Πέμπτη, 22 Μαΐου 2014

ΠΑΜΕ: Διεθνιστική βοήθεια στις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας που πλήττονται από πλημμύρες

ΠΑΜΕ: Διεθνιστική βοήθεια στις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας που πλήττονται από πλημμύρες
Συμμετέχει ήδη το ΕΚ Λάρισας
Δημοσίευση: Τετ, 21/05/2014 - 22:34

Στην οργάνωση διεθνιστικής βοήθειας για τους λαούς των χωρών της πρώην Γιουγκοσλαβίας που πλήττονται από τις πλημμύρες προχωρά το ΠΑΜΕ, καλώντας τις ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα να συγκεντρώσουν άμεσα βασικά είδη πρώτης ανάγκης και είδη υγιεινής.

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ επισημαίνει: «Η εργατική τάξη και ο λαός της πρώην Γιουγκοσλαβίας εκτός από τη φτώχεια και την ανεργία που βιώνουν από την πολιτική της ΕΕ, των μονοπωλίων και των κυβερνήσεών τους, δέχθηκαν πλήγμα από τις πρόσφατες πλημμύρες, με αποτέλεσμα να υπάρχουν νεκροί και δεκάδες χιλιάδες άστεγοι.


Πριν 15 χρόνια, το ΠΑΜΕ οργάνωσε εκατοντάδες μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις σε όλες τις πόλεις της χώρας μας ενάντια στους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Στελέχη του ΠΑΜΕ συμμετείχαν ως "ανθρώπινες ασπίδες" στις γέφυρες και τα κτίρια που ήταν στόχοι των βομβαρδιστικών των ΗΠΑ και των ευρωενωσιακών συμμάχων τους. Στη Θεσσαλονίκη προσπαθήσαμε να παρεμποδίσουμε το στρατό των ΗΠΑ να εισβάλει στη γειτονική μας χώρα.

Σήμερα, το ΠΑΜΕ απέναντι σε αυτή την κατάσταση παίρνει και πάλι την πρωτοβουλία, εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη του, και οργανώνει διεθνιστική βοήθεια για τους λαούς των χωρών της πρώην Γιουγκοσλαβίας (της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, της Σερβίας και της Κροατίας).

Καλούμε τις ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα και τα συνδικάτα να συγκεντρώσουν άμεσα βασικά είδη πρώτης ανάγκης και είδη υγιεινής, όπως:

Λευκά είδη (σεντόνια, κουβέρτες), κάλτσες για όλες τις ηλικίες, εσώρουχα για όλες τις ηλικίες, πάνες για μωρά και ενήλικες, είδη υγιεινής (σαπούνια, χαρτί υγείας, μωρομάντιλα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σερβιέτες), αντισηπτικά σαπούνια, γάλα σε σκόνη για μωρά και εβαπορέ.

Πληροφορίες στα γραφεία του ΠΑΜΕ στα τηλέφωνα: 210 3301842, 210 3301847, 210 3833786».

Στο μεταξύ το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, ανταποκρινόμενο στην έκκληση του ΠΑΜΕ, για τη συγκέντρωση διεθνιστικής βοήθειας για τους λαούς των χωρών της πρώην Γιουγκοσλαβίας (της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, της Σερβίας και της Κροατίας) συγκεντρώνει βοήθεια στα γραφεία του (Εργατικής Πρωτομαγιάς 6), τις παρακάτω ημέρες και ώρες: Δευτέρα 26/5, Τρίτη 27/5, Τετάρτη 28/5, Πέμπτη 29/5, από 8.30 π.μ. μέχρι 3 μ.μ. και από 7 μ.μ. μέχρι 8.30 μ.μ.

Πληροφορίες στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου στα τηλέφωνα: 2410 250708, 532459.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου