Δευτέρα, 7 Απριλίου 2014

Λεπτές διαφορές V: Καλά και κακά κινήματα

Καλό κίνημα, αυθορμητότατο, χωρίς πεντάρα χρηματοδότηση, δεν αποσταθεροποιεί, δε λεκιάζει, δεν αφήνει πουρί, αστυνομία κακιά, δεν αφήνει ελεύθερη την έκφραση
Κακό κίνημα, ξενοκίνητο, αργυρώνητο, απειλεί τη σταθερότητα. Καθαρή τρομοκρατία. Γρήγορα, ξύλο ανελέητο να καθαρίσει ο τόπος απ' τα αποβράσματα
Ο Λευκός Οίκος προειδοποιεί τη Ρωσία για την ανατολική Ουκρανία

Ο Λευκός Οίκος προειδοποίησε σήμερα τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν εναντίον οποιασδήποτε κίνησης, «ανοικτής ή κρυφής» στην ανατολική Ουκρανία (διαβάστε αναλυτικά τις εξελίξεις) και υποστήριξε ότι υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι οι φιλορώσοι διαδηλωτές στην περιοχή πληρώνονται.


«Είδαμε ομάδες φιλορώσων διαδηλωτών να καταλαμβάνουν κτίρια στις ανατολικές πόλεις Χάρκοβο, Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ», δήλωσε ο Τζέι Κάρνεϊ εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου και πρόσθεσε ότι υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις που υποδηλώνουν ότι κάποιοι από αυτούς τους διαδηλωτές πληρώνονται και δεν είναι κάτοικοι της περιοχής.

«Αν η Ρωσία κινηθεί στην ανατολική Ουκρανία είτε ανοικτά είτε κρυφά, θα ήταν μια πολύ σοβαρή κλιμάκωση. Καλούμε τον πρόεδρο Πούτιν και την κυβέρνησή του να σταματήσουν κάθε προσπάθεια να αποσταθεροποιήσουν την Ουκρανία και εφιστούμε την προσοχή κατά μιας περαιτέρω στρατιωτικής επέμβασης», σημείωσε ο Κάρνεϊ.

Επίσης ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να εφαρμόσουν νέες κυρώσεις εναντίον της ρωσικής οικονομίας.
Left.gr

Ουκρανία: Καταστολή των φιλορωσικών διαδηλώσεων προαναγγέλλει ο Τουρτσίνοφ
Δημοσίευση: Δευ, 07/04/2014 - 20:55

«Αντιτρομοκρατικά μέτρα(!) εναντίον αυτών που έχουν πάρει τα όπλα» προανήγγειλε ο προσωρινός πρόεδρος της νέας αστικής εξουσίας της Ουκρανίας Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, αναφερόμενος στις διαδηλώσεις που γίνονται σε τρεις πόλεις της Ανατολικής Ουκρανίας, το Χάρκοβο, το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ, με αίτημα την ανεξαρτητοποίηση των ανατολικών περιοχών της χώρας. Ο Τουρτσίνοφ είπε ότι οι διαδηλώσεις δείχνουν πως οι εχθροί της Ουκρανίας «εφαρμόζουν το κριμαϊκό σενάριο», κάτι που όπως είπε «δεν θα το επιτρέψουμε».

1 σχόλιο: