Κυριακή, 6 Απριλίου 2014

Μαζικές λιποθυμίες εργατών στα εργοστάσια εταιρειών αθλητικών ειδών

ΚΑΜΠΟΤΖΗ
Χτες λιποθύμησαν ακόμα 100 εργάτες

ΠΝΟΜ ΠΕΝΧ.--
Οτι οι λιποθυμίες εργατών αποτελούν καθημερινό φαινόμενο για τη χώρα με τα 80 δολάρια μέσο μηναίο μισθό επιβεβαιώνουν όσα γίνονται στα εργοστάσια της Καμπότζης. Ετσι, χτες, λιποθύμησαν ακόμα 102 εργάτες σε δύο υφαντουργεία, μετά τις προχτεσινές λιποθυμίες 100 εργαζομένων σε εργοστάσια όπου ράβονται προϊόντα για τα μονοπώλια των «Νάικ», «Πούμα», «Αντίντας».

Τοπικοί αξιωματούχοι απέδωσαν τις 52 λιποθυμίες στο εργοστάσιο «New Wide» στα περίχωρα της Πνομ Πενχ στη χρήση εντομοκτόνου και τις 50 στο εργοστάσιο «IC» στο «άσχημο περιβάλλον» σε συνδυασμό με την έντονη ζέστη.


Στο μεταξύ, σύμφωνα με ρεπορτάζ στον καμποτζιανό Τύπο, το φαγητό, από το οποίο αναφέρθηκε ότι έπαθαν δηλητηρίαση οι εργάτες που λιποθύμησαν προχτές, τους το είχε προσφέρει η εργοδοσία σε «γιορτή» που οργάνωσε την παραμονή. Είναι κι αυτός ένας τρόπος να εκφράσουν την «ευγνωμοσύνη» τους οι πολυεθνικές που τσεπώνουν αμύθητα κέρδη από όσα παράγουν στα 900 εργοστάσια οι 600.000 εργάτες του κλάδου στη χώρα...

4 σχόλια:

 1. ειναι ασχετο με το θεμα αλλα κυκλοφορει η φημη οτι παραιτηθηκε απο διευθυντης ο β. ζωγραφος εκφραζοντας ετσι την αντιθεση του στην αξιολογηση, ειναι ψεμα, αυτο που εκανε αυτος κ αλλοι ξεφτιλες συριζοπαρεμβασιες ειναι να στειλουν μια επιστολη παραιτησης στο συλλογο τους κ οχι στην διευθυνση, παιχνιδια εντυπωσιασμου παιζουν
  α

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σε ποιο Ριζοσπαστη ειναι το άρθρο?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Του Σαββάτου. Μπήκε τώρα το λινκ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν,το καταλαβαίνουμε έρχεται, είμαστε εδώ έτοιμοι απο καιρό,οπλισμένοι με υπομονή, ανυπομόμονοι,τα μάτια ανοιχτά, το κόμμα ισχυρό, η ελπίδα για να ορίσουμε το μέλλον μας. Α. ΠΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή