Παρασκευή, 23 Μαΐου 2014

Βρείτε αν δικαιούστε να ψηφίσετε την Κυριακή: Σαμαράς 2011 ή Τσίπρας 2014;

QUIZ: Μπορείς να ξεχωρίσεις το Σαμαρά του 2011 από τον Τσίπρα του 2014;
Το ερωτηματολόγιο που θα 'πρεπε να μοιράζεται στα εκλογικά κέντρα την Κυριακή, αποκλειστικά στο Luben

...μαζέψαμε δέκα αποσπάσματα από ομιλίες του Αντώνη Σαμαρά το 2011, και του Αλέξη Τσίπρα φέτος το 2014. Και τα ανακατέψαμε, κρύψαμε το όνομα του ομιλητή και σε προσκαλούμε στο παρακατω πείραμα: μπορείς να μαντέψεις ποιος είπε το καθένα; Και οι δύο είπαν τα παρακάτω (στα οποία δεν έχουμε αλλάξει ούτε λέξη) ενώ βρίσκονταν στην αντιπολίτευση και απείχαν ελάχιστα από το να πάρουν τα κλειδιά του κράτους – πράγμα το οποίο φυσικά μπορείς να ερμηνεύσεις όπως σε βολεύει, ανάλογα με τη γνώμη που ήδη είχες για τον καθένα τους, γαμάτο;;


Καλή επιτυχία λοιπόν και, αν πετύχεις λιγότερα από πέντε, πλιζ μην πας καν να ψηφίσεις:

1. Ερώτηση
Τα νούμερα μας δικαιώνουν αλλά – δυστυχώς – αυτό δεν είναι προς συμφέρον της Ελλάδας. Είναι τρομερό να βλέπεις να επαληθεύεται η πρόβλεψή σου ότι η χώρα σου θα στραγγιχτεί. Ο ελληνικός λαός δεν βλέπει κανένα φως στην άκρη του τούνελ… είναι σαν να σου ζητούν να βαδίσεις στην Σαχάρα χωρίς ελπίδα.

Σαμαράς 2011
Τσίπρας 2014

2. Ερώτηση
H κυβέρνηση αντιμετωπίζει τη χώρα, όπως μια εταιρία «υπό εκκαθάριση»… Δεν καταλαβαίνει ότι οι χώρες δεν είναι εταιρίες! Μια εταιρία, κι αν ακόμα πτωχεύσει, τους υπαλλήλους της που θα μείνουν άνεργοι, θα τους αναλάβει το κράτος. Μια χώρα που την οδηγούν σε «εκκαθάριση», ποιος θα την αναλάβει; Μια εταιρία που «εκκαθαρίζεται», κρατά ένα «κέλυφος», το οποίο το πουλά για να καλύψει μέρος των οφειλών της. Μια χώρα, όμως, δεν μπορεί να πουληθεί σαν «κέλυφος». Μια χώρα δεν «εκκαθαρίζεται», δεν κλείνει, δεν τεμαχίζεται, δεν πουλιέται και δεν αγοράζεται!

Σαμαράς 2011
Τσίπρας 2014

3. Ερώτηση
(…) κι όποιος τολμήσει να καλύψει αυτό το κενό, με ένα όραμα για την Ελλάδα διαφορετικό, αλλά και με λύσεις πρακτικές, δέχεται τα συντονισμένα «πυρά» όλων των οπαδών του Μνημονίου. Που όσο πάνε και λιγοστεύουν. Αλλά και όσο λιγοστεύουν, γίνονται και πιο επιθετικοί.

Σαμαράς 2011
Τσίπρας 2014

4. Ερώτηση
Επιδιώκουμε την εθνική συναίνεση, αλλά μόνο έπειτα από εθνικές εκλογές. 40 χρόνια μετά τη Μεταπολίτευση έρχεται η ώρα για μια νέα Μεταπολίτευση. Χρεοκόπησαν τη χώρα με την πολιτική τους. Μετά τη διέσυραν και την ενέπλεξαν σε περιπέτειες. Και στο τέλος κατέστρεψαν τις περιουσίες και τις προοπτικές εκατομμυρίων οικογενειών. Και τώρα έχουν το θράσος να εξακολουθούν να τρομοκρατούν και να παρουσιάζονται ως εγγυητές της διάσωσης.

Σαμαράς 2011
Τσίπρας 2014

5. Ερώτηση
Aυτό είναι το αντικείμενο του αγώνα μας για το χρέος, δίπλα στην εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος για να υποστηριχθούν οι επενδύσεις και η ανάπτυξη. Επίσης διεκδικούμε, για ένα εύλογο διάστημα και εώς ότου ανακάμψουμε, οι ευρωπαϊκές επενδύσεις και οι δαπάνες για την κοινωνική αποκατάσταση να μην εγγράφονται στο έλλειμμα. Για μας λοιπόν πρώτα ο άνθρωπος, πρώτα ο εργαζόμενος και πρώτα η πατρίδα μας, μέσα σε μια Ευρώπη που θέλουμε να είναι Ευρώπη της συνοχής και αλληλεγγύης. Και αυτά δεν τα διαπραγματευόμαστε γιατί τα θεωρούμε αδιαπραγμάτευτες αξίες της Ευρώπης. Πρώτα Έλληνες, αξιοπρεπώς εργαζόμενοι, για να είμαστε Ευρωπαίοι.

Σαμαράς 2011
Τσίπρας 2014

6. Ερώτηση
Επαναδιαπραγμάτευση δεν μπορεί να γίνει απ’ όσους προσυπέγραψαν το λάθος, απ’ όσους δεν αντιστέκονται σε πιέσεις κι απ’ όσους καταφεύγουν σε συνεχείς εκβιασμούς του λαού.

Επαναδιαπραγμάτευση μπορεί να γίνει μόνο απ’ όσους ξέρουν που πατάνε, ξέρουν που πάνε, ξέρουν να διεκδικούν το δίκιο τους, να αντιστέκονται στις πιέσεις και να προωθούν το δημόσιο συμφέρον.

Σαμαράς 2011
Τσίπρας 2014

7. Ερώτηση
Εμείς παραμένουμε προσηλωμένοι στα πραγματικά προβλήματα, την ώρα που εσείς σκαρφίζεστε διάφορα τεχνητά διλήμματα, άλλοτε αποπροσανατολιστικά, άλλοτε διχαστικά κι άλλοτε επιζήμια για τη Δημοκρατία. Και δεν σκέπτεστε ότι ο κόσμος είναι απελπισμένος. Και ήδη η απελπισία ξεχειλίζει στις πλατείες και γίνεται οργή! Σας πέρασε από το μυαλό, ότι όσο διατηρούνται τα αδιέξοδα και η απελπισία του κόσμου, ακόμα κι αν τους βάλετε το πιο σωστό δίλημμα, μπορεί να το απορρίψουν; Και τότε τι θα γίνει; Νομίζετε ότι θα ξεγελάσετε τον κόσμο που βρίσκεται ήδη στους δρόμους; Δεν θα τους ξεγελάσετε. Πάτε να τους εκτονώσετε κι αντίθετα θα τους εξαγριώσετε! Ακριβώς, επειδή θα ξέρουν ότι το κάνετε για να τους ξεγελάσετε.

Σαμαράς 2011
Τσίπρας 2014

8. Ερώτηση
Εμείς λοιπόν ονειρευόμαστε μια νέα Ελλάδα. Και θα χτίσουμε μαζί με τον ελληνικό λαό τη νέα Ελλάδα. Μια νέα Ελλάδα που δεν θα κουβαλά τα χρέη του παρελθόντος, θα είναι ανεξάρτητη και περήφανη. Μια νέα Ελλάδα δημοκρατική στην οποία θα είναι αυτονόητη η τήρηση του Συντάγματος και των νόμων. Τώρα ήρθε η ώρα που όχι μόνο θέλουμε, αλλά και μπορούμε. Και θα το κάνουμε. Χτίζουμε την νέα Ελλάδα.

Σαμαράς 2011
Τσίπρας 2014

9. Ερώτηση
Η οικονομική κρίση που περνά σήμερα η Πατρίδα μας είναι η κορυφή του παγόβουνου μιας άλλης βαθύτερης κρίσης. Της κρίσης του πολιτικού μας συστήματος, όπως αυτό δομήθηκε και λειτούργησε μετά τη Μεταπολίτευση. Προτού καν εμφανισθεί η απειλή της οικονομικής χρεοκοπίας, το μεταπολιτευτικό μοντέλο είχε ήδη χρεοκοπήσει συστημικά.

Σαμαράς 2011
Τσίπρας 2014

10. Ερώτηση
Θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις για κούρεμα του χρέους, είμαι εντελώς σίγουρος γι’ αυτό. Και εμείς θα έρθουμε σε διαπραγματεύσεις για μια βιώσιμη και εν πολλοίς δίκαια λύση. Διαφορετικά, η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει τα χρέη της, δεν μπορεί να πετύχει τόσο μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης.

Σαμαράς 2011
Τσίπρας 2014
***
Κλίμακα LR
Από 9 ως 10 σωστές απαντήσεις: καλώς τον σύντροφο στο κόμμα!
Από 6 ως 8 σωστές απαντήσεις: χρειάζεσαι περισσότερη ενημέρωση και σκέψη πριν ψηφίσεις
5 σωστές απαντήσεις: είσαι λίγο επικίνδυνος ως ψηφοφόρος, για να μη σου πω ως πολίτης...
Λιγότερες από 5 σωστές απαντήσεις: Μείνε μακριά. Έτσι κι αλλιώς θα το ρίξεις στο γάμο του καραγκιόζη!

100 σχόλια:

 1. 9/10. Ψηφίζω, και μάλιστα από αύριο, γιατί διάβαζα τα μαθήματά μου. Πρέπει να βελτιωθώ όμως.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο Μπουμπούκος βρήκε 8/10... το είπε στο τουίτερ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γιατί, θεωρεί κανείς σοβαρός άνθρωπος πως ο μπουμπούκος είναι χαζός; Εχθρός είναι ο άνθρωπος, όχι βλάκας.

   Διαγραφή
 3. 10/10, μετά από εντατικά ιδιαίτερα στο LR.
  Μπάμπης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Έκανα το τεστ και είχα 6 σωστές απαντήσεις στις 10. Χμμμ....

  Κάποιος που είχε άλλο nick

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτό μεταφράζεται ως εξής: έχεις υποτιμήσει κατά 40% για πόσο μαλάκες μας περνάνε στην Ελλάδα.

   Να το κοιτάξεις πριν την Κυριακή.

   Διαγραφή
 5. Σημείωση: Όποιος χρησιμοποιήσει τις οδηγίες της ΟΚΔΕ για σκονάκι στο κουίζ τον βλέπω για μηδέν...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. 9/10 όχι παίζουμε! έχασα την τρίτη..νομίζω αν επικεντρωθείς σε μερικές λεπτομέρειες στην μορφή το βρίσκεις!
  Μανουήλ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Άντε, ψηφίζεις με το σπαθί σου!

   Η τρίτη ήταν εύκολη, νόμιζα.

   Νομίζω την 7η ή την 8η έχασα.

   Πάντως δεν θυμόμουν καμία ως φράση. Με βάση το ένστικτο και τη λογική το πήγα.

   Διαγραφή
 7. Εννιά στα δέκα. Κι εμένα η τρίτη μου ξέφυγε. Οι δυο τελευταίες πάντως δείχνουν τον Τσίπρα του '14 δεξιότερα του Σαμαρά το '11...

  Nigel Tuffnel

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. 10/10...! Μεγάλο σχολείο το LR...!

  Και μου κάνει εντύπωση πως θυμάμαι να έχω διαβάσει-ακούσει κάθε δήλωση τη μέρα που την έκαναν

  Αλέξανδρος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εγώ γιατί δε θυμόμουν καμία;

   Πρέπει να χω κάψει πολλά εγκεφαλικά κύτταρα με τα Κοάν...

   Διαγραφή
  2. Την εφτά έκανα λάθος, τσέκαρα.

   Διαγραφή
 9. Να , τα βλεπεις? απο παντου χανει ψηφους το ΚΚΕ.Εγω θα το ψηφιζα αλλα επιασα 5/10.
  Οπως θα ελεγε ο κλασικος πασοκος :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ας δούμε θετικά το αποτέλεσμα:

   Είτε πέρασες το Σαμαρά για Τσίπρα, είτε τον Τσίπρα για Σαμαρά, διέπραξες σοβαρό εμπειρικό λάθος αλλά, έτσι μπορείς να οδηγηθείς στην διαλεκτική αλήθεια: πρόκειται για το ίδιο άτομο σε διαφορετικές φάσεις της ζωής του.

   Διαγραφή
  2. Άστα, ίδια χάλια... Μόνο 6/10 και μάλιστα έδωσα στον Τσίπρα 3 του Σαμαρά και ένα του Σαμαρά το 'δωσα Τσίπρα... Πιο πολύ με έτσουξε η αποτυχία μου στο 9. Με μπέρδεψε αυτή η ρημάδα η "συστημικότητα" - δε μπορεί, λέω, συστημικότητα; Τσίπρας θα 'ναι! Αμ δε...

   Σοβαρά τώρα, καλή ψήφο μεθαύριο. ΚΟΚΚΙΝΗ!

   gdmn1973

   Διαγραφή
 10. Ίδου αντιπροσωπευτικό δείγμα συριζαίου που θα στηρίξει πελεκίδη
  http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=16420:karteros-mpeos&catid=71:dr-kinitopoiisis&Itemid=278
  Πραγματικά πώς ακριβώς φαντάζονται το τέλος τους????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η γκαντεμιά για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι τώρα πια, δεν μπορεί να κρατήσει τους ψηφοφόρους του μετά την επερχόμενη αποτυχία με ρουσφέτια μεγάλης έκτασης, οπότε κάτι μου λέει ότι απλά θα σβήσουν...

   Κώστας

   Διαγραφή
  2. Αν βγουν Σακελλαρίδης/Δούρου την Κυριακή να δεις γκαντεμιά...

   Μπάι-μπάι Αττική σε τρεις μήνες και τελείωσε το ματς.

   Και περαιτέρω ενίσχυση Χ.Α φυσικά.

   Διαγραφή
  3. ΄΄Μπάι-μπάι Αττική σε τρεις μήνες και τελείωσε το ματς.΄΄ Για ποιόν bb; Για το κόμμα ή για τους Συριζαίους; Και τί θα γίνει σε τρείς μήνες; Εκλογές;

   Διαγραφή
  4. Σουλατσαδόρος

   Διαγραφή
  5. Όχι βέβαια, δεν θα γίνουν εκλογές.

   Αν βγει δήμαρχος-Περιφερειάρχης ΣΥΡΙΖΑ ο κόσμος θα το δει ως ένα εύκαιρο "τεστ" διακυβέρνησης.

   Αν επιβεβαιωθεί το τι περιμένω από δαύτους (προσωπικά δεν έχω αμφιβολία), το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό για τη δημοφιλία του και θα του κόψει τελείως τη δυνατότητα να κρατηθεί σε επίπεδα άνω του 20-22%.

   Εν ολίγοις, δεν τους συμφέρει να εκλεγούν σε Αθήνα και Αττική. Και βεβαίως, ως φανατικός αντισυριζαίος, τους το εύχομαι.

   Διαγραφή
  6. Μιλάμε για το μισό εκλογικό σώμα τώρα, διευκρινίζω. Τα σκ@τωσες εκεί, τέλειωσες.

   Διαγραφή
 11. Αντώνη, με τη δουλειά που έχει κάνεις τα τελευταία δύο χρόνια έχεις «ανοίξει» πάρα πολύ το μυαλό το δικό, και νομίζω πολλών περισσότερων -αριθμός που πραγματικά νομίζω ότι δεν μπορείς να φανταστείς.

  Ένα ακόμα ευχαριστώ από εμένα σύντροφε για την προσφορά σου, όχι τόσο στο κόμμα αλλά στη ΛΟΓΙΚΗ.

  Καλή αντοχή για το Σάββατο, και από Δευτέρα στα ΤΑΞΙΚΑ πόστα μας.

  Αλέξανδρος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να σαι καλά, καλή δύναμη και ελπίζω να τη βγάλω αύριο:-)

   Διαγραφή
  2. Έχει κάνει πραγματικά καλή δουλειά ο Αντώνης ενοχλώντας και διάφορους "αριστερούς" αντιΚΚΕδες, που βελάζουν και μουγκανίζουν ενάντια του είτε με γελοία επιχειρήματα είτε - κυριολεκτικά - με σκόρδα και σταυρούς.
   giorgalis

   Διαγραφή
  3. Για λύπηση είναι. Δυστυχώς όμως είναι και επικίνδυνοι.

   Διαγραφή
  4. Είναι αξιολύπητοι αλλά και επικίνδυνοι επειδή η σκατίλα που παράγουν και αναπαράγουν είναι ένα τείχος που εμποδίζει καλοπροαίρετους ανθρώπους να ακούσουν και να σκεφτούν τι λέει το ίδιο το κόμμα και αρκούνται στις ερμηνείες της κάθε κομπλεξικής μετριότητας, που ταυτόχρονα, δεν έχει να προτείνει απολύτως τίποτα λες και το απόλυτο τίποτα είναι αυτό που έχουμε ανάγκη.
   Προφανώς γι αυτούς έχουμε ανάγκη από "τίποτα το διαφορετικό"...
   giorgalis

   Διαγραφή
 12. ..ούτε εγώ θυμόμουν καμία. Όσο για την τρίτη, τώρα που την ξαναβλέπω κακώς την έχασα..το "οραμα" & "αλλά και λύσεις πρακτικες" έπρεπε να με υποψιάσουν..αλλά η χρονική στιγμή που υπονοείται μου φάνηκε αρκετά προχωρημένη για να ναι Σαμαρας..
  Μανουήλ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλό τεστάκι για όσους μένουν Αθήνα είναι και αυτό, για όταν ο Καμίνης ήταν ο Σακελλαρίδης, και όπως πάντα, έφταιγε το ΚΚΕ (αυτό δεν αλλάζει, είναι στάνταρ):

   http://leninreloaded.blogspot.com/2014/05/blog-post_3587.html

   Διαγραφή
 13. Είναι βαρβάτο το τεστ, μιας και πλέον η ρητορική τους είναι σχεδόν ίδια, και μοιάζει σαν να ψάχνεις να βρεις ποιος τρολάρει και ποιος όχι! Εγώ έβγαλα 5/10... :(

  Κωστας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είδες που τελικά δεν είναι χαζοί οι αστοί;

   Σκέψου η τεράστια πλειοψηφία που θα ψηφίσει πόσο ξέρει τι θα ψηφίσει...

   Διαγραφή
  2. Άσε φίλε Αντώνη,μάθημα για όλους μας αυτοί οι καιροί!

   Κώστας

   Διαγραφή
  3. Γι αυτό έλεγα, οι εκλογές είναι σχολείο τελικά. Έχουμε την αίθουσα διδασκαλίας "οι Σκουριές", μπορεί απ' την Κυριακή όλη η Αθήνα να είναι ένα μεγάλο σχολείο...

   Σας χρωστάω και μια ανάρτηση για Κόνιτσα μετά την Κυριακή.

   Διαγραφή
  4. Πάντως με όλα αυτά, μπορεί εύκολα να φανταστεί κάπως ο κόσμος, με πιο τρόπο αλλάζουν οι συσχετισμοί (και σε πιες συνθήκες) στον κάθε ένα, και ξαναπαίρνει μπρος σιγά σιγά ο λαός. Αυτό πάει βασικά σε αυτούς που λένε ότι τίποτα δεν αλλάζει!
   Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη...

   Κώστας

   Διαγραφή
  5. Ναι γράψε κάτι για την Κόνιτσα, εκει που σύμφωνα με τις "διασταυρωμένες" πληροφοριες της Αυγής διαγράφτηκε όλη η κομματική οργάνωση του ΚΚΕ πλην ενός μέλους γιατι ήθελαν να στηρίξουν τον υποψήφιο που στήριξε ο ΣΎΡΙΖΑ και τελικά στις εκλογές ο υποψήφιος της Λαϊκής Συσπείρωσης πήρε ποσοστό 9,03% και του ΣΎΡΙΖΑ 3,41%.

   psi

   Διαγραφή
  6. Θα χτυπήσω τατού "Κυρτσόγλου" λέμε.

   Διαγραφή
  7. Κυρτζόγλου, το'χουμε πει 500 φορές. Πας γυρεύοντας να ξαναεμφανιστεί ο σαραντάκος (που τον κάνεις να χάνει χρόνο κι έτσι δεν ανεβαίνει δευτερόλεπτο το δευτερόλεπτο η πχιότητα της Αυγής κατακόρυφα) να μας πει για αυτήν την λεπτή διαφορά την οποία το σταλινοτροτσκιστικό κκε δεν ξεκαθάρισε με αποτέλεσμα να μπερδευτεί κόσμος (κι η οργάνωση του συριζα κόνιτσας μαζί), να μην ξέρει αν αυτός με το ζήτα είναι ο λαοπρόβλητος ηγέτης για τον οποίο μιλούσαν όλοι και εχθρεύονταν οι σεχταρισταί, κι έτσι να το ρίξει νδ-πασοκ (κι οι πυροβολημένοι λασυ, ανέβασαν και τα ποσοστά της, τι να πεις, αλλά εδώ διαβάζουν ριζοσπάστη, ο μον ντιέ δηλαδής).

   Ijon Tichy

   Διαγραφή
  8. Δεν υπήρχε Λα.Συ στην Κόνιτσα. Διαλύθηκε απ' τη σκασίλα της, το είχε γράψει ο "Ε.Α", με εκτενές ρεπορτάζ αυτόπτη μάρτυρα (που είδε και το τέρας του Λοχνές στην λίμνη των Ιωαννίνων).

   Διαγραφή
 14. 9στα 10 Καλος ???και τα σχολια απο κατω


  dt • 21 ώρες πριν
  Για αυτό βάλτε στη βουλή/ευρωβουλή Γέφυρες, Ποτάμι, Πειρατές, Οικολόγους Πράσινους και πετάξτε τους παλιούς έξω!
  30 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
  Εικόνα προφίλ

  Γκεόργκυ Ζούκωφ dt • σε δευτερόλεπτα
  σε κοβω να επιασες 2 στα 10 ,,,
  • Επεξεργασία• Απάντηση•Κοινοποίηση ›

  Εικόνα προφίλ
  Vasilis90 dt • μία ώρα πριν
  ποιοι Έλληνες έχουν την παιδεία να ψηφίσουν αυτά τα κόμματα; Δυστυχώς πολύ λίγοι!
  2 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›

  Εικόνα προφίλ
  Γκεόργκυ Ζούκωφ Vasilis90 • σε δευτερόλεπτα
  εσυ ...βια 3/10
  • Επεξεργασία• Απάντηση•Κοινοποίηση ›

  Εικόνα προφίλ
  KlaroThanasis Vasilis90 • 17 λεπτά πριν
  Πόση παιδεία χρειάζεται για να ψηφίσεις ένα τίποτα με σακκίδιο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Συντροφοι δέχομαι συγχαρητήρια 10 στα 10. Αν και πρεπει να πω ότι ταλαντεύτηκα λίγο προς το τέλος.

   Διαγραφή
  2. Ψψψψψ...άξιος, άξιος!

   Σου αναθέτω να συζητήσεις με τον κύριο από κάτω:

   ""Με την κωλοτούμπα Σαμαρά, πράγματι σου είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις κάποιες από τις απαντήσεις. Αυτό δεν αποδεικνύει όμως ότι είναι όλοι ίδιοι. Ψηφίζετε 40 χρόνια τους ίδιους αποδεδειγμένους ψεύτες και επιχειρείτε να τσουβαλιάσετε μαζί και τον Τσίπρα, πριν καν τον δούμε να κυβερνά;"

   Με το μαλακό το βίντεο με τα ποντίκια, μην του ρθει απότομα...

   Διαγραφή
  3. Τι να κουβεντιάσω μαζί του Αντώνη? Γι αυτόν δεν παίζει ρόλο αν εννοεί κάποιος αυτά που λέει. Είναι νέοι καιροί και νέα ήθη.
   Από την άλλη η πρακτική τους σε δήμους και σωματεία δείχνει πολλά.
   Πάντως κοίτα για να μπω στην λογική του τύπου που αναφέρεις, πρέπει όταν κάποιος αναλαμβάνει να κυβερνήσει να περνάει ένα είδος μεταμόρφωσης να το πω? Επιφοίτησης να το πω? Κάτι το μεταφυσικό πρέπει να συμβαίνει πάντως γιατί αλλιώς δεν εξηγείται η πίστη του ότι τον τσουβαλιάζουμε.

   Διαγραφή
  4. Και μια ιδέα που μου ει πε ένα φίλος. Να κάνουμε παρόμοιο κουίζ με ανταρσύα, σχέδιο β, και λοιπούς. Εκεί να δούμε τι ψάρια θα πιάσουμε.
   Ακούς Αντώνη?

   Διαγραφή
  5. Τι να κουβεντιάσεις, όντως. Δύσκολη ερώτηση.

   Κουίζ με Ανταρσύα, Αλαβάνο σε ποια βάση; Τι να έχει μέσα και τι να ρωτάει;

   Διαγραφή
  6. Επίσης βρείτε τις διαφορές, μεταξύ συριζα ανταρσύα και αλαβάνου. Να το πάρουμε από την θεωρία των σταδίων για παράδειγμα? Είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε πολλές κοινές θέσεις και πρακτικές. Για να μην το εξειδικεύσω σε λαφαζάνη ανταρσύα σχέδιο β.

   Διαγραφή
  7. Αν υποπτευθώ ότι μετά ΚΑΙ τις δηλώσεις του Αλεκάρα υπέρ Δούρου-Καμίνη υπάρχει άνθρωπος που να θεωρεί ότι το Σχέδιο Β είναι άλλο πράγμα από θυγατρική του ΣΥΡΙΖΑ θα πεθάαααααααανω!

   Διαγραφή
  8. Επίσης, Πέτρος Κωνσταντίνου, Δελαστίκ, Π.Π εγγύηση, ολ τάιμ κλάσικς στο γέλιο.

   Διαγραφή
  9. Sky is the limit, Αντώνη.
   Και θα μου άρεσε να κανουμε και μια αντιπαραβολή από δηλωσεις του Κύρκου του παλιού με σηλώσεις των καινούριων φρούτων του οππορτουνισμού.
   Να φανεί και το νέο που φέρνουν.

   Διαγραφή
  10. Αυτό που λέτε με τον Αλαβάνο τον Β' τον μεταναστοδιώχτη και τα παιδιά του "πιο ριζοσπαστικού κομματιού της ελληνικής κοινωνίας" έχει γίνει από κάποια κομμάτια της ανταρσυα αν δεν κάνω λάθος. Υπάρχει και σχετικό ποστ στο σφυροδρέπανο, όπου κάποιοι από αραν (νομίζω!) είχαν πάρει τα προγράμματα και τρολλάρονταν κανονικότατα (με ατάκες τύπου: "μην ψάχνετε διαφορές, τα ίδια είναι", αλλού έλεγαν για τα κόμματα και τις τελείες κτλ). Ήταν τότε που το πάλευαν να κατέβουν μαζί, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν κι έτσι το μέτωπο έμεινε για πολλοστή φορά στα μπετά. Το μόνο που έχει μείνει είναι οι μακαρονάδες του ρούση (που είναι κι η ουσία δλδ).

   Ijon Tichy

   Διαγραφή
  11. Αυτά είναι. Μακαρονάδα του Ρούση γιοκ άμα ψηφίσεις ΚΚΕ:-(

   Διαγραφή
 15. Απ' το ίδιο:

  "Με την κωλοτούμπα Σαμαρά, πράγματι σου είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις κάποιες από τις απαντήσεις. Αυτό δεν αποδεικνύει όμως ότι είναι όλοι ίδιοι. Ψηφίζετε 40 χρόνια τους ίδιους αποδεδειγμένους ψεύτες και επιχειρείτε να τσουβαλιάσετε μαζί και τον Τσίπρα, πριν καν τον δούμε να κυβερνά;"

  Ο από πάνω φίλος ελπίζω να μη δει το βίντεο αυτό κατά τύχη και τον πιάσει κατάθλιψη απ΄την σύγκριση....https://www.youtube.com/watch?v=t8XZ-_EgWB8

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. 8/10 με εφαγε στο τσακ αυτο το για το κουρεμα του χρεους :P

  Oxy

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θέλουμε επιμόρφωση, αλλά είμαστε στο σωστό δρόμο!

   Διαγραφή
  2. εγω πατωσα. απο 4-7 τα εκανα κουλουβαχατα

   Διαγραφή
  3. Αχ ρέ Αντώνη μας κοψοχόλιασες...
   Οριακα 6/10.
   Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν εκλεψα δηλ . δεν κοίταξα πριν τα σχόλια.
   Νασαι γερός και δυνατός και συγχαρητήρια και πάλι για τη δουλιά που κάνεις εδώ.
   Υ.Γ Αφιέρωση στο Κυριο Νικο,που είμαι σίγουρος ότι κάνει 'σουφτι', η ομιλια του
   Γραμματεα στη διακαναλική!
   SXMX

   Διαγραφή
  4. @modesto: Δεν τους ξεχωρίζεις ούτε εσύ, ε;

   @ SXMX: Να σαι καλά, καλή μας τύχη στις κυπριακές κάλπες αύριο και στις ελληνικές την Κυριακή.

   Διαγραφή
  5. με δουλευεις;;;; εχεις δει την διαφημιση του συριζα στο google; μπλε φοντο με τα αστερια της εε και την φατσα του να λεει κατι του στυλ για την νεα ελλαδα; δεν ξερω δεν αντεχω ουτε να την βλεπω

   Διαγραφή
 17. Πάντως κάπως έτσι μπορεί εύκολα να δει κάποιος, και να φανταστεί με πιο τρόπο και υπό ποιες συνθήκες αλλάζουν οι συσχετισμοί, και παίρνει μπρος ο λαός. Δηλαδή με "σχολεία" σαν και αυτά που περιγράφεις!
  Ιδικά αυτοί που λένε ότι δεν αλλάζει τίποτα και ότι τίποτα δεν γίνεται, θα βρεθούν προ εκπλήξεων!
  Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη...

  Κώστας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Το επόμενο quiz θα είναι με δηλώσεις Τσίπρα και Σαμαρά για ποιο λόγο έστειλαν τα ΜΑΤ σε απεργούς και αγωνίζομενους.
  gorf

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. εγώ πήρα 8/10. μετά τα 2 πρώτα λάθη κατάλαβα ότι το σωστο ήταν το αντίθετο από αυτό που ενστικτωδώς θεωρούσα σωστό.

  πίκατσου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν θελω να σε ανησυχήσω, αλλά αυτό είναι σοβαρό. Εγώ με το ένστικτο τα βρήκα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπερδέψει τα ένστιτκά σου και κινδυνεύεις από ελαττωμένη όσφρηση της απατεωνιάς;-)

   Διαγραφή
  2. Με άλλα λόγια: Πρέπει να είσαι πολύ καλός άνθρωπος στην εξωδιαδυκτιακή ζωή, να φυλάγεσαι, γιατί δίνεις χειραψία και μένεις με χέρι ξεριζωμένο απ' τον ώμο!

   Διαγραφή
  3. λολ, ο καλός ο δάσκαλος τον ψυχολογεί τον μαθητή, πλάκα-πλάκα. και, πλάκα-πλάκα, χτύπησες διάνα με την παρατήρησή σου

   πίκατσου

   Διαγραφή
  4. Περισσότερο Μπρεχτ, συστήνει ο γιατρός:


   είν' η ζωή σκυλοκαυγάς
   δεν είναι πια παράδεισος η γη,
   αν δε σε φάω εγώ, με τρως εσύ.
   Αν δε σε φάω, θα με φας.

   Έχεις μικρότερο αδερφό
   θα σε πατήσει στο λαιμό
   αν το φαΐ σας είναι λιγοστό
   άμα δε φτάνει για τους δυο.
   http://leninreloaded.blogspot.com/2013/11/bertolt-brecht_15.html#more

   Διαγραφή
  5. κάτι έχω καταλάβει, γι'αυτό είμαι εδώ (και εκεί έξω).
   ευχαριστώ για τη συνταγή (αυτή και όλες τις άλλες), γιατρέ-δάσκαλε.

   πίκατσου

   Διαγραφή
  6. Ασφαλώς κι έχεις καταλάβει. Αφιερωμένος ο Σέξπηρ στην τελευταία ανάρτηση.

   Διαγραφή
  7. μήνυμάθημα ελήφθη :)

   πίκατσου

   Διαγραφή
 20. 7/10 για το λάθος στην ερώτηση 3 δεν με συγχωρώ. Το ήξερα και θόλωσα απο το λάθος στο 2. Ωραίο quiz πάντως και σε διαβάζω 5 μήνες
  Σουάτσαδόρος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ, αλλά δεν είναι δικό μου το κουίζ, είναι του luben (λινκ στην αρχή του ποστ).

   Διαγραφή
 21. 9/10... δυστυχώς δεν ψηφίζω αφού είμαι εκτός ευρώπης!!!!
  Εχω όμως μια "ερμηνευτικού " είδους ερώτηση σχετικά με την αξιολόγηση των απαντήσεων: το να πάρεις "κακό βαθμό" στο τεστ δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί θετικό;;;; αφού το να μην τους ξεχωρίζεις είναι αποδεικτικό της συγγενικής πολιτικής τους θέσης άρα οι λεγόμενοι "ριζοσπάστες αριστεροί" ΔΕΝ θάπρεπε να ψηφίσουν ούτε ΝΔ (αφού είναι "αντιδεξιοί") ούτε Συριζα (αφού οι δηλώσεις του "ηγ'ετη" ταυτίζονται μ αυτές του δεξιού "ηγέτη"...)....εξ άλλου το να μην ξεχωρίζεις την δεξιά απ τη δεξιά είναι λογικό!!!!!!!!! εκτός κι αν το τεστ έχει ως στόχο να ξεχωρίσουμε διάφορες αποχρώσεις της δεξιάς....
  Καλό κουράγιο σ όλου τους συντρόφους και φίλους και καλή ψήφο,

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είπα και πιο πάνω: Το κακό αποτέλεσμα μπορεί να οδηγεί διαλεκτικά στην αλήθεια:-)

   Εννοείται ότι η κλίμακα είναι χιουμοριστική, αν και μπαίνει ένα θεματάκι μνήμης για την εποχή που ο Σαμαράς ήταν "αντιμνημονιακή αντιπολίτευση" και συγκράτησης του πόσο "δεξιός" είναι πλέον ο λόγος και οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

   Διαγραφή
  2. είναι προφανές οτι πρόκειται περι χιουμοριστικού τεστ... παρ'όλα αυτά ιδιαίτερα αποκαλυπτικού για την ταύτιση του πολιτικού λόγου των καιροσκόπων κι ευκαιριακών "αντιμνημονιακών" που εύκολα κι άμεσα γίνονται πρόθυμοι "επαναδιαπραγματευτές" του μνημονίου κλπ κλπ....
   αποψή μου είναι οτι όποιον βαθμό κι αν συγκέντρωσε κάποιος (διότι είτε κατάφερε να ξεχωρίσει τους απατεώνες είτε δεν ξεχώρισε καμμία διαφορά), το αποτέλεσμα, όπως γράφεις, τον οδηγεί στην αλήθεια: άρα πρέπει να ψηφίσει ΚΚΕ!

   Διαγραφή
 22. 0/10. Τόσο μεγάλη ταύτηση που μόνο αν είσαι μέντιουμ μπορείς να τους ξεχωρίσεις, και με τη μεταφυσική δεν τα πάω καθόλου καλά. :)
  bod

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν το πιστεύω! Ούτε ένα ρε θηρίο;

   Διαγραφή
  2. Μη στενοχωριέσαι bod, εγώ δεν τόλμησα καν να το ξεκινήσω. Από τα πιο δύσκολα κουίζ εβερ.
   Θα απαντούσα στην τύχη και δεν είναι σωστό.
   Πόσο πιο πολύ να διαβάζω πχια :(

   Διαγραφή
  3. Έλα ρε!

   Όπου η λογική λέει Τσίπρας θα λες Σαμαράς και όπου λέει Σαμαράς θα λες Τσίπρας.

   Παράλογο; Άλλα είναι τα παράλογα!

   Άντε, το κάνατε πυρηνική φυσική το τεστ!

   Διαγραφή
  4. "Όπου η λογική λέει Τσίπρας θα λες Σαμαράς και όπου λέει Σαμαράς θα λες Τσίπρας"

   Μα σε όλες τις απαντήσεις η λογική λέει και Τσίπρας και Σαμαράς...

   Διαγραφή
  5. Ρε μπας και είσαι σε ανώτερο στάδιο συνείδησης εσύ;

   Διαγραφή
  6. Είσαι και φαίνεσαι σε ανώτερο στάδιο :)

   Εγώ κανονική είμαι, αυτοί έχουν γίνει ο ένας ο καθρέφτης/παπαγάλος του άλλου ετεροχρονισμένα.

   Διαγραφή
  7. Λοιπόν, ας σοβαρευτούμε.

   Υπάρχουν κρίσιμες διαφορές ανάμεσα σε Τσίπρα και Σαμαρά: Ο Τσίπρας δε φοράει γυαλιά, δεν φοράει γραβάτα και κουστούμι, είναι πιο νέος και πιο ωραίος, και είχε είδωλο τον Τσε.

   Αμερική γίναμε ρε και παραπονιέστε για φτώχεια! Με τέτοια κριτήρια ψηφίζουν οι Αμερικάνοι!

   Διαγραφή
  8. Μη ρίχνεις το επίπεδο, δεν μας ταιριάζει.
   Η ειδοποιός διαφορά είναι ότι ο Τσίπρας είναι Αριστερός ενώ ο Σαμαράς δεξιός.
   Και ήρθε η ώρα της Αλλαγής!!!
   ΞΑΝΑ.

   Διαγραφή
 23. 4 στα 10. Ανεπίδεκτος και φουλ στις ενοχές!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Που και να μην πρότεινες μόνος σου το τεστ! Απαράδεκτος.

   Σε υποπτεύομαι ότι εξακολουθείς να νομίζεις ότι υπάρχει πολιτική κατηγορία "αριστερά". Θέλεις επιμόρφωση.

   Διαγραφή
  2. Άντε, πάλι το γκουρού θα σας κάνω.

   Ο Νέο για να γίνει ο One τι λέει; "Δεν υπάρχει κουτάλι" λέει.

   Έτσι, για να αριστεύσεις στο τεστ, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αντιληφθείς ότι δεν υπάρχει "δεξιά" κι "αριστερά", αλλά καπιταλισμός και μάσκες στο παζάρι.

   Όλα εγώ θα σας τα λέω;

   Διαγραφή
  3. Ο αμεσοδημοκρατικά εκλεγμένος ηγέτης του κινήματος κατά του χρυσού είναι εξώφυλλο του περιοδικού "Χρήμα".

   Άμα διαλογιστείς πάνω σ' αυτή την πρόταση απ' την πραγματικότητα, έχεις σκίσει στο τεστ.

   Διαγραφή
  4. Ή "Για να εκλεγεί ο Σακελλαρίδης το 2014, τα επιχειρήματα της εξωΣΥΡΙΖΑ αριστεράς (π.χ Πέτρος Κωνσταντίνου, Αλαβάνος) είναι πανομοιότυπα με αυτά του ΣΥΡΙΖΑ για να εκλεγεί ο Καμίνης το 2010. Επιπρόσθετα, και οι δύο επιμένουν ότι προτείνουν αυτό που προτείνουν χωρίς αυταπάτες."

   Το διαβάζεις, φωτίζεσαι, τέλος.

   Διαγραφή
  5. Ιντα' παθα ο καημένος! Πήγα να βρω το μυστικό πίσω απ' τις λέξεις αλλά μ' έφαγε ο Αλέξης.
   Να τα' λεγε τουλάχιστον με ξύλινη γλωσσα ...

   Αλλο κουίζ: Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας- β' γύρος: Τζιτζικώστας ή Ιωαννίδης
   (ευκολάκι για μας, λύσις αδύνατος για το συνειδητοποιημένο ΣΥΡΙΖΑίο του παλιού καλού 4%)

   Διαγραφή
  6. Τζιτζικώστας δαγκωτό, πρώην μνημονιακός φασίστας που στηρίζει την αριστερά (ΟΚΔΕ, "Οδηγίες για την κάλπη", υποπερίπτωση #34589, σελ. 890876).

   Διαγραφή
  7. Αντώνη αν μου επιτρέπεις:
   η υποπερίπτωση #34588 είναι αυτή που αναφέρεται σε υποψήφιους "τζιτζί". Μην τα ισοπεδώνουμε όλα!

   rednready2

   Διαγραφή
 24. 10/10 αλλά στο 4 απάντησα στην τύχη. Υπόθεση εργασίας: αν κάνανε το τεστ όλοι οι ψηφοφόροι, ο μέσος όρος λαθών θα ήταν 5 με ελάχιστη απόκλιση για το 95%, και <=3 για το υπόλοιπο 5... Το ΚΚΕ θα είχε 90% σε αυτό το 5 και 3,7% στο υπόλοιπο 95%.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Καλό το τεστ,αλλά πέρασα οριακά τη βάση(7/10).Πάντως ο Ανδρέας ο Τσίπρας με βάση τις δηλώσεις που έχει κάνει παίζει να είναι πιο δεξιός και από το Σαμαρά αλλά στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις οπότε πάμε όλοι στις κάλπες για την αλλαγή! Καλό βόλι τη Κυριακή σύντροφοι.

  ΥΓ: Αντώνη συνέχισε να τους ξεβρακώνεις!

  Κυψελιώτης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. ez το test ΑΛΛΑ:

  έγραψα πρώτα σε χαρτί τις απαντήσεις και μετά τις έβαζα στο luben. Έχασα την τρίτη "καθαρά", και στην 9η, ενώ στο χαρτί είχα βάλει Σαμαράς, στο Luben το ξανασκέφτηκα και έβαλα Τσίπρας.

  8/10. Δεν γαμείς, καλό είναι.

  JKL

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. 5/10.οριακα .27 χρονια ,ομως που ψηφιζω,δεν εχασα ποτε το στοχο.το προβλημα δεν ειναι δικο μου.αυτοι ειναι που μοιαζουν ,ολο και περισσοτερο.
  γιωργος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. + σε αυτό. Οι δύο καλύτερες επιδόσεις είναι 10/10 και 0/10.

   JKL

   Διαγραφή
 28. Eγώ μόλις 2 στα 10. :o

  ΑπάντησηΔιαγραφή