Τρίτη, 29 Απριλίου 2014

Κρεοπωλείον "Η πατρίς κινδυνεύει"

Τα διακυβεύματα και τα πολιτικά κόλπα...
Χρήστου Δημήτρης|27.04.2014

ΣΥΡΙΖΑ ή Μέρκελ είπε ο Αλέξης Τσίπρας, θέτοντας ένα από τα πολλά διακυβεύματα της πολιτικής αναμέτρησης στις περιφερειακές και κυρίως στις ευρωεκλογές, που έχουν πιο καθαρό πολιτικό χαρακτήρα. Θα μπορούσε να προσθέσει κανείς πολλά ακόμα από τα κρίσιμης για το μέλλον του τόπου διακυβεύματα. Ανεξάρτητη Ελλάδα ή αποικία; Πλούσια, αξιοπρεπής και αυτοδύναμη χώρα ή φτωχό προτεκτοράτο; Διατήρηση και ενδυνάμωση του ελληνισμού ως πολιτιστικής οντότητας ή συρρίκνωση και εξαφάνιση; Πρέπει με κάθε δυνατό τρόπο όλα αυτά και πολλά ακόμα να τεθούν στους πολίτες αυτής της χώρας πριν ρίξουν το ψηφοδέλτιό τους στην κάλπη. Πρέπει όλοι να αντιληφθούν τι σημαίνει αυτή η ψήφος τους.


ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ βάρος που αναλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τεράστιο. Όμως όλες οι πολιτικές δυνάμεις είναι πλέον υποχρεωμένες να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στον ελληνικό λαό και στο μέλλον που έχουν σχεδιάσει για αυτόν οι κατασκευαστές των δεσμών του, κάτοχοι του ελληνικού χρέους. Σε ένα πρόσφατο άρθρο σημείωνα ότι αν η Ν.Δ. ηττηθεί με διαφορά μεγαλύτερη των 5 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι διαδικασίες αλλαγής του Σαμαρά δεν θα καθυστερήσουν. Τα πράγματα όμως τρέχουν ταχύτερα, καθώς ο Σαμαράς σε πλήρη συνεργασία με τον Βενιζέλο, δεν θέλουν να απολέσουν την πρωτοβουλία των πολιτικών κινήσεων. Το πιθανότερο λοιπόν είναι η δημιουργία ενός νέου πολιτικού σχηματισμού της "Νέας Ελλάδας" μετά τις ευρωεκλογές. Ενός σχηματισμού που θα λειτουργήσει ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος των δανειστών.

Η ΠΑΡΟΔΟΣΙΑΚΗ Κεντροδεξιά είναι ενήμερη για τις εξελίξεις, αλλά κανείς δεν ξέρει αν είναι και προετοιμασμένη να αντισταθεί και να επιβιώσει πολιτικά, καθώς πολλά από τα πρόσωπα που θα μείνουν έξω από το κόλπο Σαμαρά - Βενιζέλου, δεν διαθέτουν πλέον το ηθικό και πολιτικό ανάστημα να συγκροτήσουν ένα κόμμα απαλλαγμένο από τα βαρίδια της παρέας του Αντώνη και ικανό να υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα. Με τι πλεονεκτήματα, για παράδειγμα, η μνημονιακή Ντόρα μπορεί να αντιμετωπίσει τους μνημονιακούς Σαμαρά και Βενιζέλο, όταν η γερμανική διεύθυνση δεν θα είναι μαζί της και η αμερικανική υποστήριξη δεν μπορεί να αντισταθμίσει τα πλεονεκτήματα των άλλων; Ποιος μπορεί να ηγηθεί για τη συγκρότηση και επανένωση (ΑΝ.ΕΛΛ., Πολύδωρας κ.λπ.) μιας φιλελεύθερης παράταξης που θα προτάξει τα εθνικά συμφέροντα; Μένει αναπάντητο.

ΠΟΣΟ ικανός είναι ο χώρος του τέως ΠΑΣΟΚ να αναγεννηθεί εκ της τέφρας που αφήνει πίσω του ο αμοραλιστής Βενιζέλος και τα τσιράκια του; Υπάρχουν στελέχη παλιά και νέα, τα οποία μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να σηκώσουν το βάρος της ανασυγκρότησης ενός κινήματος με πατριωτικά χαρακτηριστικά; Αν δεν υπάρχουν, μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να αντιπροσωπεύσει τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που στις καλές ημέρες έδιναν στο κόμμα πάνω από 40%;

Υπάρχει πολιτική κουλτούρα συνεργασιών στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όταν η κομματική βάση πετάει στα σύννεφα και συμπεριφέρεται λες και έχει την αυτοδυναμία στο τσεπάκι της;

ΚΑΙ Η ΔΗΜ.ΑΡ. πού το πάει; Θα μπορούσε να πει κανείς ότι όπου και να το πάει, δεν πείθει κανέναν. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα και δεν ξέρουμε αν ο Φώτης Κουβέλης τσιμπήσει σε μια πρόταση για την προεδρία της Δημοκρατίας (ώστε να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές) από τους Σαμαροβενιζέλους. Ούτως ή άλλως, το κόμμα του, ως έχει, δεν έχει μέλλον, διότι δεν έχει ούτε αρχές, ούτε σχέδιο, ούτε όραμα. Αυτή δεν είναι "κυβερνώσα Αριστερά" αλλά τσόντα για την απόλαυση των όποιων εξουσιών προσφέρονται από τη συμμετοχή στην κυβέρνηση, χωρίς όρους και αρχές. Η πρώτη εμπειρία ήταν πικρή.

ΤΟ ΜΕΝΟΣ της ηγεσίας της ΔΗΜ.ΑΡ. για τη συμμαχία των δυνάμεών της στον Πειραιά με το αυτοδιοικητικό σχήμα του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Θεόδωρο Δρίτσα, όπως αποφάσισαν τα εκεί μέλη της, είναι δείγμα εξαιρετικά ανησυχητικό. Τι εμπόδιζε αυτό το κόμμα, που αναιρεί και τα δύο συστατικά του τίτλου του, να συνεργαστεί και σε άλλες αυτοδιοικητικές περιπτώσεις; Τι εμπόδιζε την ηγεσία της ΔΗΜ.ΑΡ. μια συνεργασία με τη Ρένα Δούρου στην Αττική, ώστε να πολλαπλασιάσει τις πιθανότητες νίκης στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας και να την απαλλάξει από τον φαύλο εκπρόσωπο των διαπλεκόμενων συμφερόντων; Ο ΣΥΡΙΖΑ διατυπώνει τα κρίσιμα εθνικά διακυβεύματα. Σε τι διαφωνεί η ΔΗΜ.ΑΡ.; Γιατί από τώρα επιχειρεί να κάψει την πιθανότητα συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που οι ψήφοι του κόμματος του κ. Καμμένου χρειάζονται για τον σχηματισμό κυβέρνησης, λέγοντας πως οι ΑΝ.ΕΛΛ. είναι "χρυσαυγίτες με πολιτικά"; Έλεος! Η πατρίδα μας κινδυνεύει με ισόβια υποδούλωση και αφανισμό. Κανείς δεν απαλλάσσεται των ευθυνών και κανείς δεν θα μπορεί να ισχυριστεί, όπως στο πρώτο Μνημόνιο, πως δεν ήξερε. Σαφές;

Υ.Γ.: Την ώρα της κρίσιμης πολιτικής μάχης πρέπει να κοιτάμε μπροστά. Προσωπικά δεν με πλήγωσε τόσο το όποιο λάθος έγινε στην επιλογή της τσιγγάνας Σαμπιχά Σουλεϊμάν για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο η μετά από αυτό διαχείριση. Μόνο πράκτορα της Μοσάντ (!) δεν αποκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και άλλοι τη Σαμπιχά. Δίκες, με φήμες και ατεκμηρίωτες κατηγορίες, χωρίς μάλιστα το δικαίωμα απολογίας, μας παραπέμπουν στις πιο σκοτεινές σελίδες του κομμουνιστικού κινήματος. Ποιο είναι το νέο υπόδειγμα στο πολιτικό ήθος;

13 σχόλια:

 1. Οι σκοτεινές σελίδες του κομμουνιστικού κινήματος και εδώ (http://www.tribune.gr/weird/news/article/27260/o-andras-tis-fotografias-ischirizete-oti-ine-179-eton.html) οι λαμπρές σελίδες του καπιταλιστικού κινήματος:

  βγήκε στη σύνταξη όταν ήταν 122!!!

  Συνθήκες εργασίας παραδείσου! ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ!

  Στο λαμπρό παράδεισο του καπιταλισμού!

  ΑΛΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μόνο μια απορία έχω.
  Στον επίλογο λέει:
  ".... μας παραπέμπουν στις πιο σκοτεινές σελίδες του κομμουνιστικού κινήματος..."
  -Τι δουλειά έχουν αυτοί με το κομμουνιστικό κίνημα;
  -Έχουν ή δεν δηλώσει εχθροί του με κάθε επισημότητα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. -Με το λεγε-λεγε του Αδωνι τους καλαρεσε.
   -Αυτοί βρε είναι οι καλοι κομμουνιστές, δεν έχουν σχέση με μας και τις σκοτεινές σελίδες του οξαποδω.

   Διαγραφή
 3. http://left.gr/news/o-902-aristera-sta-fm-o-901-poy

  Αυτο το ξερασμα απο το επισημο site του κομματος του ΣΕΒ ξεπερασε καθε προηγουμενο. Καθε προταση εχει και ενα ψεμα. Καποιοι εχουν λερωσει το βρακακι τους στο ΣΥΡΙΖΑ και ξεπερνανε ακομα και τους ναζι σε αντι-κκεδιτιδα...

  ratm

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Το θεμα ομως ειναι οτι και ο συριζα θελει να ειναι εκπροσωπος των δανειστων αφου σπευδει να πει στους γερμανους βουλευτες οτι ειναι αξιοπιστος πολιτικος φορεας.
  Και κατι αλλο:Τι αγωνια ειναι αυτη απο την αυγη για τα εθνικα συμφεροντα και κατα ποσο μπορει να τα εκφραζει το πασοκ και η νδ???Οι συριζαιοι υιοθετουν γενικοτερα αυτο τον ορο?

  G.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Η λάσπη συνεχίζει να πέφτει αμείωτη από τους "συγκάτοικους" του μαραντζίδη:

  http://left.gr/news/o-902-aristera-sta-fm-o-901-poy

  Έγιναν και τα παραπολιτικά (που τα έχει βρίσει κάμποσες φορές ο ρίζος και ο 902, πρόσφατο παράδειγμα: http://www.902.gr/eidisi/politiki/30983/pros-parapolitika-i-ilithiotita-einai-aperanti-oso-kai-sympan ) φαν του κκε. Αφήνουν μίλια πίσω τον πάγκαλο οι ιοί.

  Ijon Tichy

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ασχετο με την δημοσιευση, απλα θερμη παρακληση αν γινεται να υπαρξει μια μικρη ιστορικη αναδρομη για την συμμετοχη του ΚΚΕ στο GUE μαζι με τον συριζα, εστω μονο και με links, γιατι μπηκε, ποια ειναι η θεση του και γιατι παραμενει, διοτι παιζει πολυ αυτο το "γιατι ειστε στο gue αφου ειστε κατα της ΕΕ, και μαλιστα μαζι με τον συριζα που εκει συνεργαζεστε αλλα εδω οχι", μιας και ειναι επικαιρο ενοψει ευρωεκλογων.
  Ευχαριστω πολυ!

  Κοστας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Από εδώ: http://leninreloaded.blogspot.com/2014/03/blog-post_1074.html?showComment=1396299864803#c3460951922219402591

   και κάτω, τα σχόλιά μου.

   Διαγραφή
  2. Η απαγορευση ΚΚ στην ΕΕ υπαρχει -εστω και ατυπα- εδω και καιρο .Οχημα της ο αντικομμουνισμος που κρυβεται πισω απο το συνθημα εξισωσης "κομμουνισμου - φασισμου" ,ή το αλλο που προβαλλεται παντιωτροπως -ακομα κι απο σελιδες life style - "το ξεπερασμενο των κομμουνιστικων ιδεων στον συγχρονο κοσμο " ,αλλα και ευρωκανονισμοι ,Συνταγματα των χωρων μελων κλπ . Κι επειδη κακομελετα κι ερχεται ,καλο θα ηταν Αντωνη -οποτε βρεις χρονο- ,να φκιαξεις ενα δικο σου αρθρο για το θεμα ,με βασει τα στοιχεια -ιδιαιτερα απο τα σχολια - του αρθρου που εβαλες παραπανω ,μια και εσυ εχεις σιγουρα και αλλα συμπληρωματικα ,γιατι προσωπικα εχω κολλησει σ αυτο απο τοτε που το δημοσιευσε η Ευρωομαδα του κομματος ,συνδιαζοντας το και με τις εδω εξελιξεις ("φημες" για συνταγματικη αναθεωρηση ,νομο για χρηματοδοτηση των κομματων που ετοιμαζουν κλπ ) ,αλλα δεν εχω γνωσεις και στοιχεια περαιτερω για να τα συνταιριαξω μεταξυ τους .ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ σιγουρα σαν κομματακια παζλ !!!

   Διαγραφή
 7. Βοήθεια! Η πατρίδα μας κινδυνεύει από τη Μέρκελ που συνεργάζεται με την πολιτική παράταξη Σαμαρά και Βενιζέλου, που είναι προς το παρόν 2 παρατάξεις, αλλά μακάρι να γίνει μία παράταξη, η πατρίδα την έχει ανάγκη, όχι όμως υπό την ηγεσία του Σαμαρά που βάζει αυτή ακριβώς τη διαδικασία μπροστά και στηρίζει Μέρκελ,αλλά να ηγηθεί ένας άλλος, ένας σοβαρότερος κύριος Σαμαράς, κάποιος που θα σταματήσει να φέρεται τόσο φασιστικά σαν παλιοκομμούνι.

  Αν μπερδευτήκατε, να ξέρετε ότι θα παραλάβουμε καμμένη γη και ότι εγώ μόλις επιτέθηκα στους πυρπολητές της. Είμαι αντισαμαρικός εγώ.

  Υπογραφή, ALEX

  τσαφ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΚΟΥΙΖ: Σε ποιόν ανήκει το παρακάτω κείμενο;
  "Αγαπητέ φίλε, τα κόμματα είναι περιττά. Καμία πραγματική αλλαγή δεν ήρθε από τις εκλογές. Όταν θα έλθει η ώρα, δεν θα μετρούν ούτε τα κόμματα, ούτε οι εκλογές, ούτε τα χρήματα. Οπότε, να μην κάνουμε κόμμα. Βέβαια, για να είμαι ειλικρινής, με πάνω από ένα εκατομμύριο page views κάθε μήνα, με 60 χιλιάδες followers στο Twitter και σχεδόν 44 χιλιάδες στο Facebook, εγώ προσωπικά αισθάνομαι σαν να έχω εκλεγεί ήδη. Και χωρίς μεσάζοντες, διαφημιστές, χρήματα και τηλεοράσεις. Απευθείας από τους πολίτες. Αμεσοδημοκρατικά. Παίρνω λοιπόν την τσάπα μου -όπως κάνω κάθε χρόνο- και σκάβω τη γη."

  Α)στον εναλλακτικό Σταύρο Θοδωράκη

  Β στον πατριώτη Δημήτρη Καζάκη

  Γ)στον ευρώ-σοσιαλιστή Αλέξη Τσίπρα

  Δ)στον κομμουνιστή-αντιφασίστα Ανταρσιώτη Γιώργο Ρούσση

  Ε)στον αναρχικό μη προβοκάτορα risinggalaxy

  ΣΤ)στον σούπερ blogger Πιτσιρίκο που μπορεί να συγκεράσει όλους τους προαναφερθέντες

  Δεν σχολιάζω ακόμη την ουσία του περιεχομένου του κειμένου. Νομίζω ότι ο συγγραφέας εκτίθεται από μόνος του. Τόσες αντιφάσεις σε όλα τα κείμενα και τις πολιτικές τοποθετήσεις εν όψει της ανάληψης της δια-κυβέρνησης καταντά αστείο. Και ενδεικτικό του οπορτουνισμού τους.
  Απ ότι καταλάβετε η απάντηση είναι ο αειθαλής Πιτσιρίκος. Χωρίς άλλα σχόλια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Snapshots:
  Σρ.: - Αυτά που ξεπουλήθηκαν, θα τα πάρετε πίσω;
  Τσ.: - Θα τα επανεξετάσουμε...
  Σρ.: - Θα καταργήσετε τα μνημόνια;
  Τσ.: - Βεβαίως, αλλά να, κοιτάξτε να δείτε...
  (κι άλλα πολλά κάπου στο Λαύριο)

  ΑπάντησηΔιαγραφή