Σάββατο, 12 Απριλίου 2014

Δίκη της συνδικαλίστριας Όλγας Κολιούση μετά από μήνυση της Wind

Δίωξη συνδικαλίστριας στη «Wind»

Το νέο γύρο ποινικών διώξεων κατά της συνδικαλίστριας Ολγας Κολιούση, μέλους του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στην εταιρεία «WIND», καταγγέλλει με ανακοίνωση η παράταξη «Ταξική Ενότητα Εργαζομένων στον Ομιλο Wind». Η Ο. Κολιούση δικάζεται στις 5 Μάη για τη συμμετοχή της σε κινητοποιήσεις που έγιναν το καλοκαίρι του 2009, ενάντια στην εξάπλωση των ελαστικών μορφών εργασίας και τις απολύσεις εργαζομένων που πρωτοστάτησαν στην οργάνωση του αγώνα. Μια από τις απολυμένες ήταν η ίδια και επαναπροσλήφθηκε ύστερα από αγωνιστικές αντιδράσεις. Τη δίκη προκάλεσε η μήνυση που κατατέθηκε τότε από την εταιρεία. Η υπόθεση είχε «παγώσει» και επανενεργοποιήθηκε το 2012, όταν η συνδικαλίστρια κλήθηκε να δώσει γραπτές εξηγήσεις.


Wind: Ξεθάβει μηνύσεις εναντίον αγωνιζόμενων εργαζομένων
Δημοσίευση: Τετ, 09/04/2014 - 17:35
Σε νέο γύρο ποινικών διώξεων εναντίον όσων αγωνίστηκαν για τα δικαιώματα τους προχωρά η εργοδοσία της Wind. Συγκεκριμένα, ξέθαψε από τα συρτάρια της μήνυση εναντίον της Όλγας Κολιούση, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στη Wind, για την αγωνιστική της δράση και τη συμμετοχή της στις κινητοποιήσεις ενάντια σε απολύσεις το καλοκαίρι του 2009.

Να υπενθυμίσουμε ότι τον Ιούλη του 2009 το Σωματείο πραγματοποίησε απεργία απαιτώντας να μη δοθεί το τμήμα τηλεφωνικού καταλόγου σε εργολάβο και να σταματήσουν οι ελαστικές μορφές εργασίας. Λόγω των κινητοποιήσεων η εργοδοσία απολύει την αντιπρόεδρο του κλαδικού συνδικάτου, συμβασιούχο Κατερίνα Τζίμα.

Η αντίδραση τόσο του επιχειρησιακού όσο και του κλαδικού σωματείου ήταν άμεση και απάντησε με κινητοποιήσεις.

Μια βδομάδα μετά ενώ πραγματοποιούνταν νέα μαζική κινητοποίηση στο κτήριο στην Λεωφόρο Αθηνών ενάντια στην απόλυση η διοίκηση προχώρησε και σε δεύτερη απόλυση της συνδικαλίστριας εκλεγμένης στο ΔΣ του σωματείου Όλγας Κολιούση.

Τι και αν πέρασαν σχεδόν πέντε χρόνια από το καλοκαίρι του 2009, η διοίκηση ακόμα δεν μπορεί να ξεπεράσει το γεγονός ότι αναγκάστηκε να επαναπροσλάβει την Ό. Κολιούση σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ταξική Ενότητα Εργαζομένων στον Όμιλο Wind.

«Δε δειλιάζουμε απαντούμε αγωνιστικά, γραφόμαστε στα σωματεία μας, συμμετέχουμε στις δράσεις, και στις αρχαιρεσίες. Δίνουμε απάντηση με την οργάνωση του αγώνα μας ενάντια στη σφοδρή επίθεση που δέχεται το σύνολο των εργαζομένων, ενάντια στην κατάργηση των συμβάσεων. Καλούμε και όλα τα σωματεία του κλάδου, όλους τους εργαζόμενους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους».

1 σχόλιο: