Πέμπτη, 22 Μαΐου 2014

Κρίσιμες επισημάνσεις για τις ευρωεκλογές

[...] 
· Οι ευρωεκλογές θα είναι η μάνα των (ιδεολογικών) μαχών. Θα κριθούν πολλά. Αφενός η συναίνεση με την κυβερνητική πολιτική ή η αποδοκιμασία της. Αφετέρου το αν ο λαός θα αρκεστεί ζητώντας μια κυβερνητική αλλαγή ή αν θα αμφισβητήσει το ίδιο το σύστημα που αναπαράγει τη κρίση. Τέλος θα ξεκαθαριστεί αν η δυσαρέσκεια στην Eυρωένωση θα πάρει εθνικιστικό, μισαλλόδοξο πρόσημο ή πρόσημο αντιμονοπωλιακό που θα καταδικάζει την ιμπεριαλιστική φύση της Ε.Ε. και τις αντιλαϊκές πολιτικές που επιφυλάσσει για όλους τους λαούς.

· Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, με το μισό εκατομμύριο ψήφων που πήρε στις περιφερειακές εκλογές (8,9%), απέδειξε ότι μπορεί να αναδειχτεί τρίτο κόμμα και να κερδίσει μια παραπάνω έδρα, αφήνοντας πίσω τους νεοναζί και δίνοντας ένα αισιόδοξο μήνυμα στους αντιφασίστες όλου του κόσμου. Η Χ. Α. νομίζει ότι οι εκλογές αυτές είναι η ευκαιρία της, για να ξεπλύνει με τη λαϊκή ψήφο την εγκληματική δράση της. Αφού η αστική νομιμότητα δεν μπορεί και δεν θέλει να πάρει την ευθύνη, ας τους σπρώξει στο περιθώριο ο ίδιος ο λαός.

Σας καλώ να δώσουμε με σταθερό και σίγουρο χέρι, δύναμη στη δύναμή μας. Το ΚΚΕ. Η επόμενη μέρα πρέπει να προβληματίσει τους εχθρούς του λαού δηλαδή τους ντόπιους και ξένους αφεντάδες. Ας μην τους επιτρέψουμε να χαρούν πίνοντας στην υγειά των κορόιδων.
Βυσσινόκηπος, Ανοιχτή Επιστολή του Βασίλη Χατζηδάκη

Κι ένα δικό μου σχόλιο:

Δηλώνεις "αντιφασίστας"; Νιώθεις αηδία για το φασισμό; Είναι στο χέρι σου να είναι το ΚΚΕ τρίτη δύναμη ΚΑΙ αυτή την Κυριακή, να πάρει το πάνω χέρι απέναντι στο μαύρο εφιάλτη της Χρυσής Αυγής. Είχες πολλές ευκαιρίες να κρίνεις ποιοι είναι αληθινά αντιφασιστική δύναμη και ποιοι πούλησαν "αντιφασισμό" όσο ήταν βολικό και trendy και τώρα σφυράνε άλλους σκοπούς, δήθεν για να "πιέσουν προς τα αριστερά" τους φασίστες. Θα τους "πιέσουν" όπως "πίεσαν" τα αφεντικά τους, τους καπιταλιστές... 

Τι θα κάνεις λοιπόν;

Γιατί οι φασίστες θα εκμεταλλευτούν την ΕΕ για να χτίσουν δίκτυα, θα αποκτήσουν κι άλλες πηγές χρηματοδότησης απ' τους μεγαλοεργολάβους, και με τα χρήματα θα οργανώσουν εκ νέου Τάγματα Εφόδου, θα ξανασηκώσουν κεφάλι και σουγιά, και γρήγορα ή γρηγορότερα, θα σε κάψουν ζωντανό, όπως έκαναν οι κολλητοί τους σ' όποιον δεν συμφωνούσε μαζί τους στην Ουκρανία. 

Κατανοητό ή "ξύλινο";

16 σχόλια:

 1. Για χάρη τριών Βλαδίμηρων που δεν ήταν μέτριοι… (αρχή)

  Σίγουρα θα με σιχτιρίσει ο Αντώνης πού κάθομαι και πρήζω τον ίδιον και τα παιδιά που παρακολουθούν το μπλογκ κατακαλόκαιρο με γλωσσολογικές αψιμαχίες.

  Συγνώμη, Αντώνη, συγνώμη παιδιά, το κάνω για τελευταία φορά και μάλιστα για χάρη τριών όχι μέτριων Βλαδίμηρων: του Βλαδίμηρου Ιβάνοβιτς Νταλ (1801–1872) που θεμελίωσε την νεότερη ρωσική λεξικογραφία, του Βλαδίμηρου Ιλίτς Ουλιάνοφ (Λένιν) (1870–1924) που εκτός απ’ όλα τ’ άλλα τα σπουδαία και τα μεγάλα, άλλαξε και την γνώμη πούχε για την ποίηση του Μαγιακόφσκι και του Βλαδίμηρου Βλαντιμίροβιτς Μαγιακόφσκι (1893–1930) του κορυφαίου σοβιετικού ποιητή (η σειρά των τριών Βλαδίμηρων είναι αυστηρά χρονολογική με βάση την χρονολογία γέννησης).

  Όπως λοιπόν είχα χτες το βράδυ υποσχεθεί, σηκώθηκα σήμερα το πρωί και πετάχτηκα στην κοντινή πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη για να βρω την πρώτη έκδοση του «Λεξικού» του Νταλ, γιατί στο σπίτι έχω μόνο την τρίτη έκδοση του 1905 που είναι επαυξημένη και συμπληρωμένη από τον επιμελητή Ι. Α. Μποντουέν-Ντε-Κουρτενέ. Την βρήκα και παραθέτω το λήμμα που ενδιαφέρει (το λήμμα δεν το μεταφράζω, έτσι για να «εξασκήσει» τα «ρωσικά» του ο Βρυξελλιώτης «ειδικός»).

  ТОЛКОВЫЙ СЛОВАРЬ ЖИВАГО ВЕЛИКОРУСКАГО ЯЗЫКА. В. И. ДАЛЯ. ЧАСТЬ ВТОРАЯ. И — О. МОСКВА 1865, стр. 1227 [Ερμηνευτικό Λεξικό της Ζωντανής Μεγαλορωσικής Γλώσσας. Βλαδίμηρου Ιβάνοβιτς Νταλ. Μέρος Δεύτερο. Γράμματα από И μέχρι και О. Μόσχα 1865, σελ. 1227]:

  ОГРОМЛЯТЬ, огромить кого, поражать внезапно и сильно, какъ грозою, громомъ. Огромить рыбу подо льдомъ, оглушить ее ударомъ обуха, чекмаря. Ну, огромилъ ты меня этою вѣстью! || Огромить скалу, обить, обломать, нпр. взрывами пороха. Огромленье ср. об. огромка ж. об. дѣйств. по знчн. глг. Огромный, сѣв. огромистый или огромнѣющій, необычайно великій, весьма большой, объемистый, обширный, большихъ размѣровъ, пространства. Огромность вселенной уму необъятна. Огромонить кого, чѣм, кстр. отягчить, обременить; || что, переложить во что лишку. Огромоздить кого, чѣм, огромонить, взвалить ношу или дѣло не по силамъ; || что, загромоздить, обставить, завалить кругомъ громоздкими вещами, затрудняя доступъ.

  Αποψιλωμένος και ψυλλιασμένος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πλάκα μας κάνει ο Απολιθωμένος.

   Εμείς κάνουμε κρα πότε θα γράψεις αυτά που μόνο εσύ μπορείς να γράψεις και να γνωρίζεις!

   Διαγραφή
  2. Ο ΜΗ Απολιθωμένος και πάντα αειθαλής.

   Σχολείο είσαι, όλοι θαυμάζουμε την ευρυμάθειά σου.

   Διαγραφή
 2. Άκυρον και συγνώμη!

  Αντώνη, παιδιά, συγνώμη για το λάθος˙ το τελευταίο που θάθελα αυτές τις ώρες και τις στιγμές θάταν να κάνω πλάκα. Τεχνικό λάθος κι η περασμένη ώρα μ’ έκαναν να ξαναστείλω κάτι πούχα γράψει το περασμένο καλοκαίρι…

  Για «εξιλέωση» δικιά μου κι εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης του LR έπεται ένα απόσπασμα από την ομιλία του Νίκου Ζαχαριάδη πάνω στο πρώτο θέμα της 7ης Πλατειάς Ολομέλειας της ΚΕ του ΚΚΕ (20/2/1957, κάποτε μεταξύ 15.00΄ και 16.50΄)˙ πηγή: Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ. Η 7η ΠΛΑΤΙΑ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ. 18–24 Φλεβάρη 1957. Εισηγήσεις―Αποφάσεις―Ομιλίες―Πρακτικά, «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ», ΑΘΗΝΑ 2011, σσ. 236–237.

  […] Σύντροφοι, ένα ακόμα στο ζήτημα αυτό. Για το γιουγκοσλαβικό παράδειγμα. Εγώ ήμουνα της γνώμης και επιμένω. Η γιουγκοσλαβική κρίση που δημιουργήθηκε το 1948 και μας άνοιξε τις πλάτες στο Γράμμο και τα νώτα μας όλα, στις συνθήκες εκείνες, έπαιξε αποφασιστική σημασία. Να τον εξορίζουμε αυτόν τον παράγοντα είναι να βρούμε* την πραγματικότητα και τα γεγονότα. Θα κάνω μια σύγκριση, μόνο σύγκριση όχι παραλληλισμό, σα να λέμε ότι αν οι Μεραρχίες των εθελοντών των Κινέζων δε πήγαιναν στην Κορέα, ότι μπορούσαμε να νικήσουμε εκεί χωρίς αυτές. Τη στιγμή που ’χανε φτάσει μέχρι το ποτάμι. Ή και ας πούμε χωρίς τη βοήθεια που έδωσε η Σοβιετική Ένωση στην Ουγγαρία, ότι η Λαϊκή Δημοκρατία δεν κινδύνευε εκεί αποφασιστικά. Εμείς αυτή τη βοήθεια που ’χαμε, αυτά που τα παίρναμε όλα από κει, μας τα κόψανε και όχι μόνο αυτά σε επηρεασμό και οι γείτονοι μάς κόψαν στην κρίση του Γράμμου. Η γνώμη μου ποια είναι; Εμείς προχωρούσαμε βασανιστικά με λάθη διορθώνοντας, κάνοντας, δείχνοντας, αν δεν υπήρχε η γιουγκοσλαβική κρίση, εμάς από την Ελλάδα να μας ξήλωναν δεν μπορούσαν. Θα τραβούσαμε άλλα πέντε χρόνια αλλά να μας ξηλώσουν δεν μπορούσαν. (Κάποιος φωνάζει: Μας σακάτεψες). Μας σακάτεψες. 30 χρόνια πολεμούσαν οι Κινέζοι. Έτσι. […]

  * βρούμε ― κατά πάσα πιθανότητα λάθος του πρακτικογράφου˙ μάλλον: να μην βρούμε (δική μου διόρθωση).

  Καλό βράδυ και καλή δύναμη σ’ όλους κι όλες!

  Αποψιλωμένος και ψυλλιασμένος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Βρε εγώ σε πειράζω, είσαι πάντα παραπάνω από ευπρόσδεκτος με τόσα που μας μαθαίνεις!

   Καλό βράδυ και καλή δύναμη και σε σένα σύντροφε.

   Διαγραφή
  2. Μια αρκετά πλήρης σύνοψη των κινήσεων των "αντιφα" της πορδής και κάποια ερωτήματα: http://polihni.blogspot.com/2014/05/blog-post_22.html

   Διαγραφή
  3. Ανεξέλεγκτο αρχίζει να μοιάζει πλέον το «παιχνίδι» με τη Χρυσή Αυγή, ιδιαίτερα στο Δήμο Αθηναίων, όπου έλαβε και τα μεγαλύτερα ποσοστά πανελλαδικά. Μετά τα ανοίγματα των Π. Σκουρλέτη, Γ. Σακελλαρίδη αλλά και Α. Καλύβη στους ψηφοφόρους του κόμματος ήρθε η έκπληξη από τον υποψήφιο με τoν Ηλία Κασιδιάρη δημοτικό σύμβουλο Αθηναίων Χρίστο Γούδη, ο οποίος με ανοιχτή επιστολή* του προς τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει εμμέσως πλην σαφώς ότι τον στηρίζει: «Η «γραμμή Καμίνη», ο οποίος προβάλλει βαθιά και ενσυνείδητα και συστηματικά την έννοια της «πόλης» αποκομμένη από την έννοια της «πατρίδας», με βρίσκει κάθετα αντίθετο και, προσωπικά τουλάχιστον, δεν θα επιθυμούσα να τον δω να υποστηρίζεται από τους εθνικιστές στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γούδης.

   Μάλιστα, τονίζει ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που ενώνουν τη ΧΑ και το ΣΥΡΙΖΑ (!) καθώς «ούτε εσείς είστε κομμουνιστές, ούτε εμείς είμαστε φασίστες»!

   Nα σημειωθεί ότι αργότερα και μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε, ο Ηλίας Κασιδιάρης «διόρθωσε» τη “γραμμή» λέγοντας ότι οι ψηφοφόροι της ΧΑ θα ρίξουν μαύρο σε όλους.
   http://www.aftodioikisi.gr/dimoi/xontrainei-to-paixnidi-me-ti-xa-dilonei-oti-stirizei-sakellaridi-stin-athina-proti-fora-nazi-aristera-leei-i-nd

   Διαγραφή
  4. Παπαδημούλης-defensenet: http://2.bp.blogspot.com/-zgfkrN5G62U/U3zZaEQ3iKI/AAAAAAADK3k/-qJYUitwleo/s1600/Χωρίς+τίτλο.jpg

   Διαγραφή
  5. Η επιστολή Γούδη στον Σακελλαρίδη:

   Ανοιχτή επιστολή του Χρίστου Γούδη στον Σακελλαρίδη για τις ύβρεις κατά Κασιδιάρη: “Αγαπητέ Γαβριήλ…”

   «ΔΕΞΙΟΤΕΡΑ ΚΟΥΡΟΠΑΤΚΙΝ»

   Ανοιχτή επιστολή στον υποψήφιο δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ

   Γαβριήλ Σακελλαρίδη

   Αγαπητέ Γαβριήλ,

   Αφού σε συγχαρώ για τις επιδόσεις σου στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών στον Δήμο Αθηναίων, θα ήθελα να σου εξωτερικεύσω κάποιες προσωπικές μου σκέψεις, σχετικά με τη σχέση Αριστεράς-Δεξιάς (στις ακραίες έστω εκφάνσεις τους) και συνακόλουθα κάποιες άλλες σκέψεις μου σχετικές με τον επικείμενο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών.

   Αναφορικά με το πρώτο σκέλος, θα σου παραθέσω αυτούσιες τις απόψεις μου, τις οποίες έχω ήδη δημοσιοποιήσει σε σχετικό δοκίμιό μου του Οκτωβρίου του 2012, το οποίο και συμπεριέλαβα στο βιβλίο μου «Βαϊμάρης και Θούλης (Α)γωνία», που εξεδόθη από τον εκδοτικό οίκο του Γιάννη Σχοινά «Νέα Θέσις», τον Δεκέμβριο του 2012:

   Πολιτική Τοπολογία
   Μελανέρυθρα Συγκοινωνούντα Δοχεία

   Οι Δελφοί βρίσκονται στο κέντρο («ομφαλό») της Γης,

   στο σημείο όπου συναντήθηκαν δυο αητοί που τους είχε

   εξαπολύσει ο Δίας από δύο αντίθετα άκρα του κόσμου.

   Μύρων Στάγκμαν «Εκατό Προφητείες του Μαντείου των Δελφών»

   Διαγραφή
  6. Το κοινωνικό γήπεδο στο οποίο διεξάγεται ο εκάστοτε πολιτικός αγώνας μπορεί να είναι είτε επίπεδο (σε περίπτωση κοινωνικής ψυχοστασίας) είτε σφαίρα (σε περίπτωση κοινωνικού βρασμού). Κατά συνέπεια δύο παίκτες που ξεκινούν από το ίδιο σημείο πάνω στην ίδια γραμμή, προς αντίθετες όμως κατευθύνσεις, στην μεν πρώτη περίπτωση θα αποκλίνουν διηνεκώς, ενώ στην δεύτερη (μη ευκλείδεια γεωμετρία) κάποια στιγμή θα συναντηθούν (αν για παράδειγμα κινούνται σε αντίθετες διευθύνσεις αλλά επάνω στον ισημερινό της σφαίρας). Είναι η τυπική περίπτωση μεταξύ κομμουνισμού και φασισμού. Όταν η δυναμική της κοινωνικής αστάθειας επιβάλλει το παιχνίδι να διεξαχθεί στην επιφάνεια μιας σφαίρας (δεδομένου ότι κάτω από το καθεστώς της παγκοσμιοποίησης, σφαίρα είναι ο πλανήτης μας όχι μόνο στερεομετρικά αλλά και κοινωνικά και οικονομικά), τότε τα δύο αυτά ιδεολογικά συστήματα συγκλίνουν.

   Η άγρια «αδελφική» διαμάχη τους (Άβελ και Κάϊν, Ρωμύλος και Ρέμος) οφείλεται στο ότι επί της ουσίας και τα δύο απευθύνονται σε ένα κοινό, του οποίου τα πιστεύω εύκολα το καθιστούν εν δυνάμει υποστηρικτή του ενός ή του άλλου φαινομενικά αντίθετου ιδεολογικού σχήματος. Το προς τα πού θα κλίνει η πλάστιγγα είναι τότε συνάρτηση της επικοινωνιακής δυναμικής και διαχείρισης που αναπτύσσουν οι «τύποις» αντιμαχόμενες παρατάξεις. Στον εμφύλιο αυτόν ιδεολογικό πόλεμο, ο μόνος κερδισμένος είναι ο πραγματικός εχθρός: το παγκόσμιο περιπλανώμενο σύστημα των διεθνών τοκογλύφων και καταχραστών της εξουσίας, την οποία κατέχουν εν ονόματι μιας πλασματικής, εικονικής και ψευδεπίγραφης Δημοκρατίας.

   Ιδιαίτερα επίκαιρη είναι η σχετική ανάλυση του Ιωάννη Μεταξά στο προσωπικό του ημερολόγιο (τόμος 4ος, Ίκαρος, Αθήνα 1960, σελ. 446-448), περί καπιταλισμού, Δημοκρατίας και της χημικής συγγένειας των καθεστώτων της εποχής του:

   «Η Δημοκρατία είναι το παιδί του καπιταλισμού… Είναι το όργανο με το οποίο κατορθώνει ο καπιταλισμός να παριστάνη τη θέλησή του ως τη λαϊκή θέληση. Αυτό το είδος της Δημοκρατίας χρειάζεται εκλογές καθολικής μυστικής ψηφοφορίας, άρα οργανωμένα κόμματα και συνεπώς μεγάλα κεφάλαια. Χρειάζεται για τον ίδιο λόγο εφημερίδες, άρα μεγάλα κεφάλαια. Χρειάζεται εκλογική οργάνωση κάθε φορά και εκλογικούς αγώνες, άρα χρήματα. Και τόσα άλλα που απαιτούν κεφάλαια… Από την άλλη μεριά ο καπιταλισμός, για να συσσωρεύσει τα κεφάλαια στα χέρια εκείνων που τον εκπροσωπούν και να κάμη όλο τον κόσμο σκλάβους του – μα σκλάβους που να νομίζουν πως είναι ελεύθεροι – έχει ανάγκη της ελευθέρας οικονομίας… Κράτη που επικρατεί η διευθυνόμενη οικονομία, όσο και αν είναι δημοκρατικά – και εννοούμε τέτοια που αποσκοπούν το γενικό συμφέρον του λαού – δεν συμφέρουν στον καπιταλισμό. Γιατί μέσα σε τέτοια κράτη δεν είναι δυνατή η εκμετάλλευση του συνόλου του λαού από τους εκπροσώπους του καπιταλισμού… Αλλά ο καπιταλισμός τα ονομάζει τυραννίες… Από τη μια μεριά Αγγλία, Γαλλία, Αμερική (καπιταλισμός)·από την άλλη Γερμανία, Ρωσία, Ιταλία (διευθυνόμενη οικονομία)».

   Διαγραφή
  7. Αυτά, μπροστά στο σταυροδρόμι κρίσιμων αποφάσεων. Κι αυτό διότι η δική μας ταλαίπωρη Δημοκρατία αρνείται να αυτοκαθαρθεί, έτσι ώστε τα σκληρά κοινωνικά μέτρα που είναι αναγκασμένη να πάρει, για την έξοδό μας από την Κρίση, να γίνουν αποδεκτά από έναν λαό που χειμάζεται και που θεωρεί ότι, ζώντας μέσα σε ένα σύννεφο παρακμής, διαφθοράς και συνδιαλλαγής των ταγών της, λοιδωρείται και χλευάζεται από αυτούς.   ***

   Είπα αυτά που θεωρώ ότι μας ενώνουν, δεδομένου μάλιστα ότι ούτε εσείς είστε κομμουνιστές, ούτε εμείς είμαστε φασίστες. Είστε περισσότερο διεθνιστές και λιγότερο εθνικιστές απ’ ότι εμείς, μέχρις εδώ όμως. Η καταχρηστική λεκτική ερμηνεία των όρων δεν κάνει καλό σε κανένα μας, οξύνει καταστάσεις και προκαλεί συναισθηματικές φορτίσεις, που δυστυχώς οδήγησαν πρόσφατα σε τραγικά και μη αναστρέψιμα περιστατικά, για όλα εκείνα τα παιδιά που έχασαν άδικα τη ζωή τους.   Σίγουρα υπάρχουν και αυτά που μας χωρίζουν. Το μεταναστευτικό, συνυφασμένο με το οργανωμένο δουλεμπόριο και παραεμπόριο, αλλά και την εγκληματικότητα στην πόλη των Αθηνών, όπως και ο τρόπος αντιμετώπισής τους, είναι το μείζον. Δεν ξεκίνησε από την Αριστερά. Κάποιοι επεδίωκαν φθηνά εργατικά χέρια και συνακόλουθα την υποβάθμιση του Έλληνα εργάτη, και ως προς την δυνατότητα εύρεσης εργασίας και ως προς την εκμηδένιση των ημερομισθίων του. Αυτά είναι πλέον γνωστά, και πρώτος τα κατήγγειλε ο Μαρξ στο «Κεφάλαιο». Θα περίμενα να γίνονται αποδεκτά και από την Αριστερά. Η έννοια του συμπαγούς ελληνικού έθνους και της ανάγκης προστασίας της πατρίδας μας είναι το δεύτερο, δεν νομίζω όμως ότι υπάρχουν Έλληνες που δεν αγαπούν την πατρίδα τους, ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι όπως εσύ. Η «γραμμή Καμίνη», ο οποίος προβάλλει βαθιά και ενσυνείδητα και συστηματικά την έννοια της «πόλης» αποκομμένη από την έννοια της «πατρίδας», με βρίσκει κάθετα αντίθετο και, προσωπικά τουλάχιστον, δεν θα επιθυμούσα να τον δω να υποστηρίζεται από τους εθνικιστές στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών.   Σκέψου τα λίγο, όλα αυτά, η πολιτική αντιπαλότητα δεν θα πρέπει να οδηγεί σε λεκτικές υπερβολές, «οι λέξεις», είπε κάποτε ένας μεγάλος αστροφυσικός, «είναι σαν τα καμάκια, όταν καρφωθούν δεν βγαίνουν εύκολα, κι αφήνουν ανεξίτηλα σημάδια». Ας είμαστε προσεκτικοί στις εκφράσεις μας, ένθεν κακείθεν, και ας καταβάλουμε προσπάθεια να συνεννοηθούμε. Κάποιος, επίσης αστροφυσικός, είπε κάποτε: «αυτός ο άνθρωπος είναι δύσκολος, θα πρέπει να μιλήσω περισσότερο μαζί του». Αυτή είναι η μόνη διέξοδος που έχουμε μπροστά μας. Περισσότερη συζήτηση, έστω και αντιρρητική. Ποτέ να μη δυναμιτίζουμε τις γέφυρες. Τα νερά των ποταμιών είναι θολά, κι έχουν ρουφήχτρες.   Καλό δρόμο στο ταξίδι της ζωής,   Χρίστος Γούδης

   Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

   (δεν έχω ακόμα ιδέα για το αποτέλεσμα της σταυροδοσίας)

   με την «Ελληνική Αυγή για την Αθήνα»

   http://www.makeleio.gr/?p=96049

   Διαγραφή
  8. Τη γεωμετρία του δεν την καταλαβαίνω εντελώς:

   δεδομένου μάλιστα ότι ούτε εσείς είστε κομμουνιστές, ούτε εμείς είμαστε φασίστες--->
   ενώ στην δεύτερη (θετικά καμπυλωμένος χώρος) κάποια στιγμή θα συναντηθούν (αν [και μόνο αν, και όχι] για παράδειγμα κινούνται σε αντίθετες διευθύνσεις αλλά επάνω στον ισημερινό [ίδια γεωδαισιακή γραμμή]).--->

   Εκείνο που όμως κατάλαβα είναι ότι ούτε η ΧΑ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «φασίστες» (γιατί και οι μεν και οι δε σουλατσάρουν στις εύκρατες ζώνες)· φασίστες είναι μόνο οι κομμουνιστές που κατοικούν στον ισημερινό [στη «Μαύρη ήπειρο»].

   Είστε περισσότερο διεθνιστές και λιγότερο εθνικιστές απ’ ότι εμείς, μέχρις εδώ όμως--->

   Εδώ υπονοεί τη «(μη) συνάντηση» των δύο «χώρων» που κινούνται μάλλον σε λωρίδα του Μέμπιους. Οι μεν από πάνω, οι δε από κάτω, με το ίδιο σημείο εκκίνησης.

   Αυτά.

   Διαγραφή
  9. Επιβεβαίωση του κομπερμί από "βαθύ κόκκινο":

   Του Γιώργου Αλεξάτου

   Η πλειονότητα όσων ψηφίζουν τη ναζιστική συμμορία αποτελείται από φασίστες και αποβράσματα.

   Μικροαστούς εκμεταλλευτές μεταναστών, μεσοαστούς απογόνους δωσιλόγων, μπάτσους βασανιστές, ανθρώπους της νύχτας.

   Σημαντικό μέρος, όμως, των ψηφοφόρων της το αποτελεί και κόσμος εξαθλιωμένος, απελπισμένος, κόσμος που οδηγείται στην κοινωνική περιθωριοποίηση. Δικός μας κόσμος. Ταξικά αδέρφια.

   Από πού κι ως πού μας αφήνει αδιάφορους αυτός ο κόσμος; Ποιοι είναι αυτοί οι μεσοαστοί ελιτίστες που χώθηκαν στις γραμμές μας και δυσανασχετούν με την προσέγγισή του;
   Μην ανησυχούν! Δεν θα τους λερώσουν το σαλόνι. Στα δικά μας σπίτια θα έρχονται τ' αδέρφια μας.
   http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/05/blog-post_507.html

   Ο Αλεξάτος είναι δηλωμένος ΣΥΡΙΖΑίος...

   Διαγραφή
  10. Σήμερα το πρωί, απ' τον "ακομμάτιστο" που συκοφαντεί ΚΚΕ και Πελετίδη κάθε μέρα:


   sotiris koukios ‏@skoukios 25m
   δεν μπορώ όμως ναδεχτώ και στην ηλίθια μικροπολιτική συζήτηση ότι 440000 άνθρωποι είναι εγκληματίες.. να τους στείλουμε εξορία ε;

   Διαγραφή
 3. κι οχι τιποτα αλλο αλλα τρελλαθηκα να βαζω στη μεταφραση γκουγκλ το κειμενο παραπανω !!!
  Ρωσικα ,Λευκορωσικα,Ουκρανικα ,μεχρι και λιθουανικα το εβαλα ...νοημα δεν εβγαζα τι θελει να πει ο ποιητης ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ να σαι καλα ρε σφε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @ Γκεόργκυ Ζούκωφ

   Δεν επιδιώκω να τρελάνω κανένα και καμιά, και τελευταίο εσένα, αγαπητέ φίλε!

   Ο αυτόματος μεταφραστής του Google δεν μπορεί να μεταφράσει το συγκεκριμένο ρωσικό κείμενο, επειδή είναι γραμμένο με την παλιά, προ του 1918, ρωσική ορθογραφία, την οποία και δεν αναγνωρίζει.

   Ακολουθεί η ελληνική μετάφραση του παραπάνω κείμενου, το οποίο είναι αντιγραφή λήμματος από το «Ερμηνευτικό Λεξικό της Ζωντανής Μεγαλορωσικής Γλώσσας του Βλαδίμηρου Ιβάνοβιτς Νταλ» (Μέρος Δεύτερο. Γράμματα από И μέχρι και О. Μόσχα 1865, σελ. 1227 [ТОЛКОВЫЙ СЛОВАРЬ ЖИВАГО ВЕЛИКОРУСКАГО ЯЗЫКА. В. И. ДАЛЯ. ЧАСТЬ ВТОРАЯ. И — О. МОСКВА 1865, стр. 1227]):

   ОГРОМЛЯТЬ, огромить με αντικείμενο σε αιτιατική πτώση επί ζώντων (κάποιον, κάποιαν, κάποιο), χτυπώ αναπάντεχα και σκληρά, σαν μια καταιγίδα, σαν ένας κεραυνός. Огромить ένα ψάρι κάτω από την επιφάνεια του πάγου, το ζαλίζω χτυπώντας το με το αμβλύ μέρος αιχμηρού αντικείμενου, μ’ έναν κόπανο. Λοιπόν, με огромилъ μ’ αυτήν την είδηση! || Огромить έναν βράχο, τον σπάζω/τσακίζω/θραύω, π.χ. με εκρήξεις πυρίτιδας. Огромленье ουδέτερο και огромка θηλυκό ουσιαστικά που δηλώνουν διαρκή ή τετελεσμένη ενέργεια σύμφωνα με τη σημασία του ρήματος. Огромный, βόρειο ιδίωμα огромистый ή огромнѣющій, ασυνήθιστα μεγάλος, πολύ μεγάλος, ογκώδης, εκτεταμένος, που καταλαμβάνει μεγάλες διαστάσεις, μεγάλο χώρο. Την огромность του σύμπαντος δεν μπορεί να την συλλάβει το ανθρώπινο μυαλό. Огромонить με αντικείμενο σε αιτιατική πτώση επί ζώντων (κάποιον, κάποιαν, κάποιο) και με οργανική πτώση πράγματος (με κάτι), ιδίωμα της περιοχής Κοστρομά (επι)βαρύνω/επιδεινώνω, (επι)βαρύνω/παραφορτώνω· || με αντικείμενο σε αιτιατική πτώση πράγματος (κάτι), μετατοπίζω ώστε να δημιουργείται πλεόνασμα. Огромоздить με αντικείμενο σε αιτιατική πτώση επί ζώντων (κάποιον, κάποιαν, κάποιο) και με οργανική πτώση πράγματος (με κάτι), επιβαρύνω, φορτώνω κάποιον με βάρος ή με δουλειά που ξεπερνά τις δυνάμεις του· || με αντικείμενο σε αιτιατική πτώση πράγματος (κάτι), συσσωρεύω, περιβάλλω/περιστοιχίζω, επισωρεύω κυκλικά με ογκώδη πράγματα, εμποδίζοντας την πρόσβαση.

   Δεν μετάφρασα αυτό καθαυτό το λήμμα και τα παράγωγά του.

   Αντώνη, παιδιά, σας ζάλισα και πάλι, μέρες κι ώρες που είναι, με τα λεξικογραφικά μου, συγνώμη!

   Καλή και πολλή δύναμη σ’ όλους κι όλες!

   Αποψιλωμένος και ψυλλιασμένος

   Διαγραφή