Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014

Ανακοίνωση της Κ.Ο Κύπρου του ΚΚΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες και νέοι, μετανάστες και μετανάστριες!

Η 1η Μάη είναι η μέρα που η παγκόσμια εργατική τάξη τιμά αγωνιστικά τους νεκρούς εργάτες του Σικάγο, τους ηρωικούς αγώνες και τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος στην ταξική πάλη με το κεφάλαιο και τα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού, διατρανώνοντας την απόφαση της να συνεχίσει ως τη νίκη. Αποτελεί σύμβολο στον αγώνα των εργαζόμενων για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, αποτελεί οδηγό για το σήμερα και τις νέες μάχες που θα ακολουθήσουν, εμπνέει τους λαούς για τις μελλοντικές ηρωικές σελίδες που είναι βέβαιο ότι θα γραφτούν.

Σήμερα, με την άνοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας υπάρχουν όλες οι αντικειμενικές δυνατότητες, να έχουμε όλοι δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς και μεροκάματα, να εργαζόμαστε λιγότερες ώρες, να αυξηθεί ο ελεύθερος χρόνος. Και όμως ζούμε με την αδιάκοπη ανασφάλεια μεταξύ ανεργίας, εξαθλίωσης, κακοπληρωμένης εργασίας, ακριβοπληρωμένης και διαρκώς υποβαθμιζόμενης παροχής υγείας και παιδείας.


Χιλιάδες μετανάστες, νέοι και παλιότεροι εργαζόμενοι με τις οικογένειες τους, άνεργοι, αλλά και νέοι επιστήμονες αποτελούν το νέο κύμα μετανάστευσης από την Ελλάδα στη Κύπρο, αποτέλεσμα της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης και της επιδίωξης του κεφαλαίου να ελαχιστοποιήσει τις ζημιές του με τον λογαριασμό να το πληρώνουν οι εργαζόμενοι. Ωστόσο, οι ελπίδες της μεγάλης πλειοψηφίας των μεταναστών ότι θα έβλεπαν άσπρη μέρα με τη μετανάστευση διαψεύδονται πολύ σύντομα. Αντιμετωπίζουν κι εδώ την ανεργία, την ημιαπασχόληση, την ανασφάλιστη εργασία. Αυτή η βαρβαρότητα είτε στην Ελλάδα είτε στη Κύπρο είναι η λυκοσυμμαχία της ΕΕ, είναι ο ίδιος ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης που ενισχύει τα μονοπώλια και οδηγεί στη φτώχεια και την ανεργία το λαό.

Η εργατική τάξη δεν μπορεί να έχει αποτελέσματα με τη γραμμή της "κοινωνικής συναίνεσης" και της κοινωνικής "ειρήνης", όπως ισχυρίζονται τα ρεφορμιστικά συνδικάτα κι οι οπορτουνιστικές δυνάμεις. Καμιά αναμονή, οργάνωση της πάλης ενάντια στην αντεργατική πολιτική τόσο της Κυπριακής όσο και της Ελληνικής κυβέρνησης ΝΔ/ΠΑΣΟΚ. Καμιά αυταπάτη για το ΣΥΡΙΖΑ, οι «αριστερές κυβερνήσεις» που προτείνουν όπου κι αν εφαρμόστηκαν όχι μόνο δεν ανακούφισαν αλλά έγδαραν τους λαούς με νέα αντιλαϊκά μέτρα στο έδαφος του ευρωμονοδρόμου που όλοι τους υποστηρίζουν. Να απομονωθεί η ναζιστική φασιστική Χρυσή Αυγή και το ΕΛΑΜ παρακλάδι της στην Κύπρο, που αποτελεί την ακραία φωνή του κεφαλαίου, την ακραία φωνή του συστήματος. Λύση δεν αποτελεί ούτε μια έξοδος από την ευρωζώνη όπως προτείνουν οι λεγόμενοι «ευρωσκεπτικιστές» όμως με τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές να είναι στη θέση τους.

Το εργατικό - λαϊκό κίνημα, παλεύοντας σε αντικαπιταλιστική – αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση σε κάθε χώρα, προσθέτει τη δική του συνεισφορά στην αποδυνάμωση και ανατροπή του ιμπεριαλιστικού οικοδομήματος που ονομάζεται ΕΕ. Η αποδέσμευση με λαϊκή εξουσία θα είναι προσφορά στη διεθνιστική πάλη των λαών, θα επιταχύνει την εμφάνιση συνθηκών για την κατάκτηση της εργατικής - λαϊκής εξουσίας και σε άλλες χώρες. Έτσι ανοίγει ο δρόμος για την Ευρώπη της ισότιμης συνεργασίας, του σοσιαλισμού.

Η αποδέσμευση, που προβάλλει το ΚΚΕ, είναι ενταγμένη στον άλλο δρόμο ανάπτυξης υπέρ του λαού, στο δρόμο της ενοποίησης της Ευρώπης προς όφελος των λαών. Να γιατί χρειάζεται σήμερα ισχυρό ΚΚΕ παντού και με την ψήφο σε Ευρωβουλή, περιφέρειες και δήμους αλλά και με την καθημερινή πάλη κι οργάνωση των ελλήνων μεταναστών στο πλάι των Κυπρίων συναδέλφων τους σε κάθε χώρο δουλειάς, γιατί έχουν κοινά ταξικά συμφέροντα απέναντι στους εκμεταλλευτές τους.

Εμείς είμαστε η τάξη που παράγει τον πλούτο! Χωρίς τις σωματικές και πνευματικές μας δυνάμεις ο κόσμος θα απονεκρωθεί. Χωρίς εμάς δε μπορεί να υπάρξει πλούτος. Μπορούμε να ζήσουμε σε έναν κόσμο αντίστοιχο του κόπου μας, της εργασίας μας, των προσδοκιών μας. Έναν κόσμο που δε θα μαστίζεται από πολέμους, από ανεργία, από άγχος και ανασφάλεια. Που θα ζούμε ειρηνικά, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, χωρίς την καταπίεση και την βαρβαρότητα του συστήματος που ζούμε.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΡΙΘΕΙ ! ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ !
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

1 σχόλιο:

  1. Παράλληλα, η Κ.Ο Κύπρου του ΚΚΕ καλεί όσους θέλουν να συμπορευτούν μαζί μας στην πορεία της Πρωτομαγιάς, σε συνάντηση έξω απ' το Υπουργείο Οικονομικών, στις 5.30 μμ της Πέμπτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή