Κυριακή, 6 Απριλίου 2014

Δολοφονήθηκε Ουκρανός ακροδεξιός δημοσιογράφος που είχε απαχθεί

Ένας δημοσιογράφος και μαχητικός υποστηρικτής του ουκρανικού ακροδεξιού κόμματος Σβόμποντα («Ελευθερία») βρέθηκε νεκρός, φέροντας σημάδια βασανισμού, μία ημέρα μετά την απαγωγή του, ανακοίνωσε σήμερα το κόμμα.

Η σορός του Βασίλι Σεργκουιένκο βρέθηκε χθες σε ένα δάσος κοντά στο χωριό Βιγκράιεφ, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, περίπου 120 χλμ. νοτιοανατολικά του Κιέβου, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος. Έφερε "σημάδια βασανισμού" και τραύματα με μαχαίρι και είχε "ανοιγμένο κρανίο", σύμφωνα με το Σβόμποντα, που διευκρινίζει πως είχε απαχθεί από το σπίτι του προχθές το βράδυ από τρεις αγνώστους οι οποίοι τον είχαν αναγκάσει να επιβιβαστεί σε ένα αυτοκίνητο.


Η τοπική εισαγγελία επιβεβαίωσε την ανακάλυψη της σορού του δημοσιογράφου χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις, καθώς "η έρευνα είναι σε εξέλιξη".

Σύμφωνα με το Σβόμποντα, ο Βασίλι Σεργκουιένκο είχε δεχθεί πρόσφατα απειλές και η δολοφονία του μπορεί να συνδέεται με άρθρα που είχε γράψει σχετικά με έναν ισχυρό επιχειρηματία της περιοχής, τον οποίο το κόμμα δεν κατονομάζει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου