Κυριακή, 6 Απριλίου 2014

Φιλορώσοι διαδηλωτές κατέλαβαν κρατικά κτίρια στην Ανατολική Ουκρανία

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας, όπου φιλορώσοι διαδηλωτές εκφράζουν την αντίθεσή τους στην αντιδραστική ηγεσία της χώρας.

Στην πόλη Ντονέτσκ, οι διαδηλωτές έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και εισέβαλαν στην έδρα του κυβερνείου. Κάποιοι από αυτούς κατέβασαν την ουκρανική σημαία και ύψωσαν στη θέση της τη ρωσική.


Στην πόλη Λουχάνσκ φιλορώσοι διαδηλωτές κατέλαβαν την έδρα των υπηρεσιών ασφαλείας, αφού οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να τους απωθήσουν μολονότι έκαναν χρήση δακρυγόνων. Οι διαδηλωτές ζητούσαν την απελευθέρωση φιλορώσων που συνελήφθησαν σε προηγούμενες κινητοποιήσεις.

Ο εκτελών χρέη πρόεδρου της Ουκρανίας, Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ, ματαίωσε την επίσκεψη που επρόκειτο να πραγματοποιήσει αύριο στη Λιθουανία προκειμένου να παραμείνει στο Κίεβο και να χειριστεί την κατάσταση στις ανατολικές επαρχίες της χώρας, ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του Κοινοβουλίου. Ο Τουρτσίνοφ συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ένας δημοσιογράφος, που ανήκε στο φασιστικό κόμμα Σβόμποντα και είχε απαχθεί, βρέθηκε νεκρός περίπου 120 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Κιέβου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου