Τετάρτη, 21 Μαΐου 2014

Και Καρυπίδην στηρίζομεν (διακριτικώς, βεβαίως)

Αμάν αυτοί οι αρτηριοσκληρωτικοί σταλίνες, λίγη πολυτασικότητα δεν έχουν!
kozan.gr: Υπέρ της στήριξης του Θοδωρή Καρυπίδη μερίδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και του συνδυασμού του Θέμη ΜουμουλίδηΣύσκεψη στο εκλογικό κέντρο του κ. Θέμη Μουμουλίδη, με θέμα την επόμενη ημέρα μετά τις εκλογές, καθώς και τη “γραμμή… που θα ακολουθήσει ο συνδυασμός στο δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών, πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Kozan.gr, το μοναδικό ΜΜΕ που βρέθηκε έξω από το γραφείο που πραγματοποιούνταν η κλειστή σύσκεψη και συνομίλησε – εκ των υστέρων – με κάποιους από τους συμμετέχοντες σ’ αυτή, δεν ήταν λίγα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που τάχθηκαν ανοιχτά υπέρ της στήριξης του Θοδωρή Καρυπίδη, μεταξύ αυτών και ο αναπληρωτής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης, κ. Βασίλης Κωνσταντινίδη. Μάλιστα, ο κ. Κωνσταντινίδης, τόνισε χαρακτηριστικάστο Kozan.gr πως: «Ο κ. Καρυπίδης εκφράζει ένα μεγάλο μέρος των απόψεων που υιοθετούμε και εμείς ως συνδυασμός, όπως θέματα που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη, την κοινωνία, αλλά και τη ΔΕΗ, η οποία, πρέπει να μείνει δημόσια».

Αύριο αναμένεται να εκδοθεί σχετική ανακοίνωση από την παράταξη του κ. Μουμουλίδη, που θα φανερώνει τις προθέσεις του συνδυασμού. Πιθανότατα θα καλούνται οι ψηφοφόροι να ψηφίσουν κατά συνείδηση, όμως, ατύπως, το κλίμα που διαμορφώνεται, από μια μερίδα στελεχών, όπως προαναφέραμε, έχει σαφή κατεύθυνση.
Θανάσης Τέγος
Kozan.gr

Συνδυασμός “ΑλλαΖουμε εποχή”: Δεν είναι στην κουλτούρα μας, η «υπόδειξη» συμπεριφοράς των πολιτών στην κάλπη

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,
θέλουμε , από καρδιάς, να ευχαριστήσουμε τους χιλιάδες πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας που τίμησαν με την ψήφο τους την πρότασή μας. Μια πρόταση με σαφές αριστερό-κοινωνικό πρόσημο.

Σε όσους δεν μας ψήφισαν, αναγνωρίζοντας τις δικές μας αντικειμενικές δυσκολίες , δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τον διάλογο μαζί τους , ώστε να αρθούν οι επιφυλάξεις στην αριστερή πρότασή μας, που βάζει στο επίκεντρο κάθε συζήτησης τον άνθρωπο.

Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας, στη διαμόρφωση ενός ελπιδοφόρου, αισιόδοξου μέλλοντος στη Δ. Μακεδονία. Κάθε υποψήφιος σύμβουλος της παράταξης «αλλαΖουμε εποχη», θα είναι παρών για τα επόμενα πέντε χρόνια και σε συνεχή διάλογο με τους πολίτες, συμβάλλοντας στην κοινή προσπάθεια επίλυσης των σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων.

Δεσμευόμαστε να ασκήσουμε μια δημιουργική αντιπολίτευση , με αποκλειστικό γνώμονα τα συμφέροντα του λαού της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Βασικοί άξονες του προγράμματός μας ήταν και παραμένουν:

Ο συνολικός σχεδιασμός του μέλλοντος της Δ.Μακεδονίας και μια τεκμηριωμένη αναπτυξιακή πολιτική, που να συμβάλλει άμεσα και δυναμικά στη μείωση της ανεργίας.

Η δημιουργία ενός σαφούς,επιτακτικά αναγκαίου, δικτύου υπηρεσιών κοινωνικής αλληλεγγύης στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Η υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ, προτάσσοντας τον κυρίαρχο αναπτυξιακό ρόλο, που θέλουμε να διαδραματίσει η ΔΕΗ στη Δ.Μακεδονία.

Η διοικητική αποκέντρωση με στόχο την αποκατάσταση διαχρονικών κοινωνικών αδικιών , με έμφαση στις απομακρυσμένες περιοχές.

Η ενθάρρυνση και ενίσχυση επιχειρηματικών πρωτοβουλιών νέων ανθρώπων. Η δημιουργία παράλληλου Περιφερειακού Συμβουλίου Νέων , με στόχο τη συμμετοχή στη συνδιαμόρφωση προτάσεων, αλλά και στον έλεγχο του έργου του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,

την Κυριακή, οι εκλογές τελειώνουν. Όμως τα προβλήματα που δημιούργησαν οι μνημονιακές πολιτικές , ζητούν επιτακτικά λύσεις. Με την ψήφο μας θα έχουμε καθορίσει το μέλλον μας. Την Κυριακή αποφασίζουμε για το μέλλον μας. Οι εκλογές αυτές είναι ιστορικής σημασίας και ο ρόλος τους δεν μπορεί να υποβαθμίζεται. Υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατική λειτουργία των θεσμών και τον διαρκή διάλογο με την κοινωνία και τους εκπροσώπους της. Ζητάμε τη συμμετοχή. Καταγγέλλουμε τα μνημόνια , όχι ως εύκολη ρητορεία, αλλά ως αριστερή πρόταση με τον άνθρωπο στο επίκεντρο και με την κοινωνική πολιτική ως πρόταγμα, ιδίως στη σοβούσα οικονομική και κοινωνική κρίση.

Αναφορικά με τις παρατάξεις που διεκδικούν τη διοίκηση της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας, ομόφωνα συμφωνήσαμε:

Ως παράταξη, με σαφές – αριστερό πρόσημο, δεν είναι στην κουλτούρα μας, η «υπόδειξη» συμπεριφοράς των πολιτών στην κάλπη. Οι χιλιάδες πολίτες που εμπιστεύτηκαν το ψηφοδέλτιό μας την πρώτη Κυριακή, διαθέτουν την ωριμότητα να επιλέξουν τον συνδυασμό , που επιθυμούν να αναλλάβει τη διοίκηση της περιφέρειας, αναλύοντας πολιτικές, προγραμματικές προτάσεις και πρόσωπα που θα τους εκπροσωπήσουν επαρκέστερα και που θεωρούν ότι βρίσκονται εγγύτερα στα πολιτικά μας προτάγματα και στις προγραμματικές μας θέσεις.

Καλούμε το λαό της Δυτικής Μακεδονίας και ΚΑΘΕ ΝΕΟ ΑΝΘΡΩΠΟ να ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΜΑΖΙΚΑ στις κάλπες της 25ης Μαΐου. Η αποχή είναι εχθρός του μέλλοντός μας.

Παράλληλα , με σεβασμό στην πρώτη επιλογή τους, καλούμε , όλους τους φίλους της παράταξής μας , αλλά και τους χιλιάδες φίλους του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν την πρώτη Κυριακή άλλες παρατάξεις, να ενδυναμώσουμε το μήνυμα της ανατροπής της συγκυβέρνησης, της ανατροπής των μνημονίων , υπερψηφίζοντας το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές της Κυριακής.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ
ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ

kozan.gr: O Θέμης Μουμουλίδης σχετικά με δημοσιεύματα

Σχετικά με δημοσιεύματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν στη θέση του συνδυασμού μας “αλλαζουμε εποχή” ενημερώνω ως επικεφαλής της παράταξης, πως με σεβασμό στη συλλογικότητα που από κοινού δημιουργήσαμε, συζητήσαμε σε ένα κλίμα γόνιμου διαλόγου τόσο για το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών, όσο και για το θέμα των κρίσιμων και καθοριστικών για το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας ευρωεκλογών της επόμενης Κυριακής.

Συμφωνήσαμε ομόφωνα πως αύριο θα εκδοθεί κείμενο-θέση της παράταξης μας για τις εκλογές της Κυριακή και διευκρινίστηκε πως για λόγους καθαρά αρχής δεν θα εκδοθεί καμιά “ειδησή” ή θέση υποψήφιου. Η παράταξη μας υιοθετησε από τη στιγμή της δημιουργίας της, τις αρχές της συλλογικότητας και του αμοιβαίου σεβασμού. Δεν είναι άλλωστε στις πρακτικές της αριστεράς να νουθετεί την κοινωνία σε σχέση με θέματα επιλογής που μόνο εντυπώσεις δημιουργούν.

kozan.gr: O κ. Μουμουλίδης αναφέρεται προφανώς στο δημοσίευμα του kozan.gr εδώ, στο οποίο όμως ο συντάκτης, ξεκαθαρίζει, πως: ” Αύριο αναμένεται να εκδοθεί σχετική ανακοίνωση από την παράταξη του κ. Μουμουλίδη, που θα φανερώνει τις προθέσεις του συνδυασμού. Πιθανότατα θα καλούνται οι ψηφοφόροι να ψηφίσουν κατά συνείδηση, όμως, ατύπως, το κλίμα που διαμορφώνεται, από μια μερίδα στελεχών, όπως προαναφέραμε, έχει σαφή κατεύθυνση”.
Kozan.gr

2 σχόλια:

 1. Πω πω πω πω πω μια στήριξη στον Πελετίδη!!!!

  ΝΑ, με το συμπάθειο...

  O ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΕΛΕΤΙΔΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΓΙΑ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ!

  ΑΠΡΟΚΛΗΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΙΤΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΕΛΕΤΙΔΗ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ!

  Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει σύσσωμος με σαφήνεια και αποφασιστικότητα και στηρίζει στο β' γύρο τον Κ. ΠΕΛΕΤΙΔΗ υποψήφιο δήμαρχο στην Πάτρα που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ, την ίδια στιγμή ο Κ. Πελετίδης παίρνοντας αφορμή από «κάποιους» (!!!) που υποτίθεται ότι σπεύδουν σε ανεύθυνες φημολογίες, επιδίδεται σε κακοήθεις και σε κάθε περίπτωση εκτός τόπου και χρόνου, επιθέσεις σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και του Α. Τσίπρα και μάλιστα με ανοίκειους χαρακτηρισμούς και εύκολες βαρύτατες κατηγορίες.

  Δεν γνωρίζουμε τον Κ. Πελετίδη, λυπούμεθα, όμως, για μια στάση που δεν είναι καθόλου εξηγήσιμη, μιας και έχουμε ακούσει καλά λόγια για το πρόσωπό του.

  Το μόνο βέβαιο είναι ότι μια τέτοια αχαρακτήριστη και προκλητική συμπεριφορά από τον Κ. Πελετίδη, η οποία μάλλον είναι ευρέως υπαγορευμένη από κάποιους «ζηλωτές» της ηγεσίας του ΚΚΕ δεν βοηθάει την υποψηφιότητά του στο β' γύρο και μάλλον είναι αυτή η συμπεριφορά που δίνει αντι-ΣΥΡΙΖΑ εξετάσεις σε κύκλους του Πασοκικού και κεντροαριστερού χώρου.

  Σε κάθε περίπτωση όσο και αν κάποιοι στην ηγεσία του ΚΚΕ θέλουν να δυναμιτιστεί το κλίμα και να σηκώσουν τείχη στον αριστερό κόσμο, όσο και αν διακατέχονται από ένα πάθος κατά του ΣΥΡΙΖΑ που φτάνει σε νοσηρά όρια, ο κόσμος της αριστεράς πρέπει να κλείσει τα αυτιά του στις προκλήσεις και ενωμένος να κινηθεί με πείσμα στο β' γύρο στη γραμμή της αριστερής αλληλεγγύης.

  Αυτό επιτάσσει το συμφέρον της Αριστεράς, του τόπου και του ελληνικού λαού.

  Αριστεροί υποψήφιοι νικητές στο β' γύρο ανεξάρτητα από χρώμα και διαφορές!
  http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=16386:peletidhs-kefalaio&catid=104:2010-07-14-16-10-32&Itemid=314

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σχόλιο από κάτω στηριχτικό:


   -1 #1 Γιωργος Διλιντας 20-05-2014 17:49
   Εκκληση προς ολους: Στηριξη στον Πελατιδη και ας λεει οτι θελει.
   Δεν πρεπει να πεσουμε στη προβοκατσια του Κουτσουμπα και της Κανελη

   Διαγραφή