21 Μαΐου ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Καλύβης μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή.

Για τη Χρυσή Αυγή και τον ΣΥΡΙΖΑ

«Κάθε ψήφος που δίνεται, δεν είναι εξασφαλισμένη ες αεί. Άρα λοιπόν, δεν απευθύνεται σε ανθρώπους που είναι φασίστες και είναι εγκληματική η πρακτική τους και το έχουμε πει αυτό, αλλά απευθυνόμαστε συνολικά στον κόσμο. Και στους ανθρώπους της Ν.Δ. και του ΚΚΕ, γιατί να κάνουμε διακρίσεις; Το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής δείχνει ότι όλοι οι τρόποι που ασκήθηκαν μέχρι τώρα για να αντιμετωπιστεί απέτυχαν. Κατά τη γνώμη μου, δεν πρέπει να υπάρχει ταύτιση του απλού ανθρώπου που ψήφισε Χρυσή Αυγή για μια σειρά λόγους που δεν δικαιολογώ, αλλά απλά προσπαθώ να εξηγήσω γιατί κάνει αυτή την επιλογή. Πρέπει δηλαδή να του εξηγήσουμε ότι πρέπει να ενταχθεί στο δημοκρατικό πλαίσιο και να στηρίξει δυνάμεις που είναι μέσα σ’ αυτό. Δεν το καταλαβαίνω γιατί πρέπει να τους βάλουμε σε καραντίνα. 40 χρόνια τα κόμματα του δικομματισμού μας έριξαν στο γκρεμό και ακόμη τους ψηφίζουμε! Όχι (δεν τα ταυτίζω με τη Χρυσή Αυγή). Εγκληματική οργάνωση είναι όμως η ηγεσία της, κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων. Και λέμε ότι αυτό που έκανε ο κόσμος, ψηφίζοντας τη Χρυσή Αυγή, είναι ένα μέγα λάθος. Δεν ταυτίζουμε τον απλό κόσμο με την ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης και προσπαθούμε να τραβήξουμε αυτόν τον κόσμο πίσω, προς την Αριστερά. Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο ενοχλείστε σ’ αυτό το θέμα.»

Για τις δηλώσεις Σγουρού ότι «δεν θέλει ψήφο από τη Χρυσή Αυγή»

«Με συγχωρείτε, αλλά αυτά τα πράγματα είναι αστεία! Δεν θέλουμε ψήφο από τον κόσμο; Από το λαό προφανώς την ψήφο θέλουμε! Θέλουμε η ψήφος του κόσμου να πάει στην Αριστερά, ώστε να δοθεί επιτέλους λύση στο πολιτικό και οικονομικό πρόβλημα της χώρας.»

10 σχόλια:

 1. Λίγη τσίπα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν κε Καμίνη!

  May 21st, 2014 | Author: Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό"
  Είναι γελοίο να κουνάει το δάχτυλο στο Σακελλαρίδη και στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τους πως δεν ήταν παρόντες στην απαγόρευση των συσσιτίων της ΧΑ στο Σύνταγμα, ο Καμίνης που “καθάρισε” δια των ΜΑΤ του Δένδια και ουδέποτε τόλμησε να καλέσει τους δημοκρατικούς πολίτες ή να παραστεί ο ίδιος σε οποιαδήποτε αντιφασισική κινητοποίηση.

  Για να μην ξεχνιόμαστε, …στο Σύνταγμα ο Καμίνης δεν απαγόρευσε μόνο τα ρατσιστικά συσσίτια των Χρυσαυγιτών αλλά κάθε δράση πραγματικής αλληλεγγύης. Όταν η Ανοιχτή Πόλη και ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με κοινωνικούς φορείς, αντιρατσιστικές οργανώσεις και κόσμο από τις γειτονιές λιώνανε τα παπούτσια τους σε εκατοντάδες αντιφασιστικές συγκεντρώσεις, ο Καμίνης απαγόρευε αντιφασιστικές πορείες, υποδεχόταν δια χειραψίας το Μιχαλολιάκο στο Δημοτικό Συμβούλιο και συνομιλούσε ισότιμα με τις φασιστο-επιτροπές του Αγίου Παντελεήονα, σφυρίζοντας αδιάφορα για τα λουκέτα της παιδικής χαράς. Λίγη τσίπα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν!

  Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό”

  http://www.kar.org.gr/2014/05/21/%CE%BB%CE%AF%CE%B3%CE%B7-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CE%B1-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%AD%CE%B2%CE%BB%CE%B1%CF%88%CE%B5-%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%AD-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CE%BD-%CE%BA%CE%B5-%CE%BA/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Retweeted by Στάθης Δρογώσης
  ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ‏@Ksmetanastwn now
  Λίγη τσίπα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν κε Καμίνη! http://fb.me/6wiySEqz7

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Retweeted by Στάθης Δρογώσης
   left.gr ‏@leftgr now
   «Λίγη τσίπα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, κύριε Καμίνη!» :: left.gr http://fb.me/3gLoEBc2Q

   Διαγραφή
 3. Μόλις έσβησε ο Παπαδημούλης το προπροηγούμενο τουιτ του που ανακοίνωνε την δημοσίευση στο defencenet, ήμουνα μέσα στο λογαριασμό του και μόλις πήγα να το κάνω copy paste ξαφνικά εξαφανίστηκε και έμεινε μόνο αυτό:

  Dim. Papadimoulis @papadimoulis · 9m
  Το άρθρο στο defencenet εστάλη με πρωτοβουλία συνεργάτη μου και χωρίς έγκρισή μου. Ήταν λάθος.Η λάσπη, όμως των "Μπαλτάκων",δεν μας αγγίζε


  Έτσι καθαρίζουν οι Αριστεροί τις ακαθαρσίες τους. Δεν αφήνουν ίχνη. Μην κοιτάς που ο Πέτρος Κατσάκος δεν πρόλαβε ακόμα
  http://leninreloaded.blogspot.gr/2014/05/blog-post_1417.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. βρε τι τίμιος!!! Συγκινήθηκα τώρα...

  Dim. Papadimoulis @papadimoulis · 1m
  Φρόντισα επίσης,η σχετική ανάρτηση να διαγραφεί από τα δικά μου social media.Όσοι αναζητούν σχέσεις με την ΧΑ,ας ψάξουν στα "ρετιρέ" της ΝΔ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Απαντήσεις
  1. Γενική συμβουλή (προς όλους), βασισμένη στην εμπειρία:

   ΠΡΩΤΑ ΑΠΑΘΑΝΑΤΙΖΟΥΜΕ (υπάρχουν παντού οι δυνατότητες screenshot, ψάξτε το όσοι δεν ξέρετε), ΜΕΤΑ απαντάμε, κλπ.

   Εάν δεν το καταγράψουμε, θα το σβήσουν.

   Γκαραντί.

   Διαγραφή
  2. οι αλητες του τσυριζα κανουν συγκεντρωση αυριο στην ομονοια στις 19:30.
   ενω ειναι γνωστο εδω και 10 μερες τουλαχιστον οτι κανουμε συγκεντρωση στις 20:00 στο πεδιο του αρεως.!!!!
   περα απο το θρασος, ειναι σιγουροι οτι θα τους βγει σε καλο; οταν το 27% του 2012 δεν θα εχει ουτε την μιση συγκεντρωση;

   Διαγραφή
  3. Modesto, το ότι κάνουν συγκέντρωση περίπου ίδια ώρα και κοντά μας, είναι καλό για μας.

   Διαγραφή
  4. απο την αποψη οτι θα φανει η γυμνια τους ναι.
   εμενα ομως επειδη εμενα μου μπαινει ο διαολος σκεφτομαι μεγαλοφωνα. γιατι δεν την κανουν στην δημαρχειου (γκοτζια) οπως πριν μια βδομαδα που ειναι και λιγο μακρυτερα; γιατι οχι συνταγμα αφου εκκολαπτονται και για κυβερνηση (το οτι δεν την γεμιζουν ειναι ασχετο, ουτε την ομονοια γεμιζουν). εγω σκεφτομαι οτι μπορει να δοκιμασουν αλλο πραγμα και μακαρι να βγω λαθος......

   Διαγραφή