Τρίτη, 8 Απριλίου 2014

Τα παιδιά, τα παιδιά, τα φιλαράκια τα καλά...


Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής απειλούν εργάτες στο Πέραμα
Σε παραλήρημα, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης τους είπε για τα στελέχη του ΠΑΜΕ στη Ζώνη: «Θα εξαφανιστούνε. Πάει και τελείωσε»

Πλήρης επιβεβαίωση των «δεσμών αίματος» που έχει η Χρυσή Αυγή με τους μεγαλοεργολάβους της Ζώνης και της συνεργασίας τους, για να χτυπήσουν τα ταξικά συνδικάτα, προκειμένου να επιβάλουν συνθήκες εργασιακού «Νταχάου» στα καρνάγια, αποτελούν τα όσα ακούστηκαν την περασμένη Παρασκευή στο Πέραμα, σε εκδήλωση της «Ελληνικής Αυγής», παράταξη, με την οποία η φασιστική Χρυσή Αυγή εμφανίζεται στις ερχόμενες εκλογές.


Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν ο Περικλής Μουλιανάκης, γραμματέας της τοπικής οργάνωσης Περάματος της Χρυσής Αυγής και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πειραιά. Αφού ανέπτυξε το «όραμά» τους για την περιοχή του Περάματος, ο χρυσαυγίτης ξεκίνησε ένα παραλήρημα ενάντια στο ΚΚΕ και στο ΠΑΜΕ, λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Δεν θα μπορούσα βέβαια να αφήσω ασχολίαστα τα τεκταινόμενα εδωπέρα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, όπου όπως ανέφερε και ο συναγωνιστής, ο Χρίστος ο Κυριτσόπουλος, το σωματείο, το πρώτο ελληνικό πατριωτικό σωματείο, "ο Αγιος Νικόλαος", είναι γεγονός. Οχι μόνο το χαιρετίζουμε, αλλά θα το στηρίξουμε και με όλες μας τις δυνάμεις».

Αμέσως μετά, αναφέρθηκε ονομαστικά με ύβρεις και ψέματα στον πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου Σωτήρη Πουλικόγιαννη, για τον οποίο είπε: «Αυτός ο αρχιρουφιάνος και τραμπούκος του ΚΚΕ, ο οποίος προ ημερών γρονθοκοπούσε αστυνομικό και δεν κινήθηκε καμιά αυτόφωρη διαδικασία. Διαδικασίες κινούνται μόνο αν είσαι χρυσαυγίτης. Αυτά δε θα περάσουνε. Και θα τους επαναλάβω τα λόγια που είχε πει ο συναγωνιστής ο Γιάννης ο Λαγός, όταν πρώτη φορά κατεβήκαμε στη Ζώνη για να μιλήσουμε στους εργαζόμενους, μαζί με τον Ηλία τον Παναγιώταρο και τον Νίκο τον Μίχο, τους συναγωνιστές ότι αυτοί οι λακέδες του ΠΑΜΕ θα εξαφανιστούνε. Πάει και τελείωσε (...)».

Στην ίδια ομιλία, για να βγάλει λάδι τους φασίστες που επιτέθηκαν στους κομμουνιστές συνδικαλιστές τον περασμένο Σεπτέμβρη, ο Π. Μουλιανάκης είπε για τα στελέχη του ταξικού κινήματος: «Το μόνο που ξέρανε ήταν να φοβερίζουν το δήμαρχο και να πάνε να κάνουν τους ρουφιάνους, όταν στα μέσα Σεπτέμβρη κάποια δικά μας παιδιά φυλακίστηκαν, μόνο και μόνο επειδή το είπε ο Πουλικόγιαννης».

Κλείνοντας την ομιλία του, αναμάσησε τις ίδιες βρωμιές, που αναπαράγουν και όλες οι άλλες αστικές δυνάμεις, για να επιτεθούν στο ΠΑΜΕ, στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων: «Χαιρετίσματα στον Πουλικόγιαννη και την παρέα του (...) Γιατί κάνουν και την άλλη την κουτοπονηριά: Πληροφορήθηκα επίσης ότι στα δύο καράβια που ήρθαν πρόσφατα εδώ στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, εκτός από τα δικά τους κομματόσκυλα, πηγαίναν και πλησίαζαν και άλλους ανθρώπους που δεν πρόσκεινται φιλικά στο ΚΚΕ και τους έλεγαν "εντάξει, εμείς δεν κομματικοποιούμε το μεροκάματο, ελάτε να δουλέψετε".

Η διαφορά είναι ότι το κάνουν τώρα πρώτη φορά και 20 χρόνια, αυτοί που έχουνε ρημάξει τη Ζώνη, αυτούς τους ανθρώπους όχι μόνο δεν τους δίναν μεροκάματα, τους τραμπουκίζαν κι από πάνω αν δεν είχαν την κομματική ταυτότητα του ΚΚΕ. Αυτοί είναι λοιπόν και αυτούς θα τους τελειώσουμε και αυτό σας το υποσχόμαστε».

Γνωστοί για τα έργα και τις ημέρες τους

Ο χρυσαυγίτης που ξεστόμισε όλα τα παραπάνω, είναι γνωστός για τις σχέσεις του με τους μεγαλοεργολάβους της Ζώνης. Τον Π. Μουλιανάκη υπέδειξε στον ανακριτή σαν «πυρηνάρχη» Περάματος της Χρυσής Αυγής ο Α. Πανταζής, που έχει αναγνωριστεί από τους συνδικαλιστές της Ζώνης ως ο επικεφαλής της επίθεσης τον περασμένο Σεπτέμβρη και παραμένει προφυλακισμένος.

Για τον Π. Μουλιανάκη, ο «Ριζοσπάστης» έγραφε σε αποκαλυπτικό δημοσίευμα στις 10 Οκτώβρη 2013: «Από την αναζήτηση άλλων στοιχείων για τον Μουλιανάκη προέκυψε ότι αυτός έχει ήδη στήσει επιχείρηση με την επωνυμία PERIKLIS SHIPPING SERVICES CO που έχει ως "αντικείμενο: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΕΠΙΧ/ΣΗΣ - ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΧΘΟΦΟΡΩΝ"!

Το περιεχόμενο της επιχείρησης παραπέμπει σε δουλεμπορικό γραφείο. Είναι γνωστό ότι δουλεμπορικά έχουν στήσει οι χρυσαυγίτες στην Εύβοια και "νοικιάζουν" εργατικά χέρια για 18 ευρώ. Και φαίνεται ότι το δήθεν σωματείο που ετοιμάζουν με τις εντολές των εργολάβων οι χρυσαυγίτες είναι μόνο το προκάλυμμα για να λειτουργήσουν δουλεμπορικά και στη Ζώνη.

Επιπρόσθετα ο Περικλής Μουλιανάκης εμφανίζεται ως οργανωτικός γραμματέας ενός νεοσύστατου "φρούτου" που αυτοχαρακτηρίζεται συνδικαλιστική οργάνωση με την επωνυμία Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Ασφαλείας Χρηματαποστολών και Φυλάκων (ΠΟΥΑΧΦ), η οποία φαίνεται ότι στήθηκε για να καλύψει και τους "φρουρούς" του δουλεμπορικού».

Ο Χρ. Κυριτσόπουλος, για τον οποίο ο Μουλιανάκης αναφέρεται με θερμά λόγια στην ομιλία του, είναι εργοδηγός των εργολάβων στη Ζώνη και ένας από τους βασικούς «συντελεστές» του «σωματείου» - δουλεμπορικού που έστησαν πρόσφατα οι χρυσαυγίτες, «μόνο για Ελληνες εργατοϋπαλλήλους», όπως οι ίδιοι λένε στο καταστατικό τους.

Αποκαλύπτοντας το ρόλο της Χρυσής Αυγής και το στόχο του «σωματείου» που ίδρυσαν, ο Κυριτσόπουλος έλεγε σε συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στις 16 Σεπτέμβρη, στα γραφεία τους στο Πέραμα: «Εχουμε το δικαίωμα, λοιπόν, κι εμείς να κάνουμε ένα σωματείο και με αυτό το σωματείο, βάσει νόμου, που θα αποτελείται από αρκετά μέλη, θα διαφοροποιήσουμε τα μεροκάματά μας, γιατί η κρίση αυτή που υπάρχει στην Ελλάδα (...) Τα μεροκάματα που παίρναμε πριν δύο, τρία ή τέσσερα χρόνια ήταν πάρα πολύ μεγάλα και υψηλά, σε σχέση με την κρίση. Θα μπορούσαμε να χαμηλώσουμε τα μεροκάματά μας, να εγγυηθούμε στους Ελληνες εφοπλιστές ότι αν φέρουν τα βαπόρια τους εδώ θα σταματήσουμε τις απεργίες που γίνονταν όλα αυτά τα χρόνια για διάφορους λόγους»!

Ηταν τότε που ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Λαγός προανήγγειλε το λόγο της δολοφονικής επίθεσης στους κομμουνιστές συνδικαλιστές, λέγοντας: «Για την κατάντια αυτή (σ.σ. εννοεί στη Ζώνη) φταίνε -και το δηλώνω ξεκάθαρα γιατί το γνωρίζω πάρα πολύ καλά αυτό- οι επαγγελματίες συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, το οποίο εδώ και 10-15 χρόνια, διέλυσαν τα πάντα (...) αυτοί οι άνθρωποι έκαναν τρομερές απεργίες για τρομαχτικά ασήμαντα ζητήματα και κατάφεραν να διαλύσουν όλες τις υποδομές που υπήρχαν».

Εξω οι δουλέμποροι!

Θυμίζουμε ότι με αφορμή την ίδρυση του χρυσαυγίτικου «σωματείου» - δουλεμπορικού, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Νομού Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, έγραφε σε ανακοίνωσή του την περασμένη βδομάδα: «Ομάδα εργοδοτών, σε συνεργασία με τη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, προσπαθούν να ιδρύσουν δουλεμπορικό γραφείο, με στόχο τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, τη μετατροπή των χώρων εργασίας σε σύγχρονα Νταχάου, όπου θα βασιλεύει ο νομός των αφεντικών και δε θα ισχύει κανένα μέτρο προστασίας της υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.

Θέλουν να μας γυρίσουν πολλές δεκαετίες πίσω και να εξασφαλίσουν ότι με την τρομοκρατία μπράβων της νύχτας, οι εργάτες θα παίρνουν ό,τι τους δίνουν, όποτε τους το δίνουν και με όποιο τρόπο τους το δίνουν. Για να πετύχουν το σκοπό τους, έχουν επιστρατεύσει δυο - τρεις εργοδηγούς, γνωστά τσιράκια της εργοδοσίας, τη γνωστή "ακομμάτιστη" ομάδα που το 2010 επιχείρησε να διαλύσει το Συνδικάτο μας μέσω του αντισυνδέσμου και ανθρώπους που σχετίζονται άμεσα με κυκλώματα της νύχτας.

Μέσα σ' αυτούς, είναι όλοι όσοι εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στην εγκληματική ενέδρα θανάτου, εναντίον των στελεχών του Συνδικάτου μας στις 12/9/2013 και την εν ψυχρώ δολοφονία του συναδέλφου (και γιου συναδέλφου) Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι στις 18/9/13».

Η ανακοίνωση του Συνδικάτου κατέληγε, μεταξύ άλλων: «Καλούμε όλους τους μεταλλεργάτες, ανεξάρτητα από την ειδικότητα ή τον εργασιακό χώρο, να συσπειρωθούν στο Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγική Βιομηχανίας Ελλάδας, αφού με την ύπαρξη εφεξής ενός πανίσχυρου συνδικάτου, θα μας δοθεί η δυνατότητα το επόμενο διάστημα να παρεμβαίνουμε και να οργανώνουμε με ενιαίο τρόπο και σχέδιο τις μάχες που έρχονται».

Μεγάλη η ευθύνη της δημοτικής αρχής
Εξαφανισμένος ο δήμαρχος από το χτεσινό συμβούλιο. «Σιγή ιχθύος» από τον ΣΥΡΙΖΑ και το συνδυασμό του

Οι απειλές που εκτόξευσαν οι χρυσαυγίτες την Παρασκευή ενάντια στους εργαζόμενους της Ζώνης και τα συνδικάτα τους, αναδεικνύουν τις τεράστιες ευθύνες της δημοτικής αρχής, η οποία παραχώρησε στους φασίστες την αίθουσα του Δημαρχείου για να κάνουν την εκδήλωση. Μάλιστα, το κατάπτυστο επιχείρημα του δημάρχου Παντελή Ζουμπούλη, ήταν ότι «όπως δίνω την πλατεία στο ΚΚΕ, έτσι παραχωρώ την αίθουσα στη Χρυσή Αυγή».

Είναι ο ίδιος που, μετά την επίθεση των χρυσαυγιτών στο Πέραμα, έσπευσε να νομιμοποιήσει την προπαγάνδα τους, ότι τα συνδικάτα και το ΠΑΜΕ φταίνε τάχα για την ανεργία στη Ζώνη. Συγκεκριμένα, στις 30 Σεπτέμβρη, λίγες μέρες μετά το χτύπημα στο Πέραμα και τη δολοφονία του Π. Φύσσα, ο Π. Ζουμπούλης είχε δηλώσει:

«Να σας πω κάτι. Μη νομίζετε ότι και οι προηγούμενοι, δηλαδή η διοίκηση του ΠΑΜΕ, ήταν και τόσο αγαθοί. Και από εκεί είχαν προβλήματα οι εργαζόμενοι. Και με το ΠΑΜΕ είχαν προβλήματα. (...) Υπαινίσσομαι ότι η πολιτική του ΠΑΜΕ στο λιμάνι δεν ήταν η καλύτερη. Είχαν και αυτοί το πρόβλημά τους (....) κάνανε και αυτοί τα δικά τους (...) αυτοί του ΠΑΜΕ και ειδικά ο Πουλικόγιαννης (σ.σ. ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου) τους ξέρει όλους τους εργολάβους, συνεργάστηκε χρόνια μαζί τους».

Αφήνοντας υπονοούμενα ότι τα σωματεία τα έχουν κάνει «πλακάκια» με τους εργολάβους της Ζώνης, πρόσθεσε: «Οσες φορές εγώ έστειλα εργαζόμενους στους εργολάβους από το Πέραμα για να πιάσουν δουλειά, δεν μου τους πήρε ποτέ κανείς εργολάβος. Δηλαδή στέλναμε εκεί, έχουμε τους δικούς μας λέγανε (....) αν η Ζώνη δούλευε σωστά και δεν είχε αυτά τα προβλήματα (...) η Χρυσή Αυγή δεν θα πήγαινε. Τι να πάν' να κάνουν; Απλά εκμεταλλεύτηκαν την ανεργία, την ανέχεια, τον εργάτη που τρέχει για ένα μεροκάματο ο φουκαράς. Και ήρθαν οι σωτήρες να το κάνουν»!

Οι εκλεγμένοι με το ΚΚΕ δημοτικοί σύμβουλοι στο Πέραμα έθεσαν το θέμα στο χτεσινό δημοτικό συμβούλιο, απ' όπου όμως ο δήμαρχος επέλεξε να απουσιάζει. Με αυτό το πρόσχημα, όλες οι παρατάξεις, πλην της «Λαϊκής Συσπείρωσης», αρνήθηκαν να συζητήσουν το θέμα. Αναπαράγοντας τα ίδια επιχειρήματα με το δήμαρχο, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου είπε ότι «δεν μπορούμε να αρνηθούμε να δώσουμε την αίθουσα σε όποιον μας τη ζητάει»!

Να σημειωθεί ότι κανένας από τους συνδυασμούς στο δημοτικό συμβούλιο δεν είχε μέχρι χτες καταδικάσει με ανακοίνωση ή με άλλον τρόπο το νέο χρυσαυγίτικο παραλήρημα, ούτε το γεγονός ότι τους παραχωρήθηκε η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Ανακοίνωση για το θέμα δεν είχε εκδώσει ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ούτε και ο συνδυασμός που στηρίζει στο Πέραμα (δεν εκπροσωπείται στο τωρινό δημοτικό συμβούλιο).

Θυμίζουμε ότι στις 14 Οκτώβρη, ο Γ. Αλεβιζόπουλος, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, με δηλώσεις του στην «Ελευθεροτυπία», αναπαρήγαγε ό,τι και οι ναζιστές. Είπε επί λέξει: «Μετά το 2005, όταν εμφανίσθηκε η κρίση, το ΠΑΜΕ πίεζε τους εργοδότες, δίνοντας κατάλογο εργαζομένων που έπαιρναν για εργασία. Ετσι δημιουργήθηκε ένα κλίμα για τα μέλη που είχαν ευνοϊκή μεταχείριση». Αφήνει δηλαδή να εννοηθεί ότι τα σωματεία λειτουργούν σαν μαφία!

Παιδιά του συστήματος...

Η νέα επίθεση της Χρυσής Αυγής προς το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, οι απειλές που εκτοξεύτηκαν είναι λογικό να προκαλέσουν ποικίλες αντιδράσεις στους εργαζόμενους. Θα πρέπει, για άλλη μια φορά, να αξιοποιηθούν για να κατανοηθεί ο ταξικός χαρακτήρας του ναζιστικού μορφώματος: Δηλαδή ότι η Χρυσή Αυγή είναι το μακρύ χέρι των εφοπλιστών, το μαντρόσκυλο βιομηχάνων και εργολάβων, μια συστημική δύναμη που, στο πλαίσιο καταμερισμού, έχει αναλάβει συγκεκριμένο στόχο: Να αντιμετωπίσει τη δράση των κομμουνιστών στο συνδικαλιστικό κίνημα. Αυτή η πλευρά αγνοήθηκε από όλα τα ρεπορτάζ που φιλοξενούνται στον αστικό Τύπο.

Θυμίζουμε ότι ξεπερνούν τις 150 οι Ερωτήσεις που έχει καταθέσει η Χρυσή Αυγή για τα συμφέροντα των εφοπλιστών, με κορυφαία την Ερώτηση που κατέθεσε το Μάρτη του 2013, με θέμα «Λύση στη χρηματοδότηση των ναυτιλιακών εταιρειών». Σε κείνο το κείμενο κλαιγόταν για τα ...βάσανα των εφοπλιστών και ζητούσε «λελογισμένη ενίσχυση των ναυτιλιακών εταιρειών», όπως και «να δοθούν εγγυητικές επιστολές από το κράτος, για να μπορέσουν να λύσουν το πρόβλημα οι ναυτιλιακές εταιρείες». Στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, η εμφάνισή της ήταν η φυσική συνέχεια και συνέπεια της δράσης των εργοδοτών, που προσπαθούν χρόνια τώρα να βγάλουν από τη μέση το Συνδικάτο. Εχει προηγηθεί το στήσιμο δουλεμπορικών κυκλωμάτων, που αναλαμβάνουν να βρουν φτηνούς εργάτες για τ' αφεντικά (Χαλκίδα κ.ά.).

Αυτά που επανέλαβε ο Μουλιανάκης της Χρυσής Αυγής, το βράδυ της Παρασκευής, έχουν ειπωθεί με πιο πρωτότυπο τρόπο: Το 2007, ήταν η «Αυγή» που πέταξε λάσπη στο ΠΑΜΕ ότι λειτουργεί σαν μαφία στον Πειραιά. Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλεβιζόπουλος, ήταν αυτός που δήλωνε πέρσι ότι τη Χρυσή Αυγή την έφερε στο Πέραμα το ΠΑΜΕ, γιατί με τη στάση του δεν επιτρέπει στους εργοδότες να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους. Του ίδιου φυράματος, άλλος συνδικαλιστής τους, ο Τ. Καραγιαννάκης, που, από το 2012, ζητούσε από τη διοίκηση του Συνδικάτου «να σταματήσει τις υπερβολές», προτείνοντας δραστική μείωση του μεροκάματου, ό,τι δηλαδή αξίωνε και η διοίκηση της Ενωσης Ναυπηγοεπισκευαστών Πειραιά. Οι ίδιοι, πριν από το σωματείο «μόνο για Ελληνες» της Χρυσής Αυγής, είχαν επιχειρήσει να στήσουν αντισύνδεσμο στο Συνδικάτο, για να κλείνουν δουλειές χωρίς το εμπόδιο της Σύμβασης και επιχείρημα ότι «τα υψηλά μεροκάματα στη Ζώνη πλήττουν την ανταγωνιστικότητα και δεν φέρνουν τα καράβια οι εφοπλιστές»!

Εν κατακλείδι: Η δράση της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, η σταθερότητά της στη στήριξη των συμφερόντων εφοπλιστών και εργολάβων αποδεικνύουν καθαρά το ρόλο της ως δύναμης του κεφαλαίου.

Αξιοποιείται όπως όλα τα άλλα εργαλεία που αξιοποιεί το κεφάλαιο ενάντια στους εργαζόμενους: Εργοδοτικός, κυβερνητικός συνδικαλισμός, εργοδοτική τρομοκρατία, δικαστικές διώξεις, καταστολή κ.λπ.

Τίποτα, λοιπόν, το παράξενο που η Χρυσή Αυγή συνομιλεί με υψηλούς αξιωματούχους του αστικού κράτους όπως ο γγ του Υπουργικού Συμβουλίου, που συζητά με στελέχη από όλα τα κόμματα αστικής διαχείρισης, που επιλέγει σε μια σειρά δήμους, όπως και στο ίδιο το Πέραμα, στις τοπικές εκλογές να μην κατεβάζει δικούς της συνδυασμούς αλλά να στηρίζει υποψηφίους μέσα σε συνδυασμούς άλλων αστικών κομμάτων!

Επιβεβαιώνεται ότι το ναζισμό μπορεί να τον αντιπαλέψει και να τον νικήσει, όπως και στο παρελθόν, ο λαός, το λαϊκό κίνημα. Με την οργάνωση και την πάλη του, με ισχυρό ΚΚΕ και ισχυρή λαϊκή συμμαχία μπορεί να αντιμετωπιστούν η ναζιστική Χρυσή Αυγή και το σύστημα που τη θρέφει.

ΣΥΡΙΖΑ
Επικίνδυνη ρητορική και λιβανιστήρι στην ΕΕ
Με το σύνθημα «η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες», εμφανίστηκε ο Αλ. Τσίπρας χτες στη Θεσσαλονίκη

Με ρητορική που συγκαλύπτει την ταξική αιτία της επίθεσης που δέχεται ο λαός και ταυτόχρονα διεγείρει επικίνδυνα αντανακλαστικά, δίνοντας έδαφος ακόμα και σε εθνικιστικές απόψεις, εμφανίστηκε χτες ο Αλ. Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη. Με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη της Α. Μέρκελ στην Αθήνα, κατηγόρησε τον Αντ. Σαμαρά ότι «ετοιμάζεται να φωτογραφηθεί χαμογελαστός μαζί με την προϊσταμένη του» και είπε ότι η γερμανική κυβέρνηση «μας θεωρεί οικόπεδο και αποικία»!

Αξιοποιώντας συνθήματα που λάνσαρε το ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του '80 και στη συνέχεια το κόμμα της Χρυσής Αυγής, ο ίδιος συμπλήρωσε: «Είναι ασφαλώς ευπρόσδεκτη στην Ελλάδα η ηγέτης μιας μεγάλης χώρας-μέλους της ευρωπαϊκής οικογένειας. Αλλά με την προϋπόθεση ότι αποδέχεται εκείνο που πολλές φορές έχει ειπωθεί στο παρελθόν και τώρα αποκτά πάλι ένα ουσιαστικό νόημα: Οτι η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες»!

Στο ίδιο πνεύμα, αναρωτήθηκε: «Πόσα κομμάτια εθνικής κυριαρχίας πρέπει ακόμα να παραχωρήσουμε για να πάρουμε τα δυο - τρία κατοστάρικα του ματωμένου πλεονάσματος που μας πετούν στα μούτρα προεκλογικά; Πόσες εκπτώσεις στη δημοκρατία πρέπει ακόμα να ανεχτούμε; (...) Σε πόση ταπείνωση, πόση φτώχεια, πόση ανεργία, πόσα δράματα, πρέπει να κλείσουμε τα μάτια για να μας πουν μια καλή κουβέντα η κυρία Μέρκελ και ο κύριος Σόιμπλε; (...) Αυτά είναι τα ερωτήματα που μπαίνουν μπροστά σε κάθε Ελληνα και σε κάθε Ελληνίδα, ενόψει εκλογών»!

Για να βγάλει λάδι το κεφάλαιο και το οικοδόμημα της ΕΕ, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει ως «υποτέλεια» τη συνειδητή παραχώρηση από την αστική τάξη μέρους των κυριαρχικών δικαιωμάτων στα διακρατικά όργανα της λυκοσυμμαχίας των μονοπωλίων, την οποία υπερασπίζεται και το κόμμα του. Ενώ κρύβει το γεγονός ότι η συμμετοχή στην ΕΕ, που ο ίδιος θεωρεί αυτονόητη, προϋποθέτει ούτως ή άλλως την παραχώρηση «κυριαρχικών δικαιωμάτων» στην ΕΕ.

Επίσης, εστιάζει σκόπιμα στον «αντιδημοκρατικό» τρόπο που νομοθετούνται τα αντιλαϊκά μέτρα, επειδή δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί με την κυβέρνηση πάνω στο ζήτημα της στρατηγική που τα επιβάλλει. Αυτή τη στρατηγική υπηρετεί και ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο κι αν λέει ότι θα κυβερνήσει με άλλο μείγμα.

Ανακούφιση στη ...Δευτέρα Παρουσία!

Μιλώντας ο ίδιος στο ιταλικό κανάλι RAI3, παρέπεμψε κυριολεκτικά στη Δευτέρα Παρουσία την όποια ανακούφιση υπόσχεται στο λαό, λέγοντας: «Για να μπορέσουμε να πετύχουμε μια πολύ μεγάλη πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα, κι αυτή η πολιτική αλλαγή να έχει θετικό αποτέλεσμα, πρέπει να αλλάξουν οι συσχετισμοί σε όλη την Ευρώπη, δεν μπορεί μόνο σε μια χώρα να πετύχεις την πολιτική αλλαγή, αν οι συσχετισμοί σε όλη την Ευρώπη δεν είναι τέτοιοι που να μπορέσουν να δεχτούν αυτήν την πολιτική αλλαγή».

Σε άλλο σημείο, υπερασπίστηκε τον φιλο-ευρωενωσιακό χαρακτήρα του κόμματός του, λέγοντας: «Πιστεύουμε ότι εμείς είμαστε πιο φιλοευρωπαϊστές από τις κυρίαρχες δυνάμεις σήμερα, που στην πραγματικότητα αδιαφορούν για το αν αυτή η Ευρώπη φτάσει σε αδιέξοδο ή θα διαλυθεί». Αποκαλυπτικός ήταν και όταν εξέφρασε την ελπίδα για «μια μεγάλη επιτυχία της δικής μας πρότασης, ώστε να παρασύρει και τη σοσιαλδημοκρατία, στην ιστορική της κοίτη»!

16 σχόλια:

 1. "ο Γιάννης ο Λαγός...μαζί με τον Ηλία τον Παναγιώταρο και τον Νίκο τον Μίχο"
  Ο Μπάμπης ο Σουγιάς, όλοι βρε παιδί μου.

  Partydog

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν είναι περίεργο που τα λέει αυτά ο Τσίπρας...

  Όποιος είδε τη χθεσινή εκπομπή στον Ενικό και τις ερωτήσεις του περίφημου κοινού, μπορεί να καταλάβει...

  Εν τω μεταξύ ο εκπρόσωπος του "Ποταμιού", όταν ρωτήθηκε για το θέμα Μπαλτάκου-Χρυσής Αυγής είπε: "Δν ξέρω, τι να πω...πάντως το ευχάριστο είναι ότι όλες οι δημοσκοπήσεις μάς δείχνουν τρίτο κόμμα, πάνω απ` τη ΧΑ, κι αυτό είναι σίγουρα θετικό".

  Τελικά η γραμμή του αποκόμματος αυτού είναι σαφής: "Δεν έχουμε ιδεολογία και δεν ντρεπόμαστε γι` αυτό"...


  Μάνος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σουτ απ' το φουνταριστό .... αααχχ ... δοκάρι!
   Και κάτι καλό απ' το Σκουρλέτη: "Γιατί δεν το λέτε Ελβετία και το λέτε Ποτάμι;"
   (ε, όσο να' ναι, καίγεται ο πωπός τους λίγο ...)

   Διαγραφή
 3. Αντώνη να ρωτήσω κάτι παρακαλώ.
  Το κείμενο είναι ακρβώς αυτό που πρέπει αλλά είναι κείμενο καταγγελίας που αρμόζει κατά τη γνώμη μου σε ανάλογη δήλωση από έναν υποψήφιο περιφεριάρχη του πάλαι ποτέ Λα.ος. Δλδ ενός φασίστα αντικομμουνιστή που δε θα έκανε ποτέ ο ίδιος τη βρώμικη δολοφονική δουλειά. Στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής , που όλοι ξερουμε πως λειτουργούν, μια καταγγελία από μόνη της θεωρείς οτι συντελεί στην αυτοπροστασία των μελών του παμε και το κκε ή έστω μια μαζική εξόρμηση. Γνώμη μου είναι και παρότι δεν είμαι μέλος πως πρέπει να καταλάβουν πως με το κκε δεν παίζει κανείς !
  Μανώλης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Νομίζω ότι η ευρύτερη τακτική του ΚΚΕ ως τώρα έχει αποδώσει από αρκετά ως πολύ καλά. Τώρα αυτό το τελευταίο ου λες δεν ξέρω πού πάει αλλά το κόμμα λειτουργεί πολιτικά και κατά την προσωπική μου άποψη πολύ καλά κάνει.

   Διαγραφή
  2. Γνώμη μου είναι και παρότι δεν είμαι μέλος πως πρέπει να καταλάβουν πως με το κκε δεν παίζει κανείς !
   Μανώλη, είναι η ώρα να εξελίξεις προς το παραγωγικότερο/ισχυρότερο τη στάση σου. Βρες το ΚΚΕ στο χώρο σου, στρατεύσου μαζί του!

   Διαγραφή
  3. δεν καταλαβα ρε μανωλη δλδ τι θες να κανουμε για την αυτοπροστασια των μελων και των φιλων του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ; να οργανωσουμε και εμεις αντιστοιχες ομαδες; για να μας μαζεψουν σε dt; αυτο το πραγμα προσπαθουν να το πετυχουν απο την πρωτη στιγμη. ακομα και το να απαντησουμε με τον ιδιο τροπο.
   αν μας την πεσουν οπως στο περαμα φυσικα και θα αντισταθουμε αλλα δεν προκειται να κανουμε τα ιδια οσο και να προκαλουν.
   απο την αλλη η μαζικοτητα στην δραση, το να μπει και αλλος κοσμος στην μαχη και να μην μπορουν να κατσουν ουτε για καφε καπου απο την απαξιωση και την γιουχα του κοσμου ειναι το αλλο.

   Διαγραφή
  4. Mε το κκε έχω νταλαβέρια στο χώρο μου , αλλά πέρα απο αυτό που λέει ο αντώνης οτι είναι πετυχημένη η στρατηγική του κκε στο θέμα με τις κότες, που όντως είναι, τίθεται και ένα ζήτημα περηφάνιας. Αυτό λέω ! Πολιτικά μπορεί να έχω και άδικο.
   Μανώλης

   Διαγραφή
  5. δεν ειναι ετσι. στο περαμα ας πουμε σε συνεδριαση του δ.σ. κατεβαιναν τα σκαλια 5-5, αν σου την πεσουν δεν θα κατσεις να τις φας, αλλα αυτο που λες ειναι αλλο

   Διαγραφή
  6. Όταν κινδυνεύει ένας φίλος ή συνοδοιπόρος του ΚΚΕ αυτό πρέπει να αντιδρά δυσανάλογα περισσότερο από οποιαδήποτε αντίδρασή του όταν ένα μέλος ή στέλεχός του βρεθεί στην ίδια θέση.
   Γιατί;
   ΕΤΣΙ!
   Οι καταδίκες των Χαλυβουργών που τους στερούν ακόμα και την αποζημίωση από τον Μάνεση μέχρι και την μη εγγραφή στον ΟΑΕΔ για ένα επίδομα ανεργίας θα πρέπει να βρουν ένα ΚΚΕ απέναντί τους ανυποχώρητα σταθερό και αταλάντευτα προσηλωμένο στο Εργατικό Δίκιο.
   Αν είναι φανερό πως οι δικαστές έχουν την συνείδηση του εργοδότη να εμφανιστεί και η ξεπουλημένη φύση μιας κρατικής υπαλληλίας που η θέση εξαγοράζεται με "υπογράφω ότι θες" δεσμεύσεις.

   Μήτσος ο Β

   Διαγραφή
  7. Σου ξαναλέω πολιτικά μάλλον έχω άδικο ρε μόδεστε. Και σέβομαι τους ναυτεργάτες, εγώ αθλίατρος είμαι και μάλιστα στην επαρχία. Απλά λέω οτι στη φρασεολογία μας όχι κατανάγκην τη δημόσια πρέπει να καταλαβαίνουν οτί μπορούμε για την πλάκα μας και αλλιώς αλλά είναι επιλογή μας να μην το κάνουμε
   Μανώλης

   Διαγραφή
  8. @Μητσος ο β
   δεν καταλαβα τι εννοεις, ξεκινοντας απο το 2ο, το ΚΚΕ και το ταξικο κινημα παντα ειναι διπλα και σε καταδικες και σε απολυσεις και στα παντα. δεν πιστευω να εχει κανεις αντιρρηση.
   στο 1ο ειναι που σε χανω τελειως, δλδ τι προτεινεις να χτυπησουν οι τα ασπονδυλα ενα σ/φο, αν τα φρικια επισης ή οι συριζαιοι χτυπισουν σ/σα εμεις πρεπει να χτυπησουμε 2;;;
   να το κανουμε πολεμο συμμοριων; για προσεχε το λιγο αυτο.
   εκει ακριβως θελουν να μας συρουν. για να μαζευομαστε λιγο απο την πυρκαυλιαση, εκτος και αν προσπαθεις να τρολαρεις οποτε παω πασο

   Διαγραφή
  9. @modesto "δεν καταλαβα τι εννοεις" "να μαζευομαστε λιγο απο την πυρκαυλιαση" "αν προσπαθεις να τρολαρεις"
   Χαλάρωσε λίγο δεν εκπροσωπείς το Κόμμα και δεν μίλησα ποτέ εξ ονόματός του.
   Το πως θα αντιδράσει το ΚΚΕ θα το αποφασίσει το ίδιο.
   Το νέο θέμα των Χαλυβουργών θα το σηκώσει όσο εκεί που δεν παίρνει.
   Εδώ θα είμαστε για να βλέπουμε που θα το φτάσει.

   Μήτσος ο Β

   Διαγραφή
  10. νομιζω οτι ημουν ξεκαθαρος και αναφερομουνα στο σχολιο σου για την αναγκη απαντησης απο το κομμα δυσαναλογα μεγαλυτερης απο οτι δεχεται.
   αυτο οπως καταλαβαινω εγω τα ελληνικα (μπορει να κανω και λαθος) σημαινει οτι π.χ. στο σκηνικο με τον συντροφο στην αναβυσο εμεις επρεπε να απαντησουμε πηγαινοντας στα σπιτια τουλαχιστον τριων απο αυτους και να τους τραμπουκισουμε.
   το καταλαβαινεις φανταζομαι απο μονος σου οτι αυτο στο μονο που θα οδηγουσε θα ηταν να γινουμε το σκηνικο για την επομενη βερσιον για τις συμμοριες της νεας υορκης.
   οι κομμουνιστες δεν λειτουργουν ετσι.
   εχε εμπιστοσυνη στο κομμα και στην συλλογικη του γνωση και πειρα και καλο ειναι να μην τα αναφερεις τετοια πραγματα ουτε για πλακα στο διαδυκτιο.
   σκεψου μονο οτι οι τυποι ειναι κοινοι μαφιοζοι της νυχτας και εχουν και εσωτερικες διαμαχες και μεσα απο αυτες να υπηρχε χτυπημα σε ασπονδυλο. θα βγαινανε στα κεραμιδια και θα σκουζανε οτι μας την επεσαν οι κομμουνιστες. το δικος μας μπηκε σε εισαγωγικα γιατι στο ιντερνετ ποτε δεν ξερεις ποιος γραφει.

   @μανωλης
   καλο θα ηταν να μην δινεις πληροφοριες ουτε για τα επαγγελματικα σου ουτε που μενεις

   Διαγραφή
 4. http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=7903291

  Κατά τα λοιπά τους ενόχλησε η Κανέλλη...

  ΑπάντησηΔιαγραφή