Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014

Ο καθένας κρίνει

Από πότε υιοθέτησε χρωματολογικά το ροζ-φούξια η ΑΝΤΑΡΣΥΑ;
Απάντηση σε ψευδές δημοσίευμα του Ριζοσπάστη

H ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α, με αφορμή το απροκάλυπτα ψευδές δημοσίευμα του Ριζοσπάστη το οποίο αναφέρονταν με προκλητικά διαστεβλωμένο τρόπο σε άρθρο του Γ.Δελαστίκ υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α νοιώθει την ανάγκη να σημειώσει τα εξής:

Δέν θα συντηρήσουμε μία πολεμική που με αγοραίο τρόπο επιχειρεί να απαξιώσει την απαραίτητα και αναγκαία πολιτική αντιπαράθεση στο επίπεδο της διαστρεβλωσης διατυπωμένων αντίληψεων και θέσεων της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α αλλα με βάση επιλεκτικές αναφορές, ή κριτική σε προσωπικές τοποθετήσεις.
Δέν θα ακολουθήσουμε το "Ριζοσπάστη", στην λογική της ψευδολογίας για τη συγκομιδή "αριστερών" ψήφων.

Δέν θα βάλουμε ούτε ένα λιθαράκι στο τείχος που υψώνει συστηματικά και επιτηδευμένα ο μηχανισμός του ΚΚΕ και αποσκοπεί στην έλλειψη επικοινωνίας ανάμεσα στους αγωνιστές της αριστεράς.


Γιατί διαμαρτύρονται;

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εγκαλεί το «Ριζοσπάστη» για κριτική του σε άρθρο του Γ. Δελαστίκ, μιλώντας για «απροκάλυπτα ψευδές δημοσίευμα». Θυμίζουμε ότι ο Γ. Δελαστίκ έγραφε στο «Πριν»: «Αν δεν υπάρχει ισχυρή πίεση από τα αριστερά, ώστε να ριζοσπαστικοποιείται η κοινωνία και να υποχρεώνει μια υποθετική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να υιοθετεί και κάποια φιλολαϊκά μέτρα, η ενσωμάτωσή της στο σύστημα είναι εκ των προτέρων βέβαιη. Η εκλογική ενίσχυση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις ευρωεκλογές είναι μία από τις προϋποθέσεις ύπαρξης αριστερής πίεσης...»! Τι έγραψε ο «Ριζοσπάστης» κάνοντας κριτική; «Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ λανσάρεται σαν ο εγγυητής του φιλολαϊκού προσανατολισμού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αμφισβητώντας το χαρακτήρα που αυτή θα έχει ως κυβέρνηση διαχείρισης του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Τον ίδιο ρόλο διεκδικούσε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2009 απέναντι σε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ». Πού τους αδικούμε; Ο Γ. Δελαστίκ επίσης, τη Δευτέρα το βράδυ σε εκπομπή στον «Ενικό», υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει αυτοδύναμη κυβέρνηση τόσο, που ο Ν. Χατζηνικολάου σημείωσε: Να διευκρινίσουμε ότι ο κ. Δελαστίκ είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής ... της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

4 σχόλια:

 1. Αντε και με ροζ σημαίες στους δρόμους της επανάστασης και της ανατροπής.
  Με συμβολο εναν ριζοσπαστικο, αντικαπιταλιστικο Πάνθηρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τους χαρακτηρισμούς λίγο να προσέχουν οι φαφλατάδες. Άλλο το να προσπαθείς να δικαιολογήσεις τ αδικαιολόγητα, άλλο να προσβάλλεις κιόλας στη διαδικασία. Και να μην μπερδεύουν το "Πριν" με τον "Ρ". Δεν είναι όλες οι εφημερίδες της πλάκας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. η ανταριζα που ολοι αγαπησαμε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ή ο "υγιής σύριζα" ... κατά το "υγιής επιχειρηματίας".
   Γ.Β.

   Διαγραφή