Πέμπτη, 29 Μαΐου 2014

Το Κοάν της ημέρας

Διαμορφώνουμε σταθερό πλαίσιο εργασιακών σχέσεων, συμβατό με το Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που παραβίασε στην Ελλάδα η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αλέξης Τσίπρας, Ομιλία στον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων, Αυγή.

6 σχόλια:

 1. EU "giveth", EU taketh away!

  Κακιά, σατανική Ευρωπαϊκή Ένωση! Που έρχεσαι εδώ και μας διαλύεις όσα καλά και όμορφα μας έδωσε η αγαπημένη μας Ευρωπαϊκή Ένωση!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εγώ κρατάω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει εργασιακά δικαιώματα τέτοια ώστε να είναι συμβατά με τις αρχές της ΕΕ, η οποία παραβιάζει τα εργασιακά δικαιώματα τα οποία δεν εξασφάλιζε ποτέ.

  Νομίζω είναι πολύ ξεκάθαρη η τοποθέτηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η ΕΕ είναι κρεατομηχανή που δεν μεταμορφώνεται σε καλή νεράϊδα.Οι δεξιοί οπορτουνιστές εύκολα αναφέρονται στις κάρτες που είναι παλιόχαρτα και όχι στις συνθήκες που εγγυώνται την μόνιμη επιτήρηση.Ο λαός θα πρέπει να ενημερωθεί γιατί οι αυταπάτες τους θα οδηγήσουν σε τρομερή απογοήτευση.
  εργάτης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η απογοήτευση θα είναι τρομερή, αλλά θα είναι το λιγότερο. Η χειροπιαστή απειλή αφανισμού θα είναι αυτό που θα πάρουν οι περισσότεροι απ' όσους επενδύουν εκεί. Όσο για τις αυταπάτες, είναι γαντζωμένο πάνω τους ένα κομμάτι του λαού μόνο και μόνο επειδή δεν είναι καλά ενημερωμένο; Μήπως υπάρχουν κι άλλοι λόγοι, πιο "πονηροί";

   gdmn1973

   Διαγραφή
  2. κάποιοι κατηγορούν όσους αντιδρούν στις ακροβασίες τους και προχωρούν ακόμα παραπέρα πως κάθε απόρριψη της ΕΕ είναι αντιδιεθνιστική προσέγγιση!Παραθέτω ένα κείμενο (αν δεν κάνω λάθος νομίζω ότι ο συγγραφέας αργότερα προσχώρησε στην ΔΗΜΑΡ) που επικρίνει το ΚΚΕ.Θεωρώ όμως ότι αφορά όλους και όχι μόνο τους κουκουέδες όλους όσους αντιτασσόμαστε στην κρεατομηχανή από αντικαπιταλιστική σκοπιά.
   Είναι άρθρο από την Αυγή το 2008.
   http://www.ananeotiki.gr/el/readRelated.asp?intThemeID=17&textID=2727
   Αντίστοιχες θέσεις παίρνουν οι οικονομικές τους αυθεντίες και κάτι red notebook.
   Ζητώ να βρείτε διαφορές από την ριζοσπαστική(!!!!!) προσέγγιση της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ την προσκόλληση της στον ευρωμονόδρομο με αυτό το κείμενο.Σπαζοκεφαλιά ε?
   Αν το κομμάτι του λαού δεν είναι επαρκώς ενημερωμένοι ή αν περιμένουν κάτι άλλο η ουσία είναι ότι θα απογοητευτούν τάχιστα.Το ΠΑΣΟΚ του 1980 μπορούσε κάπως να λειτουργήσει (είχε τον χρόνο να διαλύσει το κίνημα).Ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα εν μέσω καπιταλιστικής κρίσης δεν μπορεί.Το πολύ κάποια παλιά πασοκικά κομματικά στελέχη του να βρουν καταφύγιο στο νέο καράβι μέχρι και αυτό να βουλιάξει,όχι πως δεν το κάνουν ήδη.
   εργάτης

   Διαγραφή