Κυριακή, 6 Απριλίου 2014

Cui bono?


...Συγκεκριμένα, στο πρώτο κύμα απαντήσεων που ελήφθησαν από τους ερευνητές στις 1 και 2 Απριλίου, τα αποτελέσματα είχαν ως εξής:

--Νέα Δημοκρατία 21,7%
--ΣΥΡΙΖΑ 19,6%
--Ποτάμι 9,2%,
--Χρυσή Αυγή στο 6,9%
--ΚΚΕ 5,8%
--Ελιά 5,4%
--Ανεξάρτητοι Ελληνες 3,9%
--ΔΗΜΑΡ 2,1%
--Άλλο κόμμα 6,5%
--Λευκό/άκυρο 1,8%
--Αναποφάσιστοι 17,1%Ωστόσο, σε δεύτερη δημοσκόπηση που διενήργησε η Κάπα Research στις 3 Απριλίου, υπό το βάρος των εξελίξεων με την υπόθεση Μπαλτάκου, τα δεδομένα άλλαξαν.

Συγκεκριμένα, στο δεύτερο κύμα της έρευνας τα αποτελέσματα είχαν ως εξής:

--ΣΥΡΙΖΑ 21,5%
--ΝΔ 20,8%,
--Ποτάμι 8,5%
--Χρυσή Αυγή 7,7%
--ΚΚΕ 6,2%,
--Ελιά 4,6%,
--Ανεξάρτητοι Ελληνες 4%
--ΔΗΜΑΡ 1,7%
--Άλλο κόμμα 5,6%
--Λευκό/ακυρο 2,7%
--Αναποφάσιστοι 16,7%

[...]

ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ «ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ-ΓΚΕΙΤ»

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα επιμέρους στοιχεία που προκύπτουν από στοιχεία της έρευνας πριν και μετά την αποκάλυψη του «Μπαλτάκος-γκέιτ».

Στην 1η φάση της έρευνας που διεξήχθη πριν από τις αποκαλύψεις ( ως το Σάββατο 29 Μαρτίου) η ΝΔ συγκέντρωνε ποσοστό 25,0 το ΣΥΡΙΖΑ 25,4%, η ΕΛΙΑ (ΠΑΣΟΚ) 5,8% οι ΑΝ.ΕΛ. 3,9% η Χρυσή Αυγή 7,3% , η ΔΗΜΑΡ 2,9% το ΚΚΕ 6,9% το Ποτάμι 15% .

Η πόλωση που ακολούθησε τις αποκαλύψεις όπως δείχνει η έρευνα ( από τις 30 Μαρτίου) δεν άλλαξε τα πράγματα για την ΝΔ που από το 25% ανέβηκε μόλις στο 25,1%.

Άλλαξε όμως την εικόνα κυρίως για τον ΣΥΡΙΖΑ που «τσίμπησε» 2,3% και από το 25,4 % ανέβηκε στο 27,7%.

Η Χρυσή Αυγή επίσης κέρδισε 1,2% και η ΔΗΜΑΡ που επίσης κέρδισε 1,6% και από το 2,9% στο 3,5%.

Υποχώρησαν, το ΚΚΕ από το 6,9% στο 5,3%, το Ποτάμι από το 15 στο 13,3%, οι ΑΝ.ΕΛ. στο 3.5% από το 3,9%.
Iskra

9 σχόλια:

 1. Στο δεύτερο μέρος της έρευνας την 3η Απριλίου το ΚΚΕ ανέβηκε στο 6,2%. Πως προκύπτει το 5,3%? Μαν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εμένα με προβληματίζει η στιγμή που αποφάσισαν να βγάλουν στην φόρα το βίντεο. Είχαν περάσει και τα τελευταία μέτρα, και μετά θυμήθηκε ο Κλασιδιάρης ότι είχε τέτοιο βίντεο στα χέρια του. Πολύ βολικό... Κόβει απ τη ΝΔ, άρα εκ των πραγμάτων κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε ο Κρανιδιώτης (πιο σιχαμένος πεθαίνεις αλλά εδώ έχει δίκιο) και με μια ψήφο διαφορά να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει το μπόνους των 50 εδρών. Μετά κερδίζει η ΧΑ, γιατί με τον τρόπο που το χειρίζονται όλα τα αστικά κόμματα (εκτός ΝΔ) ουσιαστικά αθωώνουν, ακόμα κι ηρωοποιούν τη ΧΑ.

  Μήπως έρχονται ακόμα χειρότερα, όχι μόνο βιοποριστικά (πχ στο Κυπριακό, στο Αιγαίο κτλ) και θέλουν από τώρα να ελέγξουν την επόμενη μέρα;
  Εκτίμηση καθαρά δική μου πάντως είναι πως δεν βγάζει 4ετία αυτή η κυβέρνηση, μες στον χρόνο θα έχουμε εξελίξεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κι εγώ αυτό πιστεύω και πολλοί άλλοι το ίδιο λένε. Τη δουλειά της την έκανε και με το παραπάνω. Άντε τώρα για μια Αλλαγή, με νέα πρόσωπα, άφθαρτα, αδιάφθορα και τρέντυ.

   Να μην ξεχνάμε επίσης ότι ακριβώς πίσω απ' τον κάθε Κασιδιάρη βρίσκεται το βαθύ κράτος, με τις διεθνείς του διασυνδέσεις. Όσοι νομίζουν ότι αυτό εκπροσωπείται απ' τον κάθε λακέ τύπου Μπαλτάκου, πλανώνται οικτρά.

   gdmn1973

   Διαγραφή
 3. Ποτάμι!
  Μιας και θα χάσουμε τον Φωτάρα (που ενδεχομένως να τον δούμε σαν ΠτΔ, αλλά άμα κάτσει καμιά στραβή να ξαναγυρίσει στα παλιά του στέκια στην Ευελπίδων) και το χοντρό στη μπουζού παρέα με τον Ακη, ας έχουμε το Ποτάμι στη Βουλή με το γάργαρο πολιτικό του λόγο να καθοδηγεί τις μάζες.
  Άκουγα τις προάλλες τον Ηλία Νικολακόπουλο (στο Κόκκινο; αλλού; δε θυμάμαι ...) να λέει για τις δημοσκοπήσεις ότι το αρχικό δείγμα μετατοπίζεται λόγω του ότι, οι περισσότεροι ερωτώμενοι κλείνουν βρίζοντας το τηλέφωνο με την προτροπή "μην ξαναπάρετε εδώ".
  Και ο ίδιος ο Η.Ν. δεν ασχολείται πια με δημοσκοπήσεις με τη ζέση που ασχολιόταν στο παρελθόν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν απαντώ ποτέ σε δημοσκοπήσεις.

   Πρόκειται για απόσπαση απόλυτης υπεραξίας.

   Παίρνουν το χρόνο σου και τη "φαιά ουσία" που ξοδεύεις, έστω για πέντε-δέκα λεπτά, τζάμπα και την μοσχοπουλούν έπειτα στους πελάτες τους, κανάλια και κόμματα...


   Μάνος

   Διαγραφή
 4. offtopic (και γελάμε):

  "Ποιος "του κάθισε" γεμάτος εμπιστοσύνη και έρωτα για το σκοτάδι που εκπροσωπεί;"

  http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/ta-kasidiarakia

  Αναμένουμε ανακοίνωση από την ομάδα lgbt του σύριζα προσεχώς!

  JKL

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. http://www.alterthess.gr/content/i-hrysi-aygi-den-ofeleitai-apo-thema-mpaltakoy

  Άνοδο για το Κόμμα δείχνει η δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ μαζί με πόλωση για το δίπολο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Καθώς δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στις δημοσκοπήσεις που παρουσιάζονται, ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό, σκοπός της ανάρτησης ήταν όχι να αναδείξει δική μου εκτίμηση (δεν έχω), αλλά πώς ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται την υπόθεση ως προς διπλό ώφελος δικό του και της Χ.Α. Και αυτό γιατί πολλές φορές που θέσαμε το ζήτημα ότι το συμφέρον του και το συμφέρον της Χ.Α αλληλοδιαπλέκονται, τσίριζε σα κότα που τη σφάζουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Στο παρελθόν ναι, τσίριζε. Τώρα όμως δεν έχει λόγο να τραβάει την προσοχή πάνω σ' αυτό το λεπτό ζήτημα (τα συμφέροντα τους Χ.Α. βρίσκονται συχνά-πυκνά ομόρροπα μ' εκείνα της Χ.Α.) Θέλουν να πάνε στις εκλογές ήσυχα-ήσυχα, χωρίς απεργίες, συλλαλητήρια και χάπενινγκ, βάλλοντας μόνο εναντίον της κακιάς Ν.Δ. Ακόμα και οι τόνοι εναντίον ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ έχουν πέσει, οι άνθρωποι θέλουν να κάνουν ταμείο.

   gdmn1973

   Διαγραφή