Πέμπτη, 29 Μαΐου 2014

Σαμαράς: Εγώ σας αγαπάω πιο πολύ απ' τον Τσίπρα...και η ανακοίνωση του ΚΚΕ για τους μνηστήρες

Αντ. Σαμαράς: Διαβεβαιώσεις στο ΣΕΒ πως είναι ικανότερος υποστηρικτής των βιομηχάνων

Μείωση της φορολογίας των επιχειρηματικών ομίλων, του κόστους Ενέργειας και νέα πεδία κερδοφορίας υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τη γενική συνέλευση του ΣΕΒ, εμφανιζόμενος σαν ικανότερος του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ στη στήριξη των μονοπωλίων.

Επανέλαβε ότι η Ελλάδα βγαίνει από την ύφεση και πως τα επόμενα 2 χρόνια θα παρουσιάσει αναπτυξιακούς ρυθμούς.


Έκανε σαφές ότι ο δρόμος στήριξης των μονοπωλίων θα συνεχισθεί, λέγοντας πως «εφόσον κάνουμε τα σωστά και παραμείνουμε στο σωστό δρόμο, θα πάμε ακόμα καλύτερα», άρα η αντιλαϊκή κατεύθυνση της πολιτικής του θα παραμείνει ίδια, πιθανότατα με νέα πρόσωπα και νέους ελιγμούς. Εξάλλου σαν προτεραιότητα έθεσε την «ανάπτυξη με ανταγωνιστικότητα, με εξωστρέφεια, με υγιή επιχειρηματικότητα και προπάντων με σταθερότητα».

Έταξε κι άλλες ιδιωτικοποιήσεις, νέα φιλέτα στα ξένα και ντόπια μονοπώλια, λέγοντας ότι σύντομα έρχονται στην Ελλάδα ο ο πρωθυπουργός της Κίνας και ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν για να δρομολογήσουν «αναπτυξιακά έργα» στην Ελλάδα, πρόσθεσε ότι έρχονται μες στο καλοκαίρι ξένοι επιχειρηματίες για ανάλογα σχέδια, έβαλε στόχο να προσελκυσθούν κι άλλα ξένα κεφάλαια, ζήτησε κι από τους Έλληνες επιχειρηματίες να κάνουν εδώ επενδύσεις.

Επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι στην Ελλάδα κυβερνάει η δεδηλωμένη πλειοψηφία και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για αλαζονεία της εξουσίας πριν πάρει την εξουσία.


ΚΚΕ: Σχόλιο για την παρουσία των Αντ. Σαμαρά και Αλ. Τσίπρα στη συνέλευση του ΣΕΒ
Δημοσίευση: Τετ, 28/05/2014 - 19:07

Σε σχόλιο για την παρουσία των Αντ. Σαμαρά και Αλ. Τσίπρα στη συνέλευση του ΣΕΒ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, αμέσως μετά τις εκλογές, ανταγωνίζονται μπροστά στους Έλληνες βιομήχανους, με επίκεντρο το δρόμο εξόδου από την κρίση σε όφελος του κεφαλαίου, καλώντας το λαό σε "νέα κοινωνική συμφωνία" με τα μονοπώλια.

Η μεν κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για ανάπτυξη, αποκρύβοντας ότι αυτή πάει χέρι χέρι με τη λιτότητα και τα αντιλαϊκά μέτρα, που ο λαός ήδη τα βιώνει εξαιτίας της πολιτικής της. Ο δε ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ως καλύτερος εγγυητής της καπιταλιστικής ανάκαμψης σε σχέση με τη ΝΔ και πλασάρει στο ΣΕΒ το δικό του μείγμα μέτρων που δήθεν μπορεί να υπηρετήσει και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου και τη λαϊκή ευημερία.

Και οι δύο κρύβουν ότι για να έρθει η ανάπτυξη και να έρθουν επενδύσεις, πρέπει να διασφαλίσουν ακόμη φτηνότερη εργατική δύναμη, χαμηλούς μισθούς, ακόμη περισσότερα προνόμια (φορολογικά και άλλα) για τη δράση του κεφαλαίου. Αυτές τις κατευθύνσεις εξασφαλίζουν τόσο οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ προς το ΣΕΒ όσο και οι προτάσεις της κυβέρνησης. Κινούνται σε αδιέξοδο για το λαό δρόμο».

1 σχόλιο: