Δευτέρα, 26 Μαΐου 2014

Σκουριές: Στην υγειά των κορόιδων

Γιάννης Μίχος: Δεν θα γίνω δήμαρχος της μιας πλευράς, όπως ο Χρ. Πάχτας
Πλήκα Μαρούλα|24.05.2014
Στη Βορειοανατολική Χαλκιδική, το κίνημα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού «πανηγυρίζει» την ήττα του Χρ. Πάχτα, του δημάρχου που όλα αυτά τα χρόνια λειτούργησε ως «εντολοδόχος» της Eldorado Gold και της Ελληνικός Χρυσός. Ο νέος δήμαρχος, Γιάννης Μίχος, που αναδείχθηκε υποψήφιος μέσα από μια αμεσοδημοκρατική διαδικασία, μιλά στην «Α» για την επόμενη ημέρα των εκλογών και τονίζει την ανάγκη όλοι να δουλέψουν για να τελειώσει ο διχασμός της τοπικής κοινωνίας.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΜΑΡΟΥΛΑ ΠΛΗΚΑ

* Προεκλογικά, εσείς προσωπικά προσπαθήσατε να μη μετατραπεί η εκλογική διαδικασία στον Δήμο Αριστοτέλη σε δημοψήφισμα για την «επένδυση» της Ελληνικός Χρυσός. Το βράδυ της περασμένης Κυριακής, όμως, υπουργοί της κυβέρνησης (π.χ. Αδ. Γεωργιάδης και Μ. Βαρβιτσιώτης) πανηγύριζαν πρόωρα για τη συντριπτική «νίκη» του Χρ. Πάχτα σε μόλις τέσσερα εκλογικά κέντρα... Η νίκη σας αποτελεί και απάντηση της τοπικής κοινωνίας αναφορικά με τα σχέδια της Eldorado Gold στον Κάκαβο;


Προσωπικά, θα επιμείνω στη βασική προεκλογική μας θέση, ότι οι δημοτικές εκλογές δεν ήταν δημοψήφισμα για το "ναι" ή το "όχι" στη μεταλλευτική δραστηριότητα στην περιοχή. Ήταν ένα δημοψήφισμα για το "ναι" ή το "όχι" στην ενότητα της τοπικής κοινωνίας και αν θέλουμε να μεταφράσουμε πραγματικά το αποτέλεσμα αυτής της εκλογικής νίκης, θα πούμε ότι εξέφρασε την αγωνία όλων των πολιτών να ενωθούν και να ανοίξει το βήμα του διαλόγου. Φυσικά, όπως αντιλαμβάνεστε, ένα από τα πιο βασικά ζητήματα που πρέπει να συζητηθεί είναι και το μέλλον της οποιασδήποτε επένδυσης. Θέση μας, που την καταθέσαμε στην τοπική κοινωνία, είναι ότι είμαστε αντίθετοι στην επέκταση της παραδοσιακά υφιστάμενης μεταλλευτικής δραστηριότητας. Όμως δεν θεωρούμε ότι η εκλογική διαδικασία ανέδειξε νικητές και ηττημένους. Σεβόμαστε την αντίθετη άποψη, ανοίγουμε τον διάλογο για να βρούμε όλοι μαζί την φέρουσα ικανότητα της περιοχής μας.

* Αναδειχθήκατε υποψήφιος δήμαρχος μέσα από μια αμεσοδημοκρατική διαδικασία την οποία διοργάνωσε το κίνημα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές. Ως δήμαρχος, θα βρίσκεστε στην πρώτη γραμμή αυτού του κινήματος;

Είναι αλήθεια ότι η πρωτοβουλία για την ανάδειξη υποψηφίου δημάρχου που θα έβαζε τέλος στην κυριαρχία του Χρ. Πάχτα, ξεκίνησε από περιοχές όπου είχε αναπτυχθεί μια σημαντική δράση του κινήματος ενάντια στην εξόρυξη χρυσού. Στις ίδιες περιοχές είχε αναπτυχθεί και ένα πολύ υψηλό επίπεδο δημόσιου διαλόγου για το σύνολο των προβλημάτων του τόπου μας. Η αμεσοδημοκρατική διαδικασία που έγινε είχε τη φιλοδοξία να αγκαλιάσει όλους τους συνδημότες και στόχευε στο να αναδειχθεί ένας υποψήφιος δήμαρχος που θα πάει στις δημοτικές εκλογές για να φέρει ένα νικηφόρο αποτέλεσμα. Μέσα από αυτήν προέκυψε ένα πολυσυλλεκτικό σχήμα που δεν έχει μόνο μέλημά του το τι θα γίνει με τα μεταλλεία, αλλά το πώς θα γυρίσουμε συνολικά σελίδα στην περιοχή. Γι' αυτό και δεν είχαμε ως βασικό μας σύνθημα το «ναι» ή «όχι» στην μεταλλευτική δραστηριότητα. Η προσπάθειά μας είχε θεσμικό προσανατολισμό και όχι κινηματικό και συνεπώς, ως νέα δημοτική αρχή, οφείλουμε, και είναι και η απαίτηση της κοινωνίας, να παίξουμε τον θεσμικό μας ρόλο.

* Και ποιος είναι αυτός ο θεσμικός ρόλος;

Είναι ένας ρόλος που έχει να κάνει με μια διαφορετική προσέγγιση διεκδίκησης αιτημάτων. Η δημοτική αρχή δεν πρέπει να ταυτιστεί με την μία ή την άλλη πλευρά στο θέμα των μεταλλείων, γιατί σε αυτήν την περίπτωση θα κάνουμε το ίδιο λάθος που έκανε ο απερχόμενος δήμαρχος. Ο Χρ. Πάχτας ταυτίστηκε με τη μια πλευρά και έγινε δήμαρχος των μισών δημοτών, γι' αυτό και του γύρισαν την πλάτη.

* Αν εξετάσουμε προσεκτικά τα αποτελέσματα της κάλπης, βλέπουμε ότι στα λεγόμενα Μαδεμοχώρια και στα χωριά που αναπτύχθηκε το κίνημα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού η τοπική κοινωνία παραμένει βαθιά διχασμένη. Πώς σκοπεύετε να ενώσετε όλο αυτόν τον κόσμο, όταν οι διαφορές που τον χωρίζουν μοιάζουν αγεφύρωτες;

Πιστεύουμε ότι αν η δημοτική αρχή κάνει σωστά τη δουλειά της και όπως σας προείπα, δεν ταυτιστεί με τη μία ή την άλλη πλευρά, θα το πετύχει. Από τη στιγμή που έχουμε έναν θεσμικό ρόλο, οφείλουμε να ακούσουμε όλες τις πλευρές με σεβασμό και να συνθέσουμε τις απόψεις. Να μην έχουμε την ψευδαίσθηση ότι όλο το κομμάτι που επέλεξε τη δική μας πρόταση είναι αντίθετο με τη μεταλλευτική δραστηριότητα στην περιοχή μας. Και ακριβώς γιατί η πρότασή μας ήταν πολυσυλλεκτική κατάφερε να συσπειρώσει ευρύτερες πλειοψηφίες.

* Είναι γνωστό [!!!!!!] ότι ο δήμος δεν έχει αποφασιστικό ρόλο ως προς τη λειτουργία των μεταλλείων. Η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να «φυτέψει» στον Κάκαβο, «με κάθε κόστος», μια ανοιχτή εξόρυξη. Η νέα δημοτική αρχή τι ρόλο θα παίξει ως προς αυτό;

Η δημοτική αρχή δεν δίνει άδειες για μεταλλευτικές δράσεις. Αυτό το γνωρίζουν όλοι. Η δημοτική αρχή δεν μπορεί να κλείσει τα μεταλλεία και δεν θέλει να παράξει ανέργους. Εμείς θα προσπαθήσουμε να ενώσουμε τον κόσμο στο εξής τρίπτυχο: Πρώτον, πιέσεις για αυστηρότερους περιβαλλοντικούς ελέγχους σε οποιαδήποτε μεταλλευτική δράση. Δεύτερον, να ανοίξει το βήμα του διαλόγου για τη φέρουσα ικανότητα της περιοχής και τρίτον και σημαντικότερο, να προσπαθήσουμε να αναπτύξουμε άλλες δουλειές, άλλες δράσεις που θα ενισχύσουν την απασχόληση. Θέλουμε να γίνει ο δήμος ένα «θερμοκήπιο», αρωγός, καταλύτης της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της αύξησης της απασχόλησης, έτσι ώστε να επιτευχθεί κάποια στιγμή και μια εργασιακή ισορροπία. Πιστεύω ότι μόνο έτσι θα τελειώσουμε και με τα διχαστικά διλήμματα και ο τόπος θα βαδίσει προς μια άλλη αναπτυξιακή κατεύθυνση.

* Υπάρχει και μια βιομηχανία απαράδεκτων διώξεων προς τους κατοίκους που αντιστέκονται στα σχέδια της κυβέρνησης για την εξόρυξη. Λειτουργεί «τρομοκρατική» οργάνωση στην ΒΑ Χαλκιδική; Διότι τέτοιου τύπου δικογραφίες έχουμε...

Αυτά είναι αστειότητες που ξεκίνησαν από καταγγελίες του κ. Πάχτα, ο οποίος εγκαλούσε συνεχώς τις εισαγγελικές και τις αστυνομικές αρχές επειδή δεν βάζουν στη φυλακή όλους τους δημότες της Ιερισσού και άλλων χωριών. Αυτός πρώτος επινόησε ότι στην περιοχή υπάρχουν «τρομοκράτες», αυτός ξεκίνησε τον «πόλεμο» με τον κόσμο και έσπειρε τον διχασμό. Οι πολλές δεκάδες διωκόμενοι δημότες μας όχι μόνο δεν είναι «τρομοκράτες», αλλά είναι εντελώς αθώοι και αυτό πιστεύω ότι θα αποδειχθεί περίτρανα στα δικαστήρια. Πρέπει όλοι να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει ανεπηρέαστη σωστά τη δουλειά της και η αλήθεια θα λάμψει.

«Ηλεκτρική» η καρέκλα του νέου δημάρχου Αριστοτέλη
ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΖΙΜΑΣ

Δεν είναι πολλοί εκείνοι που θα ήθελαν να βρίσκονται στη θέση του κ. Γιάννη Μίχου, νεοεκλεγέντος δημάρχου Αριστοτέλη, στη Βόρεια Χαλκιδική. Ο κ. Μίχος, λαμπρός επιχειρηματίας και ο ίδιος, «γκρέμισε» τον υπέρμαχο της πολύκροτης επένδυσης χρυσού στις Σκουριές, Χρήστο Πάχτα, αλλά από την 1η Σεπτεμβρίου παίρνει «αναμμένα κάρβουνα» στα χέρια του. Θα κληθεί να ενώσει, όπως υποσχέθηκε προεκλογικά, τη βαθιά διχασμένη, όσον αφορά τη μεταλλευτική δραστηριότητα, τοπική κοινωνία.

Επί ποίας βάσης, όμως, θα οικοδομηθεί η πολυπόθητη ενότητα; Με τη συνέχιση της εξόρυξης στις Σκουριές και τη γύρω περιοχή από την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός, όπως απαιτούν τα χωριά του Βορρά που ζουν από τις στοές, ή με το κλείσιμο της επένδυσης, όπως αξιώνει ο σκληρός πυρήνας όσων (κυρίως) στην Ιερισσό και την Ουρανούπολη εργάστηκαν για την εκλογή του;

Ο ίδιος ο κ. Μίχος απέφυγε κατά την προεκλογική εκστρατεία να λάβει ξεκάθαρη θέση κατά της επένδυσης, μολονότι πίσω του στοιχήθηκαν όλοι όσοι δεν θέλουν την εξόρυξη. Συνήθιζε στις περιοδείες του στα χωριά να μιλάει για «μη επέκταση» των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων, αλλά μέχρι εκεί. Για όλους εκείνους, όμως, που εναντιώνονται στην εξόρυξη, όχι μόνο δεν τίθεται θέμα επέκτασης, αλλά το κλείσιμο του εργοταξίου στις Σκουριές, εναντίον του οποίου ουκ ολίγες φορές επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ και κυνηγετικές καραμπίνες, παραμένει στόχος αδιαπραγμάτευτος και το πρώτο που, κατ’ εκείνους, πρέπει να γίνει.

Προτού καν παραλάβει το τιμόνι του δήμου, ο κ. Μίχος βρίσκεται ήδη μεταξύ σφύρας και άκμονος. Εάν ως δήμαρχος υψώσει το λάβαρο της αντίστασης στην επένδυση, όπως είναι βέβαιο ότι θα του ζητήσουν όλοι εκείνοι που τον εξέλεξαν και οδηγηθεί η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός στην έξοδο, τότε θα κινδυνεύσει να βάλει απέναντί του τις ενδεχομένως περισσότερες και από 2.000 οικογένειες των άνεργων μεταλλωρύχων του Βορρά και των «δορυφορικών» επαγγελμάτων, που θα βρεθούν στα χαρακώματα τα οποία κατέχουν σήμερα οι διαφωνούντες. Αν πάλι τολμήσει να βαδίσει στα χνάρια του προκατόχου του ή έστω θελήσει να βάλει «νερό στο κρασί του» στο όνομα της συμφιλίωσης της κοινωνίας, τότε ένας Θεός ξέρει τι τον περιμένει από τους δικούς του. «Τον Πάχτα θα τον καίγαμε, τούτον εδώ, αν κάνει κωλοτούμπα, θα τον κρεμάσουμε», λένε οι πλέον ακραίοι στην Ιερισσό.

«Ενωτικό μήνυμα»

Παραμονές τον εκλογών ο κ. Μίχος επισκέφθηκε τα γραφεία της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός, όπου, όπως έλεγε στέλεχός της, «έδειξε διάθεση να μας ακούσει». Αυτό βεβαίως δεν άρεσε καθόλου στους υποστηρικτές του, όμως οι πιο ψύχραιμοι επιμένουν ότι ως θεσμικός παράγοντας δεν μπορεί και δεν πρέπει να μη συνεργάζεται με μια επιχείρηση που παίζει καθοριστικό ρόλο στην οικονομία της περιοχής. Αρεσε, όμως, στην εταιρεία το «ενωτικό μήνυμα» που εξέπεμψε προεκλογικά και μάλιστα στην κατεύθυνση αυτή, της συμφιλίωσης δηλαδή της κοινωνίας, παράγοντες της επένδυσης μετέδιδαν ότι είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν τη δημοτική αρχή, χωρίς να εξηγούν το πώς. Οπως επίσης εκτιμήθηκε το γεγονός ότι ο κ. Μίχος αν και υποστηρίχθηκε από τους «ακραίους», ο ίδιος δεν έχει εκφράσει ακραίες θέσεις και μάλιστα από την ημέρα που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του, «χαμήλωσε τους τόνους» σχετικά με το μέλλον της επένδυσης.

Ως δήμαρχος ο κ. Μίχος δεν έχει θεσμικά αρμοδιότητες να κλείσει ή να ανοίξει μια επιχείρηση τέτοιου μεγέθους, μπορεί όμως να επηρεάσει θετικά ή αρνητικά τις όποιες εξελίξεις στο όνομα της κοινωνίας. Και επ’ αυτού δεν θα έχει καθόλου εύκολη δουλειά. Οι δημοτικές εκλογές μπορεί να τον ανέβασαν στον θρόνο, αλλά ένα ποσοστό της τάξης του 47% του πληθυσμού που σε συνθήκες ακραίας πόλωσης στοιχήθηκε πίσω από τον κ. Πάχτα δεν θέλει ν ακούσει κουβέντα για κλείσιμο ή έστω περιορισμό των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων.

Το άλλο 53% όμως περιμένει από τον εκλεκτό του να ηγηθεί της εκστρατείας για την «εδώ και τώρα» διακοπή της εξόρυξης και την «εκδίωξη» της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός. Το απαιτεί [;!;!;!], εξάλλου, και ο βασικός πολιτικός πυλώνας που σήκωσε το βάρος της εκλογής του, ο ΣΥΡΙΖΑ -μολονότι λέγεται ότι δεν είναι καν μέλος του-, ο οποίος με απόφαση πανελλαδικής συνδιάσκεψης έχει ξεκαθαρίσει πως θα βάλει λουκέτο στην επένδυση την επομένη του σχηματισμού κυβέρνησης. Στην Ιερισσό η μουρμούρα για τη «θολή» θέση του κ. Μίχου έχει ξεκινήσει στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ και πιο πέρα...

46 σχόλια:

 1. Το τι ψηφίσατε δεν ξέρω αν σας θύμησα:

  Μίχος 51.13%
  Πάχτας 46.95%
  Τρικαλιώτης (Λαϊκή Συσπείρωση) 1.92%

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. αλητες απατεωνες συριζαιοι. θα πεσει ματσουκι παντου. να κανουμε προκηρυξεις τα ψεματα τους, να φτασουν παντου, να τους κανουμε τοσο ρομπα να μην εχουν μουτρα να τους δει ο ηλιος. να μπουν μεσα στις τρυπες τους

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. εσυ που μιλας ετσι. κατσε καλυτερα και σκεψου - εαν εχεις μυαλο στο κεφαλι σου και δεν εισαι χρυσαυγιτης απο την αναποδη- ποιους ακριβως ακυρωνεις, βριζεις και λασπολογεις.

   Ο πρωην κνιτης Αλεξης και η κληρονομια του ΚΚΕ εσ. θα γινουν κυβερνηση για ολο το λαο, χωνεψε το, ΚΑΝΕΝΑ συστημα πλεον η κομματικο συμφερον δεν μπορει πλεον να εμποδισει την ανοδο της αριστερας.

   Οσοι θελουν να παλεψουν πλαι με αριστερους οπως ο Γλεζος, η Κουνεβα, η Βαλαβανη, ειναι ευπροσδεκτοι. Οι υπολοιποι που θα προσπαθησουν να αμαυρωσουν την προσπαθεια αυτη και που θα δημιουργησουν εμποδια για να ικανοποιησουν το μικροκομματικο οφελος τους, ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΡΙΣΤΟΥΝ. Η Αριστερα εχει και γνωση και εμπειρια απο προδοτες και προδοτικες τακτικες. Κατσε και σκεψου λοιπον καλα

   Πρωτη Φορα Αριστερα και σε οσους δεν αρεσει, ξυδακι

   Διαγραφή
  2. Εδώ θα μαστε, μη βιάζεσαι...

   Διαγραφή
  3. ελα ρε παιχτουρα....
   ακριβως πρωην κνιτης, γιατι κνιτης που να λεει μεσα απο την ψυχη μου ανηκουμε στο νατο ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. λακες αμερικανακι ναι!!!
   η κληρονομια του κκε εσ. ειναι οι παρτουζες με μπαφους στον ρηγα και το ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΟΥ ΜΑΡΚΕΖΙΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΙ ΣΤΟ ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ.

   επειδη φρεσκια κουλουρια πουλαει ο κουλουρας, απο την εποχη της σημαιας ο γλεζος εκτος απο τις εκλογες του ως βουλευτης με την πασοκαρα τι αλλο εχει να δειξει; α ξεχασα την καταπελτικη του τοποθετηση στον γερμανο προεδρο.....τι δεν ειπε τπτ; αυτο ακριβως.
   για την κουνεβα μονο εκπληξη που κατεβηκε με τα ρεταλια, για την βαλαβανη ο τελευταιος αγωνας που εκανε ηταν η περσινη απεργια των καθηγητων με το ξεπουλημα που τους κανατε ε;
   μεσα στους αρστερους αγωνιστες βαζεις τον κοτσακα, τον ραυτοπουλο, τον βουδουρη, τον μητροπουλο, τον κουτρουμπη, την σακοραφα, τον καρυπιδη, τους χρυσαυγητες στο περαμα στην λειβαδια, τον υποψηφιο σας στην καλαματα, στον δημο πλαστηρα; το defencenet; τον βασιλοπουλο που υπογραφει μειωσεις; τον προεδρο του εργατικου κεντρου λειβαδιας;, την γιαννα και τον γιο της; την μαριανα; τον σεβ; τον μαρινακη (τι ψαρι φαγαμε ειπαμε); να θυμηθω και αλλους αγωνιστες;
   παμε, τον τελογλου, την γυναικα του αρσενη, του κριτωνα, τον τσουκαλα του 1 μυριου εφαπαξ!!!! τους μετοχους των μεταλλειων; αυτους που ελεγαν εξαλοσυνες την απεργια στο λιμανι (δευτερη φορα τσιπρας αλλα ειναι και αρχηγος;;), τον παπα; (αυτον που χαζογελαει διπλα του σημερα, εχει ωραιες μνημες απο το τει και τους κνιτες τοτε), την βουλευτη σας στην ηλεια; τον δικηγορο των τσιφλικαδων; τον νικολοπουλο;

   οχι φιλε μου, αν αυτη ειναι η αριστερα τοτε μακρια και αγαπημενοι (λεμε και καμια να περναει η ωρα), αν αυτη ειναι η αριστερα σας τοτε ειναι τιμη μου, καμαρι μου και ιερη υποχρεωση μου απεναντι στην εργατικη ταξη και τον εαυτο μου να ειμαι απεναντι σας και οσο ποιο μακρια γινεται για να μην ανατριχιαζω απο το μαχαιρι σας στην πλατη μου.

   το χρωσταω στον καρλ και στην ροζα (που την εχετε και ιδρυμα χρηματοδοτουμενο απο το κρατος της μερκελ λαμογια) και για να μην μακρηγορω στην μνημη του ΚΟΤΖΑΡΙΔΗ πουλημενα τομαρια.

   Υ.Γ. αυτο
   http://www.rizospastis.gr/page.do?id=8184&publDate=6%2F5%2F1999&direction=1&pageNo=20 ηταν η δραση των ΚΚΕδων απεναντι σε αυτο που θαυμαζει με ολη του την δυναμη ο αλεξης.
   αυτο
   http://inserbia.info/today/2014/03/not-to-forget-15-years-since-nato-aggression-against-serbia-and-montenegro/ ειναι αυτο που θαυμαζετε.....αριστεροι του κωλου

   Διαγραφή
  4. "Η Αριστερα εχει και γνωση και εμπειρια απο προδοτες και προδοτικες τακτικες."

   Ώπα, αυτό πώς σας ξέφυγε μεγάλε ανακτητά της δημοκρατίας; Στα ξερονήσια θα μας στείλετε; Άιντε, τράβα πρώτη φόλα αριστερά τώρα, με υγιή επιχειρηματικότητα, ΣΕΒ και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις, και άσε τους προδότες γι' αργότερα, που πήρες και φόρα.

   Έφη Α.

   Διαγραφή
  5. Για την Κούνεβα: Στενοχωρέθηκα, χαλάει το όνομά της.

   Διαγραφή
  6. και κατι ακομα.
   ρεταλι μην τολμησεις να ξανααφησεις υποννοουμενα για τα ασπονδυλα. στο σπιτι του κρεμασμενου δεν μιλανε για σκοινι.... αλλοι ειναι κωλος και βρακι με τα ασπονδυλα. αλλοι τους δινουν χωρους να στησουν εκλογικα περιπτερα, αλλοι τους αθωωνουν στα καναλια και αλλουνου κομματος στελεχος απαξιωνει την ποινικη διαδικασια για την συσταση συμμοριας.
   αλλου αυτα σοσιαλφασιστα, ενταξει; και μην νομιζεις οτι την αλητεια της δηθεν στηριξης θα την περασουμε στο ντουκου

   Διαγραφή
  7. http://left.gr/news/neos-proedros-toy-sev-o-theodoros-fessas
   μηπως εννοεις και αυτον αγωνιστη της αριστερας;;;;

   Διαγραφή
  8. #regaindemocracy: στα μικροκομματικά οφέλη, τους ηγετισμούς και τις προδοσίες, άλλοι είναι οι διδάξαντες, και το ξέρεις. Επίσης, το αυτοκρατορικό ύφος δεν πάει σε αριστερούς. "Όσοι δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας, είναι προδότες, και ανάξιοι να τους κυβερνήσουμε" μοιάζει να λες. Μήπως θα ανοίξει ο Σύριζα τη Μακρόνησο, για να παραμερίσει εκεί τους "παλαιολιθικούς" που με τις "εξαλλοσύνες" τους εμποδίζουν την πρόοδο της πατρίδας; Ίσως να το θέλει κατά βάθος! Πριν λοιπόν κουνήσεις το δάχτυλο σε μερικούς "για να σκεφτούν" καλά, σκέψου εσύ πόσο τελικά αριστερός είσαι.

   Αν τελικά η έννοια "αριστερά" έχει κάποιο πολιτικό (και ηθικό) νόημα, τότε το ΚΚΕ είναι ο πυρήνας της στην κοινωνία. Και δεν μπορεί να παραμεριστεί από μερικούς που πήραν τα μυαλά τους αέρα, έστω και όταν έρθουν στα πράματα.

   Ντρικ.   Διαγραφή
  9. και παρολο που αυτη η μουσικη δεν με ενθουσιαζει και πολυ, παρολα αυτα εχουν φοβερους στιχους.
   αφιερωμενο εξαιρετικα τσυριζακια για το ΝΑΤΟ σας. αντε και του χρονου 17 νοεμβρη δεν θα κανετε πορεια και θα πατε στην πυλη να γραψετε μεσα η εε, μεσα το νατο;
   α το τραγουδακι https://www.youtube.com/watch?v=gYe_lORgdM4

   Διαγραφή
  10. ελα αριστερουλη....τσιμπα αγωνιστρια ναντια βαλαβανη μετα το 5:30 https://www.youtube.com/watch?v=-MmebuPQRPM
   να την χαιρεστε, 7 σε παιρνει αριστερα και θα βρεις παρτο αλλιως.....
   Υ.Γ. ενα μεγαλο μπραβο στην μπαλου για το οτι κραταει την ψυχραιμια της και λιωνει τα ρεταλια.

   Διαγραφή
  11. Πραγματικα δυσκολευομαι να ακολουθησω την διαλεκτικη σου. Συνεχιζεις να εισαι προκλιτικος και χανεις την ουσια.
   Θελετε να ασκησετε κριτικη για καποια προσωπα που ηρθαν στο κομμα; Ασκηστε την. Κριτικη δεχομαστε, όχι ομως την ισοπεδωση! Οταν ενα κομμα αποκταει ρευμα και ο λαος εκδηλωνεται, αυτό συμβαινει αναγκαστικα. Αυτοι ηρθαν σε εμας, και πασοκοι και εξωκοινοβουλευτικοι και δεξιοι και κομμουνιστες και αντασυανοι. Δεν πηγαμε εμεις σε εκεινους και εαν θελουν να μεινουν θα ακολουθουν τη γραμμη μας. Απλα και ξεκαθαρα. Εσυ δηλαδη πιστευεις οτι αμα το ΚΚΕ φτασει το 30%, ολοι οι ψηφοφοροι και τα νεα μελη του θα ειναι αγαθοι και αμολυντοι; Αυτον τον λαο εχουμε ομως και η πολιτικη ετσι λειτουργει. Ας μην μας στηριξετε και είναι δικαιωμα σας στην τελικη. Αλλα το να κινδυνολογεις με λυσσα για τον Συριζα, πριν καν ακομα κυβερνησει, ξεπερναει τα ορια.

   Οσο για κατι ξερονησια που υπονοηθηκαν, αυτα ανηκουν σε αλλες ιδεολογιες και δεν θα επρεπε να αναφερονται ουτε για αστειο. Όταν καποιος εχει προσφερει 3 γενεες στην Αριστερα και μιλαει για προδοσιες, ξερει τι λεει. Αυτό που απλα θα το αναφερω χωρίς κανενα αλλο σχολιασμο είναι ότι σε μια μελλοντικη κυβερνηση της Ριζ.Αριστερας, ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ τουλαχιστον το πρωτο κρισιμο διαστημα οι συνδικαλιστικες και εργατικες οργανωσεις να δειξουν ανοχη και αυτοσυγκρατηση…. Και ο νοων νοειτω.

   Η παρουσα στρατηγικη και στοχος, ακομα και εαν δεν το δεχεσαι, ειναι ανοιχτες πορτες απο το κομμα για ολους τους ανθρωπους που εμπνεονται απο την αριστερα και στηριξη σε ολες τις αντιμονοπωλιακές δυναμεις για να διευρυνουμε την διαφορα απο τους σαμαροβενιζελους στις εκλογες που ερχονται. Η ολοψυχη στηριξη Τσιπρα στον αξιολογοτατο Πελετιδη ηταν μονο η αρχη. Θα απλωνουμε το χερι μας για συμμαχια και καποιοι ας επιμενουν σε λογικες αποξενωσης και απομονωσης.
   Για αυτο ξαναλεω, σκεφτειτε ποιος ειναι ο εχθρος ψυχραιμα και αφηστε τις φρασεολογιες για κυνηγι,τρυπες και μιασματα για τον πραγματικο κινδυνο και τις αποθρασυμενες φασιστοσυμμοριες που σηκωνουν κεφαλι.

   Διαγραφή
  12. Η δημιουργικότερη προσφορά μου σε όσα γράφεις θα είναι η σειρά αναρτήσεων από το βιβλίο του Ντατ, την οποία ελπίζω εσύ και οι σαν εσένα να διαβάσουν.

   Κανένα άλλο σχόλιο από μένα.

   Διαγραφή
  13. Ψυχραιμία υπάρχει μπόλικη, με ορισμένες εξαιρέσεις. Καλή η πασοκιά σας για το ΠΑΜΕ. Δε χάνουν χρόνο πάντως, σε λίγο θα μας πουν να βάλουμε τα κλάματα για τους δήμους που πήραμε, όσο για τις φασιστοσυμμορίες που λένε, ελέγχονται το λιγότερο για τη στάση τους...είναι και κάτι άτιμες δηλώσεις και τοποθετήσεις για ΕΕ-ΝΑΤΟ πολύ "αριστερές"...

   Και δώσ'του εκλογες-ανατροπή-εκλογές-ανατροπή-εκλογές-ανατροπή κοκ.

   Διαγραφή
  14. Η κουβέντα με συριζαίους σπάει νεύρα, καρύδια και του κόσμου όλου τα άσπαστα.
   Μπορώ να την αντέξω μόνο υπό την προϋπόθεση πως δεν είμαστε "συγγενείς".
   Εδώ ένας συριζαίος που (όπως όλοι τους) δεν διαφέρει πουθενά από έναν αριστερό πασόκο
   ozu
   http://giorgossarris.blogspot.gr/search?updated-max=2014-05-18T12:08:00%2B03:00&max-results=4

   Διαγραφή
  15. οχι μαστορα δεν κανουμε κριτικη μονο στα προσωπα. ειπα για τα προσωπα γιατι ειπες για "αγωνιστες".
   αν θες λοιπον να παμε και σε πρακτικες ας παμε λοιπον γιατι δεν ισχυει οτι δεν "κυβερνησατε". γιατι δεν κυβερνησατε ως κεντρικη κυβερνηση αλλα κυβερνησατε ως δημαρχοι, ως ηγεσια σε συνδικατα κτλ και ας παμε σε παραδειγματα.
   1) σουπερ μαρκετ και οι εργοδοτικοι σας συνδικαλιστες
   2)βασιλοπουλος....χωρις παραπανω σχολια
   3) νταλακογιωργος
   4)μια κλωστουφαντουργια στα λιοσια την θυμαστε και την προεδρο εκει.
   5)κερανης
   6)ξεχναω τον κλωστουφαντουργο απο την ναουσα που ειχε ανοιξει και εταιρεια με ηλεκτρονικα και τους συριζαιους του σωματειου εκει
   7) ολα τα προηγουμενα χρονια που πηγαινατε σαν σκυλακια του καναπε και υπογραφατε με την υπολοιπη γσεε τις μηδενικες συμβασεις την επποχη που η ελλαδα ειχε τους μεγαλυτερους ρυθμους αναπτυξης
   8) τα εν κρυπτω ραντεβουδακια σας με τον σεβ στα γραφεια του τοτε που μπηκαμε και σας χαλασαμε το κομπρεμι και εσκουζε ο βασιλοπουλος σαν μωρη παρθενα. 3 μηνες μετα υπογραψε τις μειωσεις
   ασ αλλαξουμε τοπιο προς το παρων.
   9)καισαριανη δημαρχος συριζαιος που πηγε να ξεπουλησει στη μονη ενα σκασμο δασος και κατω απο λαικη κινητοποιηση το πηρε πισω
   10) ελευσινα ολα τα προηγουμενα χρονια που εφαρμοζει τα παντα απο τα "μνημονιακα" μετρα, που ειναι κατα γραμμα η γραμμη του μααστριχτ
   11) σαρωνικος το ιδιο
   12) ν. ιωνια το ιδιο
   13) πετρουπολη το ιδιο
   οσο για την γραμμη σας.
   εκφραζεται η γραμμη σας απο ποιον; απο τον τσιπρα;
   ωραια. αρα λοιπον η γραμμη σας ειναι υπερ της εε, υπερ του νατο, υπερ της "υγιους" επιχειρηματικοτητας τυπου δαυιδ και κοκα κολα. (δικα σας λογια ειναι αυτα).
   απο που και ως που ολα αυτα ειναι αριστερη πολιτικη; υπενθυμιζω οτι η εδα που τοσες ονειρωξεις παθενετε με το ακουσμα της, ελεγε εξω απο την εοκ. απο που προκυπτει οτι η συνθηκη του μααστριχτ ειναι αριστερη συνθηκη;;;;;;
   επειδη λοιπον δεν εχεις παρει πρεφα τιποτα ακουσε το.
   οτι θετικο (λεμε τωρα) ειχε ο τσυριζα ως οπορτουνιστικο κομμα το εχασε ανεπιστρεπτει στην μεταμορφωση του σε πασοκ. για να στο κανω ποιο λιανα δεν ηρθαν αυτοι σε εσας, εσεις περασατε απεναντι και αν εχεις κανενα ενδοιασμο διαβασε τους λογους του alexis στα think tank της cia και μην τολμησεις να ξαναπιασεις στο στομα σου την λεξη αριστερα, ακομα και ετσι που την καταντησατε

   Διαγραφή
  16. και μια που το ξαναθυμηθηκα. πως το παλευεις ρε αντιμερκελιστη να συμμετεχεις σε ιδρυμα που το χρηματοδοτει η ΜΕΡΚΕΛ;;;;;;;;;;;

   Διαγραφή
  17. modesto τζάμπα χαλιέσαι. Ξαναδιάβασε τι έγραψε ο αριστερός και δεν χρειάζονται άλλα.Παραθέτω:
   "ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ τουλαχιστον το πρωτο κρισιμο διαστημα οι συνδικαλιστικες και εργατικες οργανωσεις να δειξουν ανοχη και αυτοσυγκρατηση…. Και ο νοων νοειτω."

   rednready2

   Διαγραφή
  18. Ό,τι λέει ο red n ready. Πήραν χαμπάρι ότι η κατάσταση θα γίνει γνωστή γρηγορότερα από ό,τι ήλπιζαν και πανικοβλήθηκαν λίγο.

   Γι αυτό άλλωστε δημοσίευσα το σχόλιο, γιατί είναι ήδη αποκαλυπτικό του ότι ξέρουν τι έχουν κάνει.

   Διαγραφή
  19. προσοχή στο "ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ". Ιδιαιτέρως απειλητικό....

   rednready2

   Διαγραφή
  20. Δεν νομίζω ότι είναι σε θέση να απειλούν, ειδικά στις Σκουριές. Εγώ στη θέση τους δεν θα το έκανα πάντως. Θα κρατούσα πάρα πολύ χαμηλό προφίλ αυτή τη στιγμή.

   Διαγραφή
  21. Γεια σου Αντώνη,
   Αφήνω αυτό εδώ, αν μου επιτρέπεις, γιατί οι ξεδιάντροποι μέχρι και για τα αποτελέσματα ψεύδονται: https://www.facebook.com/transformeurope/photos/a.547082128643012.126286.545702568780968/789994417685114/?type=1

   Διαγραφή
  22. Όποιος δεν έχει διαβάσει τον Dutt ας τον διαβάσει, για να καταλάβει γιατί ο λόγος ύπαρξης του ΣΥΡΙΖΑ είναι δίπλα στο ΚΚΕ να λέει "0".

   Και γιατί πρέπει να αγωνιστεί για να μην συμβεί τούτο.

   Διαγραφή
  23. το διαβασα και ξερω καλα τι εννοει. ηταν το επομενο. περιμενουν οταν θα βγουν να μην θυμομαστε το "με ενα νομο καταργουνται την αλλη μερα", να μη θυμομαστε το επιστροφη του κατωτερου, ωπα, ή μηπως ειναι για οσους προσληφθηκαν στην τετραετια;;; γιατι μπερδευομαι...αν ναι! τσυριζαιοι τα εχουν πει και τα 2. δεν θα θυμομαστε οτι το παρανομο χρεος, αυτο ντε που δεν αναγωνριζει ο τσυριζα, ειναι ενα 5% των εξοπλιστικων.
   θελουν την "κατανοηση" μας γιατι παρολα οσα κανανε ποδι στα σωματεια δεν εβαλαν.
   ΟΣΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΕΣ ΝΑ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕ. ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΤΑΝΕΙ ΕΝΑΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΝΕΚΡΟΣ; ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ;
   θελουν την κατανοηση μας γιατι στα δεξαμενοπολοια του δημοτικου συμβουλου πρεπει να υπαρχει ηρεμια. ή στην κατασκευαστικη και την επικοινωνιων του αλλου συμβουλου. τσαμπα του ψαρι;
   τωρα πως θα κρατησει 2 καρπουζια στην ιδια μασχαλη δεν ξερω, γιατι πρεπει να ικανοποιησει και τον αλλο που θελει γηπεδο.
   και το "μαντρι" ειναι απεναντι απο το δημαρχειο και το γκετο 2 τετραγωνα παραδιπλα και το σπιτι που μαζευονται κατι αλλα καλα παιδια πισω απο το σουβλατζιδικο και οσες γονυκλισιες και να εκανε χθες το μαμοθρεφτο ενα σφυξιμο το βραδυ θα το εχει γιατι το "λιονταρι" δεν τα αφηνει ετσι τα πραματα.
   εκει να δεις οι ναντιες πανω στην δοκο τι κωλοτουμπες κανανε. κατι φημες για ματ που προστατευανε την τελευταια του ομιλια αληθευουν; ετσι ειναι ομως οταν διαλεγεις αφεντικο και πουλας το αλλο......
   και μια που μιλαμε ετσι χαλαρα μεταξυ μας, στο βιογραφικο του τσιπρα γραφει πουθενα που εχει δουλεψει και σε ποιες δουλιες; και δεν το λεω για την παπαρια και καλα για τα "ενσημα". ετσι ρε παιδι μου, ως μηχανικος ποιο ηταν το παλμαρε του; γιατι δηλωνει οτι μεχρι να γινει αρχηγος δουλευε. αληθευει ή ειναι και αυτο ψεμα; γιατι μηχανικος που να σαλιωνει τον αυτοκολητο φακελο.....

   Διαγραφή
  24. και φυσικα αναμενουν κοινωνικη ειρηνη. τα συμφωνα σταθεροτητας της εε (αυτης που ειναι με την ψυχη τους μεσα τα παιδια) λενε για μισθους 300 ευρω.
   φυσικα και περιμενουν "ειρηνη". το νατο (ναι να το ξαναπουμε αυτο που ειναι με την ψυχη τους μεσα τα παιδια) απαιτει να στελνουμε δυναμεις στην βαλτικη για ασκησεις, σον περσικο για συμμετοχη στον πολεμο και την σουδα. εδω τα παιδια δεν πανε στην ισραηλινη και παρακαλανε να ριχνει κατακλισμο μηπως και δεν γινει ουτε και μεχρι την πρεβεια. πως θα δικαιολογησουν στο brookings οτι εγινε πορεια επι ημερων τους;
   φυσικα και θελουν ειρηνη. πως θα γινει αυτο που εχει υποσχεθει ο τσιπρας μια στον σεβ και μια στο ελλ/κο επιμελητηριο και θα κανει και μεθαυριο;
   φυσικα και θελει ειρηνη γιατι οσο και να το κανεις, ολο και κανενας ναυτης θα παει στον νταλακογιωργο οτι θελει αυξηση και μετα; φανταζεσαι να διδαξει ηθος και στην πολιτικη ο αλλος;
   οσο για τις προδοσιες κατι θα ξερει και τις αναφερει. θυμαμαι μαι κρισιμη αποφαση το 46 που οι οπορτουνιστες δεν την εφαρμοσαν. θυμαμαι το δημοψηφισμα της χουντας, θυμαμαι τις δηλωσεις του κυρκου για τον μπελογιαννη, του ιδιου για το μααστριχτ. θυμαμαι το πλην λακεδαιμονιων (απο τοτε το κουσουρι να ειστε κωλος και βρακι με την ακροδεξια και το παπαδαριο ε;), θυμαμαι τους "αυτιστικους". θυμαμαι τον εμετο του βιτσα απεναντι σε παπποδες συντροφους στην νεα ιωνια το 2009.
   προδοσιες;;;; να φανε και οι κοτες!
   αστο ρε τσυριζακι. κανε την παπια και ρωτα τον σταθακη αν εχει κανενα καλο χαρτοφυλακιο να σου πει να επενδυσεις ή ρωτα τον παπα, τοσα χρονια στο σιτυ κατι θα ξερει.

   ρε συ μια που μιλαμε για σωματεια. δεν ρωτας τον ραυτοπουλο στον κατω οροφο πως εγινε το σκηνικο με το πραξικοπημα στην γσεε και το προστιμο στην "Τ" που εφαγε γιατι εδωσε αυξησεις; (που το ξεχρεωσαμε καπου στο 2000). ισως κατι να ξερει για να κρατησει την "εργασιακη ειρηνη" ή ισως να ρωτησετε και τους συνδικαλησταραδες σας στην δεη πως κοιμησαν τον κοσμο μαζι με τον προεδρο της γενοπ.
   ελα που δεν ξερεις ποιον λεω, αυτον που παραιτθηκε οταν του βρηκαν εκεινο το εξοχικουλη που ειχε κανει δωρο στον εαυτο του, οπως ελεγε και ο αλλος που θαυμαζει ο τσιπρας....οχι ρε ο ομπαμα, μην βιαζεσαι, για τον αντρεα λεω.
   που ειχε εκεινο το κομμα που τουκανετε και εκδηλωση για την 3η του σεπτεμβρη; ναι αυτου!
   παρολα αυτα ξερεις τι θα παρεις ε;...πονηρε το μυαλο σου αλλου, ταξικο πολεμο εννοω.
   εργατες απεναντι στα αφεντικα και τα τσιρακια τους. το εχεις παρει χαμπαρι αυτη τη στιγμη που ανηκεις ε;
   τα λεμε βρε στην πρωτη απεργια με κυβερνηση της "αριστερας". ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΣΕ ΔΩ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΑΚΟ, ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΔΩ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

   Διαγραφή
 3. Εγώ είμαι με τον "αμεσοδημοκρατικό ηγέτη του κινήματος κατά των μεταλλείων": Δώσε πόνο Μίχοοοοοο!!!!! Δώσε μαθήματα Μίχοοοοοο!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οι υπόλοιποι τη μαγκιά τους δεν θα έχουν ευκαιρία να την αποδείξουν πριν το 2018, που θα τους δοθεί η επόμενη ευκαιρία.

   Μέχρι τότε, μέγας μάγκας ο Μίχος και ο ΣΦΥΡΙΖΑΣ.

   Διαγραφή
  2. 2019, οι θητείες των δημάρχων είναι πια 5 χρόνια, για να πέφτουν μαζί με τις ευρωεκλογές πάντα.

   Διαγραφή
  3. Το επόμενο τραίνο περνάει το 2019 λοιπόν. Πέντε χρόνια εντατικά ως τότε.

   Διαγραφή
 4. Οποιος έχει το κουράγιο και την ψυχραιμία να κάνει ευπρεπές σχόλιο για τον συρφετό των αριστεροαναρχοχαρούμενων του ΣΥΡΙΖΑ και των παρατρεχάμενων του κινημάτων, να το κάνει, Εγώ είμαι μόνο για χριστοπαναγίες και το μπιμπ της μανούλας τους.
  ozu

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Εγώ περιμένω τις απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα και ευελπιστώ ότι εν ευθέτω χρόνο θα τις βρω:

  1. Ποιος έστησε τα σάιτ που προμόταραν επί δυο χρόνια "το κίνημα" και τον συγκεκριμένο υποψήφιο. Με ονόματα.

  2. Ποιος έπεισε τον κόσμο σε Ουρανούπολη και Ιερισσό ότι "το κίνημα" είχε ως στόχο την διακοπή των εξορύξεων και όχι την ενδυνάμωση του ΣΦΥΡΙΖΑ; Με ονόματα.

  3. Ποιος έσπρωξε και προμόταρε ψευδώς και συστηματικώς τον επιχειρηματία κύριο Μίχο ως "ενάντιο στην μεταλλευτική δραστηριότητα"; Εδώ έχω ήδη στοιχεία και τα έχω δημοσιεύσει: "Η Αυγή", το "alterthess", το TVXS, το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, το SOS Χαλκιδική.

  4. Ποιος ο ρόλος της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κυρίας Ιγγλέζη;

  5. Έπεσαν φράγκα για να στηθεί η μπίζνα και από ποιον; Ονόματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αντώνη δες και αυτό γιατί προσεγγίζει πολύ το προτελευταίο μα και το τελευταίο σου ερώτημα.

  Έκθετη η Ιγγλέζη για τα μεταλλεία στις Σκουριές Χαλκιδικής

  http://www.zougla.gr/greece/article/iglezi

  Κ.Ο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το γνωρίζω από πέρυσι που βγήκε, είχε βγει και αλλού. Αλλά δεν νομίζω ότι τα ερωτήματα σ' ότι αφορά το ρόλο της στο όλο θέμα σταματούν σ' αυτό.

   Θα δούμε, ουδέν κρυπτόν όταν υπάρχουν οι καταστάσεις που υπάρχουν στο Δήμο.

   Διαγραφή
  2. Ξέχασα κι ένα τελευταίο και ουσιώδες ερώτημα που θέλω να θέσω:

   6. Άραγε "το κίνημα" θα αντισταθεί στις αποφάσεις του νέου δημάρχου ή θα προκύψει ξαφνική και απρόσμενη "συναίνεση" για όσα δε σήκωνε μύγα στο σπαθί του; Θα αποδειχθεί δηλαδή αυθεντικό και παραπλανημένο ή ξεκάθαρα στημένο;

   Διαγραφή
  3. Και 6α): Οι "αλληλέγγυοι" που πήγαιναν στη Χαλκιδική για "συμπαράσταση" θα ξαναεμφανιστούν όταν αναλάβει ο Μίχος; Αν όχι, τι θα σημαίνει αυτό;

   Διαγραφή
  4. ρε να δεις τι μου θυμιζει τι μου θυμιζει, ενα ποταμι που ηταν να ριξει τα νερα του στην θεσσαλια και κατι αλληλεγγυους που πριν το ποταμι αυτο ηταν και στην ολυμπιαδα

   Διαγραφή
 7. Καλά απο εχθές στο βαθύ κόκκινο έχει πέσει βαθιά περισυλλογή ρε παιδί μου.Οι κλασικοί του Μαρξισμού εντός της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έπεσαν σε μεγάλο προβληματισμό για το ποια ερμηνεία θα δώσουν μετά την γραμμή Δούρου-Σακελλαρίδη, για τα αποτελέσματα που εμφάνισαν οι κάλπες των ευρωεκλογών τΊποτες άλλο, αλλά κρατά και το παγκόσμιο κομουνιστικό κίνημα με κομμένη την ανάσα μέχρι να βγεί ο λευκός καπνός της απόφασής απο το ιερό φουγάρο.

  Κ.Ο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έδωσε σε πολύ δύσκολες συνθήκες την τριπλή εκλογική μάχη και κατέγραψε ένα σημαντικό και υπολογίσιμο πολιτικό ρεύμα που αναζητά μια εργατική διέξοδο σε αγωνιστική, αντιΕΕ, αντικαπιταλιστική κατεύθυνση. Ωστόσο και παρά τον υπερδιπλασιασμό του ποσοστού της σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2009 και τις βουλευτικές του Ιούνη 2012, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι κάτω από τις δυνατότητες και τις προσδοκίες, γεγονός που οφείλεται στην αδύνατη ακόμα πολιτική συγκρότηση του αντικαπιταλιστικού ρεύματος και στο ότι είναι ευάλωτο στα εκβιαστικά εκλογικά διλήμματα."
   http://mao.gr/nareuroekloges/

   Πράγματι κάτω απ' τις δυνατότητες και προσδοκίες της η Ανταρσύα. Δεν αύξησε ποσοστά ο ΣΥΡΙΖΑ.

   Αναμένεται η τοποθέτηση του Κόμματος των Κυνηγών (56.490 ψήφοι) για "τσουνάμι" και "εκλογικό σεισμό" (αφού οι τσουνάμηδες των 40.770 πανηγυρίζουν για "υπερδιπλασιασμό...")

   Όσο για το "Βαθύ", έκαστος στο είδος του και ο Λουμίδης στους καφέδες...

   Για τη στάση του ΚΚΕ στο Β΄ γύρο των εκλογών
   Από ΒΑΘΥ , Σάββατο, 24 Μαΐου 2014 | 4:11 μ.μ.
   http://tsak-giorgis.blogspot.com/2014/05/blog-post_1798.html

   Διαγραφή
  2. "Η διαφορά δηλαδή μεταξύ καντέτων και μαυροεκατονταρχιτών ήταν της ίδιας τάξης με εκείνη μεταξύ Σπηλιωτόπουλο και Κασιδιάρη. Αυτό που έλεγε ο Λένιν, αν το μεταφέρουμε στο σήμερα, είναι ότι όταν σε μια αναμέτρηση Σπηλιωτόπουλου – όχι Σακελλαρίδη – και Κασιδιάρη, πρέπει να υποστηρίζουμε τον Σπηλιωτόπουλο."

   Βλαδίμηρε, ψήφισες Μιχαλολιάκο ή Μώραλη στην Αθήνα;

   Ρε τι τραβάμε με τα μπετά...

   Διαγραφή
  3. Το mao τελικά αναλαμβάνει πάντα την βρώμικη δουλεία.Ε μην λερώσουμε και το τομέμ της επαναστατικής αντιεξουσιαστικής ενημέρωσης, με στενάχωρα νέα και ξινίσει και η σούπα.Κάτσε να ξεραθούν πρώτα τα σκατά για να φύγει η μπόχα που λιβανίζει απο εχθές την εξωκοινοβουλευτική αριστερά, για να πιάσουμε πάλι δουλεία, γιατί έχουν βαρίες ποινές οι ρήτρες της αντιΚΚΕ εργολαβίας που μας έδωσε το αφεντικούλη ο ΣΥΡΙΖΑ.Ασε που αυτό το παλιοΚΚΕ έτσι που το πάει θα μας χαλάσει και το Kalamaraki Day που μας έχει οργανώσει το boss o tsipras

   Κ.Ο

   Διαγραφή
  4. Έχε χάρη που δεν μπόρεσε να πάρει εξοδόχαρτο απο τον παράδεισο ο Λένιν γιατί ειδαλώς γατάκια του Περισσού δαγκωτό μαρινάκη θα το έριχνε για να περάσει επιτέλους ο Πειραιάς απο την φεουδαρχία του Μιχαλολιάκου στον σύγχρονο Καπιταλισμό του Μώραλη.

   Κ.Ο

   Διαγραφή
  5. Ας μοιραστώ κάτι "διαλεκτικό" που μου έλαχε, με αφορμή το σχόλιο του Κ.Ο πιο πάνω.
   "Πάντα διαλεκτικά" γιατί "είμαι κομμουνιστής" μου είπε ο συνάδελφος. Μου εξήγησε τις προάλλες το "άτοπο" της Οκτωβριανής Επανάστασης μιας και έγινε στην φεουδαρχική Ρωσία και όχι στην βιομηχανική Γερμανία. "Τί τα θες; Ήταν από την αρχή στραβό το κλήμα ... ".
   Συνοπτικά, να βοηθήσουμε τον καπιταλισμό πρώτα; αναρωτήθηκα σκόπιμα αφελώς.
   "Μα, σήμερα δεν υπάρχουν εργάτες".
   !!!

   ΥΓ έξτρα: Ένας άλλος προσήλθε χαρούμενος σήμερα να ανακοινώσει στον συνδικαλιστή του ΚΚΕ πως "Πήραμε και το δήμο της Σπάρτης. Τι δεν τά 'μαθες;"

   Κόντρα σ' αυτά και παρόμοια άλλα αντ' άλλων, πορευόμαστε.
   graf

   Διαγραφή
 8. Πρώτη φορά Αριστερά απο την μια, πρώτη φορά Ποτάμι απο την άλλη. όλο πρωτιές κατέγραψε ο κυρίαρχος λαός.

  Κ.Ο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Είναι όλα μέρος του Σχεδίου. Θέσεις πραλλαγής παίρνουν. Προετοιμάζονται να τα βάλουν με τα συμφέροντα. Κι όταν είναι έτοιμοι, θα δώσουν το σύνθημα. Το νου σας. Να κάνετε σαν να μη συμβαίνει τίποτα μέχρι την κρίσιμη στιγμή. Μην σας πάρουν χαμπάρι ότι καιροφυλακτείτε.

  Δεν είναι ότι δεν θέλουν ή ότι κιοτεύουν ή ότι (θου κύριε ...) πρόκειται για θεσμικούς πολιτικούς απατεώνες. Κάντε το κορόιδο, λοιπόν, όπως κάνουν κι αυτοί τους νομιμόφρονες. Μην είναι η πρώτη φορά?

  οχ/μαλ

  ΑπάντησηΔιαγραφή